Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz szaszlaci #783 üzenetére

De ugye most megint trollkodsz, és csak nekem nem jön le az irónia? Digitális másolat ugyanolyan minden egyes alkalommal. Ugyanazok a bitek. Ez a losslessnek a lényege. Az mp3 más téma, az veszteséges.

Egyébként én meg analógra nem bírnék már visszamenni. Kicsi dinamikai tartomány, wow/flutter lép fel, nagy zaj/jel arány, stb.. Ezeket a gondokat a digitális tárolás megoldotta, egyenletes, ingadozásmentes a lejátszás sebessége, nagyobb a dinamika, sokkal kisebb a zaj, stb.. Könnyebb tárolni, másolatot készíteni, szerkeszteni, különböző eszközök és lejátszók között mozgatni, netről hallgatni útközben egész diszkográfiákat és zenegyűjteményeket.

Analógot már csak akkor hallgatnék, ha olyan anyagról van szó, amit nem adtak ki digitálisan. Vagy pl. azért, mert loudness war időszaka előtti, normális keverésű.

Ha tényleg nem csak trollkodsz, akkor eldönthetnéd, hogy akkor most mi van. Te írtad a cikket, hogy neked jó az mp3. Erre most vakteszt alapján mégis FLAC. Engem nem érdekel melyikre teszed a voksod, de ez a felemás vélemény, ami ingadozik, mint a szél, az szerintem kicsit gáz. De ha csak nekem nem jött le megint smiley híján az irónia, akkor előre is bocs mindenkitől.

Új hozzászólás Aktív témák