Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1600) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Egyetértek, ha az adott munkát meg tudod csinálni tableten is, amit laptopon végeznél, akkor szintén érdemesebb ezt választani.
Engem a Pad 5-nek legjobban a hangszórói leptek meg, kb 30 cm távolságból szemből nézve magasabb hangerőn olyan szintű térhangzása van, mint egy jobb soundbarnak és a hangminősége is kiemelkedő egy ilyen vékony eszközhöz képest.

(#1602) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1601) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ez kijön mondjuk Netflix nézése közben?

Sic Parvis Magna

(#1603) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1602) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Persze, bárhonnan is nézed a filmet, csak a tartalom hangminősége legyen jó és sztereo. Még a zenék is egész jól szólnak rajta, pici mély frequencia is van, ami szintén meglepő egy tablet hangszóróitól.

[ Szerkesztve ]

(#1604) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1603) üzenetére


30z.Samu
félisten

Jól "hangzik", na majd letesztelem, ha meglesz a gép. :D

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#1605) yzww81


yzww81
csendes tag

Helo! Az OK, hogy a nem kínai modellben nincs desktop mód (mármint elfogadom), de ha az usb port képes display portkent is működni kábellel akkor radugom TV-re és klonozza a tablet képernyőjét 1:1-ben?
Valaki próbálta, működik?

(#1606) morneo.it válasza 30z.Samu (#1598) üzenetére


morneo.it
senior tag

Van egy 8gen i5 Acerem 16GB memóriával, 250GB NVMe és 1TB HDD-vel, NVidia GPU-val, FullHD IPS kijelzővel. Van amikor erre va.mn szükség, pl. kint terepen NAS beüzemelésre. Akkor jó a notebook, de már a kliensek közt tablettel szaladgálok... :R

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#1607) Dévidzon válasza morneo.it (#1597) üzenetére


Dévidzon
tag

Oh joy! :W Akkor beszoptuk, ennyi?

(#1608) RBJ


RBJ
addikt

Felraktam a gensin T . Nekem egy pixel halmaz. Vagy vmit be kellett volna állítani még?

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#1609) Trk.Adam87 válasza RBJ (#1608) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Android eszközökön jelenleg így fut ez a játék, kb 720P felbontás a maximum. Telefonon nyilván nem zavaró, mivel a kis kijelző miatt ott alig észrevehető ez.
Szerintem ez a tablet FullHDben is elbírná legalább 30-40 fpsel a Genshint, bízom a fejlesztőkben, hogy a következő update már hozza a FullHD vagy akár magasabb felbontást is az android verzióba.

(#1610) Dévidzon válasza yzww81 (#1605) üzenetére


Dévidzon
tag

Miért ne lenne desktop mód? Telepíthető, nemrég linkelték az új verziót...

(#1611) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Valaki próbált már type C hub-ot kötni a tabra? Unom, hogy egyszerre csak egy dolog lehet bedugva. Sima USB-A portok kellenének. Meg láttam olyan hubokat, amik tudnak PD töltést.
Speciel ezt nézegettem, csak nem tudom, muködne-e megfelelően a tabbal: [link]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1612) morneo.it válasza HoaryFox (#1611) üzenetére


morneo.it
senior tag

ERRE gondoltál? Simán megy :)

[ Szerkesztve ]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#1613) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Sziasztok!

Ha valaki tablet táskát keresne, ez egy olcsó de jó minőségű darab: [link]

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#1614) HoaryFox válasza morneo.it (#1612) üzenetére


HoaryFox
őstag

Igen, hasonlóra. Köszi az infót! :R

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1615) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Kicsit off, de kipróbáltam a GeForce Now-n a Fortnite-ot egy 9 éves gépen este és tök simán ment. :Y Oké, tudom, hogy csak egy jó net kell hozzá alapvetően, de egyrészt sírt a 2,4GHz-s Wifi miatt, másrészt két éve messze nem volt ilyen jó a tapasztalatom a szolgáltatással kapcsolatban. És most egy régi gépen is tök simán hozta a 60fps-t. Már majdnem olyan volt, mint konzolon, de csak majdnem. :D Persze még nem olyan, de bőven élhető, ezek után nem kérdés, hogy majd a tableten hanyagolni fogom a natív appot, ha ezzel akarok játszani. :K

