Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) F_Peter válasza george (#1000) üzenetére


F_Peter
őstag

Ha mindent végig próbáltál és semmi eredménye, akkor wipe cache- hard reset, azután lássuk mit csinál amikor szűz.

(#1002) #14121216 válasza george (#1000) üzenetére


#14121216
törölt tag

Én is ezt a telót akartam venni április 14-én, mivel akkor jár le a hűségidőm. De ma bent voltam a vodánál, megtapogattam, s nem voltam tőle elájulva. Ráadásul a vodások szerint arányaiban véve (a Huawei P9-el, mert az a másik kiszemelt) többet visznek ebből vissza javításra, valamint ezt a fórumot elolvasva is meginogtam, hogy ezt a telót akarom e :/
Még van 2 hetem eldönteni, hogy ez vagy a P9...

[ Szerkesztve ]

(#1003) Daffni2 válasza #14121216 (#1002) üzenetére


Daffni2
addikt

De ma bent voltam a vodánál, megtapogattam, s nem voltam tőle elájulva.

Fura ízlésed lehet.

A családban van P9,hát szerintem sokkal szebb a Platinum. /persze izlések és pofonok/

A kijelzőt nézve köszönőviszonyban sincsenek egymással, annyival jobban néz ki a Platinum.
A P9 kamerája ami talán tényleg jobb, de átlagos szemmel nézve képeket,nem nagyon veszek észre különbséget. Akkor lehetne igazán összehasonlítani,ha azonos körülmények között azonos dolgokról készíthetnénk képeket.

Nem tudom e topik olvasása miért ingatott meg, semmi komoly problémáról nem található hozzászólás, mennyiségében meg főleg.

"Aki ad,az nyer"

(#1004) F_Peter válasza #14121216 (#1002) üzenetére


F_Peter
őstag

Azt is érdemes megnézni hogy milyen problémák merültek fel, amivel beviszik.
A platinumnak a típus hibája a hangszórótakaró kis műanyag ragasztás elenged.... Most nem ugrik be hogy mi van még..van még valami egyáltalán ami nem egyedi hiba?

(#1005) JoseGee válasza F_Peter (#1004) üzenetére


JoseGee
tag

Nekem harmadik hete van szervizben. BT kapcsolódási hibák, kijelző él telefonálás közben, giro problémák, a galéria "önarcképére" nyomva lefagy. Vannak azért hibák.

Ami késik, az nem jön időben

(#1006) F_Peter válasza JoseGee (#1005) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen, de a tiéd is egyedi eset. Én olvasok ezen kívül még 3 vagy 4 platinum fórumot és egyiken sem találkoztam ilyennel.(ellenben a hangszóró takaróval)

[ Szerkesztve ]

(#1007) JoseGee válasza F_Peter (#1004) üzenetére


JoseGee
tag

Nekem a szervizes mondta, hogy ezek előfordulnak sokszor. Szerintem nem fedi le a fórumozók száma az összes Platinum tulajt.

[ Szerkesztve ]

Ami késik, az nem jön időben

(#1008) F_Peter válasza JoseGee (#1007) üzenetére


F_Peter
őstag

Nem versz át tudom hogy ugyanaz vagy és nem két személynek van ugyanaz a hiba. 😀

(#1009) JoseGee válasza F_Peter (#1008) üzenetére


JoseGee
tag

Mobilról vagyok és úgy utálok innen írni. Benne maradt az előző hsz-em és csont nélkül böktem az OK gombra :)

Ami késik, az nem jön időben

(#1010) #14121216 válasza Daffni2 (#1003) üzenetére


#14121216
törölt tag

A Platinum 3 előnnyel indul nálam (mivel még mindig nem eldöntött tény, hogy melyik lesz, folyamatosan olvasgatom a teszteket, nézem a videókat róluk, mivel minimum 2 évre tervezem a vételt):
- Kijelző/felbontás
- Sztero hangszóró
- Ár...

- Szerintem a Platinum QHD mezei Amoled kijelzője élőben semmi +t nem ad a P9 OGS IPS-NEO-ja ellen (ha Super Amoled lenne, akkor valószínű más lenne a helyzet), felesleges ez a felbontás 5.5"-ra (vagyis nem felesleges, mert 1920x1080-on valószínűleg nem lenne a technológia miatt ilyen éles a P9 IPS-NEO mellé téve, tehát a Platinumnak "kellett" is ez a felbontás hogy ilyen szép legyen), a P9 1920x1080 felbontása is bőven elég 5.2"-ra, közelről nézve is teljesen pixelmentes. Ráadásul ez az IPS-NEO panel tényleg eléggé meggyőző a sima IPS panelekhez képest, a fekete is elég szép fekete (írom annak tudatában hogy volt már Amoled Clear Black képernyős telóm, azt mai napig nem űberelte egy kijelző sem, a Platinum sincs olyan szép) a betekintési szög napi használatra teljesen jó rajta. S mivel a 2160-as videókat csak telón tudnám Native felbontásban lejátszani (a TV-m csak Full HD, nem is lesz egyenlőre nagyobb felbontású), így számomra az is értéktelen tulajdonság. Így a Platinum kijelzője számomra nem rossz, de nem is jobb (arról nem is beszélve, hogy sokat lehetne vitatkozni az IPS vs Amoled dolgon, láttam már az Amoled panel amortizációja miatt megfakult színeket és beégést.arról nem is beszélve, hogy egy 1920x és egy 1920x IPS és mezei AMOLED)
Színekben sztem sokkal természetesebb az IPS-NEO, sosem tetszett az Amoled kissé túlszaturáltsága (habár el kell ismerni, hogy kontrasztban és feketében jobb).
- Hangszóró: tény hogy a Platinum-ban mérföldekkel jobban szól sztereóban, de mivel külső hangszórót max akkor hallgatom mikor hív valaki, ezért nincs is igényem rá. Ez annak jó, aki sokat hallgat zenét (rendes rádió helyett) vagy néz rajta videót (azt 10"-os tableten szoktam), de csak csengőhangót hallgatni bőven elég a P9 hangszórója (ami monóként is nagyon jó hangerőn és szépen szól)
- ár: nos, igen, a +35.000k-val nem lehet vitatkozni, abban a Platinum jobb.

Ami nálam a P9 mellett szól:

- MIUI/EMUI 5.0 valamint a már meglévő és nagyon korrekt Nougat: volt már több MIUI telóm is, imádtam őket a hagyományos Android-al szemben. Volt már EMUI-s telóm is (Huawei P6), imádtam :)
- Anyaghasználat, összeszerelés, prémiumérzet, kinézet: sokkal szebb telefon a P9 szerintem, sokkal kellemesebb volt kézben tartani, ránézni, sokkal de sokkal kecsesebb, elegánsabb. Alumínium hátlap valami iszonyatosan jól néz ki rajta, kellemes a kéznek (s nem ujjlenyomat gyűjtő legalább) Az előlapi sötétített GG4 is nagyon szép ha a telefon egész összhatását nézzük.
A Platinum kinézete se rossz, szép a hátlapi üveg (míg hozzá nem érek s zsíros lesz, tudom, vegyek hátlapot, de akkor meg oda a szépség), jól néz ki a dupla hangszórós ráccsal az előlap is (míg el nem enged a ragasztó s le nem válik), de pl a telefon egészében nézett alakja már nem jön be annyira mint a P9 elegánsabb kinézete (olyan Vodás, prolis, (a prolis szót nem bántásból írtam, csak valahogy ránézve ez jut eszembe)) ránézek, szép-szép, de ennyi (ellenben a P9 sztem az egyik legszebb ma piacon lévő teló, s ez nem csak az én véleményem hanem szinte minden tesztben kiemelik, valamint ahol csak szóba jön ez a teló)...
- Telefon apró kis kényelmi dolgai: a P9 fórumban a 12.000 hozzászólásból még csak 3.000-et olvastam végig, de már így is több számomra hasznos kis apró kényelmi fícsört találtam (csak egyet kiemelve: pl az ujjlenyomat olvasó felhasználhatósága, külön ujjperc vezérlés azzal lapozás a fotók közt, görgetés, valamint böngészés közbeni használhatósága, írjátok nyugodtan ha tévednék és ezek vannak a Platinum-ban is). Valamint az EMUI rengeteg kis kényelmi fícsőrje (pl egy ikonon tartva a ujjat a programmal kapcsolatos kis menü jön fel (itt nem az áthelyezés, méretezés, delete, programtörlésre stb gondolok, aki ismeri a rendszert tudja miről van szó). lebegőgomb, alsó-felső redőny, mind-mind hasznos kis funkció ami a Platinumban nincs vagy kevesebb/korlátozottabb...
Testreszabhatóságban/témázásban köröket ver a P9 a Platinumra szintén (persze ez megint csak az EMUI 5.0 érdeme)...
- s ami a legsúlyosabb érv számomra, az első számú: kamera: mivel fotózom, olyan telefont kerestem eleve ami ha nincs nálam a sok-sok kiló felszerelés (de hirtelen meg akarok valamit örökíteni (nem egy koccanásos balesetre vagy az előttem sétáló csajszi fenekére gondoltam, hanem annál azért komolyabb témákra), akkor bőven vállalható legyen a fotós kényes ízlésemnek is. S amiket idáig láttam a P9-től (főleg a DNG-ből kihozott fotók) az benne van nálam már a "vállalható" kategóriában. A Platinum is szép képeket készít amatőr szemnek, de a P9 ebben is felsőbb kategóriás.
- Support, gari, stb: a Huawei-nek a 2 év+1 év VIP Premium garanciája, valamint a 3 hónap kijelzőtörés garanciája is nagyon csábító, s egyedülálló.
Szóval ezek a saját magam felé pro és kontrák, az ár az biztos hogy a Platinum felé hajaz, s még mindig azt mondom hogy nagyon jó ár/érték teló az is.

A hardverre nem térek ki külön, mert az megint csak szubjektív (mint a kinézet): Erőben erősebb a P9, 3D megjelenítésben elvileg gyengébb, de gyakorlatban az 1920x1080p felbontásalaa bőven elég arra, hogy pl a RealRacing 3 is simán fusson rajta. Hozzáteszem, én sosem játszom mobilon (arra ott a Gamer PC-m), szóval ez a része pont tök hidegen hagy h melyik jobb játékra. A hőt is tökéletesen szétteríti és elvezeti a fémház....

Szóval ezek miatt estem gondolkodóba. Habár nemrég még a Platinum volt a befutóbb, a sok teszt meg fórum olvasgatás sok apróbb részletre is rávilágított. Nem baj, április 14-ig még van időm eldönteni hogy melyik lesz a következő évekre (s mivel évekig lesz társ, nagyon meg kell fontolni) :)

De találtam egy jó kis összehasonlító videót is, igaz itt csak felületesen mennek bele a dolgokba...

Bocs, most látom kicsit hosszúra sikeredett, pedig még próbáltam tömör is lenni :DD

[ Szerkesztve ]

(#1011) #14121216 válasza #14121216 (#1010) üzenetére


#14121216
törölt tag

Most látom tévedtem, a videóban a P9 Plus van, nem a sima P9 s bocs, de lejárt a szerkesztési időm)

:))

(#1012) JoseGee válasza #14121216 (#1010) üzenetére


JoseGee
tag

Szerintem amíg megírtad ezt, meg is győzted magad a P9-ről.

Ami késik, az nem jön időben

(#1013) F_Peter válasza #14121216 (#1010) üzenetére


F_Peter
őstag

Amiket írsz azok nagy része ízlés dolga vagy éppen személyes igény.

Nálunk a baráti társaság egyik fele p9es a másik platinumos. ☺️
Van egy adag közös fotó kirándulásokról, és engem például nem győzött meg a fotós képessége a p9nek. Jobb, de azért ne várj nagy csodát tőle (sztem ezt kicsit felfújták).

Nyilván akik itt vannak azok hasonló ízlésbeli dolgok miatt a platinum mellett döntöttek. Ne várd hogy a p9et fogják javasolni.

Amúgy meg már az is eleve nagy dolog hogy egy 35k-val drágább telefonnal van összehasonlítva hogy vajon melyik a jobb. ☺️

(#1014) #14121216 válasza F_Peter (#1013) üzenetére


#14121216
törölt tag

JoseGee: :DD Azért még nem teljesen sikerült, hisz még bennem van az eredeti koncepció (Platinum), valamint a P9 jóval később bukkant fel alternatívának. No meg a 35k is eléggé elgondolkodtat :)

F_Peter: Nem véletlen hasonlítgatom őket, hisz ha nem lenne a képben a P9 akkor 1ft-ért a legjobb vételnek tartanám a Platinum-ot (még így is annak, hisz a P9-et 35.001ft-ért tudnám csak kihozni). Mint pár hete ugyanebben a fórumban is írtam, a Platinum volt/van a fő kiszemelt. Csak a tesztképek nem igazán győztek meg (hozzáteszem: mivel fotózom, ezért az elvárásaim is magasabbak egy átlagfelhasználóval szemben a fotózási képességek felé, s a fényképező gépem mellé keresek egy "mindig kéznél lévő" alternatívát. S ha már rá fizetnék +35 ezret, sok más telefon is szóba jöhetne, de ez vagy az miatt mind kiesett. Ráfizetéssel a P9, 1 ft-ért meg abszolúte a Platinum maradt. Ezért az a fura helyzet, hogy most nálam a 2 telefon a versenytárs :)
Noha ráfizetés nélkül egyből a P9 lenne a nyerő, azért 35k+ eléggé visszatartó erő hogy elgondolkodjam rajta, tovább nyújtózkodhatok e egy kicsit, amekkora a takaróm, vagy később épp ezért fog fázni a lábam, megéri e.
Tudom, elég szubjektív dolgok amik miatt vacilálok, de hát végül is mindenki azok miatt válasz telót, mint pl ti választottátok a Platinumot :)

(#1015) nicu71 válasza #14121216 (#1014) üzenetére


nicu71
addikt

Nekem nincs Platinum,de nagyon sokáig nagyon akartam magamnak egyet /csak közben becsúszott egy kedvezményes Moto z play / .De ha egy Huawei meg egy Platinum között kébe választanom akkor gondolkodás nélkül dobnám a fenébe a p9et .A környezetemben mindenki p9lite-t nyúz,már ránézni se birok annyira utálom ,leginkább az Emui miatt,hozzám sokkal közelebb áll a stock android letisztultsága.

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#1016) Solad válasza nicu71 (#1015) üzenetére


Solad
őstag

Izlesek es pofonok. Szvsz attol hogy valami "fapados", meg nem lesz letisztult.

Iszonyatosan visszasirom az emuit, amint ujra magyarorszagon leszek, szabadulok is meg a platinumtol.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1017) F_Peter válasza #14121216 (#1014) üzenetére


F_Peter
őstag

Igen szubjektív dolgok alapján döntünk, de ha mondjuk nekem kell egy autó aminek a raktere nagy, mert pakolni fogok vele, akkor azt veszem meg akkor is ha van jobb árban egy sokkal szebb és gyorsabb raktér nélkül.

Ez a telefon egy erős szép készülék, aminek jó kijelzője van, de akinek mindez nem számít, de a kamera meg nagyon annak nyilván nem ez kell.

(#1018) Solad válasza F_Peter (#1017) üzenetére


Solad
őstag

Csak nem mindegy hogy a nagy rakter mellett van-e klima, gps es egyeb komforttenyezok, vagy nekem kell kokanyolni bele, esetleg meglenni nelkule.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1019) nickedez89 válasza Solad (#1018) üzenetére


nickedez89
senior tag

Nekem is volt jó pár emui-s telefonom, eleinte nekem is nagyon fapadosnak tűnt a szűz droid!

Aztán rákerült a nova launcher meg "belaktam" és már nem hiányzik semmi funkció.
Igazából sokan szeretik ha minél kevesebb előre telepített dolog van a telón gyárilag, illetve hogy egyszerű a menü és a beállítások mint a faék! (Lásd Nexus tulajok)

Szoftverben legjobban az LG- met szerettem, de sajnos ők is "leragadtak" az IPS-nél!

Engem a Platinum -ban a virtuális nav. bar zavar a hátlapi FPS-el, az hogy a főkamerát nem védi zafír üveg és hogy kilátásban sincs rá a Nougat ami nagyon kellene a két ablakos mód miatt! De még sima frissítés sem jön rá nemhogy főverzió! :(((

Viszont a következő telefonom is csak amoled lehet és fizikai gombsorral! :)

[ Szerkesztve ]

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1020) F_Peter válasza Solad (#1018) üzenetére


F_Peter
őstag

Az én példámban a raktér a p9 kamerája, mert hogy azt írtad neked nagyon fontos hogy jó képeket készítsen;viszont nem értem hogy a te példádban mi mit akart jelképezni. ☺️

[ Szerkesztve ]

(#1021) Solad válasza F_Peter (#1020) üzenetére


Solad
őstag

Nem, semmi ilyet nem mondtam.

Es azt akarja a hozzaszolasom pedzegetni, hogy nem csak a rakter a fontos, hanem az egyebek is. Hiaba van egy telefon jo kijelzovel es eros hardverrel ha emellett szoftveres teren szivas.

Es probalkoztam a novaval. Csakegemelte a hibajelensegek szamat, ellenben sok szukseges beallitas hianyzott.

Na most egy emuin ilyet sosem.tapasztaltam

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1022) F_Peter válasza Solad (#1021) üzenetére


F_Peter
őstag

Bocs előre is, de szerintem téves információid vannak.

Én nem akarlak se egyikre se másikra rábeszélni, de írtál ilyet: "legsúlyosabb érv számomra, az első számú: kamera: mivel fotózom".

Novás témában user error vagy a telefonnal volt gond amire feltetted. Több 700 ezer mondja hogy teljesen jó. Több mint 10 millió letöltésre és szinte csak néhány hiba jelentés született.

(#1023) Solad válasza F_Peter (#1022) üzenetére


Solad
őstag

Elore is bocs, de hulyeseget beszelsz. Ilyet nem irtam.

Es valobam user error ha egyszeruen nincsenek olyan beallitasi lehetosegek a szoftverben amire nekem szuksegem van es mas romokban default. Feedbackkel meg nem szorakozom, szimplan toroltem a francba mint gondolom soka masok.

Ertem en hogy szeteted, es ezert szemelyes sertesnek veszel minden negativumoz, de legyunk objektivek, nem muszaj mindenkinek ugy gondolnia mint neked.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1024) F_Peter válasza Solad (#1023) üzenetére


F_Peter
őstag

Bocs, az előző hszmet nem neked szántam (max77nek mert elnéztem és azt hittem ő vállaszolt ☺️) és innen a tévedés. ☺️

Viszont itt erősködöm hogy a p9et vegye, és nem olyanom van szóval nem azért javaslom neki. Amit írtam akkor lenne igaz ha platinumot védeném mert azom van.

Novat illetően a hibajelenségekről beszélünk és nem opciókról, szóval azoknál is maradjunk.

[ Szerkesztve ]

(#1025) Solad válasza F_Peter (#1024) üzenetére


Solad
őstag

Segaz ;)

Hibajelensegekrol IS beszeltunk. De itt egy visszatero ami felhuzott: hiaba valasztottam ki hogy mindig a vodas tarcsazot es smskezelot akarom hasznalni, ennek ellenere o minden alkalommal az arcomba tolta a kerdest hogy melyiket kivanom hasznalni

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1026) F_Peter válasza Solad (#1025) üzenetére


F_Peter
őstag

Azt androidban az Alkalmazások - Alapértelmezett alkalmazások pontban kell megadni, mert amíg nincs itt beállítva addig hiába küzd rajta egy külső alkalmazás. (megjegyzem Emuin is pont így van, ha külső tárcsázót telepítesz ☺️).

(#1027) Solad válasza F_Peter (#1026) üzenetére


Solad
őstag

Megtettem. Ennek ellenere minden alkalommal megkerdezte tovabbra is

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1028) F_Peter válasza Solad (#1027) üzenetére


F_Peter
őstag

Pedig ez elveszi az engedélyeit. Akkor manuálisan kell : Beállítások - Engedélyek - Telefon - és itt a "Telefon" nevű részt kikapcsolni.
Ezt most ki is próbáltam és ha ott be van kapcsolva akkor valóban feldobálja, de kikapcsolás után nincs ilyen gond.

(#1029) oroszpeter_f válasza #14121216 (#1010) üzenetére


oroszpeter_f
tag

Csak pontokba szedve írom, hogy rövidebb legyen. :)

1, Fotósként fura, hogy nem tűnik fel a felbontás. Persze, a fHD is elég jó egy ekkora kijelzőre, de az 5,2 vs. 5,5 + nagyobb felbontás szerintem elég erős érv a P9 ellen.
2, Nem csak maholnap fogod azokat a videókat visszanézni, hanem akár 10 év múlva is, amikor már alap lesz neked a 4k. Érdemes mindig előre tervezni (bár jómagad is 2 évről beszélsz előre).
3, Én sem vagyok filmezős meg zenehallgatós, de az a pár youtube videó, zene, akármi amit lejátszol, máris felértékelődik bárki szemében, aki a platinumról hallja megszólalni. Hihetetlen jól szól!
4, Szerintem a prémium érzet ugyan úgy megvan a platinumnál is, szép illesztések, minőségi anyagok. Arról meg régen szőrszálhasogatás vitázni, hogy melyik a szebb téglatest. Nüansznyi különbségek vannak, alapvetően mindegyik egy nagy kijelzőből áll. De ez csak az én véleményem :) Itt is plusz a platinumnál hogy nincs elrontva voda meg akármilyen felirattal, nem vesz el helyett a Huawei szavacska alul. A proli jelzőt pedig nem is értem.
5, Ha ennyire jobban bejön az EMUI, akkor nincs kérdés. Az a 35 ezer nem oly rengeteg a mai világban ahhoz (főleg 2 éves befektetésben), hogy sírj utána az EMUI miatt. Nekem a csupasz droid szuper, imádom, nem foglal semmi hülyeség helyet. Ha EMUI, akkor p9, ebben az esetben ne is nézegesd a platinumot mert csak elkábít és magához édesget :P
6, Kamera. Itt azért kikerekedett a szemem. Mint fotós (mondom ezt fotósként) alapvetően nem lehet olyan elvárásod egy telefonnal, hogy majd az helyettesít egy komoly gépet. Egy fullframe DSLR minőségét nem tudja soha megközelíteni egy telefon fizikai korlátai miatt. Mindkettő telefon alkalmas arra, hogy elkattints egy pillanatot, de egyik sem alkalmas arra, hogy "ha nincs gépem, van mobilom". Szoftveresen lehet javítgatni, de a 24*36 mm az annyi, amennyi. :)
7,
Összegezve:
Ha megér egy EMUI +35 ezret akkor P9, ha nem, akkor tökéletes választás egy platinum, aminek szintén vannak előnyei a drágább telefon ellen.
Te választasz! :)

[ Szerkesztve ]

(#1030) Solad válasza F_Peter (#1028) üzenetére


Solad
őstag

Epp ezert neveztem hibajelensegnek, mert el kellene vennie, de nem tette :)

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1031) F_Peter válasza Solad (#1030) üzenetére


F_Peter
őstag

Így se ahogy utoljára írtam?

[ Szerkesztve ]

(#1032) #14121216 válasza oroszpeter_f (#1029) üzenetére


#14121216
törölt tag

1. a két telót egymás mellé téve az üzletben, elhanyagolható az 5.2" vs 5.5" (habár az eredeti koncepció szerint a nagyobb, vagyis az 5.5" volt a terv), még az 5.2" vállalható nagyság lenne számomra. A felbontáson nem tudok vitatkozni, 5.2"-on is teljesen pixelmentes és tűéles a minimum egészséges közelségből nézve is (tehát nem nagyítón keresztül, mert az életszerűtlen is lenne). Amúgy meg a Platinum felbontását ha levetítjük 5.2"-ra, akkor már az sem 2560x hanem kevesebb, szóval nincs is a ppi közt olyan nagy különbség (423ppi vs 534). S a 423 ppi bőven elég full HD 5.2"-ra, több csak erőforrás pazarlás lenne :)
2. 4K TV-ben nem gondolkodok, nemrég vettem egy 42"-os Full HD okostévét, 2-3-4 évig biztos nem fogom lecserélni, ellenben a telót 2 (max 3) év múlva igen a voda hűség miatt. :)
3. Youtube és filmre csak és kizárólag egy 10"-os tablettet használok, épp ezért teljesen hidegen hagy a P9-ben is. Egy kezemen meg tudnám számolni, hány filmet néztem vagy zenét hallgattam meg (füles nélkül) a mostani telómon. Tehát ezek is teljesen hidegen hagynak a P9-en, ezért nem is érték a Platinum-on sem a szememben s JBL sztereo hangszóró. Ha az lenne, akkor ez is + lenne a Platinum felé a döntésben, de nem az :)
4. Az általad írt szőrszálhasogatást meg úgy hívják hogy ízlés :) Van kinek ilyen, van kinek olyan. Szubjektív. Kinézetre, fogásra nekem a P9 sokkal jobban bejön. Fotósként pedig tudnod kell, hogy épp a "nüansznyi különbségekből áll össze az egységnyi nagy összhatás, épp azok a kis különbségek teszik mássá, épp azok miatt tetszik valakinek vagy ez, vagy az. Szóval igen is sokat számítanak ezek a kis apró részletek, mert azoktól olyan amilyen valami :)
5. Emui, Miui, Stock Droid, WM, megint szokás, ízlés kérdése (nekem mind volt már, régi és új is, meg is van nagyjából a rangsoruk bennem). De azt azért kiemelném, hogy az EMIU nem egyenlő egy szolgáltató által agyonpakolt Droiddal, inkább hasonlítható egy a készülékre optimalizált launcherre, ami ráadásul sokkal több állíthatóságot, testreszabhatóságot nyújt egy Stock droiddal szemben.
6. Feleslegesen kerekedett, mert sehol nem írtam hogy megközelíti egy DSLR tulajdonságait, hogy azt várnám el tőle :) Tisztában vagyok a fizikai korlátokkal, s mint írtam, "alternatívát" keresek, s ebben körökkel jobb a P9 fotózás terén, ergo jobb alternatíva (ez nem magánvélemény, hanem a 2 telefon által készített fellelhető tesztfotók és tesztek, valamint a fórumokból (userek által belinkelt tesztfotók) is simán le lehet szűrni. Tudom hogy sosem fog egy DSLR gépet helyettesíteni (habár a mostani gépem sem DSLR, de DSLR-t adtam el érte, s köröket ver rá hasonló árkategóriájú lencsékkel is), csak jól jönne valami, amit elő tudnék kapni a zsebemből ha épp kell, s számomra vállalható képeket tudnék vele készíteni :)
7. Összegezve: csak maga az EMUI nem érne meg 35 ezerrel többet (ha nem lenne P9 de lenne EMUIS verziója a Platinumnak mondjuk lehet hogy 10-el többet kiadnék érte), de itt nem csak az EMUI a lényeg. S azt sem vitatom, hogy vannak a Platinumnak előnyei, pl ára (még mindig le merem írni, hogy ennyiért a legjobb vétel), felbontás/kijelző (akinek a 2 különbség szempont), hangzásvilág (aki ki is használja). Nálam ez a 3 előnye van, ezek közül is ami engem érint az az ár (mivel kisfizuból élek, 35k-t (nem fog földhöz vágni ha ki kell ennyit még fizetni +ban)el tudnék költeni másra is. Nem kajára, arra marad, hanem valami más kis eszközre, pl új alaplap a gépembe, egy 50mm-es Takumar manual obira, okosóra vagy valami más haszontalanságra :)

Most abban a helyzetben állok, hogy egyik nap a Platinum kellene, s tervezem hogy még mit veszek mellé 35k-ból, másik nap meg a P9, s tervezem hogy honnan szedek még össze 35k-t egyébre :DD
Ha lemondtam volna a Platinumról, már nem lennék itt, nem nézegetném a hsz-eket. De még van 19 napom eldönteni :)

[ Szerkesztve ]

(#1033) F_Peter válasza #14121216 (#1032) üzenetére


F_Peter
őstag

Az hogy jól szól vagy sem, az nem csak a hangszóró miatt van. Én aktív hangrendszeren is használom őket és ott is hallod a különbséget.
A droidoknál nem a szolgáltató által telepakolás (csak) a gond, hanem gyártó miatt is, aki egy jó nagy adag cuccot ráaggat az alap szoftverre. Ebből fakad hogy pl. a p9 erős telefon gyengébb felbontással (ami eleve kisebb proci terhelés) mégis lassabb mint mondjuk a platinum.

(#1034) #14121216 válasza F_Peter (#1033) üzenetére


#14121216
törölt tag

Lassabb??? Tudnál valami linket, ahol ezt írják vagy mutatják (persze nem fórumos szóbeszéd)? Erre kíváncsi lennék én is de komolyan, miben lassabb, mert a rengeteg tesztből nem ez jön le. A P9 Litle tényleg lassabb, de most a P9-ről és a Nougat + EMUI 5.0-ról beszélünk (amit most márciusban kaptak és kapnak folyamatosan a Vodás P9-ek) :)

3D-ben lehet hogy az (habár mint írtam legutoljára az Angry Birds-el játszottam telón vagy 2 éve), de mindennapos felhasználás során valamint multitasking-ban az élboly legjavába sorolják (Mobilarena teszt).
Platinum mobilarena teszt: "A teljesítménytesztek alapján a jelenlegi középkategória tetejére sorolhatjuk a lapkát..."

[ Szerkesztve ]

(#1035) #14121216


#14121216
törölt tag

Bocs, lejárt a szerkesztési idő... Itt egy jó kis videó ahol a P9 hármasfogatot mutatja be Otherworld (szokás szerint fel-fel röhögtem a stílusán), itt jól látszik milyen pörgős-pattogós teló...

(#1036) F_Peter válasza #14121216 (#1034) üzenetére


F_Peter
őstag

Hagyd a teszteket. Fogd meg és használd, próbálgasd, tesztelgesd te magad.
Ahogy írtam én a p9et is forgatom hétköznapokban (pl. munkában). Érezhető különbséget nyilván csak nagy hardware igényű dolgoknál fogod érezni. Az Asphalt 8 volt talán az egyetlen olyan, amit a platinum lasabban hozott be, de memóriából való visszahozásban gyorsabb volt.
Viszont ez megint nem olyan érv (a felsorolásod alapján) amivel neked törődni kéne.
Írtam feljebb is, ha fotó számít igazán akkor szerintem p9 és annyi. (módon ezt így hogy én nem vagyok fotós).

[ Szerkesztve ]

(#1037) #14121216 válasza F_Peter (#1036) üzenetére


#14121216
törölt tag

Úgy lesz, szerencsére van időm átgondolni :)

(#1038) F_Peter válasza #14121216 (#1037) üzenetére


F_Peter
őstag

Csak az a biztos, amit te érzel. ☺️
Amúgy az hozzáteszem hogy amikor anno hasonlítgattuk meg nem az új emuival tettük.

(#1039) nickedez89 válasza F_Peter (#1038) üzenetére


nickedez89
senior tag

De már lassan ezen sem a 6.0 -ának kéne lenni! Főleg nem szeptemberi "biztonsági" csomaggal! :)

Félreértés ne essék én nagyon szeretem és meg vagyok elégedve ezzel a telóval, de ami igaz az igaz, elhanyagolják rendesen! Mivel gyakorlatilag szűz droid, jóformán a nexusokkal egy időben kéne megkapnunk a frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1040) F_Peter válasza nickedez89 (#1039) üzenetére


F_Peter
őstag

Csak tipp, de szerintem ezt az alcatel intézi.

(#1041) nickedez89 válasza F_Peter (#1040) üzenetére


nickedez89
senior tag

Szerintem még annál is rosszabb, a Vodafone az Alcatelen keresztül!

Na most egyik se a frissítés hegyekről híres! :D

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1042) JoseGee


JoseGee
tag

Nos, visszaért a szervizből a technika. Nemes egyszerűséggel a gar.papírra ráírták, hogy SWAP. Nem gondoltam, hogy ki fogják cserélni. Most úgy működik ahogy illő egy ilyen készüléknek. A Voda most behúzott nálam egy piros pontot. :C

Ami késik, az nem jön időben

(#1043) F_Peter válasza JoseGee (#1042) üzenetére


F_Peter
őstag

Mondjuk nem a voda, hanem a telemax szervíz - de rájuk rájuk is fér, mert igen sok volt a panasz. ☺️
Viszont a lényeg hogy jó!

(#1044) Cyborg


Cyborg
őstag

Sziasztok,

factory reset után, az elején beállítottam, hogy zárképernyőnél ne jelenítse meg az üzenetek tartalmát, csak, hogy jött valami. Ezt vissza tudom valahol állítani? Egyszerűen nem találom sehol.
Ma előjött, hogy hívásnál nem dobja fel a híváskezelőt, csak szól a csengőhang, és semmi több, a kijelző se kapcsol be magától, de, ha bekapcsolom kézzel, se tudok hova nyomni, mert a kezdőoldalra visz.

...eddig semmi gond nem volt, csak szívta valami az akksit ezerrel, még éjszaka is, meg nem tudtam BT-on csatlakoztatni semmit a telóhoz, ezek most megoldódtak a resettel, végre kihúz egy teljes napot, meg olyan 4 óra kijelzőidőt a telefon, erre jött ez a hiba.

Valami ötlet? Bekapcsolhattam valamit?

Köszi előre is!

(#1045) nickedez89 válasza Cyborg (#1044) üzenetére


nickedez89
senior tag

Beállítások -> Hang és értesítés -> Ha az eszköz le van zárva -> Az összes értesítés jelenjen meg menüpont.

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1046) Cyborg válasza nickedez89 (#1045) üzenetére


Cyborg
őstag

Ó,

nagyon szépen köszönöm!

A másikra meg megtaláltam én a "hibát", letiltottam a call+ message+ értesítéseit, mert elkezdett reklámokat dobálni. Ez volt gond, pedig úgy emlékszem, ezt tiltottam ezelőtt is, de akkor nem jól emlékszem.

(#1047) nickedez89 válasza Cyborg (#1046) üzenetére


nickedez89
senior tag

Igazán nincs mit!
Én a Call+ Message+ -t eleve letiltottam, ha jól emlékszem hasonló dolgok miatt (reklám) és elejétől kezdve a gyári Marshmallow -sat használom!

Nekem nagyon jól bírja szusszal a teló, te mivel meríted le 4 óra kijelző idő alatt?

[ Szerkesztve ]

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1048) Solad


Solad
őstag

Pls help.

Nem talaltam megoldast arra, hogy a telo automatikusan csatlakozzon egy BT eszkozre ha a kozeleben van. MInden alkalommal ha beulok a kocsiba, manualisan kell kapcsolodnom, es ez nemfasza.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#1049) nickedez89 válasza Solad (#1048) üzenetére


nickedez89
senior tag

Nekem is előfordul hogy rá kell nyomnom manuálisan, de legtöbbször automatikusan csatlakozik az autós fejegységemhez is és a bluetooth headset-emhez is!
Külön beállítást nem találtam erre!

Próbáltad már törölni az összes párosított eszközt és utána újra párosítani?

[ Szerkesztve ]

"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick

(#1050) Solad válasza nickedez89 (#1049) üzenetére


Solad
őstag

Ez az egy parositott eszkozom van. Sosem csatlakozik magatol, de amint belepek a bluetooth menube, nekiall csatlakozni.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.