- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
cikasz #29394 üzenetére
Szia. Igen, a fastboot rom elvégzi a particionálást is.
Wovbagger igaz, az a rész valóban nem egyértelmű. Azért fogalmaztam így annak idején, mert akkor még nem kellett számítógép az első módszerhez, mivel nem kellett TWRP. Egy ideje viszont kell (csak akkor nem kéne, ha hivatalos kínai vagy globál ROMot tennél fel, de ott minden egyszerű, hiszen a Frissítés appon keresztül tölthetsz le mindent).
Úgyhogy igen, ezt a részét nem szerkesztettem át korrekten. -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29393 üzenetére
No, most már a TWRP jelenik meg ha a bekapcsoló gombbal együtt megnyomom a hangerő fel gombot is. Sőt, találtam most még egy feature-t: ha bekapcsolt állapotban a bekapcsoló gombot megnyomom, és az újraindítást választom akkor nem újraindul, hanem választhatok, hogy TWRP-vel induljon újra, vagy hagyományos módon.
A másfajta ROM-ot csak úgy általában kérdeztem, hiszen több mint egy évig használtam az 5.12.11-et, és teljesen meg voltam vele elégedve. Ha nem lettem volna, akkor szakítottam volna korábban időt az átállásra.
Ami a szájbarágást illeti: én 101%-ig megbízom Benned, meg az írásaidban, viszont az MM frissítéssel kicsit összezavartál. Azt írod, hogy:
- fastboot: talán ez a legbiztonságosabb, de számítógép-hozzáférést igényel
Ebből én arra következtettem, hogy az első (hivatalos) módszernél nem kell számítógép hozzáférés, hiszen ha ott is kellene, akkor ennél miért emelnéd ki, hogy itt kell? Persze ez csak a megtépázott önbecsülésem összeöltögetése, hogy ne higgyem magamat annyira ostobának
-
heidricha
őstag
válasz
Kris87 #29374 üzenetére
Érdekes, hogy mennyire másképp tud viselkedni ugyanaz a rendszer.
GPS hibátlan. Igen háklis vagyok rá, minden nap használom.
Hálózat nevét eleve kikapcsoltam
Power elemlámpát sosem kerestem
FB app nincs fenn, semmi sem fagyott eddig (FB lite van, az csak a hálózatot veszti el folyton, de azt minden ROM-on)
SOT-ot nem nagyon mértem, standby kimondottan jó.Már épp ömlengeni akartam, mennyire tökéletes, amikor egy reboot csak becsúszott. kb. 7 nap után.
Láttam sokkal rosszabbat is, bár a reboot-okat nem szoktam tolerálni.
ROM gazda szerint a korábbi kernellel kellene próbálkoznom.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Egy ideje már a feleségem használja a MI3-at. Még a 5.8.27 van a telefonon és gondoltam ideje lenne egy frissítésnek!
Szeretném egyet kérdezni, hogy biztos legyek a dolgomban nehogy elrontsak valamit.
Az összefoglalóban leírt fastbootos updatenél :
Telepítés menete - fastboot:
Ehhez a módszerhez nem szükséges az előkészületeket sem elvégezni.
-tedd fel az itt található MIUIHU fastboot ROMot Miflash-sel (Miflash használati útmutató)
-nyisd meg a Frissítés appot és telepítsd fel az esetlegesen elérhető frissítéseket.Ez azt jelenti, hogy nem kell semmit sem csinálnom csak feldugni a telefont és a miflash-es verziót megcsinálni!?
köszönöm
-
-
Tomi_Ohl
veterán
-
llaszlo
veterán
Azt ki lehetne deríteni valahogy, hogy miért omlik össze mindig a chrome? Legutolsó global van fent. Már a ROM újratelepítés előtt is ezt csinálta. Direkt nem állítottam vissza az adataik. Mégsem jó.
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29387 üzenetére
Az eredmény:
Android verzió: 6.0.1 MMB29M
MIUI verzió: MIUIHU 8.7.4.20 fejlesztőiKaptam 3 új "ikont":
- MIUIHU
- SuperSU
- hangalapúmeg egy Lánchídat az órám mellé.
Viszont az út egy kicsit furcsa volt. Bekapcsoló gomb és fel hangerőre a "régi" recoverybe lépett be a telefon. Így azt csináltam, hogy elindítottam a gépen a Multitoolt és újra telepítettem a TWRP-t. Ennek a végén megkérdezte, hogy újra indítsa-e a készüléket Recoveryben. Mondtam, hogy igen, erre már a TWRP-be bootolt a készülék. Onnan meg már ment a telepítés.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Még annyi kérdésem van, hogy van-e valahol valami összefoglaló a 8-as MIUI funkcióiról?
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29383 üzenetére
Szia,
köszönöm a MIUHU Multitool ver: 0,9 g tippet, úgy nézem, hogy ez afféle svájci bicska lehet a telefonhoz.
Először a Megjegyzés alapján telepítettem a MiPc Suite-ot, aztán a MiFlash programokat. Ez utóbbinál 5-ször jelezte a Windows, hogy nem aláírt programokat akarok telepíteni, de mindannyiszor azt mondtam neki, hogy ne törődjön vele, csak tegye a dolgát.
Ezután az 1-es menüponttal telepítettem a TWRP Recovery-t, szerintem sikeresen.
Most jönne az, hogy bebootolok TWRP-vel, és kiválasztom azt az zip-et amit tegnap felmásoltam rá update.zip néven?(találtam egy olyan menüpontot, hogy 8. Alkalmazások biztonsági mentése, azt minden esetre megcsinálom)
... azt állítja, hogy elmentette őket a program mappájába appbackup.ab néven. Na most az egy 41 byte-osnak látszó file, abban elfér minden alkalmazásom?
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger #29382 üzenetére
Az exe filet természetesen számítógépen kell futtatni, aztán kövesd az utasítást.
Másik mód (én ezt használom): tedd a telefont fastboot módba, dugd össze a számítógéppel. Nyiss egy parancsablakot abban a könyvtárban, ahova a twrp.img-t tetted. (shift+jobb egér klikk - parancsablak nyitása itt) Írd be:
fastboot devices
erre egy számokból, betűkből álló sort kapsz, ha fent vannak a számítógépen a driverek (ha nincs, telepítsd)
ha megvan:
fastboot flash recovery twrp.img (vagy ami a neve) - ezzel telepítetted a twrp recoverytTomi persze beelőzött, miközben írtam
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger #29381 üzenetére
Na, annyi minden nem fog kelleni, elég az egyik módszer alapján.
Közben csináltak egy új eszközt miui.hu-n, inkább használd ezt: [link] (mindjárt kicserélem a leírásban is, köszi az emlékeztetőt)
Ezt számítógépre töltsd le és ott indítsd el. A telefont usb kábellel kösd a gépre. Ebben aztán ki kell választani, hogy TWRP-t akarsz telepíteni, a többi utasítást meg kiírja a program. -
Wovbagger
tag
válasz
Keil Walker #29380 üzenetére
Köszönöm, így már tovább tudok lépni.
Csak a magam kedvéért:
- letöltöm a TWRP-t (Team Win Recovery Project 2.x) mindkét formátumban (zip és img), mert még nem tudom melyikre lesz szükség, és azt sem, hogy hova másoljam fel.
- letöltöm a canro recovery telepítőt alkalmazást, majd elindítom és követem az utasításokat. Gondolom az előbbi img-t vagy zip-et akarja majd használni, csak megmondja, hogy melyiket.
- ezután már TWRP recovery lesz a telefonomon, ami várhatóan kezelni fogja a tegnap letöltött update.zip-et.
SIkeres a megfejtés? -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29377 üzenetére
Szia,
én még mindig 4.4.4-es Android verziót használok a telefonon, de ma megpróbáltam az útmutatásod alapján átállni Marshmallow-ra. Ami sikerült:
előkészületek: a) 640 MB-s system partícióm volt, tovább léphettem
frissítési módszer: a hivatalosat választottam
Letöltöttem az 5.12.17-et
Feltelepítettem a Frissítés appból.
Leellenőriztem: feltelepült (ez látszott a MIUI verziónál és a kicsit másabb ikonokból is)
Diskinfo: 640 MB-s system partíciót jelzett, ezért megpróbáltam újra feltelepíteni.
Ennél a telepítésnél én nem láttam olyasmit, amit az előző esetben, de mikor a telefon újra indult akkor már 1.2 GB-s system partíciót mondott a diskinfo, így továbbléptem.... és elbizonytalanodtam. Ezt írod ugyanis:
töltsd le és telepítsd a legújabb, 6.0 alapú MIUI-t (MIUIHU vagy multi). Ennek a telepítéséhez már mindenképp TWRP kell, amit a fentebb linkelt módszerek egyikével tudsz telepíteni.
Letöltöttem a medadott helyről a MIUIHU-t (szerintem 7.4.20_6.0.1 a verziószáma). A "mindenképpen TWRP kell"-t úgy értelmeztem, hogy be kell lépnem a Recovery menübe, a "fentebb linkelt módszer"-t meg úgy, hogy átnevezem a letöltött zip-et update.zip-re, és felmásolom a telefon gyökerébe. Átnevezés, felmásolás megvolt, Recovery-be beléptem, ott viszont hiába választom ki az "Install update.zip to System"-et és nyomok rá a Power gombra ennek hatására visszaugrik a MainMenu-be a telefon. Ezt pár próbálkozás után meguntam, és kiválasztottam a Reboot opciót.
Itt lehet választani a Reboot to System One (leatest) meg System Two közül, én a One-t szoktam választani. Így a telefon elindul, és működik.Azt szeretném megkérdezni, hogy hol hibázok, vagy mit értek félre, vagy mit csinálok rosszul? Mert biztos hogy bennem van a hiba.
Előre is köszönettel:
Wovbagger
-
laci laci
addikt
Ha valaki szereti az xperia app-okat, de nem engedi telepíteni a rom(nem kompatibilis), akkor flash-elje fel twrp-ből ezt..
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Kris87 #29374 üzenetére
A power gombos zseblámpa valóban nem megy, ezt eddig észre se vettem. Mindig a gyorskapcsolókból kapcsolom.
Akkuidőre én nem panaszkodom, Nugát ROMokhoz képest jónak számít, standby-jal sincs baj, de képernyőidő valóban lehet kevesebb, mint MIUI-n.
Fagyásokkal egyáltalán nem találkoztam, bár FB app csak egy napig volt fent múltkor, de YouTube-ot elég sokat nézegetek, és sosem állt meg.
Azt is el tudom képzelni, hogy beakadt nálad valami a háttérben, ami merít, lassít, nem lehet valóban ez az ok? -
Kris87
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #29370 üzenetére
Feltettem én is, hátha jó lesz alapon. Gps 1 napig működött. Status baron a hálózat neve eltűnik egy idő után. Powergombos elemlámpa nem megy. Sokkal jobban merül mint a miui. Facebook app fagy. Youtube beágyazott video sokszor fagy teljes képernyőre váltáskor. Két napja van fent de már most utálom.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #29371 üzenetére
Az egy gombos, az a régebbi típus.
Zenére van a Xiaominak a BT. sztereó sport fülese. -
Tomi_Ohl
veterán
Na, csak feltettem végre az új Nitrogént.
Megint baj van az indítási animációval, mert hiányzik a ROM-ból, így csak az Android felirat jelenik meg.
A menü gomb átállítása működik szépen.
Amit észrevettem még, hogy mintha a NOS-féle beállítások ikonjai mások lennének.
Az Android verzió továbbra is 7.1.1 és a security patch februári, ez van a CAF forrásokban... -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #29368 üzenetére
Nekem is van 2 is, én meg ajánlom. Van a régebbi aminek csak hátul van a gomb és van egy amelyiknek az oldalán van hangerőgomb is.