Sic Parvis Magna

(#1616) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1615) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Ja meg az is szempont, hogy az anroidos Fortnite nem ugyanaz, mint a PCs, konzolos, hanem egy némileg lebutított változat, akárcsak a PUBG. Nem az van, mint a Genshin Impact esetében, hogy egy az egyben ugyanaz és crossplayben együtt játszhatnak a mobilosok a PCsekkel, Konzolosokkal is.
A Genshinen csak egy kis optimalizáció kéne még, mert botrány hogy képes 4 óra alatt 100%ról lemeríteni a tabletet (egy telefont 2 és fél óra alatt) úgy, hogy még csak nem is FullHD felbontásban, hanem kb 720Pben fut. Ezért is hanyagolom ezt a játékot tableten.
A League of Legends Wild Rift-el például 14 órán át tudnék egyfolytában játszani alacsonyabb fényerőn, 30 fpsre lockolva a játékot, de közepes fényerőn 60 fpsel is bírna legalább 8-9 órát szerintem. Persze teljesen más a grafikai szint a 2 játék esetében, PC videokártyából is vagy 10x erősebb kell a Genshin Impacthoz, mint a LOLhoz.

[ Szerkesztve ]

(#1617) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1616) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ja igen, a hab a tortán, hogy még szebb is, mint a natív mobilos port. Amivel igazából nem is foglalkoznék, el lennék azzal a grafikával is, de hogy nem képesek megcsinálni, hogy tartsa stabilan azt a 30fps-t, hihetetlen. Switch-en ugyanez a helyzet, van egy kis action és már laggol, mint az állat. Nem azt mondom, hogy a GeForce-szal sosem akad be, már csak az "alap" szerver miatt is, nincs előfizetésem. De így is lényegesen kevesebb alkalommal és sokkal élvezhetőbb így.

Sic Parvis Magna

(#1618) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1617) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Rosszul optimalizálták, a Genshin-nek sokkal nagyobb a gépigénye PCn is, mint a Fortnite-nak, Androidon mégis jobban fut, mint a butított Fortnite mobile.

A Pad 5 grafikus teljesítménye szerintem picivel a Switch felett van. Ha a játékipar többre tartaná az android eszközöket, akkor gaming szempontból a kézikonzolok szintjén lenne minden komolyabb androidos tablet is, kijelző méret tekintetében még jobb is. (Jelenleg csak néhány konzol szintű játék érhető el androidra sajnos: Genshin Impact, Alien Isolation, Trials of mana stb..., még a Pascal's Wagert is ide sorolnám, ami egy nagyon jól sikerült Soulslike játék, legalább a Dark Souls 1 szintjét hozza grafika terén)

Switch játékokat is simán tudnának portolni androidra, ha jól tudom a switch rendszere is linux alapon fut. Pad5ön lazán elfutna egy Witcher 3 is azon a grafikán, amin switchen fut. Vannak is videók neten, hogy még Switch emulátorral is tudnak Witcher 3azni a Pad 5 Pron 25-30 fps-el, akkor emulálás nélkül milyen szépen futna a sima Pad 5ön is.

[ Szerkesztve ]

(#1619) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1618) üzenetére


30z.Samu
félisten

Szerintem is meglenne a tabletekben a hardver, nem is értem, hogy miért nem használják ki. :F

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#1620) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1619) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Gondolom mert nem tudnák eladni ezeket a játékokat teljesen digitális formában annyi pénzért, amennyibe Switchen kerülnek, pedig még úgy is megérné nekik, ha harmad áron értékesítenék a játékokat, mert legalább az emberek 25%ának van olyan erős okostelefonja(ennek fele legalább játszik is a mobilján), amin simán elfutnának a switchre kiadott játékok is, míg a Switch felhasználók száma az emberek 1%át sem teszi ki szerintem (ami még így is sok milliós felhasználót jelent)

Mondjuk ha ezt meglépnék nagy eséllyel bedőlne teljesen a kézi konzol biznisz, mert egy 11"os tablet mellé kinek kéne egy apró kijelzős Switch, ha arra is megjelenik legalább annyi komoly konzol minőségű játék.

[ Szerkesztve ]

(#1621) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1620) üzenetére


30z.Samu
félisten

Az exkluzív címeket még megérteném, de a 3rd party címeknél szerintem nem lenne rossz, ha egyel több platformon lenne elérhető. Akár F2P játékokat is, hogy lássák a későbbiekben, hogy erre érdemes portolni és akkor jönnének komolyabb címek is.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#1622) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1621) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Remélem a Genshin Impact picit felkavarta az állóvizet mióta megjelent és egyre többen gondolkodnak komolyabb címek android portján is.
Pl az Apex Legends mobil változata remélem ugyanazt az élményt nyújtja majd, mint PCn, na meg készüljön egyre több Alien Isolationhoz méltó port is. Remélem sok játék portolásához szerez még engedélyt az azt portoló csapat, mert nagyszerű munkát végeztek.

[ Szerkesztve ]

(#1623) Trk.Adam87 válasza 30z.Samu (#1621) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Geforce Nowon lehet már érintőképernyős módon vezérelni a játékokat vagy még mindig kötelező a gamepad?
Ingyenes verzióban hogy van, 1 órát lehet játszani naponta, utána leblokkol?

(#1624) 30z.Samu válasza Trk.Adam87 (#1623) üzenetére


30z.Samu
félisten

Mac-en próbáltam meg laptopon, szerintem kell a gamepad. Az ingyenesnél úgy van, hogy játszol egy órát, ledob a szerver, majd visszacsatlakozhatsz. Hogy milyen hamar sikerül, az függ attól hogy mennyien vannak előtted.

Sic Parvis Magna

(#1625) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Nagyon jól fut az Alien Isolation a tabon. Telefonon az irányítás miatt annyira nem nyűgözött le, de ha van kontrolleretek, akkor erősen ajánlott a tabra, én is így játszom (anno ps4en is szanaszét játszottam).

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#1626) Trk.Adam87 válasza Rigormortiis (#1625) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Vezetékes controllert is szépen kezel OTG-n keresztül, így akinek van, annak felesleges kiadnia 5000-10000 ftot vagy többet egy bluetoothosért.

Egyébként lehet valamilyen módon egy idejűleg több féle bluetooth eszközt párosítani? (Pl fülhallgatót, egeret, billentyűzetet egy idejűleg, ha ez mind bluetooth alapú lenne az adott felhasználónál?)

[ Szerkesztve ]

(#1627) morneo.it válasza Trk.Adam87 (#1626) üzenetére


morneo.it
senior tag

Igen. Megy a pen, a BT egér, a BT billentyűzet, és a BT hangszóró nálam.

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#1628) Trk.Adam87 válasza Trk.Adam87 (#1626) üzenetére


Trk.Adam87
aktív tag

Egyébként került a Geforce Nowba bekapcsolható xbox kiosztású virtuális gamepad, úgyhogy már gamepad hiányában is élvezhető a steam vagy epic games könyvtárban lévő játékok egy része tableten. Amelyik játék támogatja a cload savet, azok esetében mindenképp jobb választás az xbox gamepass szolgáltatásánál, hiszen így a mentést a saját steam könyvtárunk tárolja el, amit így natívan PCnkről használva is tudunk folytatni.

(#1629) Exelsior24


Exelsior24
aktív tag

Sziasztok!

Mostanában feldobálja a tablet, hogy "Unod a jelenlegi témád, válts másikra." , és ha rámegyek nekiáll betölteni, mintha valami "Témák" app lenne, de csak felül van kiírva, hogy MIUI 12 Themes, középen meg csak homokórázik és nem tölt be semmit. Témák appot pedig sehol nem találok a tableten, Huawei telefonom van, azon például van Témák applikáció, és ott működik is rendesen.

Egyszer mintha azt olvastam volna valahol, hogy Európában le van tiltva a Témák app a Xiaomi eszközökön, ezért nem tölt be és nem találom?

[ Szerkesztve ]

Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882

(#1630) HoaryFox válasza Exelsior24 (#1629) üzenetére


HoaryFox
őstag

Valószínű. Maga a "Témák" app telepítve van, de nincs neki külön ikonja meg nincs semmi main activity-je amivel lehetne indítani.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#1631) Potyka03


Potyka03
senior tag

Sziasztok.
Olyan problémám lenne,hogy azt csinálja a netflix időnként hogy kiírja hogy eszközhiba,leokézom és ha megnyitom újra akkor bejelentkezést kér. Mi lehet probléma????
Miui 13 van rajta,elötte is csinálta.
Az HBO Go nem csinálja ezt.

[ Szerkesztve ]

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1632) Potyka03


Potyka03
senior tag

Illetve még olyan gond volt,hogy netflixezett,bezárta az appot,lezárta a kijelzőt,később együtt filmeztünk volna HBO-n beakartam kapcsolni a kijelzőt de csak villogott,felül kék csík volt... és semmi. Hosszan nyomtam,s újraindult az egész. Lehet hogy szervízes lesz? :F :O

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1633) horvathpeter válasza Potyka03 (#1631) üzenetére


horvathpeter
aktív tag

Nálam is ez volt a probléma. Elvileg ez Xiaomi bug. Én ezért is visszaküldtem a 14 napban, és úgy döntöttem, hogy maradok a Samunál. Galaxy Tab S8+ lesz helyette.

[ Szerkesztve ]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#1634) lasse001


lasse001
senior tag

Na azért ne általánosítsunk. Az enyémnek például nincs semmi búgja. Minden frankó. Lehet hogy kifogtátok vagy nem jól állítottátok be.

(#1635) Potyka03 válasza lasse001 (#1634) üzenetére


Potyka03
senior tag

Aztán mit nem jól állítottam be? :D

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1636) jobarat01 válasza Potyka03 (#1635) üzenetére


jobarat01
tag

sötét mód be van kapcsolva?
képernyőfedvény van?

(#1637) Potyka03 válasza jobarat01 (#1636) üzenetére


Potyka03
senior tag

Nincs bekapcsolva sötét mód.
Mi az a képernyőfedvény?

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1638) lasse001 válasza Potyka03 (#1635) üzenetére


lasse001
senior tag

Passz. Sok mindent el lehet állítani.

(#1639) Dévidzon válasza Potyka03 (#1631) üzenetére


Dévidzon
tag

Ismert probléma. Olvass vissza kicsit.

(#1640) Potyka03 válasza Dévidzon (#1639) üzenetére


Potyka03
senior tag

Ha rákeresek akkor csak pont az utolsó kettő hozzászólást hozza elő a "képernyőfedvény"-re. :D

[ Szerkesztve ]

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1641) Dévidzon válasza Potyka03 (#1640) üzenetére


Dévidzon
tag

Hát ne arra keress :))

(#1642) Potyka03 válasza Dévidzon (#1641) üzenetére


Potyka03
senior tag

Akkor mire pontosan? :)

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#1643) horvathpeter válasza Potyka03 (#1642) üzenetére


horvathpeter
aktív tag

,,Egyelore mindenki csak a fejet vakargatja ez ugyben. Az egyik forumon kivesezte egy tag, hogy mi okozhatja ezt a wildvine problemat. Sok mindent kiprobalt es a kovetkezore jutott. A rendszer idokozonkent ellenorzi a wildvine ervenyesseget. Valamifele handshake lehet a hatterben, ami nem mindig mukodik, ezert vagja vissza a certet L3-ba. Ennek valoazinuleg az az oka, hogy neha nem tud kommunikalni a rendszer a mi fiokkal. Szal eleve kell egy aktiv mi fiok a wildvine megfelelo mukodesehez. A masik dolog, amit meg lehet tenni, h aktivalni az ujlenyomat olvasot. Ezek utan az ujlenyomat olvaso beallitasaiban lesz egy menu, ahonnan le lehet tolteni a wildvine tanusitvanyt. Ezt kiprobaltam es tenyleg. 1 szo mint 100 hulyen van megoldva a wildvine kezelese es ettol van az h random eldobja az L1-et. Nem ertek hozza, nem foglalkoztam meg a wildvine lelkivilagaval. Nalam egyelore kopp-kopp mukodik, amiota beizzitottam a netflixet. Hulyen jon ki a dolog, mert allitolag pont a pro-n nem kene h mukodjon az L1, viszont pont hogy a pron mukodik stabilan (egyelore). Talaltam masik bejegyzest, ahol azt allitjak irtak a xiaominak es a valasz nem volt tul kedvezo. Allitolag a jovoben mar nem fog menni az L1 a padon. Valamelyik forumon bevagtak az ide vonatkozo levelet. Nem tudom mennyi igaz belole.''

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#1644) zacci válasza horvathpeter (#1643) üzenetére


zacci
aktív tag

A gond az, hogy nekem pad 5 pro van. Abban meg van ujjlenyomat olvaso, de a simaban meg nincs. De erdemes korbejarni a security beallitasokat, hatha le lehet tolteni a widevine certet valamelyik security beallitasbol.
Illetve egy tipp! Izzitsd be a Mi fiokot. Allitolag az is segit, mert elvben azon keresztul validalja a rendszer az L1 tanusitvanyt. Eleg csak bejelentkezni a mi fiokba, nem kell szinkronizalast bekapcsolni stb.
Ezek mind elvi megoldasok, mert sehol nincs hivatalos forras a tekintetben hogyan lehet stabil mukodesre birni a Netflixet. Igy jobb hijjan kiserleteznek a userek es osztjak meg a tapasztalataikat.
Nalam eddig (kopp-kopp) meg nem volt gond a Netflixel. Bar hozzateszem nem gyakran hasznalom.

(#1645) yzww81


yzww81
csendes tag

Na végül csak e mellett döntöttem :)
Ki is hozta a futár Spanyolorszagbol 4 nap alatt.
Eddig minden jó, bár a widevine-t visszadobta L3-ba, de egy gyorsítótár törlés meg egy újraindítás meg is oldotta.
Gyerek benyulta a Samu S10.5 tabletet, hát ahhoz képest nem kis fejlődés ez a tablet :)

[ Szerkesztve ]

(#1646) lasse001 válasza yzww81 (#1645) üzenetére


lasse001
senior tag

Én sem bántam meg a vásárlást. Gyönyörű képe van.

(#1647) james008bond


james008bond
őstag

Utolsó update óta mintha jobban merülne és eleve kevesebb készenléti időt írna ki feltöltés után, nem kevéssel kevesebbet. Háttérképek is csak úgy tudok változtatni, ha a lezáró képernyő is ugyanaz.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#1648) Pityu78 válasza james008bond (#1647) üzenetére


Pityu78
csendes újonc

Igen, nekem is. Amikor nem volt bekapcsolva a wifi, töltés után 91, amikor be volt kapcsolva akkor 75 óra készenléti időt írt, most kikapcsolt wifi-vel is csak 45 órát.

[ Szerkesztve ]

(#1649) szaszapi


szaszapi
őstag

Due to the major code refactoring on Android 12, the upgrade plan will be postponed. In order to give you a relatively better upgrade experience, Xiaomi Mi Pad 5 Pro 5G, Mi Pad 5 Pro, and Mi Pad 5 are now restored to the Android 11 version, thank you for your understanding.

Remélhetőleg ez tényleg átmeneti, és nem játszák el amit a Mi Pad 4-nél, ahol kivégezték a tabletet a megjelenés után 1 évvel.....

(#1650) Pityu78 válasza szaszapi (#1649) üzenetére


Pityu78
csendes újonc

https://mi24x7.com/2022/03/10/google-android-12l-coming-for-these-xiaomi-devices/

Itt azt írják, hogy azért függesztették fel az Android 12 frissítését, mert Android 12L rendszert fogunk kapni. Egyébként tartalmazza azt a szöveget is, amit idéztél.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.