Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Looserke #1810 üzenetére
A színek kezelését. Gondolom nem uhd, mert az rgb-t uhd@60Hz-en nem ajánlja fel, mert nem fér át a hdmi2.0 sávszélességen
Az rgb egyszerű, a három alapszín (piros, kék, zöld) egyenként annyi bitet használ egy pixelhez, azaz 3x8 vagy 3x10 bit kell egy pixelnek. Ez a legpontosabb egyébként. [link]
A YCbCr módok azok némileg tömörítik a képet, mégpedig a színek felbontásában különböznek. A bitek ott is az adott színekre vonatkoznak, de a másik három szám az az mutatja, hogy csal a felbontással. A 444 az minden pixel egyedi, a 422 az vízszíntesen fele felbontás, a 420 az vízszíntesen és függőlegesen is fele felbontás (avagy 4k helyett fhd a színinformáció, a világosság azt hiszem teljes) [link], [link]Az egész célja, hogy kevesebb adatot kelljen mozgatni, némi kevésbé észrevehető torzulás árán, mivel az adatátvitel sebessége adott és véges.
Valószínűleg csak nagyon feületesen és pontatlanul magyaráztam, de nem volt célom tudományos mélységbe menniA 8 és 10 bit akkor lehet érdekes, ha a képernyőd is képes 10 bites színt kezelni, akkor, ha a tartalom is olyan, akkor lehet valamivel többféle szín látszik, másabb árnyalatokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
-
oszi666
őstag
válasz Looserke #1242 üzenetére
Szia, én hasonló cipőben járok. Esetleg van valami megoldásod rá? Én is egy MiBoxot szeretnék, vagy valamilyen más androidod lejátszót, ami elér egy külső merevlemezt, amit szintén elérek PC-vel hogy közvetlenül oda tudjak menteni. Egyelőre arra gondoltam, hogy egy NAS-t rákötni a routerre, de nem vagyok egy nagy számtech zseni.
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
azbest
félisten
válasz Looserke #1234 üzenetére
1304-es verzió az aktuális, szóval arra szépen érdemes hagyni, hogy frissüljön. (az 1901 úgy tűnik csak valami tévedés volt, ami nem megy ki a boxokra).
Ha arra frissült érdemes lehet utána a beállítások, tárhely környékén egy gyári visszaállítást keresni. Csak, hogy minden tiszta lappal induljon, mert lehet az appok verziója is sokat ugrik.
Másik fontos tanács: ne feküdj rá a távirányítóra, mert ezt a fajtát külön nem lehet kapni tapsztaltam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Napelem
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek