Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló

ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Wovbagger
üzenetére
Ha a fórumon elérhetők közül hiányolod, akkor azért, mert sosem volt cél, hogy az összes/több smiley legyen elérhető.
Mobilon simán, de Windows alatt PC-n is elérhető az összes emoji (Windows gomb + . /pont/ billentyűk lenyomásával), szóval felesleges itt felsorolni mindet/többet. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Abban a korszakomban voltam, amikor gyorsan változnak a dolgok, az tény.

mizoli igen, közel három éve szoftverfejlesztőként dolgozok
Valahogy ezzel összecseng az is, hogy három éve vettem egy telefont, amit azóta is a gyári ROM-mal és zárt bootloaderrel használok.
Mondjuk ennek nem kéne így lennie, meg nem is lesz feltétlen így, csak egybeesés. Inkább számítógépen kisebb Linuxos szórakozások váltották a romolgatásokat, na meg persze már a munka is hasonló jellegű.
Milyen humán pálya? Persze, csak ha szabad kérdezni
Fejvadiról én sem tudok semmit már elég régóta. Nem is emlékszem, melyik topikban találkoztunk utoljára (talán még láttam valahol Mi3 után).laci laci szép teljesítmény

Akkor felétek megy még a főzés, jó ilyet is hallani.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Én csak a bekapcsoláshoz szoktam a gombot használni. A kijelző kikapcsolása a "menü" kapacitív gomb hosszú érintésére van beállítva. Gombkímélő módszer. Annyira megszoktam már, hogy olyan telefonon is nyomkodom, ahol nincs is ilyen kapacitív gomb

Össze tudnád rakni. A sérülés veszély miatt szétszedni a nehezebb. De, mint írtam, én sem tudom, hogy biztosan volt-e valami hatása, úgyhogy nem javaslom, hogy csak ezért szedd szét.
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Pedig jó eséllyel a gomb miatt van. Pár hónapja nekem is volt gomb problémám, erősebben vagy kétszer kellett megnyomni, hogy egyszer szót fogadjon. Szétszedtem, úgy nyomkodtam azt a pici gombot körömmel. Aztán összeraktam, azóta jó. De nem vagyok benne biztos, hogy ettől javult meg

-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
A logok kiolvasására én ezt az alkalmazást használom, viszont ez kiír mindent, úgyhogy könnyen el lehet veszni az információtengerben. Inkább olyankor hasznos, ha tudod, mit keresel, vagy "mesterségesen" is élő tudod idézni a hibát. Újraindítás után pedig tiszta lappal indul a logolás droidon, úgyhogy visszamenőleg már nem tud segíteni.
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Szerintem szoftverhiba.
Akkor lehetne hardver, ha minden ROMmal ugyanazt tapasztalnád, de ezt nem tartom valószínűnek. Ilyen rendszerszintű hiba logolásra nem emlékszem, talán a fejlesztői beállításokban lehet, nézd meg a MoKee-t.
Vagy gyere vissza AEX-re
Nálam semmi olyan hiba nincs, amiket írtál.
Üzenet, email esetén előfordulhat, hogy később jön meg, ha az adott alkalmazás nem fut folyamatosan, pl. "optimalizálva" van (kilövi a rendszer, hogy tovább tartson az akku). -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Azért valahol csak fent van
Google-n simán rákeresni próbáltál?
Másik lehetőség, hogy lemented most az apk-t a tárhelyedre, felteszed a ROM-ot, utána telepíted a már lementett apk-t.
Ilyen lementést tud elég sok fájlkezelő, köztük az általam használt Solid Explorer, de az ingyenes ES File Explorer is (emlékeim szerint). -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
A modern problémák modern megoldásokat igényelnek. Használd a telefonon az emoji billentyűzetet. 😉
Funfact: a Mi9SE alapmodellje épp annyiba kerül, mint a Mi3 (meg az összes Xiaomi flagship Mi5S-ig) alapmodellje... Kicsit elcsúszott az árazás, bár csak saját magukhoz képest.
Viszont úgy hallom, a Mi9 kernel forrása már kint is van. Bezzeg nekünk Mi3-nál mennyit is kellett várni? Másfél évet? 😆 -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Gyere csak szépen vissza.
Akkor megint hárman leszünk
Lathronos
Én is köszönöm az infót, mostanában nem néztem rá.
Eddig semmi érdemleges változást nem tapasztaltam, hogy másik kernel van. Talán, esetleg, ha nagyon úgy akarom látni, pörgősebb lett. Vagy nem
Mile
De nagyon, mert idáig érzem. Bár lehet, hogy csak budit pucolnak valahol
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Pitében alapból már nem lehet külön állítani, hogy csak a műholdakat, vagy a hálózatokat, esetleg mindkettőt használja a telefon, azért csak ez az általános kapcsoló van. A Helyelőzmények szolgáltatással nem függ össze, de ettől még erős a gyanúm, hogy bármit is teszünk, a Google tudni fogja, merre jártunk. Maximum nem mutatja meg nekünk.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Wovbagger
üzenetére
A MoKeenak nincs saját Launchere.
Mindig az lesz benne amit a fejlesztője favorizál.
Jó ideje a Lawnchair-t részesíti előnyben.
Eddig a Stabilt használta, most hirtelen átállt Alfa-ra.
Szerintem ez a váltás okozta.
Fordítási hiányosságok is vannak az Alfában.
Pedig ahogy az alábbi képen láthatod,
nem vagyunk elmaradva a Lawnchair fordítással
-
Wovbagger
tag
válasz
Wovbagger
üzenetére
Csináltam ma egy MoKee update-et, miután egy hete nem tettem már ilyet. Látok az új ROM-ban jó néhány változást az eddigiekhez képest, de ezeket leginkább azért fedeztem fel, mert a kezdőképernyőm beállt (azt hiszem) a defaultra, így most kezdhetek neki megint gyorshívásokat, gyakran használt alkalmazás csoportokat meg még egy pár dolgot beállítani...
... ja, és a változás nem érintette az FM rádiót, mert az továbbra sem működik.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Lehet, hogy még ők sem tudják, mire jók a napi frissítések. Talán csak úgy vannak vele, hogy ha már úgyis automatizálták a folyamatot, akkor miért is ne futhatna le a ROM-forgató script minden nap.
Régebben volt, hogy hasonló ROM-ot használtam, majdnem minden nap frissítettem (ha a changelogban volt valami az építési dátum változásán kívül).
De Mokee szerintem lollipop óta nem volt nálam huzamosabb ideig, most azért valamennyire kedvet csináltál hozzá.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Automatikusan telepíti TWRP-ben.
Wipe nem lesz, ilyen frissítéseknél amúgy sem kéne.
Miután települt a ROM, visszatelepül rá a Gapps és a Magisk is, mivel mindkettő úgy van megírva, hogy frissítéseknél újratelepüljön (de itt azért van egy kis esély arra, hogy valamilyen hiba folytán mégse így történjen - ez majd úgyis kiderül).
Ha jól emlékszem ezek után automatikusan újra is indul, tehát teljesen olyan, mint egy gyári ROM frissítése akármelyik gyártónál, csak közben látod is a folyamatot. -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Szerintem nincs olyan ROM aminek ne lennének "apró, bosszantó" problémái. Ez kb. így is marad, mert ami az egyik embernek bármilyen szintű probléma, az valaki másnak lehet feature

Ezért jó, ha van lehetőség többet is kipróbálni. El tudod dönteni, hogy a választékból az egyéni igényeidnek mi felel meg legjobban.
Sok sikert a megtaláláshoz.Tartom, hogy jelenleg az AEX a legjobb ROM cancro-ra. A NOS, RR szintén szuper volt, de sajnos lemaradtak. Örülnék, ha nem így lenne.
Időnként visszatérek MIUI-ra is nosztalgiázni, de azt vettem észre, hogy egyre kevesebb időt vagyok képes MIUI-on maradni. Frissítek pár dolgot, aztán jövök vissza AEX-re.
Legjobban a v5 MIUIHU-t szerettem. Vissza is teszem egy kicsit, ha már így eszembe jutott
-
Milestone2
nagyúr
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Wovbagger
üzenetére
1. Az már többször bebizonyosodott, hogy nem egy nyelvet beszélünk! Ezt írtad: "...megjelent egy új (általam még nem látott) partíció, a neve Vendor. Dob is rá hibaüzenetet az Advanced wipe..." Ez az én nyelvemen azt jelenti, hogy az Advanced Wipe-ban, nyomtál rá egy törlést, ami hibaüzenetet dobott. Ezért írtam, amit írtam. Ha nem nyomtál (csak azt írtad, hogy összezavarj) akkor minden ok.
2. A Backup készítés elkészíti a mentést, csak dob egy hibaüzenetet mellé? Vagy el sem készíti a Backup-ot?
2. Valóban. Próbáld ki a 3.2.1.0-ás TWRP-t ---> [link]
4. Backupba ez a három kell: boot, system, data
5. Wipe/Törlés tiszta telepítésnél meg: system, data, davik, cache
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de a Vendor, mint külön partíció mintha az Android 9-cel jött volna. Addig a System része volt. De ezt nem állítom, csak mintha valami ilyesmit olvastam volna jó régen, és lehet, hogy már keverem valamivel. Tanult barátaim majd kijavítanak.
Én a 3.2.1-0 TWRP-vel próbáltam ki a MoKee romot. Mivel nekem az AEX sokkal jobban bejön, nem sokáig volt fent.
A boot partíciót is mentsd.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Wovbagger
üzenetére
De miért WIPE-olsz bármit is ami új és meglátod?
Azt meg különösen nem értem mentés előtt miért?Indítsd újra a recoveryt. Próbálj utána csak a számodra fontos partícióról mentést készíteni.
Ha nem megy bízzunk benne, hogy a 3.1.1.0-ás mentés majdan működni fog.Ha megvagy s a mentés is biztos helyen (de a 3.1.1.0 is ám!) akkor mehet egy Advanced Wipe, de nem mindent kijelölni !!!! AZ újabb WTRP-k sokkal több partícióra rálátnak így sokkal nagyobb kárt is tudsz velük okozni. Pl nem tudom megmondani mit okoztál, ha valóban formáztad a Vendor partíciót...
Csak a szokásosakat: system, data, cache, dalvik (internal storage-t csak akkor ha valóban törölni akarod a belső tárhelyet teljesen) és ezután install 9.0
-
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Wovbagger
üzenetére
Ez egy img file.
Bemész a TWRPbe
Install menü
Jobb alsó gomb (Install image/Képfájl telepítése)
A letöltött IMG fájlt betallózod
A jelölőnégyzetben kijelölöd hogy RECOVERY
CSAK AZ AZ EGY LEGYEN KIJELÖLVE!
Alul csúszka elhúz
Sikeres telepítése után Reboot menüben
Reboot Recovery -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Lehetséges, hogy nem ugyanazok a hasznos dolog számunkra.
Nekem hasznos pl., hogy olyan képernyőrácsot, ikonkészletet+elrendezést+méretet+aláírás méretet (ha egyáltalán kell) állítok be amilyet akarok, hasznos, hogy átfedhetőek a modulok, hasznos az alkalmazás és modultár, a tárban a mappázás, a swype vezérlés, a gyorsaság, meg majdnem minden, nem sorolom. A Prime verziót használom.
A fényképes, gyorstárcsázós névjegy alap AEX tulajdonság (vagy inkább Android), bemész a névjegyek szerkesztésébe, jobb felső sarok 3 pötty, parancsikon létrehozása, hozzáad. A másik módszer, hogy hozzáadsz a kezdőképernyőhöz egy gyorstárcsázás modult (hosszú nyomás, vagy két ujjas "csippentés", modulok, névjegyek, közvetlen tárcsázás. A kitett névjegyeket egymásra húzva mappa lesz belőlük. De ha csak csillagozod a névjegyeket, az is jó lehet, tud a csillagozottal indulni, ha ráböksz a telefonálás ikonra.Időjárás helyeket én is kézzel állítom be, egy külön óra+időjárás widgetet használok, elégedett vagyok vele (Digital Clock Widget Xperia), de leginkább a testreszabható óra miatt használom. (Ezt az időjárást tudom javasolni, mint tapasztalatom szerint legpontosabbat).
-
Ájvé
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Csak nem értettem miért írtad, de így már megértettem.
Hát őszintén MIUI-n se használtam sose a gyári lejátszóját, mindig volt fent valami amivel gond nélkül lejátszik mindent. Zenelejátszóval volt elégedett, azt viszont sokat használtam.
MIUI után a bekapcsoló gombos lámpa hiányzott, de a mostani készülékemben ezt is be lehetett állítani (custom rommal persze). Mást nem tudok ami hiányozna így hirtelen, mondjuk ebben a custom romba sok a beállítási lehetőség, így talán nem is igazán ildomos egy gyárival összevetni.
Tegezhetsz ha ez a "magának" nekem szólt, bár a kommented első fele nem túl tiszta számomra. -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Semmiképpen nem offtopik amit írtál.
Ha tovább akarod turbózni, ismét javaslom a Nova launchert. Érdemes megvenni, de az ingyenes verzió is nagyon kibővíti a lehetőségeket. Lesz mit felfedezni benne, akár rá sem ismersz az eddigi rendszerre, annyira testreszabható.
Ha egyszer kipróbálod, attól kezdve nem tudsz élni nélküle
Nálam most a Nova Prime 6.0-beta8 van fent, kiválóan működik. -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Nem emlékszem, hogy láttam volna, de régebbi verziókban lehet. Mivel számomra teljesen érdektelen, talán elkerülte a figyelmemet. Most az 5.8-as verzió van fenn, ebben nincs.
Jut eszembe, itt az 5.4-esből indultam, és szokásom, hogy kitörlöm ami nekem nem kell, aztán el is felejtem mit törlök. Lehet, hogy lügye vagyok, de nem emlékszem rá
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Jó ötlet. A fordítási projektben ez a két kapcsolódó string van:

Szóval valószínűleg csak a navbaros megoldás van a ROM-ban, a másikra rosszul emlékeztem ezek szerint, bocsi.És akkor még nem is tudtad, hogy kik (is) dolgoznak azon a bizonyos fordításon.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Wovbagger
üzenetére
Értem... Úgy emlékeztem, hogy az egyéni műveleteknél van, de úgy látszik, túl régen használtam AEX-et.
A navigációs sáv (vagy az okosabb Smartbar?) esetén viszont talán nem is volt külön kapcsoló hozzá.
Na mindegy, ezt meg kéne néznem élőben, mert már egyáltalán nem emlékszem, hogyan voltak felépítve a beállítások.(#32240) azt mondják páran minden verzióra... Meg az ellenkezőjét is.
A tapasztalatom az, hogy mindenképp ROMfüggő az akkuidő, de az Android-verzió nem annyira számít. Úgy értem, Oreóból is használtam olyat, ami kevesebbet bírt ki, mint a Pie, amit most használok. De használtam olyan Oreót is, ami jobb volt. -
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Sajnos nem tudom, ilyet még nem láttam. Bár pont olyannak látszik, ami újraindítással javítható. Esetleg újratelepítheted, talán megoldja. Most más nem jut eszembe.
Biztosan megvan a MIUI mentésed, bármikor vissza tudsz lépni. Ha azzal elégedett voltál, akkor minden OK.Én elég régóta használom kb. hiba nélkül az AEX-et, teljesen elégedett vagyok vele.
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Igen úgy, és mindkettőt.
Van mikor segít, de mindenre azért nem jó. Próbálj összefüggést találni a telepített alkalmazások és az újraindulások között. Ha meg tudod oldani, csinálj újra egy tiszta telepítést, ne tegyél fel semmit, és figyeld. Aztán szépen egyenként telepítgethetsz. Nem biztos, hogy célravezet, de legalább jó sokáig tart
Önmagában az AEX nem hiszem, hogy újraindulna, de a Mile féle Xiaomi együtthatót nem lehet kizárni.Akku probléma sem lehetetlen.
-
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger
üzenetére
Reklámblokkoló.
Enélkül egy lépést sem teszek. Kézzel is be lehet tenni a host file-okat, de az AdAway sokkal egyszerűbb.
Ja, annyi a launcher, ahogy írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Direct One (műholdas és online TV)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PayPal
- iPhone topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Építő/felújító topik
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P40 Pro 5G 256 GB dual sim, félig hibás érintő
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Valahogy ezzel összecseng az is, hogy három éve vettem egy telefont, amit azóta is a gyári ROM-mal és zárt bootloaderrel használok.
Mondjuk ennek nem kéne így lennie, meg nem is lesz feltétlen így, csak egybeesés. Inkább számítógépen kisebb Linuxos szórakozások váltották a romolgatásokat, na meg persze már a munka is hasonló jellegű.