Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rarki72
tag
válasz bigdady #3698 üzenetére
minden bizonnyal ott van az a hőn áhított segítség nyújtó információ a mondatodban, de én balga nem találom...
lennél olyan kedves és dekódolnád nekem érthetőbben?
bocs, ha értetlenkedek, de nem vagyok jártas az ennyire tömény szakzsargon használatában...előre is köszönöm készséggel nyújtott segítséged.
-
rarki72
tag
nekem az első pillanattól csinálja.
túl vagyok már 5 HR-en, de semmi.
addig villám-vili amjg nem hagyom magára egy kis időre.
ha a ki-be kapcsolás között csak pár perc telik el, akkor semmi, de ha hosszabb idő (mondjuk fél óra minimum, de nem mértem le), akkor bekapcsolás után úgy lagol, hogy ilyet utoljára akkor láttam, amikor a 4. generációs i3-al akartam a 2016-os Doom-ot meghajtani
nem csak a media lejátszás szaggat, hanem a főképernyőn az ikonok kiválasztása, a menüben léptetés, bármi...
és minden esetben bármennyi türelmes várakozás után (5sec, 5 min, stb), ha újra indítom, úgy pörög a rendszer, mint majom farkán a stanyecli...
most próbálom, hogy ha a fejlesztőiben kikapcsolom az animációt és/vagy a háttér folyamatok tiltását aktiválom, akkor hogyan reagál.
de több ötletem nem van.
és van még egy érdekes jelenség.
mellette van fél méterrel a dual band-es router, egy Archer c20i.
a 2,4GHz-es sávot akkor se látja, ha kézzel megadom neki, csak az 5 GHz-est. nem, nem fordítva...
mind eközben a szomszéd szobában található csak 2,4 GHz-es sávot ismerő TL-WR840N routert erősebb jellel látja, mint bármilyen készülék amivel rendelkezek... -
Cr00py
senior tag
válasz rarki72 #3692 üzenetére
Én sem vettem észre ilyet, kb 1 hete jött meg. Napi szinten van használva, újraindítva 1x sem volt. Minden esetben csak a távirányítóval van kikapcsolva, ami gondolom az "alvás" funkció, mivel azonnal bejön minden, nincs az a töltő kép, mint az első bekapcsolás közben volt.
-
rarki72
tag
válasz Steve1207 #3686 üzenetére
Mi Box S.
Egy hete sincs, hogy átvettem, de már nagyon ott vagyok, hogy vissza küldöm...
A márkában nagy csalódás a Redmi Note 5 és 7 telefonok után...
Kikapcsolt állapotból bekapcsolva olyan őrületesen lagol, hogy az agyvérzés peremére szédülök pillanatok alatt...
ha kiadom az újraindítás parancsot egy egészen más gépet kapok a következő kikapcsolásig.
leírhatatlan, de félelmetes a teljesítmény különbség a két állapot között.
kb mint amikor a legszarabb celeron után egy új generációs i7-be akad az ember...
na szóval ezt az elalvás funkciót hogyan lehet kiiktatni?- mert vagy felrúgom a szojuz-t mellé vagy megy vissza a webshopba meghagyva maga után a mélységes csalódást a saomi márkában... :/ -
Steve1207
veterán
Na igen, ettől félek, nem akarom megsérteni sehol. A tok szerintem nem hasznos, max külsőre véd, de hangban nem sokat tompít, főleg, hogy a műanyag gombok között és a panel között nem teljesen illeszkedik és emiatt "kattan" néha nagyobbat nyomáskor. Mindegy, hagyom szerintem akkor, max beállítom a CEC-et újra aztán kész. Bár használhatóságra meg nem rossz az irányítója, gyorsabban, mint a tévéjével.
.
-
Steve1207
veterán
Régebben ez amiatt volt, ha átmegy alvó állapotba, ezt érdemes kikapcsolni és ha bekapcsoltad akkor úgy hagyni. Én pluszként, a nem használt dolgokat letiltottam (play video, play zene, különböző billentyűzetek (indiai, japán zinjun stb), útmutató segéd, live channels (ezt úgyse sok minden támogatja), mint amikor telefonon tiltja az ember a nem használt előre telepített hülyeségeket), javaslatokat szintén kikapcsoltam és amikor nem használok valamit akkor le is állítom az alkalmazások részben. Így általában hasít és semmi vész vele.
Más: az irányítót valaki szedte már szét? Mi lenne ha a gombokra valami nagyon vékony gumiréteget rakna az ember? Csak engem zavar, hogy hangos a gombnyomás. Nincs ehhez valami tutorial?
.
-
titán
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Mi box 3-am néhány napja elkezdte azt a hibád produkálni hogy bődületesen belássul. Nem indulnak az appok, döcögnek a videok. Mintha elfogyna a ram, de semmi nincs a kütyünk netflix, HBO go és mytv-t leszámítva. Újraindítás néha megoldja a problémát.
Esetleg valakinek tippe mi lehet a baj?
-
Cr00py
senior tag
válasz DarkByte #3679 üzenetére
Kb 10+ éve nem használtam androidot, így nekem még picit idegen..viszont. Letöltöttem store-ból a kodit ( nem innen kellett volna? ), eddig sima..viszont olvastam, hogy van ehez rtl most. azt hogyan tudnám rávarázsolni a boxra?
Gépen olvasgattam, viszont valami file-t kell letöltögetni. azt csak rá egy pendrive-ra, be a boxba? Ott hová kell másoldom, hogy működjön?
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Natív RTL Most app nincs Android TV-re, Kodi alá van RTL Most add-on a Movieshark repóból (nézz át a Kodi kiegészítők topikba itt PH-n), ami rendben működik többnyire. Nincs olyan színes-szagos a menüje mint az igazi RTL Most weblapnak, de meg lehet szokni. (Nálam anyuék otthon ezt használják, egy Raspberry 2-n fut a Kodi)
Natív YouTube app van, elég jól működik. Keresni benne viszont eléggé nyögvenyelős a távirányítóval, ugye lenne a hangparacsos dolog. Én magyarul még nem próbáltam, angolul egész jól beveszi amit mondok. Az Android-os távirányító app-al szoktam begépelni ha kell, vagy csak a telefonos app-ból is lehet cast-olni a box-ra. Szülők nem tudom mennyire technológia őrültek, az én szüleimnek egy ilyen művelet már bőven követhetetlen, így ahol lehet próbálom a csak "kurzol nyilakkal mozgosz, majd OK" szintre egyszerűsíteni. (igaz a Raspberry-n nincs hang vezérlés, a Mi Box3 gyanúsan náluk fog landolni amint találok Shield TV-t jó áron, akkor majd kiderül). Okostelefonjuk sincs még, de lassan kikerülhetetlen lesz.
Jómagam a TV-s YouTube app-ot a subscription-jeim és a Watch list mentén használom. Egyéb kütyükön összeszedek csomó érdekes videót megnézésre, és mikor van időm lehuppanni egy órára a kanapéra, akkor csak el kell indítani, vagy csak mazsolázni a feliratkozásokból. Keresni nem szoktam TV-n.
Chromecast-ot tud a Mi Box, szóval tartalmakat tudsz rá küldeni app-ból ami támogatja, a telefonnal utána csinálhatsz is mást közben. Telefon tükrözést sose próbáltam. Azt nekem a TV-m tudja, a wireless display menüpont alatt látja a telefon a TV-t. Mi Box-ra sose próbáltam, ha tippelnem kell szerintem nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
clizer
tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne Mi box-al kapcsolatban. Édesanyám filmezési szokásait szeretném kicsit megkönnyíteni, többnyire RTL Most, Youtube van a palettán, de gondolkodom még neki egy HBO Go előfizetésen. A kérdésem az lenne, hogy a készülék alkalmas-e ezen appok gond nélküli futtatására? Plusz olvastam, hogy helyi hálózaton keresztül is lehet filmeket streamelni, ez hogyan teljesít a masinán?
Telefon képernyőjének tükrözése/kivetítése megoldható?
Illetve MI Box 3-at, vagy Mi Box S-t célszerű beszerezni? Ahogy láttam csak a Bluetoot-ban van változtatás, meg az utóbbin van dedikált Netflix gomb, de kb ennyi.
Előre is köszönöm a választ. -
aXXon
őstag
Azt már tudom, hogy tud bluetooth-t a szerkezet. Olyat tud a szabvány amit használ, hogy van rá csatlakozva két game controller, meg két füles és ezek együtt, illetve különböző kombinációban egyszerre üzemeljenek?
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
DarkByte
addikt
Én egy ilyen USB + Ethernet hub-ot rendeltem a Mi Box 3-hoz (nem pont ez az eBay item, mert az már nincs listázva, de a kép alapján ugyanannak kellene lennie).
Tökéletesen megy, hub-ba pedig be tudtam dugni a vezeték nélküli billentyűzet vevőjét vagy a pendrive-ot ha kellett. [link]
Olyan 200Mbps körül viszi a gigabit Ethernet-et. (a leírással ellentétben csak USB 2.0 Ethernet chip van ezekben, PC-n is ennyit kapok 3.0 portba dugva a hub-ot, de a Mi Box 3 úgy sem tud azon az egyetlen porton USB 3.0-át, szóval mindegy is)[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz bigdady #3667 üzenetére
Akkor megrendelem ezt, az a biztos.
Még valami. Mivel 1 db usb van a boxon, így valszeg az adapter miatt az az el lesz foglalva. Van usb hubom, ha azt dugom a boxba, majd a hub egyik portjába dugom a lan adaptert, az úgy is működik majd, ugye?
Kár, hogy csak 1 usb van gyárilag, illetve hogy nincs ethernet.
1 szabad usb mindenképp kellene külsö hdd-nek, avagy pendrive-nak.
-
-
azbest
félisten
az edigitalos linken lévő Approx APPC07V2 -ról azt írják más weblapon, hogy Asix AX88772B chipsetes. Szóval az ezek alapján biztosan jó. A többi is működhet, chipsetfüggő, sajna nincs hivatalos lista róla.
Az aquaás gembird és bestbyte-os linsys gigabites adatperek állítólag realtek RTL8153 chipsetesek. Úgy emlékszem az is támogatott, de érdemes itt visszakeresni a topicban rá, hogy 8as androiddal is az e. (a mibox3-on 6os androidra jött frissítés, ami nagyon sok féle adaptert kompatibilissá tett, de a 8as ilyen szempontból visszalépés lett, a mibox s is valószínűleg azt tudna, mitn a mibox3)
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz bigdady #3663 üzenetére
1db gigabites port van a szolgáltatói eszközön, arra pedig a pc van dugva. A tv-hez elvezetett utp-t csak 100 megás portba tudtam dugni, mivel nincs több szabad gigabites port a routeren.
Bár vehetek ilyen gigás adaptert is, viszont ezen is max 100 mega menne a port miatt, ami elég is, hisz csak youtube / netflix menne rajta.
De, ha ez biztosan működik a mi box s-sel akkor veszem ezt, az a tuti
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz donjohnson #3661 üzenetére
Gigabites van, viszont a tv-hez 100megás portból megy a kábel, szal elég a 100-as is. ( Digis optikai net van, ftth, a szolgáltatói eszközön 1db gigabites port van, az megy a pc-be, minden másba 100-as net megy. )
Ezek közül mindegy melyiket veszem, működni fog?
Van itt a közelben edigital, az lenne a legjobb, ha van készleten, bár az sem baj, ha rendelni kell, addig működik az wifin is.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
aqua.hu
edigital.hu
bestbyte.hu
ha gyorsabb neted van otthon mint 100 mbit/s akkor gigabiteset vegyél. bár azok drágábbak is.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Most rendeltem egy Xiaomi Mi Box s-t. 1-3 nap amíg megérkezik futárral.
Lan kábelt szeretnék bele dugni, ehez kellene nekem egy működő adapter.
Lehetőleg itthoni megvétellel, az sem gond, ha rendelni kell, csak ne kínából, mert az 2-3 hét amíg megérkezik.
Hol kaphatnék ilyet?
Köszönöm.
-
o_tom
aktív tag
válasz Logicman86 #3644 üzenetére
A HorizonGO-t lehet egyáltalán álló módban futtatni?
Elég nehézkes fekvő módban indítani, amit ugye egérrel vagy gamepaddal lehet csak vezérelni.... Pedig az egyik legjobb app lehetne.[ Szerkesztve ]
ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
nyogo83
senior tag
Koszonom a segitseget! Meg atragom magamban melyik megoldas legyen. Az az igazsag, hogy felmerult mar bennem, hogy lecserelem a TV-t (kb 10 eves 32"-es Sony Bravia), de lehet most megelegelem a dolgot es lesz egy masik helyette. Mivel eddig nagyobbra/jobbra nem volt egeto szukseg, sajnaltam lecserelni, de mostmar nincs kedvem szenvedni/probalkozni vele.
4k nagyon nem erint, nagyreszt FHD tartalmat nezek, SMART sem lenyeges nekem, szoval nem egy nagy koltseg.Nyilvan kevesbe koltseghatekonyabb megoldas mint amit linkeltel, de ez a hibas rgb szinter kezeles mar csak a hab volt a tortan szegenynek
-
azbest
félisten
válasz nyogo83 #3654 üzenetére
másik ötlet edid emulátor. Van ilyenekből sok, ami csak egy dugó, hogy azt higyje az eszköz van beledugva kijelző. De van olyan is, amin hdmi kimenet is van - gyanítom itt sem bonyolították el a dolgot és talán a dugóban lévő edid-et tolja a doboznak. Például olcsóbb kínai, de úgy látom van olyan eszköz is, ami választhatóan egy egész sor különböző képességű kijelzőt tud hazudni [link]. Aztán az már egy jó kérdés, hogy a dugó által reklámozott képmódokat a képernyő tényleg tudja-e.
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
Full HD.
Sajnos ugy tunik ennel ezek a "trukkok" nem jonnek be, mert redditen/mas forumokon rakeresve a hibara masnak is gondot okozott(igaz meg az Oreo elott). Hiaba probalkoztak aktiv HDMI eszkozokkel, de meg HDMI-VGA konverterrel, akkor is megmaradt a hiba. Egyebkent bezoldul a kep(invertalodik a szin) es kb random, hogy meddig tart, mikor valt vissza. Van hogy 10 masodperc, van hogy 1 perc.
-
azbest
félisten
válasz nyogo83 #3652 üzenetére
fullhd tv? Amikor a chromecast-om adott rózsaszín képet a régebbi monitorommal, ha előbb előbb volt bekapcsolva, mint a monitor, ott ez akkor szűnt meg, mikor közbeiktattam egy filléres hdmi switchet. Persze nem biztos, hogy nálad is ez segít, mert lehet nálam pont ellentétes volt a probléma.
Más aktív hdmi jellel mókoló eszköz is lehet, akár aktív hdmi splitter is. A fullhd-t csak azért kérdeztem, mert 4k 60Hz-hez valót nehezebb és drágább találni.
Esetleg a tévéd pontos típusával keresd meg, hogy nincs -e a rajta lévőnél újabb firmware verzió, hátha javították.
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Mi Box S-t, be is uzemeltem a regi box helyere. Dobozbol kiveve 8.1-el jott, par perc alatt beallitottam a szamomra szukseges dolgokat (HBO Go, Netflix, Kodi, YT).
Ami viszont elszomoritott, hogy elojott az ismert "force rgb" hiba (Sajnos egy regebbi Sony Bravia-m van)Tudom micsoda ez a hiba, egy X96 Mini-t valtott, azon Librelec + SSH-n keresztul beconfigolt force rgb-t beallitottam, tokeletesen mukodott.
Itt viszont hiaba allitom a Color Space/Deep Color menu alatt "rgb 8bit"-re, ugyanugy neha atvalt zoldes/inverz szinekre.
Van erre valami megoldas, vagy csereljek TV-t?
-
azbest
félisten
válasz infectedmann #3646 üzenetére
egyébként az utóbbi hónapokban sokáig nem volt a webshopban. Az eustock meg nagyker lett. Szóval örülök, hogy újra van készleten, s nem kell kétesebb vagy sokkal drágább helyről venni
-
infectedmann
őstag
Már több, mint fél éve üzemel, de lehet több.
A Lurdy bolt nyitása után nem indult el rögtön a webshop így pontosan nem tudom mióta üzemel. -
bigdady
nagyúr
-
titán
-
bigdady
nagyúr
válasz infectedmann #3646 üzenetére
Hát én nem találtam anno ezt a shopot... Ha tudom innen veszek.
-
bounty123
őstag
válasz Logicman86 #3644 üzenetére
Továbbra is csak egérrel vezérelhető.
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Van már használható megoldás a Horizon Go app-hoz vagy a UPC továbbra sem hajlandó Android TV-re megcsinálni?
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
bigdady
nagyúr
válasz infectedmann #3639 üzenetére
Már nem 3-4 hét onnan vagy az másik xiaomi oldal? Hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
aXXon
őstag
válasz infectedmann #3639 üzenetére
Úgyse hiszed el, hogy ott kezdtem napokkal ezelőtt, de nem találtam egyik kategóriában sem most megvan, köszi!
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
aXXon
őstag
Honnan érdemes most Mi Box S-t rendelni belföldről, ahol van is készlet és nem 40k?
-
Akelaus
senior tag
válasz Ernesto78 #3635 üzenetére
Írtak valami olyasmit az Fb- oldalukon, hogy majd ugyanúgy lehet tv-n nézni mint eddig, sőt visszanézhető lesz 8 óráig a tartalom, azoknál akiknek a szolgáltató ad boxot a tv-hez. Bevallom, nem értem mégis hogy, milyen megoldással fog az működni? Mert ha úgy hogy pl. a Telekom adott boxon elérhető lesz az M3 és még vissza is nézhető, az is csak a Telekomosoknak jelent megodást. A Digi tudtommal nem olyan boxot ad, talán még az UPC-s cucc amivel ez megoldható.
Most sem értem ez miért jó nekik, hogy lelőtték a "rendes" tv-s műsorsugárzást, miközben ez mehetett volna párhuzamosan is, max. kihagyja azt aminek nincs netes közvetítési joga.(#3636) Steve1207 : Az MTVA-nak én is írtam, még a hét elején-eredmény semmi. A többinek nem, amin még elgondolkoztam az a Mytv a telenornál, hogy hátha. Ha jól emlékszem a mindiGo-nál van valami M3 előfizetési lehetőség (vagy MTVA videótár). Természetesen android tv-re nincs app, bár az utolsó frissitéssel végre bekerült a chromecast.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz Akelaus #3634 üzenetére
Már két levelet is írtam az MTVA-nak, hogy elérhető-e lesz minden android TV-re az M3 applikáció vagy csak az a 3 android TV, amit kiírtak, de nem válaszolnak egyáltalán. Meglátszik kormány médiája, mert az egyszerű embernek már nem válaszolnak, csak a szerelőkből lett gazdagoknak. Szomorú
-
Akelaus
senior tag
Elérhető az M3 app a google áruházban, de! csak az aktuális adás nézhető vele, visszanézni nem lehet semmit. A műsorújság és a visszajátszhatóság a TV applikációval együtt válik elérhetővé. Folyamatosan fogjuk a visszajátszhatóságot, a menüt, és a műsorújságot elérhetővé tenni, a műsorinformáció viszont elérhető az applikációban"
A boxra nem engedi felrakni, szóval ott nem tudtam még tesztelni, csak a telefonomon. Na ez így kb. semmit nem ér (nekem), maradok a Kodi-s addonnál.[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz Levente1991 #3632 üzenetére
Én egy PS4 kontrollerrel néztem meg, de szerintem bármelyik bluetooth képes kontrollerrel össze lehet párosítani szépen. Hogy mi az ami tényleg jó és nem drága, passz, annyira nem vagyok benne, csak PS, Xbox kontrollereim voltak eddig.
.
-
Steve1207
veterán
válasz bounty123 #3630 üzenetére
Csak a "szokásos", Mario, Aladdin, Mortal, Lotus Turbo challange 2, Test Drive, Dragon Ball Super Butoden. De képes Ps1 / Dreamcast emulálására is, úgyhogy még kicsit utána nézek, de a Tony Hawk 2 és 3 lenne az ász, ha működik majd
Más: DLNA Channels, ha valaki arra is használja, rendkívül egyszerű és a lényeget tudja.
.
-
Steve1207
veterán
Kipróbáltam ma milyen a kis box-ot retro konzolnak használni, hát eszméletlen jó! Akinek van fölösen otthon egy bluetooth controllere az mindenképp próbálja ki!
.
-
Akelaus
senior tag
Nem néztem rá tegnap, hogy végül mi lett vele, de így ez elég érdekes. Nekem 4 készülék van a google fiókhoz rendelve, azokon sem menne/vagy megy. Bár ahogy elnézem, ez semmin sem.
Írtam az MTVA-nak, hogy megtudjam csak "sima" androidos app lesz, vagy esetleg elkészül android tv-re is, de a válasz is úgy késik mint a működőképes alkalmazás. (Nem lepődtem meg, kb. 2,5 éve írtam nekik egy sorozat miatt, amit ők adtak csak, senki más, majd úgy ért véget hogy az utolsó évad sehol. Na arra sem jött válasz azóta sem.)(#3624) zhorvath : Kodi alatt nézhető, szerencsére valaki megcsinálta hozzá az addont. Lehet neki kellett volna az androidos app-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz Steve1207 #3622 üzenetére
Válasz magamnak: közben rájöttem. (Egyelőre még nem telepíthető telóra se, pedig online jelzi).
Közben végigpróbálgattam megint az alkalmazásokat, hogy áll most a helyzet a verziófrissítésekkel, meg egy két új (régi) alkalmazást:
- Boxutca app: király, az M4 elérhető benne, csak kicsit ügyeskedni kell a fektetett kép miatt, de logikus, ha lefelé nyomod akkor elindítja irányítóval is aztán ki tudod tenni teljes képernyőre a jobb alsó ikonnal, mindegyik aktív az irányítónak és érzkeli
- M4 sport app: hasztalan, nem fekszik
- Médiaklikk app: szintén fektetve kezd, egérrel szépen elindítja az ingyenes csatornákat, viszont utána, ha másikat akarnánk indítani kilép. Viszont ez nagyon jó alap lenne, ha valaki meg tudná mókolni, csak a csatornák és kész
Mindig TV alkalmazás: az új verzióban elrontották azt is, hogy egérrel vezérelve fektetve kinyomja teljes képernyőre...
- TV Go: még most is kell hozzá az egér, nem tudsz irányítóval lépkedni, de amúgy szépen menne.
-
Formaster
addikt
Elhoztam a Mi boxot és meglepetésemre nem tapasztalható a csíkozódás egyik csatornánál sem.
Viszont ami nagy bánatom, hogy nincs színgombot helyettesítő gomb, legalábbis nem találtam, így a smart iptv appban elérhető epg és beállítás nem érhető el, mert ezeket színgombokkal lehetne kezelni? Erre van valami tipp? Esetleg programozható valamelyik gomb?Középső gomb hosszan nyomva
Másik kérdés, valahogy felprogramozható a távirányító, hogy a tv-t is kapcsolja, ha az nem tud HDMI-CEC-et?
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
Elvben, ha a Google is úgy akarja, ma este kint lesz az androidos app az m3-hoz.
Talán egyből tv-re is, vagy legalább olyan app ami nem akar elfordulni ha a boxra felkerül.Aki Kodi alatt használja, tegnap frissített az addon, most már mutatja az aktuális műsort is.
-
gyugyo79
addikt
Szerencsére már nem érint. Shielden meg a Live Channels az amit most használok az MrMC -be (Nálam a Kodi) be se állítottam már a TV részt. Nekem az sokkal jobban bejön erre.
Meg az is érdekes, hogy az MrMC az adatbázisát sorozat + film 100% jól átadja a rendszernek míg az EPG -t az egyáltalán (Mint ahogy a PLEX sem a PVR részt). A Live Channels -el viszont ez működik.
Persze ilyen apróságok csak azokat zavarja max aki használja a mikrofont meg a keresőt és nyilván a nagy többséget nem érdeklik ezek csak nekem vannak ilyen hülyeségeim és pld ez ilyen funkciók miatt szerettem meg az android TV rendszert.Formaster
Ha tudod rögzíts valamennyit a rosszakból és tedd fel valahova.
+ én megnézném, hogy nem e azon múlik, hogy mpeg2 vagy 4 a forrás és ezzel függ esetleg össze.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #3614 üzenetére
sd adásnál a hardveres kodek kikapcsolása kodiban segít. Úgy a proci dolgozik és nem okoz gondot. Hd adáshoz viszont a procierő kevés. Most nem emlékszem, hogy a sima hivatalos kodiban lehet-e csak sd-re kikapcsolni a codec-et. Annó libreelec alatt is volt régen hasonló baj emlékeim szerint az amlogic boxokon, de aztán megoldódott. Az újabb kernel hozamánya lehet ez a probléma is.
Szerk: a sima kodban csak általánosságban lehet kikapcsolni, nem felbontásfüggően
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Formaster #3613 üzenetére
Én utoljára amikor MiBoxon néztem akkor Kodi pluginal volt forrásnak enigmás box -ból UPC Digital meg Digi Kábel átadva + meg dreamPlayerTV-vel az android TV saját kliensébe a Live Channels-be is és jó volt azt leszámítva amit Azbest írt . De ez amúgy tuti javítható lenne a Xiaomi által mert előtte jó volt 100%.
De nem merném most így 100% -ra írni, hogy nem lesz az általad használt forrással ugyan ez a hiba itt is neked .