- Füle válogatja. Baromi könnyű betenni
- Stabilan bent is marad, futás és fejrázáskor is.
- 3 gomb van rajta
- Igaz, mindent Kínaiul mond, ami abba ki is merül, hogy bemondja amikor be/kikapcsolod, amikor csatlakozik és amikor hívnak. A második nap már fejből tudod mit mond.
- Megint csak füle válogatja, mert nekem fél hangerőn van és tökéletesen hallom.Ami jó benne:
- Nem csak a MIUI mutatja, hanem sok Androidos teló is.
- Nagyon könnyű
- Hosszú üzemidő beszélgetés közben is (nekem 6 óra simán van)
- Hamar feltölthető
- Strapabíró
- OlcsóAmi rossz:
A zene nagyon silány -
markussandor
senior tag
válasz
llaszlo #29367 üzenetére
nekem van, de nem ajánlom a megvételét, annyira nem jó:
- nehéz stabilan bedugni a fülbe
- könnyen ki is esik
- csak 1 gomb van rajta
- mindent kínaiul mond
- nagyon halk
- emiatt kocsiban használhatatlanami jó benne:
- integrálták a miuiba, külön ikon mutatja az akkuja állapotátszóval én megbántam a megvásárlását, azóta is a régit használom, ezt meg jól eldugtam :-(
-
llaszlo
veterán
A Xiaominak tényleg van új BT headsetje amin van hangerő gomb? Mert a régin nem volt. Azt meg kimostam és kéne egy újat venni.
Itt a képeken van, viszont mivel hamisítják így nem akarok megvenni bármit.
[link] -
∂яσнυη
senior tag
És akkor még ott volt az Xpress Music és a Walkman széria is... Persze ezek főleg dizájnban képviselték a zenés készülékeket, minőségi zenehallgatásra alkalmatlan volt a legtöbb. HTC One széria is érdekes, hogy nincs bennük semmi spéci dac, mégis sokan szeretik a hangját. Akkor a többi gyártó miért nem tudja ezt megcsinálni?
-
s4tch
veterán
válasz
∂яσнυη #29360 üzenetére
Na ja, a gyártók is leszarják ezt a réteget. Kár érte... Érdekes módon anno a zenehallgatás tette naggyá az Apple-t az iPodon keresztül, most meg ott tartunk, hogy már a szabványnak számító jack csatlakozót is lespórolják a telefonokról. Már azon is gondolkodtam, hogy kéne venni egy koreai G6-ot, oszt' ha telefonként el is öregszik pár éven belül, utána DAP-nak még akármeddig jó lehet...
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
laci laci #29346 üzenetére
Már tavaly nyár óta fosztogatok, megvan rá.
Mindenesetre nem kapkodom el. Megvárom amíg lesz rá Magyar és rendes ROM.Zolikám:
Várok, de a teszt annyira nem érdekel, mert nekem mindenképpen, mindenre elég lesz. Már döntöttem. Esetleg annyi lehet a változás, hogy beesik egy B20-as, vagy a Plusz. Ha a forma változna azoknál, akkor már nem is érdekel majd. -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #29350 üzenetére
Akku sem elképzelhetetlen, de valószinűleg alaplap. Vagy mindkettő
Néztem szétszedős videót, nem tűnik bonyolultnak egyik cseréje sem.
Köszi, de nem tudom, hogy a memória chip forrasztva van az alaplapra, vagy egyszerűen cserélhető. 64 GB-os alaplapot mindenesetre árusítanak. -
mizoli
addikt
Most persze jönnek az új Nitrogenek... De azért örülök neki, hogy legalább nektek van
Hiányzik a Mi3, lehet, hogy mégis megy a szervizbe, vagy rendelek hozzá alkatrészt. Akkor is, ha közben veszek másik telefont.Fejvadi
Gondolom azért megvárod a tesztet -
laci laci
addikt
New nitro.. [link]
-
Fejvadi
nagyúr
Nekem nagyon bejön ez az Mi6. Pont olyan lett minden, ahogy szerettem volna. Megvan az utód.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #29342 üzenetére
Értem.
Közben láttam pár hands-on képet a Mi6-ról. Azokról úgy tűnik, hogy elég erősen tükröződik a hátlap, kék és szürke/fehér változatnál is. Ami jó hír, hogy a fehér Mi5/Mi5S/Redmikre jellemző, képernyő körüli fekete csík itt minimális, erre úgy tűnik, odafigyeltek.Ájvé a kerámia változat tuti nem fog annyira karcolódni, ez igaz. Sajnos ez megint csak a legdrágább változatba fért bele. Ami még gondom vele (a fentebb írt tükröződésen kívül), hogy eléggé vonzza az ujjlenyomatokat az ilyenfajta borítás.
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #29341 üzenetére
Még nem sikerült
Esetleg Honor8, Honor8 Pro.
Képről nem rossz a Mi6, HW sokkal több, mint nekem kell (-FM rádió, mert az tuti nincs, és -3.5 jack csati), de teljesen feketében jöhetne. És pont a fekete festék hiánycikk a Xiaominál.
Talán egy év múlva elérhető lesz, további egy év, és esetleg lesz rá Nitrogen is. Már csak addig kell kitartani -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
zolikaDB #29337 üzenetére
A hardver, felszereltség nagyon jó, tetszik. A dizájn viszont nem fog meg... Lehet, hogy hasonlít a Honor 8-ra, de nekem az jobban bejött. A hátlapért is kár, Mi5S-en a fém jó iránynak tűnt, nagyon is jónak, az üveg/kerámiához visszatérés kicsit visszalépés számomra, mert kevésbé praktikus és sérülékenyebb is.
Na de nem baj, ezt úgy is 1000%, hogy kihagyom.mizoli jogos, én is kíváncsian várom ROMcsere után.
Na és neked végül sikerült utódot választani, esetleg tetszik a Mi6? -
zolikaDB
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
Tomi_Ohl #29334 üzenetére
Köszi megnézem az xposedet.
Igen engedélyezve van. Azzal kezdtem. De ez az app a COL nincs is ott. Külön az app jogosultsáoknál van valami értesítés engedélyezés. ott minden zöld pipás.
Elég random működik. Most pl felugrott az esti értesítő, viszont a mai nap közbeniek meg nem. Ezt most a notibaron sem lehet kiixelni csak a felugró ablakban kezelni. Nem tudom, hogy mi lett a többivel. Az újratelepítés előtt addig újra és újra felugrottak amíg nem kezeltem őket az ablakban vagy az appbanEgyébként ugyanazt a rendszert tettem vissza. A legutolsó stabil globalt.
-
laci laci
addikt
A nitrogen az utolsó ota frissítés óta, csak lassú töltés alkalmaz. Csináljak egy dirty flash-t?
-
llaszlo
veterán
Újra telepítettem a telefont.
MIUI global stabil van fent.
Rootoltam.
Az xposed valamiért nem megy. Melyik verziót tegyem fel? Elvileg ugyanaz van fent, mint korábban.
A felugró ablakos értesítés nem jelenik meg a COL remindernél. Sőt a notibarra sem rakja ki. Miket kellene beállítani ehhez?
A restore-nál észre vettem, hogy a System beállításokat nem rakta vissza, oda egy piros X-et tett. Lehet, hogy ezért nem működik a felugró ablakos és a notis értesítés?
Nekem a legfontosabb a COL lenne, mert azt nagyon sokat használom. Köszi.
A notification and status barban elvileg minden engedélyezve van ami ehhez kell. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #29328 üzenetére
Nougat MIUI nem lesz.
-
laci laci
addikt
válasz
markussandor #29328 üzenetére
Szerintem a legtöbb nougat rom a mi3-nak van...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
RAZR_v3 #29323 üzenetére
Mindenki Nugátot fejleszt már. Miért lenne fontos, hogy Marshmallow legyen?
A Fotók problémára meg biztos nem lenne megoldás, ha kikapcsolnád az akkumulátor optimalizálást?
Beállítások / Akkumulátor / Alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése / Válasszon alkalmazást a korlátozáshoz menüpont, itt válaszd ki az érintett alkalmazást, állítsd Nincs korlátozásra.RetepNyaraB az összefoglalóban is van egy teljes szétszedős videó, de talán amit ANT linkelt, még jobb a problémádra.
-
ANT
őstag
válasz
RetepNyaraB #29324 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
Hali!
Elképzelhető, hogy sikerült egy SIM adapterrel elgörbítenem valami érzékelőt a sim tálcában, mert tegnap óta nem ismeri fel, hogy kártya van benne. Illetve egyedül a német kártyát felismeri, de csak pin kódig jut, hálózatra már nem megy
Ezt szét tudom kapni házilag, vagy megint vihetem szervízbe? Van valakinek kéznél esetleg tyúb videója? -
RAZR_v3
tag
Fejleszt valaki még Marshmallow alapú, de nem MIUI romot a MI-3-hoz?
Jelenleg a MIUI multi rommal a Google Drive-ra, vagy Photosra csak akkor történik feltöltés wifin, amikor nincs lezárva a képernyő. Így pedig félkarú óriás a készülék, mert ha nagyobb méretű fájlokat akarok feltölteni, azt csak egy számítógépről tudom megtenni, a telefonról nem. Hiába telt el egy óra, ugyanott tart MI-3-nál a feltöltés, ahol a képernyő elsötétedése előtt tartott.
Évek óta fennálló MIUI bugról van szó egyébként, rákerestem angol fórumokban is a probléma megoldására és nem lehet megoldani. Hiába jelentették a hibát a MIUI hivatalos oldalán, semmi előrelépés nincs. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
chester99 #29321 üzenetére
Üdv. Próbáld ezeket:
1.: Kattints a Biztonság parancsikonra és nyisd meg az Engedélyek menüpontot.
2.: Kattints az indítópult menüre, és engedélyezd a kívánt alkalmazás automatikus elindulását.
3.: Lépj vissza az Engedélyek menübe, és nyisd meg az Engedélykezelő menüpontot.
4.: Itt válaszd ki a kívánt alkalmazást, és engedélyezd számára a felugró ablakos értesítéseket.
5.: Menj vissza a Beállítások menübe, ott válaszd a Rendszer menüpont Akkumulátor almenüjét.
6.: Itt válaszd ki az Alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése opciót, majd Válasszon alkalmazást a korlátozáshoz menüpontot, itt válaszd ki az érintett alkalmazást és kapcsold ki az optimalizációt számára
7.:Menj vissza a kezdőoldalra, nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, majd nyomd meg a Home gombot, aztán a multitaszking gombot
8.: Az engedélyezendő alkalmazásra helyezd rá az ujjad, és egy határozott mozdulattal húzd el lefelé. Ekkor egy lakat fog megjelenni az ikonján, innentől kezdve nem törlődik a memóriából
9. Menj a Biztonság appba, Beállítások fogaskerék / Akkuhasználat / Automatikus tisztítás lezárt képernyőn - ezt állítsd "Soha"-ra.
Így már remélem jó lesz. -
chester99
aktív tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni, úgy látom itt azért pörög a fórum.
Xiaomi mi mix telefonom van, Viber, Messenger nem akar jelezni, csak ha megnyitom az appot, mi lehet a gond? -
heidricha
őstag
válasz
RetepNyaraB #29316 üzenetére
Köszi, megnéztem.
