- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
update: [link]
-
szepko
tag
Attól, hogy van padló összefolyó,még lehet szifon a kád alatt. Az megfogja a görényt. Így látatlanba bontás, esetleg lúgkristály, ami manapság ritka vendég az üzletekben.
-
kissk86
csendes tag
Csatorna kamerázás, 25 ezer Ft volt!
Nálunk kicsit más volt a helyzet, fél évente teljesen eldugult az egyik wc (közösségi ház). 10 év után már a szaki is unta és mi is, így kiegyeztünk a csatorna kamerázásban. Csatornást és a kamerást össze kellett hangolni, hogy mind ketten egy időben, egy helyen legyenek, de ez 4-5 telefonnal kb 2 óra alatt sikerült is.
A csövek lefektetésekor az egyik illesztés tömítőgyűrűje félig kiugrott és keresztben logót a csőben, összeszedve mindent, a csőgörény sosem akadt el benne. -
szipipeti
tag
Fürdőszobában a leggyakoribb kért okozó kombó haj és szappan ...
A haj magában kevesebb gondot okoz...
A hagyományos szappanokat érdemes lecserélni folyékony-szappanra, de még jobb a tusfűrdő/sampon használata...
A szappanzsír az egyik aljasabb, konyhában szintén a zsírok okozzák a főm gondot -
tescodr
aktív tag
Klasszikus hajas dugulás... Sok türelemmel, és idővel,na meg forgatható kezi cső görénnyel feloldható.Ha kertes házról van szó, akkor nekem ez vált be: szifont kicsavarod, slagot bedugod koppanásig, mellé cső görényt is bedugod, rá engeded a vizet a slagon és közben a görényt forgatva ki be húzogatod. Próbálod jobban betolni a görényt. Ez ki szokta hozni.Néha huzd ki a görényt és ellenőrizd hogy van e a végén haj, ha igen folytasd ezt a procedúrát addig, míg le nem folyik a víz
-
(#3) icemad:
Nem panel. Ja, endoszkópra gondoltam, csak senkinek sincs.
(#4) ncc1701:
Igen, azt nem írtam, hogy ez is úgy kezdődött, hogy barátnőm mondta, hogy picit lassabban folyik el a víz, gondoltam itt az ideje a NaOH + meleg víz kombónak, aztán ez lett belőle.
(#5) Hieronymus:
Rengeteget pumpáltuk, csütörtök egész éjjel állt benne a tiret. Szerintem ha így nem lazult meg egy picit sem, akkor az nem szerves anyag okozta dugulás.
-
Kollégámnál családi háznál egyszer csak elkezdte a mosogató a dugulásokat. Évente többször kellett géppel mosatni, aztán egyszer megunták és feltörték az udvart, húztak új bekötést.
Kádnál és mosdónál a hajak, szőrök okoznak általában dugulást. Egyik ismerősnél tisztítottam mosdószifont és csövet nemrég, tökig volt hajjal.
-
törölt tag
-
Pedig klasszikus dugulás lesz ez is. Egyik helyről levált egy nagyobb darab dugulás, ami egy másikban megakadva lezárta a víz útját.
A lehetséges megoldások.
A lefolyó megbontása nélkül.:
kézi WC pumpa. Nem túl hatékony, de legalább olcsó.
A modernebb változata, a porpisztolyhoz hasonlóan gáz nyomással indítja el a dugulást.A leghagyományosabb módszer, ha kevés víz "áll" a dugulás előtt, a mosószóda használata.
A művelet elvégzése alatt gumikesztyű használata kötelező. A védőszemüveg erősen ajánlott.
Például a WC-ben ajánlott, ahol a megbontás körülményesebb és csak természetes módon oldható zsíros és "egyéb" anyagok okozzák a dugulást.A néhány liternyi vízhez be kell önteni félkiló mosószódát. Valamivel fel kell keverni, hogy valamelyest oldódjon a szóda. Hagyni kell hogy el jusson az oldószer a dugulásig. A tisztítás folyamtára kettő módon is rá lehet segíteni. Ecet hozzáöntésével. Ez heves reakcióvak jár és fel melegszik a keverék. Forró víz ráöntésével.
Ha megindult a lefogyás, a maradék még fel nem oldódott szódát nagyon vékony vízfolyással kell belemosni a csőrendszerbe.
A mosógép, mosogatógép és a kézi mosogatás a dugulások leggyakoribb forrása.
A túladagolt vízlágyítószerek ellen, amik kicsapódnak a szennyvízcsőben, csak a csőgörényt érdemes bevetni. Ha lehetséges, a porok helyett, oldott szereket használjanak a háziasszonyok, azokat sem túladagolva. (Az évtizedeken át használt Ultra nevezetű mosogatópor hatékony volt, csak a túladagolt mennyiség betonkemény dugulást okozott.)Az szinte biztos, hogy nem csak egy dugulási zóna van a szennyvíz elvezető csőben. A csőben haladó szennyvíz folyamatosan adja le a hőjét. Több ponton kezdődnek kicsapódni a dugulást okozó anyagok.
-
ncc1701
veterán
Haj összeáll mindenfélével. Szerelő nyílás most have. Amúgy dugulás oldó cuccból csak az a jó, ami zörög, és nátrium van benne. Eleve havonta érdemes egy kezelést lenyomni mindenhol vele.
-
icemad
nagyúr
Panellakás? Mert én laktam olyanban egy ideig, és egyszer volt ilyen esetem. A fürdőkád melletti fal a konyhafal is volt egyben, és a konyhából a szennyvíz közösítve volt a fürdőszobaival. Az én esetemben a dugulás a konyhában volt, mégis a fürdőben nem ment le a víz. A megoldás annyi volt, hogy a konyhából takarítottam a csövet, 5 méteres görénnyel.
Az eset után persze egyből rendeltem egy pár dolláros kínai endoszkópos kamerát telefonhoz. Ha van ilyen az ismerőseidnek, akkor kérd kölcsön. Sokat segíthet. -
-
Van szőrös görény is amit egy kézi fúróval meghajtva csodát lehet ám tenni néha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GA-E350N WIN8 (Rev. 1.0) használt alaplap integrált CPU-val
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC I5 12400F, RTX3050 OC 8 GB, 16GB DDR4. 1 TB SSD
- LG 27MP60G 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs