Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz berVi #24 üzenetére

Az utólagos nyelv telepítéshez pedig csak a nyelv mui csomagja kell, a többi akár kézzel is be lehet pötyögni... csak a kényelem érdekében írtam össze egy batch fájlba a lépéseket. Nem kell hozzá a vistalizátor program sem amit linkeltél.

---

A WAIK a telepítő lemez készítéshez kell csak.

Ha win7 alól végezzük a lemez készítést, akkor a beépített dism tökéletes, csak a WinPe_LangPacks és az oscdimg.exe vagy cdimage.exe hiányzik.

A Vista alap dism-je emlékeim szerint nem tudja becsatolni a lemezképet.

Xp alatt pedig gondolom nincs ilyesmi alapból.

A nagy mui fájlban úgy látom megvannak a licenszek, és a .mui fájlok,
    viszont hiányzik 5db rtf fájl, amit nem tudom, hogy használ -e a telepítő (amolyan súgó félének tűnnek). Ezek az rtf fájlok benne vannak a winpe-setup_hu-hu.cab fájlban.

Persze lehet, hogy az általad linkelt util készítői hozzálinkelték az oscdimg-t a programjukhoz, és a hiányzó rtf-ek is belecsomagolták (vagy kihagyják, minek az...)

Nem állítottam, hogy én találtam ki az egészet, ott vannak a linkek a forrásokkal. Az Ms féle leírást vettem alapul, ami feltételezem, hogy jó végeredményt ad.

(#23) Aidan85:
    A Windows 7 integráltor util méretét elnézve lehet, hogy a segédprogijukhoz mellékelik az oscdimg.exe-t és a dism telepítőt, mert ezek önmagukban csekény méretűek.
    A WinPE nyelvi csomagot pedig lehet nem telepítik (vagy akár a hiányzó rtf fájlokat bele is tehették a telepítőbe).

Én is tudtam volna egy olyan csomagot összeállítani, ami a nyelvi fájl nélkül 5 MB alatt van, de akkor valószínűleg sérteném a segédprogik licenszfeltételét (azzal, hogy külön terjesztem őket).

Új hozzászólás Aktív témák