- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sonarr és Radarr
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- SCYROX V6 gamer egér
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Az nem játszik, hogy gyári állapotra visszaállítod* és mielőtt kiengednéd az internetre frissítéseket keresni, még azelőtt próbálod ki akár az én akár más nyelv váltós megoldását. Utána már mehet fel minden frissítés.
*: persze ez akkor lehet, ha vagy a visszaállító lemezet vagy a visszaállító partició rendelkezésre áll
[ Szerkesztve ]
-
doni11
tag
Lehet nekem is ezzel van a bajom.
Most vettem egy Lenovo-t, amin angol Win7 Prof 64x rendszer van, Rengeteg gyári alkalmazás van a gépen és nem szeretnék hun win7-et telepíteni,hanem inkább magyarítani szeretném a mostanit rendszert.
Próbáltam ezt a [Vistalizátor] megoldást,de sehogy nem akar sikerülni,pedig tök egyszerű a leírás alapján.Esetleg tud valaki használható megoldást a meglévő rendszerem magyarítására
-
azbest
félisten
Azt hiszem a teljesen felfrissített windows-on megbízhatatlan a nyelv váltás. Frissen telepítés (sp1) után még jól működik, de a frissítések valamit megváltoztatnak. Tehát előbb nyelv váltás és csak aztán engedni frissítéseket telepíteni.
Amikor a cíkket írtam még nem volt egyszerű magyar nyelvű iso-t beszerezni, ma már lehet egyszerűbb szimplán magyar iso-t használni. A kulcsot elfogadja, ha egyébként ugyanolyan fajta és csak a nyelv más.
[ Szerkesztve ]
-
g4b3n
tag
Helló!
Segítségre lenne szükségem. Sikeres telepítés során a ,,Windows indtása" képernyő után csak egy fekete képernyő látható.
Próbáltam csökkentett módban indítani, de akkor is ez történt a betöltött fáljok után ismét fekete képernyő fogad.
Csak utolsó biztonságos verzió működik, ekkor visszaáll eredetire, jelen esetben németre.
Érdekesség, hogy a betöltő képernyőt gondnélkül át tudtam álltani magyarra. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
A legjobb leírás!
Angol fórumok is hiányosak... Találkoztam mindenféle hibával azok alapján (pl. fekete kép betöltéskor). Még a vistalizer is hibát dobott amikor angolra akartam állítani, a magyar az ment. Ez alapján viszont minden csont nélkül működött. Örülök, hogy megtaláltam a how-todat. -
thomasa
senior tag
Köszi, a cikk még mindíg penge.
-
verzol
csendes tag
Tökéletes!
Egy kicsit keresgélni kellett az exe2cab után, de gugli a barátom segített.
Pár (4-5) percig szöszmötölt a nyelvi csomag telepítésével, majd újraindítás után már magyarul köszöntött! :-) -
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #275 üzenetére
Usb telepitőt a windows 7 usb downloader progival lehet legegyszerűbben készíteni, ezt az ms adta ki annó. Külsős progikat amennyire tudom a feltelepitet rendszer visszacsomagolásával lehet integrá
Lni, lásd első mondat linkje az írásvban. -
Core2duo6600
veterán
Köszi, sikeresen megcsináltam a dvd imaget a leírás alapján, gyalóg módszerrel (MS eszkozeivel), parancsok begépelésével.
Holnap majd élesben tesztelem.Esetleg egy linket lehetne betenni egy olyan írásra, ami bemutatja szintén a MS eszközzeivel, hogy hogyan lehet usb telepítőt csinálni, ill. beleintegrálni a drivereket stb ket.
Tudok is ilyen linket, igaz, nem Ph án van, lehet, hogy itt is van még nem kerestem.A gui-s alkalmazásokban ebből a szempontból nem vagyok híve, mert az ms eszközével csináljuk, akkor biztosan műkődik.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #273 üzenetére
Ha elindítod a nyelvi exe-t akkor egy pillanatra kicsomagolja maga mellé a cab fájlt, kis szerencsével onnen le lehet másolni közben.
Itt láttam exe2cab-ot: [link]
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Az exe2cab hoz, dobjatok egy linket, nem találom sehol
-
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #270 üzenetére
Az ultimate alapból támogatja a nyelvi beállításoknál a nyelvek változtatását. A pro és kisebb verziók esetén volt kivéve ez a menüpont a grafikus felületről. Win8 esetén megszűntették ezt az értelmetlen különbséget, ott mindegyiknél lehet alapból nyelvet váltani.
