- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33212 üzenetére
Szia Tomi.
Valóban nem aktív már a topik, sajnos.
De nagyon szép kort megélt, a több, mint 33ezer hsz, azért mutatja, hogy milyen jó kis készülékünk van, és milyen kiváló közösség épült köré.
Még emlékszem, hogy közakarattal választottunk meg topikgazdának. 🙂
Köszi a munkádat. -
Menadrin
kezdő
válasz
Tomi_Ohl #33194 üzenetére
Én is akartam z1 compactot venni a samsungok mellett ez volt még a favorit, mert nagy lázban volt mindenki mert vízálló és az hű de jó akkor xd de bugos volt a telcsi. És az árak is úgy voltak kb. ahogy írod.
Nekem sajna amikor összetört akkor nem ment az érintés egyáltalán és ezért kellett vennem rá képernyőt, ha ment volna az érintés, akkor marad úgy törve, kicsit csalódott is voltam, hogy a repedesek miatt nem megy, de hát annyira jó áron volt, hogy mindent elnéztem neki.
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33184 üzenetére
"... három éve vettem egy telefont, amit azóta is a gyári ROM-mal és zárt bootloaderrel használok... "
Ezt persze nem hiszem el 😁
Természetesen nem titok, továbbra is festek, újabban pluszban művészettörténetet tanítok. Tudod, aki ért hozzá, csinálja, aki nem, az tanítja 😁
Pedig valamikor műszakiként kezdtem. Olyan későn érő típus vagyok 😁
-
laci laci
addikt
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33180 üzenetére
laci laci 😁
Wovbagger
Tényleg öreg lett 🤣Tomi
Valóban nem vagy nagyon aktív, de ezzel jár a komoly felnőtt élet 🙂
Gondolom műszaki pályát választottál.
Én továbbra is humán pályán keserítem az emberiséget 😁Fejvadival milyen jókat szórakoztunk. Vagy teljesen eltűnt, vagy én nem tudom melyik topik(ok)ban lakik.
Franc abba a rangkórságba 😁
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33177 üzenetére
Pontosan így van.
Még mindig a legkedvesebb telefonom. Meg is van becsülve.
Azóta is hiányzik az a közösség, ami itt kialakult. És még mindig él a topik, igaz, már csak páran vagyunk.
Nekem is hiányzik a mindennapi beszélgetés, az itt kialakult kapcsolatok. Szép idők voltak.Valaki Tomi nevű srácot megszavaztunk topik gazdának. Nem ismered véletlenül? 😁
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33143 üzenetére
Az áruházi ymusic nem azonos azzal, amit ajánlottam!
Elérhető itt.Hát igen, régen minden jobb volt 😁
Bevallom, nem a romolás miatt van belőle 3 db, történelmileg alakult így 😁 -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #33098 üzenetére
Húúú, tényleg, és még jártam is kb-feléd az elmúlt években. Most azonban - ha jól olvasom - negatív teszt nélkül esélyem sem lenne eljutni Hozzád. Nem is beszélve arról, hogy a mostani készülékemből "kifelejtették" a Jack csatlakozót. Alighanem keresnem kellene egy olyan ROM-ot hozzá, aminek a segítségével a Mi Key Type C kompatibilissé válik
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #33093 üzenetére
Veled szinte mindig mindenben egyetértettem, nincs ez másképp a mai telefonokról alkotott véleményeddel sem.
Annyit tennék még hozzá, hogy amikor vettem a telefont, akkor afféle "csodabogárnak" számítottam vele, mert ha valaki meglátta, és megkérdezte, hogy "hát ez meg milyen jószág?" akkor hiába mondtam meg neki (persze rosszul kiejtve a gyártó nevét) 20-ból 19 nem tudta hova tenni, így maradtam annál, hogy "valódi kínai". Igaz, hogy a 20-ból az 1 pontosan tudta, hogy mi ez, és elkérte megnyomkodni, meg érdeklődött, hogy milyen garanciával vettem... régi szép idők, na. -
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #33093 üzenetére
Igen, a Galaxy Note 10 hasonlít a Mi3-ra. Majdnem vettem is egyet, aztán sokat fogdostam, és visszatettem a polcra, de még le tudom venni.
A mostani Mi Note 10 Lite azért van, mert alig áll ki a hátlap síkjából a kamera sziget, amit utálok.A kameralyuk sem tetszik, de el tudom tüntetni. És olcsó 😁
A pop-up kamera meg biztos jó, de valahogy nem fogott meg. Nekem nem is kell kamera, van kettő igazi 🙂 -
-
szegal
csendes tag
válasz
Tomi_Ohl #33076 üzenetére
Szia!
Kösz a választ, végülis maradtam a custom romoknál (mintha gördülékenyebbek lennének). Viszont egy problémám csak maradt: több szimpatikus romnál (lineage 10, mokee 9 / 10) is az a gondom, hogy lezárt képernyőnél új üzenet érkezésekor nem ébreszti fel a képernyőt pár másodpercre, csak hangjelzés van (beállításokban találtam erre vonatkozó opciót, azt bejelöltem). Ez a 9 / 10 romok sajátja, vagy valami beállítást nem találok (ha pl 8.1-nél ez működik megpróbálom azt)? -
Milestone2
nagyúr
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #33055 üzenetére
Láthatod Ájvé kolléga linkelte a hivatalos álláspontot...
...mindegy úgy is kapunk "ajándékcsomagot" Sáomitól
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f715/xiaomi-new-security-come-2020-a-2754120/
Cancrot nem érinti...de az új telókat igen.
Aki tudja a jelszavait nem lesz baj...(ha igaz hogy flesselés előtt még PC-ről is ki tudod kapcsolni)
...de sokan nem emlékeznek, trökkösen ezt eddig ki lehetett játszani, de ha a hír igaz, lesz pár féltégla a piacon... -
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #32680 üzenetére
Jól emlékszel, tudja az ES File Explorer. Azzal mentem le az összes (egyébként Playről telepített) apk-t.
Most azokat telepítem éppen. Én ugyan megvettem a Pro verziót, ami alapból nem megy a G. Play nélkül, de a MicroG-vel megy.
Eddig minden kritikus app működik, Magisk, AFWall, SD Maid, AdAway, és az ES is
Még kell turbózni a rendszert, most fogok launchert cserélni - Nova a csúcs- , billentyűzetet, böngészőt már cseréltem. Gombok kicsit testreszabhatók, de nem az igazi. Asszem jó lenne az Xposed+GravityBox is. Majd szépen belakom
Azok az alkalmazások ahol beta teszter vagyok, még kérdésesek, ott még nem tartok. Közben dolgoznom is kellWovbagger
Ne hallgass rám, volt már, hogy elkapkodtam a dícséretet, vagy rossz véleményt. -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32680 üzenetére
Ez a Google dolog (amit ugye nem szeretünk) jó ötlet volt, már csak egy alkalmazást nem találok, de az Google Play-en sincs fent, így eleve manuálisan telepítem.
Szóval most megfenyegetem a MoKee-t: ha továbbra is szórakozik velem (és mizoli dicsérni fogja az e-t) akkor bizony kipróbálom azt! -
Lathronos
őstag
válasz
Tomi_Ohl #32647 üzenetére
Bassus, most nézem az akkumulátoron is 3050 mAh, nem csak a képen.
Hát engem jól átvertek. Na de ha másnak nem is, tapasztalatnak jó volt. Soha semmilyen elektronikus eszközt ne rendeljünk aliexpress-ről. Olyat meg főleg ami nem 1-2 forint és túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. A kijelzőn sem látok különbséget, ezek szerint az is parasztvakítás. Na majd ha beszerelem kiderül.
-
-
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #32547 üzenetére
Értem.
Hát az elementary OS nincs telepakolva. Sőt, szinte semmi nincs benne, de az áruházában van egy csomó cucc. Gondolom sok 0.1-verzióCsak a Firefoxot tettem fel, de, hogy megmarad-e az USB-n nem tudom, még nem néztem azóta. Ezelőtt nálam is a Mint volt.
Mile
Megnézted? -
mizoli
addikt
válasz
Tomi_Ohl #32526 üzenetére
Az a baj, hogy igazad van. Nem is tudom, honnan ismersz ennyire? De attól még dühönghetek
Mile
Nálam az FWUL linux jelszót kért. Próbáltam olyan általános admin, root, semmi, hasonlókkal, nem jött be, lehet, hogy figyelmetlen voltam. Ezek szerint nem nagy gond
Te már tényleg kínai vagyHa megjön a cucc, azért szólj.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #32526 üzenetére
Ja beszámolok nektek a FWUL linux élményeimről...
TWRP telepítésre tökéletes.
TGZ-t elkezdi kibontani majd hibával leáll.
ZIP-hez kér egy recovery.img-t is, beraktam a munkamappába...
...hát nem a zip-et telepítette...hanem félhalottat csinált a redmi4A-ból... szét kellett szednem... tesztpontos újraélesztés... meg a jó Isten segítségével visszahoztam az életbe.Összegzés:
1. Vagy szar a linuxra összeeszkábált miflash
2. Vagy én vagyok túl béna a linuxhoz (és bár hibaüzenettel leállt és látszólag nem csinált már semmit) és túl korán húztam le a számítógépről... -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32477 üzenetére
Akkor örülök annak, hogy szépen gond nélkül működött ma a GPS, meg az utánam kémkedő alkalmazás
A telefon viszont megint lefagyott. ezúttal úgy, hogy le volt téve az asztalra, és semmi különös nem futott rajta. Csatlakozva volt a wi-fihez, ilyenkor szinkronizálja a leveleket meg talán az időjárást is, de ez még nem lenne ok arra, hogy felébresztett képernyővel maradjon, és semmire ne reagáljon.
Láttam a topicban, hogy van új AOSP Extended. Ha a legközelebbi MoKee frissítésem után is így fogok járni (és nem tesznek bele működő FM rádiót) akkor azt hiszem visszaváltok. És ezt akár fenyegetésnek is vehetik!
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32457 üzenetére
Lehet, hogy megint nekem nem világos valami, de az alsó navigációs sáv nem pont úgy működik benne, ahogy én szeretném. (Ez az az izé, ami a képernyő alján "leképezi" a menü/home/vissza gombokat) Konkrétan a menü gomb egyáltalán nem jelenik meg, így mivel ha szeretnék navigációs sávot, akkor kikapcsolódnak a fizikai gombok (de hogy ezt miért nem lehet külön szabéályozni?) a menü gomb elérhetetlenné válik.
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32404 üzenetére
Köszönöm szépen, így is lett, a TWRP automatikusan frissítette a rendszert ilyen fejléccel:
Running OpenRecoveryScript
Pár perc alatt kész is volt, és minden úgy történt ahogy írtad. És azt hiszem Google alkalmazásaim és Magiskem is van továbbra is.
Viszont eddig is minden újraindulásnál üzengetett meg most is üzenget, hogy a Trust Rendszerbiztonsággal csináljak valamit, de nem tudok rájönni, hogy mit szeretne. -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32367 üzenetére
Nem sikerült a telepítés. Idézni fogok:
Installing zip file 'sdcard/MoKee/MK90.0-cancro-201901250037-NIGHTLY.zip'
Checking for MD5 file
Skipping MD5 check: no MD5 file found
Warning: No file_contexts
E3004: This package is for device: cancro; this device is .
(Innen pirossal)
Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file 'sdcard/MoKee/MK90.0-cancro-201901250037-NIGHTLY.zip'
(piros vége)
Updating partition details
...doneHogyan tovább?
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32243 üzenetére
No kérem szépen a Navigációs sávnál 3 fajta navigációs módból lehet választani:
- gyári
- okossáv
- Fling
Ebből az első kettőnél nem lehet a navigációs sávban csúsztatást (gondolom ez a swipe fordítása) beállítani, csak a Flingnél, ott viszont van balra-jobbra, rövid, hosszú, fel, mi szem szájnak ingere. De a beállítható "akciók" között nem találok egykezes módra utaló beállítási lehetőséget.
Persze ettől még nem omlik össze a világ, mert annyi minden testre szabható az AEX-ben, hogy az bőven kárpótol ezért a kis hiányosságért. Meg amíg ezeket próbálom beállítani addig még jobban megismerem a ROM kínálta lehetőségeket.
A jelen lévő fordítóknak meg köszönöm a remek munkát! -
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32241 üzenetére
Ha tudsz adni egy linket ahonnan ki lehet bányászni akkor azt szívesen megnézem. Illetve az jutott még eszembe, hogy az AEX le van fordítva, így a fordítónál kell legyen eredeti angol, meg fordított magyar szövegfile is (már ha így működik a fordítás). Ezekben elvileg egy egyszerű kereséssel megtalálható a "One handed..." illetve az "Egykezes..." szöveg, így az is, hogy ez hol található.
ROM-ok: csak viccelni akartam, hiszen az örömteli, hogy megy tovább a fejlesztés.
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #32237 üzenetére
Mind a navigációs sáv mind a gombok beállításait már régen átvariáltam, de nem emlékeztem arra, hogy "one handed ui" lett volna benne. Most visszaállítottam mind a sávot mind a gombokat alapbeállításra, de egyiknek sem volt ilyen alapértéke.
Ha be akarok állítani valamit akár gombra akár navigációs sávra akkor 3 kategóriából választhatok:
- alapértelmezett beállítások - ezt most megpróbáltam
- egyéni művelet választása - itt fel van sorolva vagy 20 művelet, de egyik sem képernyő kicsinyítés
- alkalmazás választása
o alkalmazások - értelemszerű
o Beállítások parancsikon - itt sincs kicsinyítés
o Közvetlen tárcsázás
o közvetlen üzenet
o névjegy
o műveletek - ez feljebb van a sorban, de itt van a legtöbb lehetőség. Ha ide belépek akkor "Egyéni művelet kiválasztása" látszik és számtalan lehetőség, közte ilyenek hogy:
Android Easter Egg amiben:
o octo.Ocquarium
o neko.NekoLand
o neko.NekoLocked Activity
o neko.NekoActivitationActivity
meg egymás alatt háromszor:
Black
Black
Blackszóval ez inkább Nektek mond valamit, mert én ezekre nem merek rákattintani.
-
Wovbagger
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest