Hirdetés

2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Polllen


Polllen
nagyúr

Eeeez teccik! :)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2) Csabee.


Csabee.
nagyúr

grat a cikkhez! hasznos! nekem is épp megvan msdnaaról a prof, és a hozzá tartozó mui :)

Üdv: Csabee.

(#3) #19617792


#19617792
törölt tag

Az MSDN-ről letöltött Windows esetében hogy alakul az aktiválás? Aki MSDN fiókkal rendelkezik, az kap egy termékkulcsot, vagy hogy? Nekem is lesz októbertől MSDN fiókom (BMF-NIK), ezért is vagyok rá kíváncsi. :K Amúgy ez az írás iszonyat jó! :R Elsőre nehéznek tűnik, de megoldható.

(#4) azbest válasza #19617792 (#3) üzenetére


azbest
félisten

MSDN-AA esetén van tapasztalatom, ott a rendszer az igénylés/letöltés folyamata során adja meg a használható egyedi telepítőkulcsot. Később belépve is szerepel a kulcs és a letöltés lehetősége is a kezelőfelületen.

Szerintem te is ilyen fiókról beszélsz :)

MSDN-AA BMF, BMF-NIK informciós olda [link]

Nálatok eleve több féle verzió is van fenn, bár legtöbbjük RC és béta :)

[ Szerkesztve ]

(#5) fatal`


fatal`
félisten

Én ugyan angol OS-t használok, de nagyon hasznos cikk, köszönjük! :)

(#6) #19617792 válasza azbest (#4) üzenetére


#19617792
törölt tag

Köszi! :R Igen MSDNAA fiókra gondoltam. :K Tehát akkor a megadott kulcs teljesértékű és nem jár le még a hallgatói jogviszony megszűnése után sem? Ha igen, ez jó. :K Már van fent Windows 7 Professional, de persze angolul.

[ Szerkesztve ]

(#7) Csabee. válasza #19617792 (#6) üzenetére


Csabee.
nagyúr

a kulcsod nem jár le, és leírta azbest a cikkben is hogy fenn van MSDNAA-n , onnan letöltve feltelepítve miként tudod magyarítani :)

Üdv: Csabee.

(#8) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Hú, híres lettem, de jó. Köszi, hogy megemlítettél. :R
A leírásod nagyon jó, igen hasznos. Gondolkodtam én is hasonlón, de elvetettem az ötletet. Én némileg másképp oldottam meg a dolgot mint Te. Én egyenként csatoltam a verziókat kézileg, majd paranccsal integráltam, alapértelmezettre magyart állítottam, angol nyelvet töröltem, licence-ket cseréltem. Aztán egyenként kézileg csomagoltam a WIM-be őket. Végül a Boot.wim-et is felcsatoltam, integráltam, töröltem, alapértelmezettre állítgattam a nyelvet. Nekem így gyakorlatilag tökéletes telepítőm lett, nincsen benne felesleges maradék nyelv, és megy minden az Update-el. Szép móka volt. :)

<-ƘƘ->

(#9) azbest válasza #19617792 (#6) üzenetére


azbest
félisten

"Már van fent Windows 7 Professional, de persze angolul."

És ott van a magyar nyelvet is támogató nyelvi csomag is hozzá, amivel a 6odik oldal alapján rögtön magyarrá változtathatod a feltelepített rendszert :)

Elvileg nem jár le, de hardverváltozáskor újra kell aktiválni (új gépemhez másik kulcsot kellett használnom Vista esetén, ami nem probléma mert több architektúrájú és nyelvű változat is volt fenn belőle, a kulcsok pedig csereszabatosak kiadáson belül. Majd idővel biztosan lesz gyári magyar telepítőkészlet is, s a távoli jövőben sp változatok is)

Viszont ezek csak nem üzletszerű használatra jogosító licenszek, de ezt majd el tudod olvasni részletesebben amikor szoftvert igényelsz a rendszerben.

(#10) azbest válasza Kendek (#8) üzenetére


azbest
félisten

A te írásod is érdekes volt :)
Ha lehetne mások írását is előzményként megjelölni, akkor ott is szerepelt volna a link rá. (Panther, számítunk rád ;] )

A linkelt Technetes leírásban is szerepel még más finomság is, a driver telepítéstől kezdve sokminden (ott ezután bootolta be az imaget tesztkörnyezetben és telepített rá dolgokat). Komolyabban nem akartam belenyúlni a telepítőbe, nehogy valami kompatibilitási probléma legyen.

[ Szerkesztve ]

(#11) Killing


Killing
addikt

Hasznos cikk, köszönjük! :R

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#12) AMD ehog


AMD ehog
aktív tag

Van már magyar anyanyelvű windows 7....

(#13) Csabee. válasza AMD ehog (#12) üzenetére


Csabee.
nagyúr

igenis meg nem is :)

Üdv: Csabee.

(#14) Kendek válasza AMD ehog (#12) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Igen, én is ezért vetettem el a dolgot, hogy leírjam a hosszadalmas bonyolult integrálást, mert lassan meglehet szerezni az eredeti magyar nyelvű telepítőt is. De még inkább a buheráltak vannak a neten.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#15) azbest válasza AMD ehog (#12) üzenetére


azbest
félisten

Szerintem azok is utólag integrált verziók lehetnek. Főleg a már telepített rendszer nyelvének változtatása az ami újdonság lehet, csak arra utólag jöttem rá, hogyan kell. Ez utóbbiról nem láttam leírást még.

Nameg oprendszer esetén bizalmatlan vagyok kissé, nehogy valami más ajándék is integrálva legyen a letöltött verzióban. Angol nyelvűnél még csak-csak lehet ellenőrizni md5 alapján a sértetlenséget, de hivatalos magyar lemezről nem láttam még ilyet.

Amúgy nekem volt szükségem egy magyar lemezre, s ha már úgyis megcsináltam, akkor már le is írtam hogyan kell. Még jól jöhet későbbi verzióknál is ;)
A lemez integrálás közben tanultam meg azokat a dolgokat a deploy cuccokról, aminek segítségével az utólagos nyelv telepítés is sikerült :)

(#16) Gergő_


Gergő_
őstag

nekem is van msdnaa jogviszonyom
nem tudjátok mikor várható a végleges változat?Október végén itt is?
(mert én csak RC-t és bétát láttam a listában)

(#17) Derse


Derse
tag

Minden tiszteletem a tiéd :R
A legjobbkor. a legjobb helyen :)

Már meg is csináltam. működik :D

Hogyha nékem sok pénzem lesz...

(#18) azbest válasza Gergő_ (#16) üzenetére


azbest
félisten

"Windows 7 Professional-English (32 bit and 64bit) is now available in ELMS
2009-08-14

Use the product search drop-down to download Windows 7. Unable to locate Windows 7? Contact your Program Administrator."

Miskolci vagy? Náluk nem látom a listán még...

Próbáld felvenni az ottani illetékesekkel a kapcsolatot, vagy esetleg kérd meg Túróczy Attilát, hogy tegye fel nektek is. Mikor nekem volt problémám egyik esetben, akkor ő tudott segíteni (bár nem is az én egyetememhez tartozik). [link]

A linkelt fórumban írta az email címét is, biztosan segít.

[ Szerkesztve ]

(#19) Gergő_ válasza azbest (#18) üzenetére


Gergő_
őstag

én a magyar verzára várok, gondolom az tényleg október
türelmes vagyok, meg egy kicsit kíváncsi is az új winre

(#20) azbest válasza Gergő_ (#19) üzenetére


azbest
félisten

angolt leszeded, feltelepíted és a 6. oldalon lévő scriptet lefuttatod... tádáám :D magyar verzió.

Ha csak kíváncsi vagy, akkor tedd fel virtuális gépre és ott próbáld meg. Nekem nagyon gyorsan települt a 32 bites vmware player alatt.

(#21) Gergő_ válasza azbest (#20) üzenetére


Gergő_
őstag

virtuális gépen próbáltam januárban(vagy február nem tudom már) a próbaverziót, nem rossz de annyira nem győzött meg

[ Szerkesztve ]

(#22) azbest válasza Gergő_ (#21) üzenetére


azbest
félisten

Nekem kellemes meglepetés... este feltettem éles rendszerre is (egyelőre még csak régebbi másodlagos merevlemezre, hogy kipróbáljam az általam használt programok hibamentes futását) és nagyon impozáns élmény. Épp mindenhez meglett már a megfelelő driver.

Alapból tud olyat, hogy a képernyő egy részére teszi ki csak az ablakot, nem kell méretezéssel játszani ha két ablakot akarok egymás mellett. (vista alatt külön util kellett a vga-mhoz ilyesmire). Az új tálca is érdekes... kicsit szokatlan de nagyon praktikus hogy, hogy megmutatja az összes ablakát kicsiben (és nagyban is ha főlé viszem az egeret)... ez gondolom virtuális gépen aero nélkül nem látszott.

A kevesebb jóváhagyáskérő ablak is tetszik.

Az erőforráskezelése is jónak tűnik... nagyon gördülékenyen fut alatta a virtuális gépben lévő xp is (hmm megnézem már az ms féle xp módot is, hátha abban is lehet usb-s eszközöket használni - a régi nyomtatóm miatt, amit most vmware alóli xpből tudok használni)

De majd csak hosszabb távon derül ki mennyivel jobb... a vista rendszerem már erősen leharcolt... ahhoz képest nagyon látványos a friss telepítés. :)

Így a rendszerben túrkálva azért érezhető, hogy a vista alapjaira épül... vagy inkább a vista nem lett teljesen kész és a win7 alatt fejezték be azokat a dolgokat, ami már nem fért bele az időbe a másiknál.

[ Szerkesztve ]

(#23) Aidan85


Aidan85
aktív tag

Üdv mindenki

Először is hadd gratuláljak a cikkhez, nagyon jó, és nagyon hasznos! :)
Viszont számomra éppen 2 napot késett a cikk, ugyanis vasárnap telepítettem MSDNAA-ról leszedett win 7 prof változatomat. És bizony jól jött volna már akkor.
Szerencsére, mivel google a barátom találtam ugyancsak egy jó cikket, és sikerült megoldanom a problémát. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a következő linket: win 7 telepítőlemez. Annyiban előnyösebb ez a megoldás, hogy nem kell letölteni hozzá a a Windows AIK-ot, csak a win 7 integrator nevű programot, és a .Net framework 4-et. Egyébként a linken megtalálható minden szükséges információ, mind a letöltendő programokról, mind a használatról.

Még1szer grat a cikkhez azbest!
és remélem nem veszed tolakodásnak a dolgot :B

(#24) berVi


berVi
senior tag

váó, micsoda spanyolviasz.

http://www.froggie.sk/download.html

két kattintással tudja jó ideje, és nem kell hozzá semmilyen kit tökömség se

[ Szerkesztve ]

(#25) azbest válasza berVi (#24) üzenetére


azbest
félisten

Az utólagos nyelv telepítéshez pedig csak a nyelv mui csomagja kell, a többi akár kézzel is be lehet pötyögni... csak a kényelem érdekében írtam össze egy batch fájlba a lépéseket. Nem kell hozzá a vistalizátor program sem amit linkeltél.

---

A WAIK a telepítő lemez készítéshez kell csak.

Ha win7 alól végezzük a lemez készítést, akkor a beépített dism tökéletes, csak a WinPe_LangPacks és az oscdimg.exe vagy cdimage.exe hiányzik.

A Vista alap dism-je emlékeim szerint nem tudja becsatolni a lemezképet.

Xp alatt pedig gondolom nincs ilyesmi alapból.

A nagy mui fájlban úgy látom megvannak a licenszek, és a .mui fájlok,
viszont hiányzik 5db rtf fájl, amit nem tudom, hogy használ -e a telepítő (amolyan súgó félének tűnnek). Ezek az rtf fájlok benne vannak a winpe-setup_hu-hu.cab fájlban.

Persze lehet, hogy az általad linkelt util készítői hozzálinkelték az oscdimg-t a programjukhoz, és a hiányzó rtf-ek is belecsomagolták (vagy kihagyják, minek az...)

Nem állítottam, hogy én találtam ki az egészet, ott vannak a linkek a forrásokkal. Az Ms féle leírást vettem alapul, ami feltételezem, hogy jó végeredményt ad.

(#23) Aidan85:
A Windows 7 integráltor util méretét elnézve lehet, hogy a segédprogijukhoz mellékelik az oscdimg.exe-t és a dism telepítőt, mert ezek önmagukban csekény méretűek.
A WinPE nyelvi csomagot pedig lehet nem telepítik (vagy akár a hiányzó rtf fájlokat bele is tehették a telepítőbe).

Én is tudtam volna egy olyan csomagot összeállítani, ami a nyelvi fájl nélkül 5 MB alatt van, de akkor valószínűleg sérteném a segédprogik licenszfeltételét (azzal, hogy külön terjesztem őket).

[ Szerkesztve ]

(#26) Barny175


Barny175
csendes tag

Jó kiss cikk bár ennél egyszerübben is meglehet oldani hun.mui-val 10 perc letöltéssel és telepitéssel eggyütt, és 90%-os magyarositást ad.

Privátra illik válaszolni! Hogy lehet bekapcsolni azt a hüje hejesirásellenörzöt?

(#27) azbest válasza Barny175 (#26) üzenetére


azbest
félisten

ez teljeset (a boot szövegeket is, ha a 6. oldalon lévőre gondolsz) :)

[ Szerkesztve ]

(#28) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Gratula, jó kis írás lett :R

Bár már úgy hozzászoktam az angolhoz, hogy lehet, hogy a véglegest is így használom majd :)

Egy kicsit off: nincs valakinek infója a győri egyetem MSDNAA-s dolgáról? :U Igénybe venném, ha lehet :))

Everybody lies.

(#29) Barny175 válasza azbest (#27) üzenetére


Barny175
csendes tag

Igen azért a 100% os magyarositás nem elhanygolható.Ha lessz idöm kipróbálom a módszered.

Privátra illik válaszolni! Hogy lehet bekapcsolni azt a hüje hejesirásellenörzöt?

(#30) azbest válasza Barthezz2 (#28) üzenetére


azbest
félisten

Széchenyi Istvány Egyetem? *
Ott vannak az oldalon az illetékesek elérhetőségei: [link]

vagy ha őket nem sikerülne elérni, akkor a #18-asban írt srác nagyon segítőkész szokott lenni :)

őő na most tisztázzunk valamit... Szent vagy Széchenyi az egyetem? :D Mert az msdnaa cikknél Szent, az oldalon meg Széchenyi :D

Közben rájöttem, hogy a Szent az Gödöllőn van:)

[ Szerkesztve ]

(#31) didyman


didyman
őstag

Az EULA vajon ad lehetőséget a forrás ilyen irányú módosítására?

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#32) azbest válasza didyman (#31) üzenetére


azbest
félisten

Az integrált telepítő készítésére vonatkozólag nem nagyon találok ellenvetést a Win7 prof eulában.

"nem kerülheti meg a szoftver bármely technikai korlátozását;"

Elvileg nem kerül meg semmit és ez integráció elfogadott megoldás:

a Technet oldalán található leírás alapján készült az itteni megoldás, csupán a sorrenden változtattam, hogy kevesebb nyitás-csukással gyorsabb legyen.

A már feltelepített rendszer esetén pedig jó kérdés. A lip eula bevezetője úgy fogalmaz, hogy
"Amennyiben Ön licenccel rendelkezik a Microsoft Windows 7 valamely verziójához (amellyel a jelen kiegészítéssel használható) (a továbbiakban „Szoftver”), akkor használhatja a kiegészítést. "

Gui-s telepítő alapesetben nem is látszik a rendszerben. A beépített deployment tool meg panasz nélkül felteszi. A nyelv registryben történő átállítása nem tudom, hogy mennyire tilos. :U

(#33) t72killer


t72killer
titán

Hasznos írás, köszönjük:) Engem nem lepett meg a lehetőség, lévén az MSDNAA-s telepítő (és az összes többi is, bármilyet szerez be az ember) valójában egy teljes Ultimate verziót rejt a gyomrában, csak a telepítés alatt választódik ki, mit tesz fel az ember. Én pl megbabráltam a Professional telepítőmet, hogy ajánlja fel a többi SKU-t is telepítésre (alapban ez a funkció rejtve van):

mivel az Ultimate-ben szabad a nyelvekkel történő móka, ezért a telepítés előtt elvben bármelyik verzióban mennie kell, hiszen csak egyetlen file egyetlen sora tesz különbséget az SKU-k között:))

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34) azbest válasza azbest (#32) üzenetére


azbest
félisten

Megnéztem már az angol lip eulát is, hátha magyarul pontatlan:

" If you are licensed to use a version of Microsoft Windows 7, (for which this supplement is applicable) (the “Software”), you may use the supplement."

Na most, ha azzal a beépített paranccsal, ami csomagok parancssori telepítésére és eltávolítására szolgál mindenféle trükk nélkül feltehető, akkor "applicable" , vagy nem? :)

(#35) azbest


azbest
félisten

na most összezavarodtam... nem azt a lip-es eula-t mutatja az ultimate mui nyelv hozzáadásakor, amit a csomagban néztem. Az a lip-es nyelvé lenne gondolom (az nem tudom, hogy minek van a mui-ban az a licensz fájl).

Szóval az Ultimate ennyit mond Mui nyelv hozzáadásakor:

Magyarul így szerepel:

MEGJEGYZÉS: A Microsoft Corporation (vagy az Ön lakhelye alapján egy társvállalata) licencet nyújt Önnek ezen kiegészítéshez. A kiegészítés egy vagy több Microsoft operációs rendszer termékkel (a továbbiakban „szoftver”) való használatra készült. Ön a szoftver minden érvényes licenccel ellátott példányával használhatja a kiegészítés egy példányát. Amennyiben nem rendelkezik érvényes licenccel a szoftverhez, úgy nem használhatja azt. A kiegészítés használatára a szoftverre vonatkozó licencfeltételek érvényesek. A licencfeltételeket a www.microsoft.com/useterms webhelyen érheti el. A Microsoft a kiegészítéshez a www.support.microsoft.com/common/international.aspx webhelyen leírtak szerint terméktámogatási szolgáltatást nyújt.

EULAID: Win7_RM.0_LP_RTL_hu-HU

Na most ez esetben mivan? Nem nevesíti az Ultimate kiadást... ha jól értem azt írja, hogy az oprendszer licensze vonatkozik erre is. :U

Ráadásul az Ultimate licensze szó szeritn megegyezik a Prof licenszével.

[ Szerkesztve ]

(#36) Barthezz2 válasza azbest (#30) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Széchenyi :)

Ezt az oldalt már egyszer megtaláltam, csak kicsit félreérthető a dolog. Mert azon a részen, amit linkeltél, ott ez van:

....Jedlik Ányos Gépész-, Informatikai és Villamosmérnöki Intézet oktatói és hallgatói...

Ez így jó is lenne, de ha továbbmegyek meg ez:

Széchenyi István Egyetem Informatikai és Villamosmérnöki Intézet oktatói és hallgatói

Na ez már nekem nem nyert :( Azért írtam ide be, hátha valaki pontosabban tudja, hogy most akkor mivan. De akkor asszem írok az oldalon jelzett illetékeseknek, aztán kiderül :)
:R

Everybody lies.

(#37) didyman válasza azbest (#34) üzenetére


didyman
őstag

A registry-hez nyugodtan lehet piszkálni, hiszen az nem a szoftver egyik fájlja, hanem a rendszer működése során létrejövő adatbázis. Az egy fájl egy sora érdekes ilyen szempontból, hiszen az MSDNAA nem véletlenül adja ezt a korlátot, ráadásul a telepítési forrás egy fájlja módosításra kerül (nem tudom, hogy aktuálisan mi ezzel a helyzet az XP+nlite-os dolgok óta). Ha ezt a MS egy szoftvere teszi meg (itt most nem a notepad-ra gondolok :D ), az természetszerűleg szabályos, ha én, akkor nem.
Az egész persze félmarhaság, hiszen a mui-t ugyanúgy megveszed (megkapod), akkor miért ne lehetne használni, miért kötik verzióhoz pont a nyelvi személyreszabhatóságot? Teljesen irracionális.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#38) Duree


Duree
veterán

Sokat tanultam az írásodból.Köszönöm

duree54

(#39) TKey7


TKey7
csendes tag

Helló!
Grat a cikkhez, jó lett, és hasznos. Már felraktam a hétvégén az új rendszert, ezért utólag szeretném magyarrá tenni, de nem sikerül. Valamit rosszul csinálhatok, pedig a leírást követem... elindítom a changelang.bat fájlt, és hibát ír ki többször is, és nem lesz magyar... tudnátok segíteni?
előre is köszönöm

(#40) azbest válasza TKey7 (#39) üzenetére


azbest
félisten

- mi a hibaüzenet? ("print screen gomb nyomása a billentyűzeten, majd a paint-ben beillesztés, mentés jpg formátumban, a hozzászóláshoz pedig csatolhatod ide rögtön.)

- melyik windows változat van meg neked?

- adminisztrátori jogkörű parancssort indítottál hozzá?

- odamásoltad mellé a magyar nyelvi mui pack lp.cab fájlát?

- 32 bites vagy 64 bites a rendszered? Ha odamásoltad az lp.cab fájlt, akkor abból jó változatot használtál? A 32 bites 40.8 MB helyet foglal, a 64 bites pedig 49 MB méretű.

[ Szerkesztve ]

(#41) AtHoS válasza azbest (#40) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Home Premium angol telepítés utólagos magyarítása után a jobbklikkes menük eltorzulva jelennek meg, Opera-ban a letöltések nem működnek, vezérlőpult megnyitásakor csak üres ablak jelenik meg. Ekkor a mentésből visszaállítottam az angol nyelvet, amivel az előbbi problémák megszűntek.

Egyelőre úgy döntöttem jó lesz ez angolul is

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#42) TKey7 válasza azbest (#40) üzenetére


TKey7
csendes tag

Meg van a hiba... nem adminisztrátori parancssort indítottam el... :))
Most már működik, köszönöm a segítséget, figyelmetlen voltam... :R

(#43) azbest válasza AtHoS (#41) üzenetére


azbest
félisten

Nálam tökéletesen működik a honosítás.

Egyik probléma sem jelentkezik, minden a helyén van.

A probléma lehetséges oka az volt, hogy nem a megfelelő verziójú vagy architektúrájú lp.cab nyelvi fájlt használtál. Ezt parancssorban ki is írta, de valószínűleg nem tűnt fel. Elég rendesen szétszedi a kezelőfelületet, ha nem létező nyelvre állítjuk. :)

Kérlek használj olyan mui csomagot (lp.cab legyen a neve), amilyen a windows változatod verziója. RTM windowshoz RTM nyelvet, 32 bites windowshoz 32 bites nyelvet, 64 bites winhez 64 bites nyelvet....

Hogy ilyen ne forduljon elő, ezért a szkriptemben elhelyeztem egy ellenőrzést, amely így csak akkor állítja magyarra a nyelvet, ha valóban sikerült a telepítése. Annyi az én saram, hogy nem gondoltam rá, hogy valaki elrontja a dolgot a részletes leírás és a figyelmeztetés ellenére ;]

Kérlek töltsd le a frissített changelang.zip -et, s kicsomagolás után a megfelelő lp.cab fájlt másold mellé, s úgy futtasd le a changelang.bat parancsot adminisztrátori parancssorból.

[ Szerkesztve ]

(#44) azbest válasza azbest (#43) üzenetére


azbest
félisten

ja igen, ha mégis maradnál az angol változatnál, akkor állítsd vissza a boot képernyőt is angolra

bcdedit /set locale en-US
bcdedit /set {bootmgr} locale en-US
bcdedit /set {default} locale en-US
bcdedit /set {current} locale en-US

parancsokkal, admin parancssorból.

Elvileg nem okozna problémát, mert az alapértelmezett angolt mutatja, ha nem telepítettet adsz meg neki.

[ Szerkesztve ]

(#45) AtHoS válasza azbest (#43) üzenetére


AtHoS
nagyúr

No ha nálad rendesen működött, akkor csak én csináltam valami gebaszt közben.
Most újra nekifogtam a módisított scripttel. Már az feltűnt, hogy jóval tovább dolgozott a műveleten.

Ha már itt tartunk (igaz nem kapcsolódik szorosan a topichoz) megkérdezném:

Rendszergazdai jogkörrel indított Total Commander-nél öröklődik a rendszergazdai jogkör az abból indított alkalmazásokra?

Mivel én első esetben simán rendszergazdai jogkörrel indított TC-ből indítottam el a batch fájlt, de seperc alatt ki is lépett, tehát a képernyőn annyit láttam, hogy fél másodperc alatt lefutott a script. Valószínű ez volt a gond az első alkalommal, mivel most ugye jóval tovább tartott a műveletek elvégzése és most rendszergazdai parancssorból csináltam.

Látom ki is egészítetted egyéb rész lokalizálásával is :C

A MUI csomag ugyanaz volt most is, mint első alkalommal viszont most rendben van minden :R

#44
"ha mégis maradnál az angol változatnál, akkor állítsd vissza a boot képernyőt is angolra"

A vissza angolosításnál a bcdedit-es mókát is megcsináltam amúgy, de szeretném magyar nyelven használni. Ehhez szokjak hozzá ne az angolhoz, mivel úgyis magyar nyelvű verziót fogok majd venni belőle.
Most is csak azért csináltam meg a Home Premium-os telepítőt, hogy a tervbe vett verziót teszteljem megfelel-e arra amire használni szeretném és ha nem szükséges ne dobjak ki plusz pénzt egy Ultimate verzióra.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#46) azbest


azbest
félisten

Egy dolog hiányzik a lokalizálásból:

A "Resuming Windows" ->"Windows folytatása" szöveg megváltoztatása.
bcdedit-tel nem találtam meg a módját, hogy automatikusan átállítsam a nyelvét hu-HU -ra, mert erre nincs "jól ismert" vagy angolul "well known"

bcdedit /enum RESUME

parancs kiírja az ID-t amit be kéne helyettesíteni a ???? helyére, de {resume} kulcsszóval nem lehet rá hivatkozni, az id pedig minden gépen más

bcdedit /set {????} locale hu-HU

tud valaki olyan parancsot, amivel mind a 6 helyen átállítható a nyelv egyszerre vagy pedig a "Windows resume application" esetén különösebb trükközés nélkül megoldható?

regedittel láttam, hogy csak ez az egy érték ami nem változott.

[ Szerkesztve ]

(#47) mz.x523


mz.x523
tag

Hasznos cikk.Azt hiszem ki is próbálom.Köszi :R

Egy 8600GT vga kártya gazdáját keresi,ha azonsítod viheted,keress msn-en:csavesz589@windowslive.com

(#48) azbest


azbest
félisten

ha valaki esetleg frissítéseket vagy drivereket is szeretne integrálni a telepítőlemezre, akkor itt egy példa hozzá:

az langadd.bat 60. sorától például jó helyen lehet ilyesmi (nyitás után, mentés előtt). Sotörés nem kell, csak azért tettem, hogy jól olvasható legyen.

javítások:

Dism /image:c:\integrator\offline
/LogPath:C:\integrator\DismLogs\AddPackage.log /Add-Package
/PackagePath:c:\integrator\updates\package1.cab
/PackagePath:c:\integrator\updates\package2.cab ...

a drivereket is hasonlóképpen lehet (itt nem az exe, hanem az inf fájlt is tartalmazó kicsomagolt tartalom kell):

dism /image:C:\integrator\offline
/add-driver /driver:c:\integrator\drivers\valami\valami.inf

ha nincs aláírva a driver, akkor a végére odatehető a /forceunsigned kapcsoló is

[ Szerkesztve ]

(#49) azbest válasza azbest (#48) üzenetére


azbest
félisten

Ha olyan alaplapunk / merevlemez vezérlőnk van, amihez a telepítő indulásakor drivert kell betölteni, hogy lássa a lemez tartalmát, akkor hasznos lehet annak driverét is integrálni.

Ebben az esetben a langadd.bat 92. soránál lehet az előbbiehez hasonlóan hozzáadni azt a drivert, amit a windows telepítővel kellene egyébként bekéretni.

[ Szerkesztve ]

(#50) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Azt nem tudom, hogy tudsz e róla, bár lehet, de inkább szólok. :)

Hogy fent lévő rendszer magyarítása után, a hibernálásból induló rendszernél, a "windows folytatása" rész az teljesen angol maradt.

Véleményem szubjektív...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.