-
azbest
félisten
Úgy látom a rendszer nyelvének átállítása sikeres volt, csak a boot menü nyelvének átállításakor lépett fel valami probléma. Esetleg próbáld meg újraindítás után a bcedit-es parancsokat újra lefuttatni egyenként.
Talán a vírusirtód kavar be, vagy esetleg sérült a boot menü valamiért.
-
Sziasztok!
Nekem sajnos nem sikerült, beállítania a magyar nyelvet, hogyan tudnám elhárítani a problémát. (Win 7 Prof 32bit SP1 eng)
c:\changelang>changelang.bat
c:\changelang>dism /online /Add-Package /PackagePath:lp.cab
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.1.7600.16385
Image Version: 6.1.7601.17514
Processing 1 of 1 - Adding package Microsoft-Windows-Client-Refresh-LanguagePack
-Package~31bf3856ad364e35~x86~hu-HU~6.1.7601.17514
[==========================100.0%==========================]
The operation completed successfully.
c:\changelang>MD backup
A subdirectory or file backup already exists.
c:\changelang>REGEDIT.EXE /E backup/backup_mui1.reg "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\C
urrentControlSet\Control\MUI\UILanguages"
c:\changelang>REGEDIT.EXE /E backup/backup_mui2.reg "HKEY_CURRENT_USER\Control P
anel\Desktop\MuiCached"
c:\changelang>REGEDIT.EXE /E backup/backup_mui3.reg "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\C
urrentControlSet\Control\Nls\Language"
c:\changelang>REGEDIT.EXE /E backup/backup_mui4.reg "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\C
urrentControlSet\Control\Nls\Locale"
c:\changelang>REGEDIT.EXE /E backup/backup_mui5.reg "HKEY_USERS\.DEFAULT\Control
Panel\Desktop\MuiCached"
c:\changelang>REGEDIT /S ui_hu.reg
c:\changelang>bcdedit /set locale hu-HU
An error occurred while attempting to reference the specified entry.
The system cannot find the file specified.
c:\changelang>bcdedit /set {bootmgr} locale hu-HU
c:\changelang>bcdedit /set {default} locale hu-HU
c:\changelang>bcdedit /set {current} locale hu-HU
An error occurred while attempting to reference the specified entry.
The system cannot find the file specified.
c:\changelang>bcdedit /set {memdiag} locale hu-HU
c:\changelang>Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Core2duo6600
veterán
Oh Köszi, most vettem észre, hogy több oldalas a cikk
Már csináltam korábban én is telepítőket nem is egyet, de a mostani amit az építészek gépére teszek, már 8 gigas wim file al rendelkezik
Reményem szerint lehet majd csökkenteni valamelyest a méretét, de kérdés, hogy mennyire, mert ugye Audit módban kell feltenni a szükséges progikat, majd általánosítani !
A cleanup ot ismertem, de a másik az újdonságként hatott rám !De próbálkozom tovább !
Mostmár egy 32 gigas penen van a telepítő.
Korábban elfért egy 8 ason is de éppenhogyMost rájöttem arra is, hogy az usb dockolóba dugott hdd ről is tud települni a rendszer így nem kell a penre másolni minden alkalommal ha nézek valamit
-
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #265 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Ez a script szép és biztosan jó is, viszont sokan szerenténk tudni, hogy mit is csinál.
Szerintem hasznos, ha mindenki gyalogszerrel fabrikálja a telepítőjét, és akkor kevesebb talán a hibalehetősg, persze oda kell figyelni!
Minden változatot megőrizni, stb....Ami még felmerült kérdésként, nyilván, az install.wim mindent csak egyszer tárol, úgy ahogyan az exchange is.
NA most, ha kitörlünk egy összetevőt, pl. válalati környezetben a médiacentert, akkor hogy lehet annak a helyét is visszakapni,
Simán a /commit tal nem jön vissza a szabadhely úgyanis nem mindegy, hogy mekkora egy telepítő kulcs (Pendrive)[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Be lehetne írni a cím végére hogy (honosítás)? Nem emlékeztem a pontos címre és így jó darabig eltartott mire sikerült megtalálni.
-
vlevi
nagyúr
Nekem sajnos nem jön össze a magyar iso legyártása
Többször is próbáltam, sp1-es angol home premium 64 bites iso-hoz töltöttem le langpack dvd-t ( 7601.17514.101119-1850_x64fre_client_langpacks_1-GRMCXLP1_DVD ), de akárhogy próbálom, a telepítő iso nem települ fel magyar nyelven virtuális gépre. Elkezdi a telepítést, de egy idő után ez a hibaüzenet jön elő:
Ezzel szemben, ha ugyanebből az iso-ból nem a magyart, hanem az angolt választom, akkor gond nélkül települ.
próbáltam már azt is, hogy az AIK-ból letöltöttem az SP1-hez való frissítést, de nem hozott eredményt, a hibaüzenet nem változott -
GoZoL
senior tag
Úgy néz sikerül. Már fut a program és tömöríti ki a fájlokat a Ip.cab-ból. Két dolgot változtattam. A letöltött nyelvi fájlt simán exe fájlt indítva tömörítettem ki, nem pedig a exe2cab programmal (ha programot használtam akkor jött a error:3). A másik meg az volt, hogy a D meghajtón volt a lang mappa és azon belül a script, amit most áthelyeztem a C meghajtó gyökerébe. (C:\lang\).
-
azbest
félisten
Error: 3
The system cannot find the path specified.Ez azt jeleni, hogy nem találja az lp.cab fájlt, ugye a letöltött exe-ből kicsomagoltad az lp.cab-ot
A rossz operációs rendszer dolgot a scriptem írja ki (mindig ugyanazt a magyar üzenetet adja, ha nem sikerült), az előtte lévő angol üzenetek azok, amit a dism ad ki magából.
[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
A te nyelvi csomagoddal is kipróbáltam akkor is ezt a hibaüzenetet kaptam csak annyi a különbség , hogy error:3 hibakódot dob de rossz operációs rendszer üzenet az megvan. Nem volt bejelentkezve más user csak egy amin én is voltam. CMD-t admin joggal futtattam! Egyéb ötlet?
-
azbest
félisten
az utolsó oldalon sp1-es nyelvi csomagot is linkeltem, próbáld ki azza, ha nem azt használtad
Belebotlottam még egy hasznos parancsba:
bcdboot %WinDir% /l hu-hu
elvileg a boot közbeni szövegek nyelvét változtatja. Van már hasonló a scriptben, de a hibernálásból felébredést az nem módosítja, hanem eredeti nyelven hagyja. Lehet ez arra is jó. -
GoZoL
senior tag
Bocsánat de valami miatt 2 hsz-t csináltam!!
Sziasztok!Én már telepített Windows 7 Professional SP1 64 bit angolt szeretném magyarítani a leírás szerint. Próbáltam a linken szereplő nyelvi csomaggal, próbáltam az msdn-ről letöltött verzióval de a hibaüzenet mindig ugyanaz. Ötlet? Esetleg létezik SP1-es nyelvi csomag? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
kapi12
tag
Heló!
Nekem van egy homepremium 64bites rendszerem mindent ugy csinálok elvileg ahogy kell. de nem jo sajna:/
pontositsunk akkor: a kicsomagolt changelandot akárhova kitömörithetem,aztán abba a mappába Windows 7 64bit SP1 hu link alatt szereplő exet lefuttatom a exe2cabbal elmentem abba changelandos mappába lp.cab néven..
Aztán nyitok egy cmd-t adminisztrátori jogkörrel,de pontosan mit irok akkor be a parancsba és ha megvan mit kell még nyomjak és utána mit kell tennem?Köszönöm elöre is a segitségedet
-
umfrider
senior tag
Hali!
Szenvedem a nyelvváltással, esetleg van, aki tudna segiteni? Nagyon megköszönném
Üdv,
Ádám -
olddog
tag
Üdv!
Valaki aki ügyesebb nálam, tudna linkelni egy x86-os SP1-es lp.cab-ot?
Egyszerűen képtelen vagyok elcsípni, mikor az exe kicsomagolja...
vagy ha valakinek van erre bevált módszere, megoszthaná...segítségeteket előre is köszönöm
-
canniball
nagyúr
Ez jól jött (ismét), köszönet érette!
-
azbest
félisten
Elvileg lehet feltelepített rendszert magasabb verziójúra váltani.
Ha van Ultimate licenszed/kulcsod is, akkor a mostani rendszeredet is tudod bővíteni Ultimate-re. Csak a kulcsot kell megadni és ha minden jól megy akkor verziót vált.
Frissítés a Windows 7 egy másik kiadására a Windows Anytime Upgrade használatávalÚgy már windows update segítségével is tudsz hozzáadni nyelveket és user-enként lehet más nyelv. A vezérlőpult Region amd Language / Terület és nyelv részen megjelenik egy plusz rész az egyik fülön.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Úgy veszem észre nem is veszi ezt figyelembe ha megadom azt a kulcsot.
Ultimate alatt alapvetően annyiból áll a nyelvváltás, hogy a
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop részben találhatóPreferredUILanguagesPending karakterláncsort létrehozza amibe beteszi a nyelvet, pl: hu-HU.
Ez kijelenteksés után átalakul a PreferredUILanguages kulccsá, amely a felhasználó szintű nyelvi beállítást tartalmazza. -
-
azbest
félisten
Szerintem em, ebben különböznek igazán a kisebb rendszerek az Ultimate és Enterprise rendszerektől. Tudtommal egyszerre csak egy nyelv lehet aktív.
Próbálgattam kicsit. A registry beállításban lehet különbség... de mindjárt megnézem ultimate hogy tárolja le az értékeket két különböző nyelvű fióknál.
Annyi biztos hogy meg kell adni milyen legyen a rendszer alapnyelve és nagyobb verziók esetén ettől eltérő fióknyelv is lehet. Azt hiszem professional esetén hiába állítok be fióknyelvet, automatikusan felülírja a default nyelv beállításával. De utánanézek.
Végső esetben a teljes rendszert vissza tudod állítani angolra, ha a melléklet ui_eng.reg-et lefuttatod... utána a magyarra visszaállításhoz elég a ui_hu.reg-et futtatni.
Viszont sp1-gyel még nem sok tapasztalat van. Nekem simán ment, de kicsit visszább írta épp egyik kolléga, hogy neki probléma volt vele.
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Most találtam meg ezt a cikket. Tényleg dicséretes, hogy foglalkoztál vele. Az én kérdésem az lenne, hogy a magyar nyelv integrációja után tudom használni angolul az egyik fióknál és magyarul a másiknál a rendszert? (sp1-re uppolt) Én azt mondanám, hogy igen, de ilyet még nem csináltam
Most, hogy kijött az IE9 belefutottam, hogy nem telepíti magyarul az angol rendszerre. -
WonderCSabo
félisten
Ide is leírom, amit PM-ben, hogy dokumentálva legyen, hátha másnak is gondja akad vele:
Alap Windows eredeti MSDNAAs updatelve sp1-re.
Próbáltam az RTM-hez való LP-vel. Ezzel egyáltalán nem ment, vagy angol maradt, vagy félig angol, félig üres...
Próbáltam ezzel is, ezzel vagy angol maradt, vagy félig angol, félig magyar.
Aktiválatlan.
De már nem érdekes, mérgemben lezúztam az egész Wint a francba, felraktam RTM-re a magyar nyelvet, majd arra frissítettem SP1-el, így jó. Persze a jövőre nézve mégis érdemes lenne kideríteni a dolgot. Sztem még nincsenek teljes SP1-es LP.cabek, ez a baj.
-
azbest
félisten
Eddigi tapasztalat:
- win7 x64 prof alap változat (msdn-aa) -> win update segítségével sp1-esre frissítve
- lp.cab x64 sp1 (sp nélküli nem ajánlott, más a mérete is)Frissítés lemegy, érdekesség, hogy a dism és a telepített rendszer "image" verziójának sp nélkülit ír:
Eredmény:
- Boot magyar
- login magyar
- felület magyar, nem veszek észre hibátNem hiszem, hogy számít, de nem aktiváltam, hanem 30 napos próbaidősen használtam.
---Korábbi tapsztalat, hogy az általad írt szövegeltűnés akkor fordult elő, amikor az lp.cab telepítése sikertelen volt és mégis át lett állítva a nyelv a registry-ben. A korai changelan.bat-ban nem ellenőriztem még le, hogy sikeres volt-e az lp.cab telepítése, utána ezt is betettem, hogy ne fordulhasson elő.
A parancssor kimenete érdekes lehet, ott szokta írni a dism, ha valami baja van.
Lehetséges még az is, hogy nem valós sp1-es a renszer vagy az lp.cab... új verzió kijövetelekor sokszor keringenek kamu (trójais) változatok is a neten.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Próbálok utánanézni. Msdn-es gyári sp1-es win vagy simáról frissített? Az lp.cab is msdn-es lemezről való?
Első körben normál telepítésről sp1re frissítettre próbálom ki a magyar nyelvi sp1-es lp.cab-et (elés sokáig eltart mire mindent befrissít). Megpróbálom kideríteni a win update-es lp.cab linket, hogy biztos valódi/hivatalos változat legyen.
Utána egy elvileg msdn-es sp1-es iso-ról telepített rendzeren is lefuttatom. Remélem nem piszkált változatok, mert nem sok hivatalos elérhetőséget találtam. Nem tudom az MS miért nem csinál hivatalos publikus iso letöltési lehetőséget, semmibe sem kerülne nekik p2p alapon. Céges előfizetőknek persze ott az msdn. Eddig msdn-aa-n sem láttam sp1-es lemezeket, bár lehet csak az adminisztrátor nem bővítette az elérhető lemezek listáját.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Nekem az a problémám, hogy Win7 SP1re szeretném alkalmazni a nyelvváltást. Miután lefutott, 3 féle eredményt kaptam:
vagy angol maradt
vagy angol, csomó helyen szöveg helyett üres résszel
vagy magyar, de jó pár helyen angolul.Mi lehet a gond? Próbáltam RTM-hez, és SP1-hez való lp.cabbal, mindkettővel a fenti 3 eredményt vmelyikét kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Sikerült a telepítés, aktiválás, magyarítás.
A kérdésem az,hogy most MSDN-es kulccsal aktiváltam, de sajnos bekaptam egy vírust, ezért egy újratelepítés van kilátásban. Újratelepítés után is tudom aktiválni a meglévő kulcsommal, vagy újratelepítés után már nem lesz jó a kulcs?
Köszi a válaszokat előre is.
-
azbest
félisten
ja igen, magyarítás: érdemes a frissen telepített rendszeren futtatni, és érdemes az internetkapcsolatot is megszakítani előtte.
Ez utóbbinak az az oka, hogy az automatikus frissítés azonnal elkezdi letölteni és telepíteni a frissítéseket. Egy időben csak egy frissítést lehet telepíteni, ezért ha éppen akkor fut a háttérben az automatikus frissítéses telepítés amikor a magyarító szkriptet futtatod, akkor hibaüzenettel megszakad a nyelvváltás. Ez gondot nem okoz azt hiszem, de ekkor ki kell várnod hogy végezzen az automatikus frissítés.
Elvileg bármikor később is telepítheted, de szerintem érdemes már az elején megcsinálni, mert úgy a többi program telepítője is alapból magyarul fog indulni. Pontosan kövesd a 6. oldalon leírtakat, mert csak úgy működik.
-
azbest
félisten
Idézet a Prohardver szabályzatából:
- amit tiltunk:
# minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
* használatát elősegíti (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra);
* használatára buzdít;
* illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában.Technikai szempontból nézve az MSDN-AA telepítő/kulcs úgy viselkedik mint az OEM változat, a telepítéskor használt kulcs ahhoz az alaplaphoz kötődik (másra nem megy fel), amelyre első alkalommal telepítették.
Ha a barátod szeretne több példányt telepíteni különböző gépekre, akkor két lehetősége van
- fenn szokott lenni 32 és 64 bites változatban valamint angol és kínai nyelven is a telepítő. Az ezekhez kapott névre szóló kulcsok bármelyik változathoz jók, tehát akár kínai 32bites -hez kapott kulcsot is elfogadja az angol 64 bites telepítő.
- ha csak egy kulcsot kapott, akkor igényelhet újabbat a helyi msdn-aa kapcsolattartótól, amelynek általában az email címe szokott szerepelni a egyetem információs oldalán.[ Szerkesztve ]
-
Quadkan
csendes tag
-
törölt tag
"most jó lesz az én telepítésemhez?"
Nem, mert egy kulcs jár egy embernek, az illetékeseknél lehet kérni még egyet, de nem túl valószínű. Mivel ő már letöltötte és a kulcs az övé, ha nem használta fel a kulcsot, akkor jó lesz neked, ha felhasználta, akkor azzal a kulccsal már nem tudsz mit kezdeni.
"letöltéskor integrálódik a kulcs a telepítőbe"
MSDNAA-n csak alap telepítőket lehet letölteni, amihez adnak kulcsot, de az nem integrálódik a telepítőbe.
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Egy barátom kölcsön adta az MSDNAA fiókjának jelszavát, hogy le tudjam tölteni a Windows 7-et. A kérdésem az, hogy mivel ő már egyszer letöltötte, tehát kapott hozzá kulcsot akkor az most jó lesz az én telepítésemhez? Meg azt írja a "segítség a letöltéshez oldal" hogy letöltéskor integrálódik a kulcs a telepítőbe, most akkor ilyenkor mi van?
-
azbest
félisten
válasz
kircipeti #227 üzenetére
Alaplapcserekor új kulcsot kért, szóval szerintem kötődik ahhoz az alaplaphoz, amelyre először telepítették azt a kulcsot. Ha erről lenne szó, akkor az msdn-aa listán szokott lenni több példány is (angol 32 és 64bit, esetleg kínai 32 és 64 bit)... a kulcsok csereszabatosak.
-
azbest
félisten
válasz
kircipeti #225 üzenetére
Nem tudom, nem jellemző. Nekem is MSDN-AA licenszes van... nem panaszkodott. Nem tudom, hogy a feltelepítés után minden frissítést feltelepítve, majd ezek után magyarítva másképp viselkedik -e, de majd kipróbálom egy virtuális géppel.
A magyarítás pedig csak az MS által biztosított eszközökkel történik, nem piszkál semmilyen fájlt, egyedül a registry beállítása, ami "manuális".[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Rendkívűl hasznos cikk, amiben igazán kényelmes kis kincs a script!
Előre telepített op. rendszer pár perc alatt abszolút de magyar lett!
(a resuming vindózt kivéve.)
-
azbest
félisten
Néhányan panaszkodtatok arra, hogy mindent pontosan úgy végeztetek, ahogy le van írva (és tényleg úgy), de mégis olyan hibát jelez a magyarító script, hogy nem megfelelő nyelvi csomagot használtok.
Egy friss tapasztalat szerint ez akkor történik, amikor a háttérben a windows update éppen frissítést végez és emiatt újraindításig nem engedi, hogy újabb komponenst telepítsünk.
Ekkor az újraindítás megoldás lehet, esetleg ha újabb és újabb frissítések települnének a háttérben érdemes lehet kikapcsolni / kihúzni az internetkapcsolatot amíg a nyelv telepítése megtörténik.
-
T@nk
tag
Köszönöm a cikket, sokat segített.
Azbest, EarL 007 -
azbest
félisten
1. szerintem igen, eddig nem volt gondom abból, hogy az angol és magyar telepítőlemezeket másik nyelv kulcsával használtam, ugyanígy nem volt problémám 32 bites és 64 bites telepítőhöz kapott kulcsok keverésével sem. Azt nem tudom, hogy a win7 esetén a telepítő lemez meg van -e különböztetve aszerint, hogy mennyiségi licenszes vagy retail licenszes kulcsot fogadjon csak el. Mintha kicsit más lenne a kettő, ráadásul az aktiválás is máshogy történik. A mennyiségi licenszes tisztaszoftver pár havonta legalább egyszer az egyetemi hálózatra kell hogy csatlakozzon, hogy meghosszabbítsa az érvényességét. A retail licensznél ott legfeljebb komolyabb hardverváltozáskor kér újraaktiválást.
2. elvileg igen, a dism paranccsal lehet azt is, valamikor próbáltam. Mondjuk olyan megkötés lehet, hogy ha egy nyelvesítés csak részleges, akkor az alapnyelvnek meg kell maradnia. Egyébként ha meghagyod a feleslegessé vált nyelvet, azt sem lehet észrevenni... ha a másik nyelv az alapértelmezett és arra van állítva.
Ha informatikus hallgató vagy, akkor az msdn-aa -hoz is valószínűleg lehet hozzáférésed, ott vannak angol telepítők és egyedi kulcsokat is adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
zoozley
újonc
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, a második témába vág, az első nem annyira.1. Kaptam ajándékba egy Win 7 Professional / x86 HUN DVD-t termékkulccsal együtt (Campus, tisztaszoftver.hu). A probléma csak annyi ezzel, hogy nekem x64 ENG változatra lenne szükségem. Ha szerzek egy ilyen telepítő DVD-t, akkor azt tudnám majd aktiválni a jelenlegi termékkulcsommal?
2. Meg lehet-e csinálni olyat, hogy egy új nyelvi csomag telepítése után az eredetit véglegesen eltávolítsam a gépről?
Köszi a válaszokat!
-
QnPi
csendes tag
ide töltöttem el, remélem működik.
Nem volt más bejelentkezve, meg programok sme futottak vagy ilyesmi.
Bár találtam egy érdekességet, hogy a proramok telepítése/törlésénél nincs egy darab windows összetevőm se...
ami fura, mert ugyanarról a telepítő dvd-ről másik gépre fel raktam gond nélkül és működött is a magyarítás -
azbest
félisten
ha tudod még most szerkeszd ki ezt légyszives és a log fájlt valahova úgy töltsd fel hogy onnan lehessen letölteni egy linkről, vagy küld át emailben..
no azért megpróbáltam kibogozni belőle valamit.. eszembe jutott egy ötlet:
nem volt bejelentkezve egy másik felhasználó is a rendszerbe, amikor próbáltad (felhasználóváltás). Korábban valaki panaszakor kiderült, hogy nem lehet másik aktív bejelentkezett felhasználó a rendszerben, mint aki csinálja a nyelvváltást.
[ Szerkesztve ]
-
QnPi
csendes tag
-
azbest
félisten
válasz
rastacsz #204 üzenetére
ez valami egyéni hiba lehet nálad... nameg ez a leírás nem a vistalizátorról szól... saját gépemen az általam írt szkripttel telepített magyar nyelv van és nem panaszkodott sosem.
más frumon is panaszkodnak a vistalizatorra:
http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7install/thread/27af9584-e441-43bc-82bb-552faaa2a3a6http://social.microsoft.com/Forums/en/genuinewindows7/thread/7c9d0973-94f5-4838-9295-906640c75b50
talán azért nem panaszkodik nekem, mert a waik készletben is jelen lévő (vista és win7 alatt pedig be is épített) ms által készített eszközzel telepíttetem a nyelvi csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
Helló!
Korábban feltelepítettem az MSDNAA-s win7 Professionalt, természetesen, mivel csak angolul elérhető, de szerettem volna anyanyelvemen használni, ezért a Multilanguage Pack DVD-t is letöltöttem, de nem sokra mentem vele. Így fogtam a Vistalizator nevű programot és azzal varázsoltam magyar nyelvűre.
Ez eddig szép és jó, de így a Win7 az eredetvizsgálaton megbukott, majd a Microsoft ügyfélszolgálatnak küldtem üzenetet, amiben a termékazonosító szám is szerepelt.
Tőlük azt a választ kaptam, hogy a termékazonosítóm az Enterprise verzióhoz tartozik és "lehetséges, hogy rossz kulccsal vagy rossz telepítőlemezről" telepítettem fel a wint.
kerestem, találtam, majd nyelvet váltottam, vissza angolra
eredetiséget ellenőriztem, melynek az eredménye: A Windows érvényesítése sikeresen megtörtént. Heuréka!
Megnéztem a mostmár Product ID-ként szereplő termékazonosítót, és ugyanaz, mint amit az ügyfélszolgálatos Enterprise-hoz tartozó azonosítónak azonosított
A kérdésem az lenne, hogy aki a már telepített win7 Professional nyelvét változtatta utólagosan a cikkben leírt módon, annak a win eredetiség ellenőrzője visszadobta-e, hogy nem eredeti? -
Zwiebel
tag
Bocsi, hogy megint itt zavarkolódok, de lenne még egy kérdésem, ami aztán tényleg ide tartozik jobbára:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744369(WS.10).aspx
Ezen az oldalon, az van írva, hogy részben lokalizált a magyar nyelvhez. Ugyanez a lokalizáció található meg az "eredetileg" is magyar Windows 7 Ultimate verzióban, vagy ez csak egyfajta butított változat?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Avagy hogyan változtathatjuk meg a [telepített] rendszer nyelvét deployment eszközök használatával
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- További aktív témák...