- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszlenyek
tag
-
azbest
félisten
az egy bug... rosszul választja ki az ajánlott módot. Láttam is a logban valamit, aminek köze lehet hozzá, lehet megpróbálom jelezni feléjük. De ez egyelőre a legkisebb gondja
Akkor most neked 2396-os rendszer van fenn? A beállítások és névjegy részen van a verzió.
Nekem most 2415 béta, úgy tűnik hogy a távirányító kezelés tényleg javul a béta fixekben, kevesebb gombnyomásra felébred a távirányító. A 2396-tal jobb, ha nem kapcsolod ki, mert alvás után néha még fagyott, belassult. Szóval lehet neked is azért akadozott, csak most esetleg az átdugáskor áramtalanítottad és azért nem jelentkezik.
-
Dawe24
tag
Kiváncsiságból át dugtam HDMI 1-re és láss csodát, tudom irányítani a tv távirányítójával is, ja és az akadozás is megszűnt
Arra azért még kiváncsi volnék, hogy ha a képet alapbeállításra teszem, miért a 720/60-at akarja nekem beállítani? Komolyan úgy érzékeli, hogy HD Ready tv-be van dugva? -
gyugyo79
addikt
Nem kellet volna örülnöd a 8.0 -nak ez az egyik hozománya amit azóta sem javítottak rendesen. Előtte jobbat mértél volna mint a telefonnal
Nálam is a felére esett a sebesség. De legalább stabil volt nem úgy mint a szerencsétlenebbek akiknek még stabil se volt a kapcsolat ...
Ezzel te otthon nem tudsz mit csinálni, hátha az az javítás amit most kaptak a beta teszterek jobb lesz majd.
Csak nekem a kedvem is elment már, hogy ezeket kövessem nem tudom erről írtak e már visszajelzést. -
Dawe24
tag
Bocsi, frissült már aznap 8.0-ra amikor megvettem, örültem is neki... Ez a minimális akadozás lehet kábellel megszűnik, majd kiderül..
Az 5GHZ-s wifinek természetesen más ssid-t használok, mint a 2,4G-s-hez.. speedtesten mondjuk nagyobb volt az up, mint a down... és érdekes, hogy a telón ugyanazon a hálózaton majdnem dupla annyival többet mér a letöltésnél...
-
azbest
félisten
Ha ugyanazt az ssdid-t adtad meg 2.4G és 5G-re is, akkro nem biztos, hogy az 5G-t használja. Nem muszáj egyezniük (pl szokás az 5g változat nevének végére odaírni hogy -5g). De ez csak egy tipp, arra a kevés információra, amit nyújtottál
Ettől lehet még tartalmi vagy streaming szolgáltató oldali probléma is (pl hbo-t sokan szidják), vagy esetleg bug a box szoftverében. Főleg, ha a box a 6os android korai verzióját futtatja, mert nem látja már a legutolsó 6os stabul verziót. Esetleg a 8ast sem. Van kavarás a bugos oreo verziók miatt és már fogalmam sincs, hogy a 699e-s 6os androidos box látja -e az updateket vagy kézzel kell befrissíteni.
-
azbest
félisten
ebből nem tudom. Ha a hálózatod sebessége ingadozik és azért, ha valami online dolog.
Ha helyi hálzóatról és valami nagy méretű rip, ahhoz lehet lassú a mostni wifi beállítás (2.4-esen ha zavarnak mások vagy nagyon alap a router, akkor lehet csak 30 megabit. Jobb 2.4-esel 70 megabit körül. Az 5GHz-esből akár 200Megabit is átmehet. Vagy van olcsón (~3 dolcsi) is usb-lan vezetékes adaper, ha nem sürgős és kínából rendeled.(#2591) Reneolus
felkínálja a boxot a play storeban kikeresve böngészővel, szóval úgy látom telepíthető.Persze, van analóg jack kimenet. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyire hifi, működik.
Az a jack aljzat egyben digitális kimenet is. Mini toslink, világít is alapból.A dac az digital to analog convertert jelent, szóval azzal nem digitális hangot veszel ki, hanem az egy usb hangkártya, amibe gondolom az analóg dugót kötnéd. Egyébként lehet, hogy kezeli az usb hangkártyádat is, csak nem feltétlen van értelme használni. Az usb debug módot ki kell kapcsolni, ha esetleg be van.
-
Reneolus
tag
Sziasztok,
Most készülök venni egy ilyen dobozt, abból célból, hogy Tidal appal zenét hallgassak. Egy régi erősítőre lenne rákötve a box, 3,5 jack-RCA kábellel, mivel az erősítőn nincs digitális bemenet. Megvalósítható az elképzelés?
-Tidal elérhető a boxon lévő play áruházból?
-Milyen minőségű a hangkimenet (milyen a D/A átalakítója)?
-USB-n ki lehet nyerni a digitális hangot (USB DAC-om van jófajta)
Köszi a segítséget! -
-
azbest
félisten
A kezelőfelület lehet nem a legélesebb, mert valószínűleg nem 4k minőségre optimalizálták. Viszont a lejátszott tartalom tű éles kellene, hogy legyen. Valamint a fekete is fekete a boxból kijövet. A boxon persze a felbontás mellett szín módot is lehet állítani, ha az esetleg segít, ha a tévével nincs összhangban (rgb, ycbcr, 8 vagy 10 bit... )
Szóval arra tudok tippelni, hogy a tévéden kellene megnézni, hogy milyen hülye képjavító eljárások aktívak azon a hdmi bemeneten, amire a boxot kötötted. Valószínűleg a tévé keni el a képet, plusz lehet a színtér is rosszul van kiválasztva... a limited színtér fakó, szürkültnek látszik full színtérrel keverve.
A tévé manuáljában kellene nézelődni. Ne legyen belezoomolás a képbe (overscan). Kontraszt és elkenés effekteket kikapcsolni. Talán pc vagy game módra váltva lehet legközelebb kerülni ehhez a tévén.
-
Dawe24
tag
Sziasztok!
Van egy 55 colos Samsung UHD tévém, a Mi box 3-ra lényegében azért volt szükség, hogy acetreamen keresztül tudjam nézni az angol és aspanyol meccseket, amiket (plitic censored szal haggyuk is)...
Szóval nagyon bejön, hozza azt amit kell, gyors, és remek kis kütyü, egyetlen csalódás az az, hogy amikor elindítok egy yt videót, vagy nasról, ha nem is 4k tartalomról beszélünk, de a full hd is eléggé csúnyácska..... a fekete szó szerint szét esik, konkrétan sd minőséget kapok. Be állítottam a mi boxon is a 4k-t mégsem javul. Magán a tv-n jobbak a képek. Lehet ezen valamit orvosolni? csak mert, ha már 4k-val hirdetik, akkor legyen már kicsit szebb... Esetleg a gyári HDMI kábele nem megfelelő? -
azbest
félisten
válasz
trafipax #2586 üzenetére
ja, nemrég volt 2405 és ma jött ki 2415 béta is. Még mindig a wifi és bekapcsolás körüli fixeket próbálgatják.
A 2396-tal még előtte próbálgattam a felébresztést és 1-2 gombnyomással úgy tűnt felébredt azzal is. Viszont utána egyszer lefagyott. Szóval valsz azért nem volt vele bajom korábban, mert sosem altattam, hanem simán hagytam. Úgy hetekig is ment kikapcsolás nélkül különösebb problémát nem tapasztalva (kivéve az lg 4k monitoros hdcp2.2 kézfogás gebaszt, ami miatt fhd-ra vált olyankor a netflix).
Nem linkelem a fájlt, mert csak a különbözeti frissítés van meg és a teljes közel 700 megás változatot lenne érdemes más boxoknál telepíteni, amelyek más állapotban vannak. Pár napja sikerült feliratkoznom nekem is béta tesztelőnek, semmi plusz infót nem kapok ezzel, csak ugyanúgy a fórumokat és facebook csoportot tudom én is olvasni. Csak így a boxom megkapja a béta verziókat is.
Érdekes, az usa-ban garis cserében már a mi box s-eket adják, lehet kifutott a régi ott teljesen. A wallmarktban meg csak 50 dolcsi egy új box.
-
-
Vettem ma egy Strong Str 2022 -t próbaképp hogy milyen is ez az android tv. Nagyon megtetszett a cucc, igy lehet vennék egy komolyabbat mint pl a mi box 3.( a strongot 3 napon belül visszaviszem a media marktba)
A strong sajnos 1gb memoriaval rendelkezik es már a full hd youtube videonal egy hangyanyit akad, nem folyamatos... Illetve lassúnak találomOlvasom hogy 1-2 embernek problémás lett a frissítése a napokban. Ajanlott még ez a típus? Mire lehet számítani a használat során? Böngészőből is le tudja jatszani a tartalmakat akadás nélkül? Gondolok pl dmdmedia stb oldalakra
Milyen magyar forrást ajánlotok a vásárlásra ? Szeretném ha 7vegere már tudnám tesztelni
A stronghoz kaptam egy air mouse/keyboard-ot. Valaki hasznal közületek ilyen beviteli eszközt? Milyen tipust ajánlotok szintén magyar forrásból...
Köszönöm előre is a valaszokat
Bocs ha hosszu lett a poszt.
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok !
Eddig azt hittem hogy nekem se megy a mi box-m mert mikor nyomkodtam nem vette észre a monitor hogy a aktiv a mi box, viszont ma megnéztem a logokat és látom hogy mikor bekapcsolva van akkor oránként felmegy a netre, így azt nem értem mi a pöcs gondja van a monitornak ?
Adott egy lg 25um58-p monitor,
HDMI 2-n van rádugva a gép
HDMI 1-n mi boxvan mikor észreveszi a hdmi 1-n a boxot , aztán van mikor szarik rá
, pedig látom villog a box....
Monitoron kihuzom a hdmi 2-t amin az épp aktiv folyam van , és akkor már utána látja egy ideig megint a box-t , ha visszadugom a hdmi-t.( most erre képes volt 1 percig)
Valakinek van valami ötlete ,h miért nem akarja szeretni a monitor ilyen modon a mi box-t ?
-
tomigonzo
aktív tag
a Digi app felmegy, bar egy legeger app-val (toogle mouse) ha megtamogatod magad akkor nem kulon egeret hozakapcsolnod, ezzel a kis kompromiszummal mukodik a native app. Kodi ala elkeszult a Digi addon, most eppen tartossagi tesztelem, funkcionalitasilag oke (mondjuk leszamitva hogy ugye a vas eldobta alola a wifit
))
-
azbest
félisten
Konkrét szolgáltatóról érdemes beszélni.
A tvgo a telekom szolgáltatása, az nem engedi használni a szolgáltatást külső képernyőn.
A upc horizon góról is írtak már, talán csak bizonos verzió és egérrel megy, kézzel feltéve.
A mytv natív mytv otthon alkalmazást is csinált, az a legkirályabb.
A mindigtv go csak webes, de telefonról web video caster képes chromecast módra átirányítani a streameket.
Diginél talán chromecast mód.. van valami kodis varázslás, de az lehet androidon nem megy, mert nem úgy van megírva a nem hivatalos addon.Érdemes a keresőbe beírni, mert szinte biztos valaki már kérdezte.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Vannak tapasztalatok TV adásokkal kapcsolatban? Pl tvgo-ra, vagy hasonló szolgáltatásokra gondolok. Chromecast-al való megoldásokat tudok, de nem erre gondolok, hanem a szükséges alkalmazást magára a boxra trlepítve. Van működő megoldás?
Köszönöm, Peti
-
Gömb Villám
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este a szolgáltató nem volt a helyzet magaslatán és az internet szolgáltatásban zavar keletkezett. Akkor lekapcsolódott a box a wifiről és azóta nem találja a jelet. Minden más wifi-t lát a készülék csak a mienket nem. Szerintetek mi lehet a probléma? Eddig teljesen jól működött minden.
-
tomigonzo
aktív tag
Most fagy le tiz perc alatt 3x, a gyari youtube, a video megall, a tav nem reagall. 6s rendszeren, ami a jobb
DDDDD (fosazegeszsosevegyel
))))
-
Attici
őstag
Ma kicserélték a készüléket a szervizben.
Kaptam egy teljesen bontatlan újat amin még 6 van.
Hol kell kikapcsolni a rendszerfrissítést? -
sbalazs2
csendes tag
válasz
trafipax #2565 üzenetére
Koszi a tippet.
Tegnap este lejatszott Kodival mindent mint a kisangyal.
Annyit csinaltam, h a pendriveot meg a bekapcsolas elott dugtam be es nem miutan mar felallt a rendszer.
A box azonnal felismerte, Kodi is erzekelte es Kodibol valasztottam ki a source-ot meg az adott filmeket, nem az ES-bol.
Amugy semmilyen beallitast nem valtoztattam.
Ki erti ezt...A sok tudas nem homalyositja el eleslatasomat.
-
sbalazs2
csendes tag
Koszi.
Nekem is 1080p meg 720-on ment.
Lehet tul nagy neki a pendriveom?
500 gb,szal nem hinnem.
Olyannal tunik mintha vmi memoriaja betelne lejatszas kozben es ha eler vmi hatart akkor eldobja.
Lehet vmi beallitast kene tekernem de keves setup lehetoseg van.Amugy international version.
-
azbest
félisten
Lassan a komolyabb tesztelőkhöz is elér az új mibox s változat [link]
Mondjuk ebben is az alapfelhasználás az, ami leginkább érintve van. Viszont legalább az ismert limitációit is megemlíti (hdr újabb fajta módok hiánya pl).Ha már írok, a live channels integrációhoz a geniatech kiadott appot a mygica tunerekhez, amivel például a t230 tunert képes kezelni a box. De csak fta és dvb-t módban megy. Plusz, ahogy kipróbáltam, talált csatornát, de hajlamos volt leragadni kereséskor egy-egy muxnál és így nem ért végig a keresés. Nameg az oreo bug az élő tévé adással annak sem segít (váltottsoros videók rosszul néznek ki, fele felbontáson). Mivel nekem nem ott a box, ahol az antenna kábel, így továbbra is jobban bejön a kis rasberry pi tunerrel és hálózaton át az ahhoz való appal megoldani tévé integrációt. De mióta oreo van és rossz az élő kép minősége, azóta nem sokat használtam erre.
-
er2es
tag
csak érdekesség:
átmenetileg lekapcsolták a xiaomi.eu-s mi box fórumot
https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-forum-closed.47468/#post-454624
-
Hoek
tag
-
Tibko8
senior tag
Új frissítés után sem javult meg a bekapcsolás. Ugyan úgy ha nem kapcsolom be 1 napig akkor utána nem reagál a távirányítóra csak az áramtalanítás segít. Nem lesz ez így jó.
-
sbalazs2
csendes tag
Sziasztok
Ujabb qrwa idegesito jelenseg: pont a legjobban vart film lejatszasa kozben all meg tetszoleges idoben.
Tegnap 50. Percben.
Ma masik verziot toltottem le itt a 65. Percben.Nem hasznalok se szinkrot se feliratot.
Semmi lag nincs egyszer csak kifagy azt leall.
Akarjanyszor elinditom ua mindig beszarik.
Ki fogom b@szni a picsaba... -
Keem1
veterán
válasz
gabikam88 #2553 üzenetére
Sajnos sosem lesz teljes értékű international, és épp abban nem, amire te használnád.
Egyébként meg érdemes a keresőt használni, mert már volt erről szó.
Valamint még további infó
-
gabikam88
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a gearbest oldalaról egy xiaomi mi box 4-et, csak sajna kínai verzió. Van tippetek hogy lehet itthon is használhatóvá tenni?
Ami fontos lenne a HBO GO és a netflix. A HBO GO felment rá, viszont nagyon rossz a felbontás. Netflix nem akar működni. Valahogy nem lehet frissíteni, hogy international legyen?
Köszi a válaszokat!
-
Adott egy Samsung 40D5500 tv, ami hozzávetőleg már 8 éves. Valamilyen szinten okostévé, de nincs már támogatottsága illetve nem wifi-s, de a processzora sem egy egetverő. Azt esetleg tudni kell, hogy a tv-m nem tudja a régi oprendszer miatt kitenni a képet teljes képernyőre és alul-felül levág belőle.
Szeretnék vásárolni hozzá egy android box-ot.Elvárásaim:
- Youtube, Internet, rá tudjam tenni a hdd-m, vagy esetleg a pc-m tartalmát osszam meg vele
- ki tudjam tenni a képet teljes képernyőre!!!Amit kinéztem eddig, az a XIAOMI Mi Box 3. Tegnap jártam a MédiaMarkt-ban és az eladó majdnem rábeszélt egy Strong 2022 ( azt se tudtam mi az...) box-ra. Elég meggyőző volt így elsőre a cucc az airmouse illetve beépített billentyűzettel, bevallom ilyet még életemben nem láttam és nagyon bejött az ötlet. Természetesen nem vettem meg a Strong-ot, mivel szeretek picit tájékozódni ,hogy mit is veszek pontosan.
Mit ajánlotok a számomra? Köszönöm előre is!
-
sbalazs2
csendes tag
Sziasztok,
segítsetek kérlek: nemrég vettem mi Box-ot de az usb-részével szívok mostanában:
elős pár napban minden ok volt, amikor bedugtam a régi pendrive-ot, a hw is felismerte, meg a VLC is.
majd vettem egy tök új pendriveot, azt formattáltam meg mi Box storage-nak.
Na azóta az alábbiakat játsza:
új pendrive: nem ismeri fel egyáltalán. ez meg így kuka, mert csak ide használható. 7000 rugó ment a levesbe...PC sem ismeri fel semmi. Erre figyelmeztetett előre is kütyü mondjuk.
régi pendrive: - tárhelyként nem ismeri fel soha
- ES fajlkezelő ad hoc felismeri de kb 5-ből egyszer... amikor felismeri, akkor innen el tudom indítani a filmeket és a VLC lejátsza
- de a letöltött VLC alkalmazás sose ismeri fel, tartalmakat nem jeleníti meg.Vki tapasztalt hasonlót?
Kérjek mi box cserét v. lehet ezt vhogy orvosolni? (pl. egy 50 kg-os kalapáccsal)Frissítés - Wi Fi téma
Nekem lefutott simán de azóta percenként eldobja a wifi jelet. (1 méterre van tőle...)
PS4 simán veszi folyamatosan...
Lehet melléfogtam ezzel a mi box x@rral?Köszi!
üdv:
Balázs -
gyugyo79
addikt
válasz
tomigonzo #2549 üzenetére
Az android TV az teljesen rendben van lásd Nvidia Shield TV. Csak 3 Mibox áráért és hiába vannak ott + olyan szolgáltatások amik amúgy egy szűk rétegnek még meg is érnék esetleg a felárat (aki játékra is használná akár nvidia games és az ingyenes geforce now -s játékok amit adnak hozzá akár GameStream vagy a SteamLink kliensként)
Szóval nem kell itt mosdatni a Xiaomi céget az amit és ahogy tud a box az az ő művük ha más ki tudott többet hozni a rendszerből akkor nekik nem hiszem, hogy sok mentségük lehet.De úgy is lehet nézni, hogy ennyi pénzért ezt kapjuk.
Hiába példálózol itt a Fire TV -vel állandóan mert az egy cég fizetős szolgáltatásai köré épülő rendszert futtató eszköz első sorban ami miatt az ára kedvezőbb mint egy olyannak ami nem de cserébe el kell viselni ezt azt. Ráadásul még ha éppen lehet mókolni is az, hogy a jövőben mi és, hogy fog rajta menni nem garantálható, tehát biztosan csak azok fognak rajta menni amik előtelepítve rajta vannak és a saját áruházából beszerezhetők. Ráadásul ugye aki olyan helyen él ahol ezek a szolgáltatások elérhetőek könnyen van de itthon elégé letud szűkülni a használhatósága rossz esetben ...
-
tomigonzo
aktív tag
Off ra teszem pedig ugy latom, hogy nem kellene. Amikor par hete napi hasznalatba vettem es elkezdtem ide tolni napi szinten a tapasztalatokbol eredo hibakat, akkor mar majdnem szemelyeskedesig fajult a dolog miszerint talan meg is hulyultem vagy mar az is voltam. Azota itt mindennaposak lettek a panaszok, sokfelol sokfelek. A nemzetkozi forum kapcsolodo reszet leallitottak. Kar erte. Marmint nem a forumert hanem a boxert. En is kedvelem a ceg termekeit ettol fuggetlenul, ebbe kar volt igy beleszaladniuk. Nem nagy dolog lett volna egy jol kiherelt androidot rahuzni (lasd Fire TV, ugye), ami meg mndig megoldhato lenne, ha nem egy guglitol mar megszokott mindenre jo de semmin nem mukodo cuccot probalnanak meg foltozgatni, mondom ezt ugy hogy a android tv felulete azert egy nagyon jo gondolat lenne.
-
Agostino
addikt
sziasztok
csak most találtam rá erre a lejátszóra, pedig amúgy nagyon kedvelem a xiaomi termékeket. valójában éppen emiatt szerintem ez a lejátszó tökéletes lenne nekem és az ára sem vészes. elvileg tud mindent amennyire utánanéztem, de lehet, hogy maradtak szürke foltok. semmi extra elvárásom nincsen. rárakom a külső vinyómat és onnan mindent játsszon le. semmi streaming szolgáltatás nem érdekel sem semmiféle applikáció sem. yt-ra ott a ps4 ha nagyon szeretném, nekem tényleg csak az lenne fontos az egész plug and play legyen: mkv, h264, h265, srt, ssa felirat.. ezt gondolom tudja hozni, de a legbiztosabb, ha megkérdezem : )
-
Keem1
veterán
válasz
JohnDoe_Hun #2542 üzenetére
64 gigabájtossal ugyanígy jártam, míg a 32-es gond nélkül megy.
Pedig ugyanaz a típus, "csak" a méret különbözik. -
JohnDoe_Hun
tag
Szisztok. Próbált már vki 128G pendriveot belső meghajtóvá formázni a kütyüvel? Terás vinyót szó nélkül hadrendbe rakja, a pennél format errort ír. Átalakítja gpt-re meg létre is hoz rajta 2partíciót mégsem lehet használni belsőnek.
-
azbest
félisten
Ez a wifi 2.4g vs bluetooth probléma már a 2396-os builddel történt? Vagy még a korábbi verzióval?
Ezt főleg azért kérdem, mert ez elvileg változhatott az új builddel, bár lehet kell egy gyári helyreállítást is nyomni neki, hogy régi beállításokat ne hozza magával a korábbi verzióról.
Oreo OTA4 (2396) Fixed the following issues:
when mi box wakes up from sleep, the user specified resolution such as 4k@60 might change to 480p or other low resolution.
When user changes refresh rate in settings, it only changes display refresh rate, but system still think it is under the original refresh rate, resulting multiple apps misbehave, including Kodi. Kodi won’t play 1080p@24 video smoothly if user switches to 24fps in settings, unless reboot.
WiFi stability.
Google assistant recognition quality [link]
-
azbest
félisten
válasz
George2 #2538 üzenetére
hm, valószínűleg be van kapcsolva a routeren a hálózat szeparáció (network segregation vagy ilyesmi). Anélkül minden fajta wifi és lan kliens is látja egymást. Ha van külön vendég wifi is beállítva, akkor hasznos, de amúgy saját használatra csak zavaró a szeparáció.
(#2539) Keem1
még azonos ssid sem kell, attól nem függ -
George2
csendes tag
A frissítéssel a távirányító hangkereső funkciója továbbra sem jó. A wifi esetében pedig csak az 5 Ghz-re csatlakozik, a 2,4 Ghz-re nem lehet. Ez azért gond esetemben, mert a telefon csak a 2,4 GHz-t viszi, így nem lehet közös hálózaton, tehát sem az ftp, sem a cromecast nem működik így a telefonnal. A ki-be kapcsolás talán már jó. Annak ellenére ez a felállás, hogy a frissítés után csináltam egy hardresetet is. Ez a frissítés megint egy telitalálat volt.
-
piocasember
tag
Nálam az történt, hogy a rengeteg apró és nem apró hiba és kellemetlenség záróakkordjaként, végül már a gyári beállítások visszaállítása után sem működött a wifi. Egy hónapig volt szervízben, majd a készülék helyett egy csereutalványt kaptam a szervíztől. Ezzel el kéne mennem az Edigitalba, ahol vettem, és ott vagy adnak egy új készüléket vagy visszaadják az összeget, amennyiért vettem. Több lehetőségem van, de az nem szerepel köztük, hogy ugyanezt a készüléket választom. Bár, ha biztosítanak arról, hogy magától még véletlenül sem frissít Oreora, akkor meggondolom, mert a régi Androiddal ez egy nagyon jó kis masina volt.
-
Levente1991
tag
válasz
plevips #2529 üzenetére
Nekem is felment ugyanez. Előzetesen Wifi stabilizálást, kisebb bugfixeket, illetve HDMI- valamint a Google asszisztenssel kapcsolatos javításokat ígért a frissített Android biztonsági csomag mellé. Töltött vagy 25 percig, mire ez a 95 MB felment rá, pedig csak Kodi, Youtube, és Dailymotion appok vannak fent, minden más törölve vagy tiltva van, 2,6 GB szabad helyem van tisztán.
A frissítés települése után újraindítottam a boxot, erre az első adandó alkalommal gyors egymásutánban kétszer is eldobta a Wifi hálózatot.... tényleg nem találom a jelzőket erre az egészre lassan. Június végéig a hazai kínálat legjobbja volt ár/érték arányban - mondom ezt úgy, hogy más boxom nem volt még eddig -, semmi gond nem volt vele, azóta viszont imádkozni kell minden apróságért, mint távirányító, Wifi, laggolások, stb.
Jó lenne valami alternatíva helyette...
-
Nerd
aktív tag
Olyan jo lett az update, hogy nekem nem megy fel
.
Mar multkor is csak masodjara ment fel, de most nem birja felrakni, megakad es aramtalanitas utan bebootol es kiirja, hogy nem birta felrakni...
ez egy ipari hulladek...
-
c p
tag
"[...] A bt hangos dolgot nem értem. A mi box tud bt-t, használtam is már például xiaomi bluetooth hangszóróval. Viszont lehet némi késleltetés 6-os rendszeren a hangban bt-n át. (8ason ez legalább nem jelentkezik, bár ott meg néha más galibát okoz). [...]"
Végül sikerült megoldanom a problémámat egy USB-Ethernet adapterrel. Azt hiszem, hogy korábban már írta valaki itt is, meg talán olvastam máshol is, hogy ha 5GHz-t tud a router, akkor nem jelentkezik az, ami nálam, ti. az, hogy bt-re kirakott hangnál szétesik a hang is, meg a video is. Az én router-em meg csak 2.4GHz-et tud (Huawei-t adott a Digi) és nem akartam egy másik router, meg bridge-beállítással vacakolni, szóval beáldoztam az USB port-ot, beruháztam egy ilyen cuccba Digitus DN-10050-1 USB 2.0 ethernet adapter, 10/100MBIT és azóta tökéletesen tolja át a BT-fülesbe a hangot, nem akad sem a video, sem pedig a hang.
Kb. 10 féle USB hub-bal kipróbáltam - aktívval nem, az nem volt kéznél -, de egy idő után mindegyikkel elkezdett szaggatni a video. Nyílván nem egy általános megoldás és nekem is csak addig megfelelő, amíg más eszközt nem akarok USB-n dugni a box-ra... de jobb, mint a semmi. Meg nem is gigabites az adapter, de a 720p-s filmekhez nekem elég.
Elvileg a lényeg az, hogy az adapter ASIX xhipset-es legyen (AX88772A), legalábbis több helyen ezt írják és elsőre be is jött a fent említett digitus márkájú cuccal:
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/5ppsgb/mi_box_any_experience_with_ax88179based/
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=316768&pid=2606291#pid2606291
https://bootlin.com/blog/usbeth/#comment-35420 -
azbest
félisten
-
azbest
félisten
Azt mondják, hogy publikusan terjeszteni kezdtek egy 2396 buildet, páran már megkapták (nem bétások). [link]
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #2524 üzenetére
Szerintem simán csak azért, mert a kínai verzióból is már az új kinézetűt árulják. Szóval nem kell kétféle gyártósor a készülékekhez. Másrészt meg költségcsökkentés. Az S-ben kisebb hűtőborda lesz, ami lehet nem rosszabb, viszont olcsóbb. Nyákon is variáltak kicsit. Az alakja miatt szerintem esélyes, hogy önteni is könnyebb a dobozát vagy kevesebb a selejt.
Esetleg valami alkatrész is kifutott már, wifi chipet cserélték.Az usa-ban ilyen wifis módosítás után már újra kell fcc igazolásokat is intézni (lásd chromecast új változat, ami szó szerint ugyanaz az elektronika mint a cc2, viszont a nyák antennában fél mm rövidítés volt, s szoftveresen bekapcsolták a régin tiltott bluetotth módot). Szóval, mindennel együtt már lehet full új model. Esetleg a firmware is változott úgy, hogy nem lehet ebben a formában ráfrissíteni a régi boxokra és így különböző modelekhez különbözőt kéne kezelni.
Meg persze marketing, hogy új van és sokan megveszik, mert új.
Más: a xiaomi.eu nem hivatalos xiaomi fórumon letiltották az egész tévés, miboxos szekciót. Az admin besokallt, mert mindenki csak panaszkodott és így nem tud megmentőként tetszelegni. Mondjuk eddig is főleg redditen és néha kodi fórumon voltak a leghasznosabb információk.
-
jambiyya
őstag
válasz
ballington #2523 üzenetére
Én továbbra sem értem mi a bánatért kellett az "S" ugyanolyan hardverrel? Ja, van dedikált netflix gomb...
Így most két szoftver verziót is kell frissítgetniük, miközben a régi is egy... -
ballington
addikt
Köszi a válaszokat.
Jelenleg az eustock-on 18.900 a Mi Box 3. Érdemes lehet várni a Mi Box S-re ami talán olcsóbb lesz? Vagy esetleg rendeljem meg gearbest-ről? -
Attici
őstag
válasz
piocasember #2520 üzenetére
Én azért reménykedem, mert 6-tal használható volt.
A tiednek mi baja volt?
Mi az,hogy csereutalvány? Ha nem tudják megjavítani, akkor miért nem cserélik ki? -
jambiyya
őstag
válasz
piocasember #2520 üzenetére
Lehetne ajándék...egy ellenségednek.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
bexinho23 #2514 üzenetére
Igen nalam is szokta csinalni, regi os-vel is (nekem meg 6van). Sot eppen most probalom ujraeleszteni mert a legutobb felbehagyott youtube videot az ajanlati listabol a fokepernyorol inditottam el, persze a youtube megnyilt es nem kezdte el jatszani direktbe azt a videot, (szoval nem ertem mi a brenek teszi ki a fooldalra, hamanualis kell megkeresnem es elinditanom a youtube appban), de aztan kb 2 perc utan ismet osszefagyta magat, teljesen
szoval csak a szokasosD
-
c p
tag
válasz
ballington #2510 üzenetére
A spotify nagyon jól muzsikál - szó szerint -, az app letölthető a Play áruházból, nem kell sideload-olni. Spotify acc-ot használva látod a saját playlist-eket, stb.. Hajlandó a háttérben is futni.
-
bexinho23
őstag
Másnál is jelentkezik az a probléma youtube esetében, hogy ha egy 3-4 órás videóba tekerek bele jó tizenXnéhány percet, akkor teljesen befagy, vagy szétesik a kép? Volt hogy a boot logó jelent meg... Más videókkal nincs probléma, csak youtube esetében a hosszabb időtartamú feltöltéseknél. Legfrissebb fw van rajta.
-
Attici
őstag
Az enyém, most teljesen lefeküdt. Este kikapcsoltam és reggel már nem kapcsolt be többet.
Elvittem a szervizbe, kértem, hogy ha lehet, akkor a 6-ost tegyék rá.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végeredmény. -
er2es
tag
-
Tibko8
senior tag
válasz
ballington #2509 üzenetére
Twitch működik rendesen azt tudod használni nekem is fent van. Az mondjuk más kérdés hogy augusztus óta nincs időm nézni
De működik rendesen.
Youtube is jó.Utóbbit még soha sem próbáltam. De majd valamikor rá nézek hogy látja a box vagy sem.
Ja és van Spotify app az áruházban. Valszeg az is rendesen működik. Ezt viszont elofizetes nélkül most nem tudom kiprobalni hogy milyen minőségben működik.
-
ballington
addikt
válasz
ballington #2509 üzenetére
ja még valami, egy spotify is jó lenne
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Ahhoz, hogy youtube-ot és twitchet nézzek a tv-n, arra jó valamelyik xiaomi box?
twitch is van google play-en.
Jelenleg egy laptopot kötök össze hdmi-vel a tv-vel és úgy nézem a fentieket, ezt szeretném esetleg kiváltani egy box-al.
llletve egy olyan dolog, hogy a PC-n tárolt filmeket esetleg ezzel meg tudom nézni (ha mondjuk valahogy megosztom a mappát)? -
Hoek
tag
Olyannal találkoztatok, hogy a kodis hbogo kis felbontáson indul el? Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
c p
tag
(#2485) tomigonzo (#2487) azbest
Köszönöm! A kodi-s problémára a kettő ötlet együtt hozta meg a megoldást: feljogoltam a NAS-t rendesen és onnan kezdve direktbe beírva az ip címet samba-n keresztül popecül olvassa a megosztott könyvtárat!
A tv app repo-t nem találtam meg a play áruházban, de a sideload launcher is teljesen jól muzsikál.
A bt hang problémával még küzdök, mert valóban egy csomó helyen írják, hogy ez nem okozhatna problémát. Meglátjuk, hátha...
-
marci.szf
csendes tag
Üdv!
Annyi negatív hozzászólás olvasása után leírnám én is a tapasztalataimat.
Két box van otthon használatban, az egyik 6-os a másik pedig 8-as androiddal. Mindkettő aktív használatban van. Youtube, netflix, kodi (18-as béta, hbogo), myhome telenor tv, chromecast az m4 sport foci közvetítésekre.
Napi használat mellett nálam még nem volt probléma a beépített alkalmazásokkal. A kodiból indított hbogo néha a lejátszott videó végén nem lép ki, ilyenkor kodi kényszerített bezárás segít csak. Ezzel együtt tudok élni főleg hogy ez béta verzió. A kép tökéletes a hang a hdmi erősítőn megfelelő, bluetooth fülhallgatón is tökéletes (nem csúszik a hang). 5G-s Wifin csatlakozom a hálózat rendben. Hétköznap délelőtt délután nincs akadás, este kilenc után néha 1-2 alkalommal megáll aztán folytatja, de ez kiszolgáló oldali probléma szerintem. Melyik a jobb 6-os vagy a 8-as? Egyértelmű hogy a 6-os. sajnos automatán frissült annak idején, de a 8-as is működik rendesen. A box néha csak többszöri gombnyomásra éled (8-as), de áramtalanítani még nem kellett.
Lehet csak szerencsés vagyok vele, de nálam amire használom arra tökéletes. -
azbest
félisten
válasz
plevips #2502 üzenetére
Rákérdeztem már az egyik béta tesztelőnél redditen, hogy mi a kernel verzió... nem értem, hogy miért nem ugyanazt használják, ha az egyik talán működik (nem látok panaszáradatot az új s-re), a másik meg nem annyira. Lehet külön csapat foglalkozik a két eszközzel (mibox3 és miboxs) és nem beszélnek egymással
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!