Ráadásul én szoktam olvasgatni az ilyen kütyükről és a Ftv4k -nak volt gondja a deinterlészel amikor kijött de a régebbikre (már) én nem olvastam ilyet mostanában ...[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz gyugyo79 #3611 üzenetére
Teljesen random, hogy mit kezel le és mit nem, van olyan 25 képkockás adás ami nem csíkoz és van ami 50 kockás hd mégis csíkoz. Illetve felváltva is. Gyanakodtam kodekre, felraktam az mxplayert, hátha valami hiányzik. Mindeközben ugyanazt az adást tv-n ugyanezzel a programmal lekezeli szépen, tehát a source-el nem hiszem, hogy gond van.
Azbest teljesen változó, hogy melyik adás csíkoz, de általában azon a csatornán mindig olyan.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Formaster #3610 üzenetére
De ha 50p -s akkor az nem i-s. Tehát én is azt mondanám elsőre, amit azbest is mondott, hogy az egy már rosszul átalakított stream.
Én eddig csak Németektől láttam (persze biztos van másnál is) digitális tévéadásból olyat ami nemi
-s volt de az 720p -s adásnál és ugye azt nem is kellet alakítgatni. Náluk is az SD és a Full HD azi
-s volt.
Ha meg tényleg p -s az amit kapsz forrást ott nincs X azt még ha 25kép/sec sem próbálna meg semmi fél -képekként kezelni és egész képessé alakítani.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Gen2-es stick van nekem is. Milyen appal használod? Siman vlc-vel? Én smart iptv appot tettem rá. Ha jól sejtem müholdról jön az adás, nem saját mint nálad, de nem hiszem, hogy transzkódolt, mert van ami 25 van ami 50p-s. Sőt tovább mennék, másnál ugyanez rendes smart tv-n nem adja ki a csíkozást, tehát biztosan eszköz probléma.
-
azbest
félisten
válasz Formaster #3608 üzenetére
milyen adás ez? Mert ahogy mondtam, nálam az élő mindigtv váltottsoros adás streamet, amit a saját vevőmről tvheadend addonnal használok kodi alól, az teljesen jól mutatja a videót a firetv stick gen2-vel. Vagy neked nem a stick van, hanem a vaskosabb 4k képes amlogic chipsetes firetv?
Míg a mibox esetén sajna csak felezett. Nem tudom tervezik-e xiaomiék a javítást egyáltalán, nem sok embert érint általában.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Igen ez az, hogy az adás interlaced, ezt nem képes deinterlaced-elni (de szép szó, magyarul hogy lehetne ezt kifejezni) Jobbára azért, mert a non 4K fire tv hardveresen nem is képes erre.
Szóval azt mondod, hogy az Oreo-val a Mi Box S sem kezeli jól, akkor ugyanott vagyok. Ez így zsákutca. Merre tovább?
-
azbest
félisten
válasz Formaster #3604 üzenetére
az olyan iptv ami tényleg tévés sugárzásból jött, az interlaced. Ha olyan forrást használsz, ami már transzkódolta, lehet ők rontották el és azért lett csíkos. Kipróbáltam a firetv-vel kodi18.2 -vel [link]. Jól működik firetv-vel.
A mibox3 még a 6os androiddal jól kezelte a váltottsoros tartalmat. Sajnos a 8as androidtv alatt valamit rosszul paramétereztek és ezért a mibox3 és miboxS alatt is csak fele függőleges felbontásban látszik a kép. Tehát csak páros vagy páratlan sorokat mutat, ami meglátszik a minőségen, főleg az sd adásoknál.
(#3601) Vitee
esetleg kodiban változtattál valamin[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Vettem első nekifutásra egy Fire TV-t, a 4K előtti kiadást. IPTV-t nézek róla, amit nem értek, hogy a 25p streameket gond nélkül viszi, a 50p-s anyagoknál viszont előjön a deinterláció hiányához megfelelő csíkozódás, ezt nem tudom hova tenni, nem pont a 25p streameknél kellene? Próbáltam 50/60Hz-en is üzemeltetni, de semmi.
Most visszaviszem a Fire TV-t, megpróbálom cserélni Xiaomi Mi Box S-re, viszont sehol nem találok leírást, hogy ez miként kezeli a deinterlációt. Tudunk erről valamit?
-
aXXon
őstag
Léteznek kiscsajos játékok is, amikhez megéri kontrollert venni? Hol lehet esetleg ebben a témában olvasgatni?
-
Vitee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen széket vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Torrent meghívó kunyeráló