Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1633) belashx válasza szaszlaci (#1632) üzenetére


belashx
senior tag

Hát ez jó hosszú lett. :)

Nagyon röviden:
- Nem becsmérelni akartam a cuccod (hisz nem is ismerem). Nyilvánvalóan arra gondoltam, hogy az említett Sokol rádión kb. semmilyen különbséget nem hallana senki, még a legrosszabul tömörített és a hiper-szuper anyagok között sem. Minél jobb minőségű az eszköz, annál jobban előjönnek a különbségek. Az egy másik dolog, hogy a hallás is fejleszthető. Ha egy laikust leültetek ide a kanapémra, lehet nem vesz észre különbségeket, finomságokat a zenében, mert nincs erre kondicionálva az agya. Ezzel szemben egy hangmérnök egész máshogy hallgatja ugyanazt, másra figyel, így feltűnőbbek neki apró különbségek, mint az átlag júzernek. (Nem vagyok hangmérnök, mielőtt..)
- Kábeleket nem mértem, és nem is tudok mérést prezentálni, mivel az említett tompa hangú madzagok 100 km-re vannak tőlem. Hidd el, az a különbség bárkinek feltűnne, nem nüanszokról van szó, és párezer forintért vettem, nem nagy cucc. Az IC kábeleimmel kapcsolatban már nem vagyok biztos, de rutinos fülnek az sem kérdés.
- A DSD helyigénye nem éppen az említett kategória. Az átlagos (44kHz, 16 bit) flac ezzel szemben kb. 3x akkora helyet igényel, mint a 320-as mp3. Miért ne válasszam a biztosan jobbat (mert ebben ugye egyetértünk), ha az gyakorlatilag nem jár + áldozattal számomra. Amennyiben online hallgatnék zenét egy erősen adatforgalom korlátos mobilneten keresztül, én is az mp3-at választanám.
- Emlegeted a psszichoakusztikát, de gondolod, hogy az csak egyik irányban hathat? Nálad nem működhet ellenkező irányban? Te hallottál már komoly hifi rendszereken zenét, van összehasonlítási alapod, vagy csak a méréseidre támaszkodva összegezted olyan sommásan a cikked? (Én pl. nem hallgattam komoly rendszert. :)))
- Mondanám, hogy gyere, hallgasd meg ezeket a madzagokat, de gondolom nem sümegi vagy. :)
- Egy szóval sem említettem, hogy magabiztos vagyok, sőt! Ezt ne magyarázd bele, helyette olvasd el még egyszer, mit írtam. Annál is inkább, mivel mérnökként a "minden lehetséges, semmi sem biztos" álláspontot érzem magaménak.

Hirtelen ennyi lenne.

Ja, már nem elérhető a fálj, amit linkeltélegy korábbi hozzászólásodból.

[ Szerkesztve ]

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.