Tetszik az app, de a panoráma ezzel sem jó. HAL probléma, gondolom, bár a DU panorámája jó volt. Asszem... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #29317 üzenetére
Közben nálam is fent az új NOS.
mizoli biztos írta volna már, ha kipróbálhatná, hogy van új indítási animáció - illetve nem teljesen új, mert valamikor már volt ilyen. A snapdragon launcher és kamera felesleges szvsz, de vannak... A naptár valamiért visszaváltott holo témára, nem túl szép. A zene app valami számomra ismeretlen, érdekes. A Galéria AOSP alapú, kissé fel van turbózva, nem lenne rossz, csak kissé csúnyán van témázva. Van egy külön videók app is, csak kilistázza a videókat, semmi extra. Az üzenetek app visszaváltott a régi ikonra, és hosszan nyomásra nem jelenít meg "New message" shortcutot.
Szóval ilyen, néha megkérdőjelezhető dolgok változtak, magában a rendszerben nincsenek nagy különbségek ránézésre, még a biztonsági csomag is februári. -
laci laci
addikt
Ki próbáltam az új gapps-ot.. Rakták bele egy snapdragon launchert +camera.. Amúgy nem találtam észre vehető változást..
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #29300 üzenetére
hehe!
az is. pár nap után megbuggyant, és 20 percenként úgy visszaveszi a CPU-t (vagy ezzel azonos hatást kelt valami mással) hogy egy-egy percig használhatatlan lesz.
most AOSPextended beta. Ez is 7.1.2
Ja, gapps ne aggasszon senkit, nincs gond a 7.1-es opengapps csomagokkal.
root-olni csak legfrissebb supersu-val lehet, azzal nincs gond.
AOSPx. Eddig tetszik.
Ami hibát találtam: Snapdragon Camera-t panoráma módba téve (próbálva) FC. Nem is lehet többé elindítani, csak adattörlés után. Kamera app. adatai. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
RetepNyaraB #29312 üzenetére
Szóval slim, erről nem tudtam. Nem tudok nagy változásokról 7.1.2-ben, fura, hogy van külön csomag.
Az az egy hiba nem olyan nagy, legalábbis nekem nem gond, pont úgy használom. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomi_Ohl #29310 üzenetére
bocs, szerkesztést buktam. Slimgapps revisited-ből van 7.1.2, az az egyetlen. [link]
Bevallom nem néztem utána a 7.1.2 változásainak, úgyhogy ha van valami szpesöl, kérdezzétek meg. Elsőre minden fajin, ugyanolyan, mint eddig volt. Szóval szemkiverő bugot nem vettem észre fél óra alatt, a gombkonfiguráción kívül.
Van egy snapdragon launcher, amelyet eddig nem láttam, de gyakorlatilag semmi beállítása nincs, vagy nem találtam. Nova Prime for President! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #29309 üzenetére
7.1.1 maradt. Apró, de idegesítő bug, hogy a menügombot nem lehet konfigurálni: kizárólag az előzmények, ill. az utolsó app ugrik fel, Novából sem megy másként.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #29308 üzenetére
Várjuk.
RetepNyaraB na de ha 7.1.2 lenne, honnan szednél 7.1.2 Gappst? Összes 7.1-hez közös Gapps van, opengappsból legalábbis.
Igen, a teljes rebase miatt ajánlották a tiszta telepítést, úgy néz ki, nem véletlen. Akkor muszáj lesz nekem is úgy tenni, pedig már játszottam a dirty flash gondolatával. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tomi_Ohl #29307 üzenetére
Egyrészt nem feltétlenül mindegy, legalább is az OPO esetében biztos nem, mert a 7.1.1 gapps okozhat furcsa összeomlásokat. Másrészt felnyomtam ota dirty és mint az update írta is, nem örül a rendszer. Dolgok bezáródnak, stb. A beállítások szerint maradt 7.1.1,de így ugye nem biztos semmi. Most töltöm, aztán feltolom clean install formájában.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
RetepNyaraB #29306 üzenetére
Azt hiszem, igen. Nem tettem még fel, mert lemerült a telefon, és azóta nem foglalkoztam vele, inkább a Mi5S-sel szívtam bl-nyitás ügyben.
Gapps szempontjából mindegy szerintem, 7.1.x-re ugyanaz megy, attól meg biztos nem újabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított karcmentes Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest