- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Hali!
Kiskinai téves szállítása miatt van 4db dyson V10-11-15 szűrőm occon.......
Érd privátban.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Aggyist!!
Naszóva Hogyasszongya!!
A dyson V11-nek megállt a porszívó kefe feje....A Zasszony uncsitesójának(akivel egyszerre vettük a Dyson v11-et) meg tavaly tavasszal..... szerintem van benne egy üzemóra számláló, és az tilt, a Dyson szerviz mindent tagad.....
Kínából vettem új motort a fejbe, tökéletesen mükszik......16k volt, mégse 40k......
DDe mérges lettem, beruháztam egy Gen5 Detect-re, reggel összeporszívóztunk a V11-el, most este meg az gen 5-tel, de ez a gen5 honnan szedett össze ennyi ganajt nemtudom...meg a surlófénynél szentségelt a Zasszony, mikor látta mennyi por van a parketton.....
Megtartjuk.....
Üdv Nagya -
benito86
csendes tag
sziasztok,
Mi a véleményetek az Electrolux Ultimate 700 sorozatról? Ez a modell: EP71UB14DB most elég jó áron van promoban 80k. Valakinek tapasztalat? -
Samsungra nem jött válasz. Esetleg Kärcher? Ezekkel van valami tapasztalata valakinek?
-
Hali,
Samsungokkal vannak tapasztalatok? Minőség, könnyűe alkatrészt szerezni, karbantartás mennyire macerás, szűrő tisztítás stb. -
SeatZola
őstag
Srácok!
Szerintetek melyiket inkább?
1. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11 - 122eFt
2. Dreame V11 - 97eFt
2. Dreame T30 - 120eFtA felület kb. 55 m2 laminált parketta, rajta 2 db pici szőnyeg, amik együtt 4 m2. Viszont van 3 db britt rövidszőrű cica, tehát van szőr és kihordott alom törmelék is.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Az Aldiban most elérhető akkus porszívóról van valakinek információja/tapasztalata?
Tulajdonképpen csak egy wc.és egy fürdőszoba portalanítására kéne, ahol a pára és a por egyvelege , undorító elegyet képez.
A lakásban van még kb 6 porszívó a Miele-től kezdve a Makitáig minden féle, de ilyen seprűs egy sem.
Segítségeteket, tanácsokat előre is köszönöm szépen.
-
huan
őstag
Nem volt még akkus porszívónk és mással sem tudom összehasonlítani, de nagyon minőségi az anyaghasználat és összeszerelés, az akku nekünk 2 hétig is bírja, igaz nem csak ezzel porszívózzuk a 95nm-es lakást, de legtöbbször ez van elővéve. A legnagyobb forgós fej tényleg nem tekeri fel a hajat, pedig az van bőven nálunk. A kisebbik kefés igen, de könnyen tisztítható. A kijelző jó dolog, de ha csak abban különbözik a G9-től, akkor nem vagyok biztos benne, hogy a felárat megéri, mert csak a 3 fokozatot mutatja, meg a töltöttséget. A szívóerő nekünk 95%-ban a legkisebb eco is elegendő. A power brutális szívóerő. Az eco is felemeli a szőnyeget és "le is fullad" mert nem bírja szívni akkor (jelez, leáll, majd egy pillanat múlva indul). A teljes töltés min. 1 óra. A fali konzolt hiába fúrtam fel, mert a töltő a markolaton lévő csatlakozóba is dugható...
-
Pikaa
aktív tag
válasz
justmemory #115 üzenetére
Én decemberben vásároltam, szintén megvagyok elégedve!
+1
-
justmemory
senior tag
válasz
justmemory #99 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam, hogy így majd' ½ év távlatában leírom a tapasztalatainkat, hátha segít valakinek.
A választott porszívó egy Shunzao Z11 Max lett; online rendelés, karácsonyi kedvezmény keretében 67000 Ft-ban meg is állt. Azt gondolom ennyit megért.
A tapasztalatok. Párom először nagyon idegenkedett a kialakítása miatt, de nagyon hamar megszokta. Mióta megvan, a "nagy" vezetékes porszívót 1x használtuk; azért, mert éppen eltakarítottam az akkusat és száradt. Az akkuja nagyon jól bírja; teljes lakástakarításra is szoktam használni - amíg egyéb tevékenység megy, addig tud töltődni. Egy töltéssel szerintem 30 percet simán elmegy 1-es fokozaton, de lehet többet is; nem mértem, ez csak érzet
A nagy forgófejen a pengék tényleg működnek, nem tekert még fel hajszálat sosem. És ahogyan más is írja, durva, hogy mennyi kis szöszt fel tud szedni, pedig naponta használja párom - valójában naponta többször is, mert a 3 gyerek miatt még kell... Nagyon kényelmes, hogy csak elő kell kapni; a fali tartója nagyon praktikus, de kivéve is lehet tölteni az akksit, ha mondjuk asztalon vagy máshol lenne erre hely. A kisebb forgókefét ritkábban használjuk; nagyobb szálú szőnyeg (tömöttebb), kanapé, matrac esetében. Autótakarításhoz is praktikus; jó, hogy közvetlenül a porszívótestre is tehetők a fejek. A másik kettő is inkàbb akkor kell, ha sarkot, polcot, egyéb helyeket (pl. gyerek etetőszéke) akarok letakarítani, de olykor simán megjáratom a nagy fejet az asztalon is.
Erösségben 3 fokozat van; nekünk az 1-es simán jó, ritkán járatjuk másik fokozaton. Arra próbálok figyelni, hogy ne töltsön folyamatosan, hiába a falitartó; amikor feltöltött, kihúzom.
Teljesen szétszedhető és átmosható. Pótszűrő, akksi nem tudom mennyiért érhető el hozzá, ha egyáltalán; de erre még nem kell gondoljunk. A vezetékes porszívónkhoz (olcsó Bosch) képest halkabban üzemel.
Összességében nekünk nagyon bevált, problémával eddig még nem találkoztunk; ennyit szerintem megér (főleg, hogy listaáron a nézegett porszívók 2x ennyibe kerültek volna). -
huan
őstag
A T20 valamiért szimpatikusabb volt nekem is, de a kollégáim körében van G10, azért vettem azt.
A legnagyobb feje, amiben narancssárga forgófej van tényleg nem tekeri fel a hajszálakat. A kisebbik forgókefés fej már feltekeri, de könnyű kivenni a tengelyt és leszedni róla. A többi fej is praktikus. Az akku nagyon jól bírja eddig, bár új seprű jó seper és nem is megy állandóan, az is eco-módban, mert elégnek bizonyult az is (így is felemeli a szőnyeget). Nagyon minőségi az anyag és összeszerelés, nagyon tetszik. A portartály kiürítése szerintem a leggyengébb pontja a kialakítása miatt, de ne legyen igazam. Halk és vezetékes porszívó után nagyon érdekes a szabadsága, de ez mindegyik akkusra igaz. Hihetetlen mit fel tudnak szívni a tisztának hitt szőnyegről. A forgó kefét feleslegesnek gondoltam járólapon, de ott sem az. Nem tudok rosszat mondani a porszívóról. (A T20-hoz való gégecső nem jó a G10-hez, utánajártam, mert az megtetszett a T20-nál) -
huan
őstag
Beszéltem írásban és szóban is a Xiaomi magyarországi ügyfélszolgálatával. Azt mondták, hogy az említettek közül csak a G9 és a G10 Xiaomi gyártmány, a többi a Xiaomi nevet használó más brand-ek. Nem jelentik azt, hogy rosszabbak, vagy gyengébbek, de nem a Xiaomi gyártja, hanem a Rodmi, Dreame pl. A Roborock is ilyen, akik csak robotporszívót gyártanak, így abban ők profik, profibbak a Xiaominál. Az állóporszívók közül a G10-nél maradtam, mert 30 percre a napokban a Mall beakciózta 98ezerre, így lecsaptam rá
-
huan
őstag
Sziasztok,
Akkumlátoros porszívóválasztásban szeretném a segítségetek kérni.
A Xiaomi-kra csökkentettem a kört, de nem tudok dönteni, melyik érné meg jobban, illetve ér-e felárat némelyik típus.Xiaomi Mijia Wireless Handheld Vacuum Cleaner G10 - 112-120-tól
Xiaomi Dreame V11 - 81-86-tól
Xiaomi Dreame T20 - 81-84-től
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G9 - 60-68-tólMi a véleményetek ezekről? A felhasználás teljesen átlagos otthoni használatra, nem órákig tartó és nem a teljes lakás kiporszívózására használnám, állatszőr nincs, csak hosszú hajak
-
Emcsin
csendes tag
Sziasztok!
xiaomi dreame t20 pro -t szeretnék vásárolni, most lenne először ilyen vezeték nélküli gépem, egy robotporszívó van már imádom, de az emeletre kellene egy, amit gyorsan előkapok. A kérdésem az, hogy ezekhez a porszívókben milyen sűrűn kell hepa szűrőt vásárolni? Lehet -e hozzá venni mondjuk 1 év múlva, mert látom milyen sűrűn jönnek ki újabb meg újabb gépek. Érdemes most 2-3 szűrőt vagy kopó alkatrészt (??) venni?
-
makabanan
csendes tag
Sziasztok!
Electrolux EP81-es sorozatú porszívóval volt már valakinek tapasztalata. Egy ideje szemezek vele, de nem sok véleményt találtam róla. Esetleg tudtok ajánlani megbízható típust max 150 ezer Ft-ig?
-
Nagya21
addikt
válasz
Abrakad786 #105 üzenetére
Hali!
Ha feltölt, úgyis lekapcsol.....
Üdv Nagya -
Abrakad786
újonc
Sziasztok!
Töltéssel kapcsolatban érdeklődnék kinek mi a véleménye tapasztalata.
Egy Electrolux Pure Q9 friss tulajként azon morfondírozom hogy jót tesz az aksi élettartamának ha állandóan a dokkolón töltődik amikor éppen nincs használatban.
Használati utasításban és a gyártói oldalon nem találtam erre vonatkozó javasolt Útmutatást.
Szervízt tervezem még felhívni, de érdekelne más vélemény is. -
Nagya21
addikt
Hali!
Egész évben dyson V11 akkus porszívó van napi használatban.
Évente 1x előveszem a Thomast, porszívózás(nincs porzsák, vizet porlaszt a légbeszíváshoz, vizbe csapatja le a koszt), majd vizes takarítás(itt már éppenhogy csak koszos lesz a víz).
Ez a porszívós eredmény......
Üdv Nagya
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció -
kcsa
veterán
Ősszel a pénzvisszatérítéses akcióban mi egy Bosch Unlimited Serie 8 Gen2-t vettünk (de így is túl rövid a neve sajnos, kéne még hozzá valami Ultra Pro kiegészítés
).
Német Stiftung Warentestnél tesztgyőztes (de ugye a németek általában saját termékeiket hozzák ki győztesnek, tehát fenntartásokkal kezelem), youtube-on is van pár összehasonlító teszt - egy ezek közül csomó nem Gen2-es, tehát oda kell figyelni mit néz az ember.
Összehasonlítási alapunk vezeték nélküliek között nincs, de ezzel elég kellemes tapasztalataink vannak egyelőre: robotporszívó kétnaponta megy, de egy ideje emellett egyre többször porszívózunk a Bosch-sal mert kényelmes, kézreáll, szívóereje pont elégséges mindenhez, szőnyegen pluszban automatikusan emeli a fordulatszámot.
Tetszik az akkurendszer is, egész jók a tartozékok is, dokkoló jól használható. Ami kicsit zavaró hogy a filtert aránylag sűrűn kell portalanítani, és így pár hónap után is mintha kicsit foszlana már kívülről. Ami ennél is zavaróbb az a filter ára, ha majd venni kell (~16k környéke
).
Összességében elégedettek vagyunk, a visszatérítés miatt bőven 100k alatt kaptuk meg, ennyit teljesen bizonyosan megért.
-
atirag
őstag
Üdv. Egy kis dreame v12 pro tapasztalat. Bár túl sokat nem szoktam porszívózni. De ezt muszáj voltam kipróbálni.
A gép minősége sztem jó. Színben fehéret akartam mint a xiaomi,de ez a szürke sem rossz. A dyson színe nekem nem tetszik.
A csomagolás rendben van ahogy kell. Sok tartozék van hozzá. Egy elelctrolux ultra silence zen van itthon amitől erősebben szív. Bár abban lehet már kellene egy hepa szűrő.
Az egyik partneremnél használtam többször talán dyson v12-őt és nem érzem gyengébbnek.
Önmagában nagyon erősnek érzem. Úgy érzem sikerült egy jó gépet választanom. Az akkuja beépített ami talán hátrány lesz a későbbiekben ha nehéz szerelni.
Mondjuk van rá legalább 4 év gari . -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Milyen akkumulátoros álló porszívót ajánlotok?
- ne legyen 78db-nél hangosabb
- az se baj, ha nem a 2 az 1-ben van
- az akksi legyen legalább 18V-osKöszönöm!
-
Zsu91
csendes tag
Jó cikk lett,gratula
Én a férjemtől egy Rowenta RH6837WO kaptam, teljesen megvagyok elégedve vele.
-
justmemory
senior tag
Sziasztok!
Olvastam sok mindent, de egy utolsó lökésre lenne szükségem a témában olyantól, akinek van tapasztalata. A Xiaomi/Shunzao ebben a szegmensben mennyire megbízható, mennyire éri meg beleinvesztálni?
-
atirag
őstag
Üdv. A Bissell Icon Advanced akku porszívóról van valami tapasztalat. Érdemes lehet venni ilyet?
-
Snoop27
őstag
Megvettem a Dyson V10 Absolute-ot, hát finoman szólva leesett az állam tőle, nem értem honnan szed ki annyi port és szöszt ez a gép. Hetente töbszőr használjuk, de a tisztának gondolt szőnyegből minden alkalommal sok port és pöszt sziv ki, szóval nekünk nagyon bejött.
-
Thor_the_god
újonc
Tetszik a cikk. Én mondjuk beleírtam volna hátrányként azt is az alsó elrendezésű gépek esetében, hogy a nagy test miatt nem tud egy lábon álló kanapé alatt kitakarítani. Sőt igazából a felső elrendezésű sem túlzottan praktikus ebből a szempontból. Elég sokat próbálgattunk, de mivel sokat kell igazából hajolgatni, asztal, és ágy alá, a tévé előtti szekrény alá, igazából egyik sem túl praktikus szerintem. Éppen ezért gondolkozunk, hogy robotporszívót veszünk a normál mellé...
-
Nestra
csendes tag
A cikket megtaláltam, köszi, viszont az a kérdés merült fel bennem, mi történik a kefehengerrel (kemémnypadló van) ha sok a hosszú haj a lakásban. Macerás tisztítani?
-
Nestra
csendes tag
Sziasztok. Kellene egy akkus porszívó, egyenlőre egy Philips-szel szemezek (Philips SpeedPro Max XC7042/01) remélem le lesz árazva az Amazon Prime day-en. Addig is szeretném tudni, mire kell figyelni, milyen legyen egy jó akkus porszívó a középmezőnyből. Hol találom azt a cikket, amelyre a topik elején többen írtátok, hogy egy jól összeszedett, átfogó írás?
-
HKorn
veterán
Melyiket vennétek a 2 közül, Xiaomi Vacuum Cleaner G10, vagy Roidmi X20? Esetleg más bestbuy 80-90k környékén?
-
yerico
senior tag
Nos, egy jópár éve 350+ E HUF-ba kerülő vezetékes porzsákos porszívó után egy 150 eurós vezetéknélküli Jimmy porszívó maga a megváltás, egy 40-50nm-es területet simán 2-3x körbe lehet porszívózni egy töltéssel (szumma kb. 50 perc), ha végig maxon megy, akkor úgy 10 percig bírja, ez kb. egy kocsiporszívózást jelent. Ugye nem kell mondanom, hogy mennyivel könnyebb vezetékmentesen kocsit takarítani, és nem összehasonlítható morzsaporszívós valamivel. Tartalék akkumulátor 70 euró, úgy van kb. 100 percnyi működési idő. Persze van mellette egy robotporszívó, az napi szinten körbejár, így max heti egyszer kell a sima porszívó.
Ami megdöbbentő ezeknél egy sima 30E forintos vezetéskes porszívókhoz képest, hogy a HEPA filtere mennyivel több port szed össze. Az évente sem kellett takarítani, ezeknél 2-3 porszívózás után kiverem a port a szűrőből. Megéri. Nem mellékesen adtak a Jimmy mellé egy ágyatka elleni fejet, az is jól tud jönni. -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
T30-asban ami van a tetejébe az szivacsos filter (lehet nem az a neve), hogy kell tisztítani? Gondolom vizet nem érhet mint a többi takarítandó rész. De a por nem jön kibelőle sehogy.
-
BudaH
csendes tag
Sziasztok, 100 ezer ft. körül melyik most a legjobb vezeték nélküli porszívó?
-
Squirrel
őstag
Nekem nagyon tetszik. Heti 2x takeszkodik Izaura, a robotporszívó. Ahova nem fér be vagy lépcsőre nem jut el, oda kerestünk alternatívát, illetve a szőnyegekre (parketta van egyébként). Volt akkus (max 8-10 percet bírt) és vezetékes dyson (bitang erős, de hurcibálni már macera volt). Ez T30-as teljesen jó! Könnyű, van hozzá 5-6 fej, egész sokat lehet vele porszívózni (auto módban vegyes felületen használva 30-40 perc), szívóereje szőnyegen a motoros fejjel szerintem teljesen rendben van. Ajánlani tudom. Anyukámnak T20-ast vettünk (szintén robot mellé) 4 macska szőrözi össze a szőnyegeket, ő is meg van elégedve vele. Lehet, hogy a csúcs dyson még erősebb, de az sokkal drágább, pedig ezek se olcsók (persze minden relatív).
-
Snoop27
őstag
Hogy látod, rendben van? Nekem új még ez a terület, jelenleg egy egyszerű kábeles porszivónk van de már tele a hócipőm a sok kábel huzogatástól s aljzat kereséstől, jó lenne beruházni egy ilyen tipusra.
A kábelesnél sokkal gyengébb? Bár az sem lenne gond, mivel nagy koszt nem kell felszedjen, esetleg a porcicákat amik a bútorok mögött összegyűlnek. -
Squirrel
őstag
Na, megjött a t30-as. A vezetékes dc37-es dyson utàn is kiszívott annyi ganét a szőnyegből, hogy csak néztünk. Elektromos fejű porszívónk még nem volt. Ezzel is ugyanúgy lehet porszívózni, mint egy hagyományos fejjel - gondolok arra, hogy tolod előre aztán húzod vissza, így oda-vissza átporszívózva az adott felületet - vagy csak tolni lehet? A motoros fejnek mindegy ez az oda-vissza tologatás/húzás?
-
ribarszki
őstag
Milyen Dysonod van, milyen fejjel?
Egy V6, V7 sima motoros sörtés szőnyeg fejjel tényleg nem nagy eresztés. De egy V8, V10 szőnyes és fluffy fejjel már nagyon korrekt. A szívóerőt nem látom lényegesnek, maximum szőnyegen.
A v15öm soha nem volt boost(maximum) módba kapcsolva. Kemény padlón eco, szőnyegen auto mód. Ezzel teljesen elégedett vagyok. Kicsit sem hiányzik több szívóerő (pedig lennr még tartalékban) annyira jók a fejek. -
Squirrel
őstag
A dreame t30-as az milyen viszonyban van a magasabb kategóriájú dysonokhoz képest? Youtube tesztvideók alapján kb egál, árban viszont nagyon nem az.
-
ribarszki
őstag
A használatiba mindenképpen illene beleírni, hogy a kefehengert havonta takarítani kell. Pont a hajszálak/megszorulás miatt.
Nincs amúgy semmi baj a kefehengerrel, csak igényel némi karbantartást. Vagy ott a plüss henger, ami nem tekeri fel a hajszálakat, sokkal ritkábban kell hozzányúlni. Ha nincs szőnyeg, az jobb választás.
Az Alid/Lidl gépek azért sem ajánlottak, mert valamiv többért sokkal jobban használható, alaposabb, erősebb Xiaomi gépek vannak. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Nekem egy aldi-féle vezeték nélküli porszívóm van kb 1 éves. Épp most szedtem szét a fejét, mert az összeszedett hajszálak miatt (3 hosszú hajú is van a családban) teljesen megszorult a seprűt meghajtó tengely. Egy maroknyi hajszálat szedtem ki és a megfeszülés miatt a rögzített tengelyek kilazultak és így már nem működik a seprés. A másik oldalát már javítanom (fejlesztenem) kellett, fémipari dolgozó vagyok, nem probléma, de már tele a tököm az egésszel és tervezem, hogy visszaviszem.
Ugyanakkor nagyon hasznos és szeretjük és mindenképp pótolnám, de nem tudom, hogy az akkus porszívás mennyire valósítható meg hatékonyan seprű nélkül, illetve lehet egy egyáltalán ilyen modellt kapni...? -
H1N1
tag
Miele.
-
pjen
félisten
Érdekes, hogy a port ugymond a szösz megköti opció sose jött elő a zsák nélküli gépeknél. Ráadásul ha végig takarítom a lakást, nem is csak egyszer kell űríteni a tartájt. Nem mondom, hogy sok szempontból nem praktikus főleg egy kertes házban. Űrítésnél a por arra megy amerre akar. De szivacsot mosogatni, turbó fejet fodrászolni, tartályt mosogatni ott se öröml
-
Már csak az a kérdés, hogy melyik? Honnan van az az ár ahonnan érdemes nézelődni mert jó is?
#52 pjen : Erre látod nem is gondoltam!
Tényleg jó lenne egy Real World teszt különböző márkák/gépek, helyszínek, karbantartás és olyan szempontok figyelembe vételével ami nekem nem jut eszembe
Szerintem nagyon sok embert érdekelneAkár egyébként a PH! csapatával is lehetne egy ilyet összehozni, hátha valaki ismeri őket és tetszene nekik az ötlet
-
Már teljesen elbizonytalanítottatok, hogy akarjak-e venni vezeték nélküli porszívót vagy ne
Engem leginkább az érdekelne, hogy panel lakásban mi a helyzet, ahol van járólap, parketta, szőnyegek (női hajszálakkal). Nézegetem ezeket a Dysonokat, de a 200k - 250k azért elég erős, hiszen bárhogy nézem ez egy porszívó...
Persze a fő kérdés marad, melyik az a vezeték nélküli porszívó, ami kivált egy vezetékes porszívót mondjuk Sencor SVC 8-at. Az árkategória sem egy utolsó szempont, ahogy látom ti főképp drága miele gépekkel méritek össze a drága dyson-t. Ilyenkor - anélkül hogy bárkit is megbántanék - jön a kérdés, hogy ez az egész csak úri muri, vagy tényleg van értelme és kiválthatja a vezetékes porszívókat heti 1x teljes takarítás során? Honnan indul az-az árkategória ahonnan ez már nyugodt szívvel ajánlható? -
pjen
félisten
A helyén kell kezelni, nyilván nem a lakás teljes takarítására találták ki ezeket. Körbe szaladni naponta viszont tényleg jó. Eltekintve az árától és a tisztítástól, tisztogatástól. Hetente egyszer külön feladat, szétszedem a ciklont kitörölgetem, elmosom a szivacsot, kiveszem a hengert levagdosom róla a hajat. Űrìtésnél úgy száll a por mint egy tartályosnál. Viszont nincs zsinór.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Volt (van anyósnak adtam) V7 Dyson.
Nem irod a körülményeket mien fejjel, mire akarod használni.
Sztem nem gyenge, általános napi lakáskörberohangálásra nagyon is jó.
Fullon meg 7 perc az üzemidő.
Persze most a V11-teljesítményéről visszatekintve ehhez képest gyengébb.
Üdv Nagya -
Tokarev
csendes tag
Saját meglátásunk szerint akartunk vásárolni,Dyson V7 Animal vacuum cleaner vezték nélküli porszívt.
Megjelnés tökéltes dizájner cucc,te teljesítmenye nagyon gyenge.
Réadásul ha teljed fokozaton muködtetted,hogy legyen is értelme a munkádnak 10 p után dughtatod vissza a tőltőre. -
Ez hasznos volt.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ribarszki #40 üzenetére
Akkor jöhet majd a teszt a fél vödör homokkal.
Mivel tud többet a total care a macskás változatnál? Én ugyanis azt vettem a rengeteg szőr miatt amit gyönyörűen kikap a szőnyegből. Igen így már ez is 107 e. volt.
Max. szívóteljesítmény – 1.200 W
EcoTeQ szívófejjel rendkívül hatékony és alapos
Ennyi lenne a különbség?
Basszus engem már a 890w-os szívóerővel rendelkező "Gizinéni" is kiszolgál. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ribarszki #36 üzenetére
Igen kiválthatja az olcsó vezetékes gépeket egy 250e forintos vezetékmentes, szuper.
Nem kétlem, biztos jó, de hagyjuk is.
Néztem a videón azt a Xiaomi handheld (56 e forint)gépet és elég gagyinak tűník anyaghasználat terén. Amikor felszívja a tésztát olyan hang hallatszik mintha törne a műanyag is tőle.
Tudom nem, de akkor is.
-
ribarszki
őstag
Itt valami kommunikációs deficiti van. Elbeszélünk egymás mellett. Annyit írtam, hogy egy felső kategóriás akksis gép kivált egy vezetékes gépet, sőt alaposabb. Ennyi. Ezt húztad alá, erre reagáltál, hogy vessem össze egy minőségi vezetékessel.
Megtettem, annál is alaposabb, praktikusabb.
(Az zárójel, hogy egy negyed millás vezetékes gépnél is számomra praktikusabb, élhetőbb.) -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ribarszki #33 üzenetére
Te említetted az elektromos fejet, hogy milyen jó és alázza a C3-at.
Alap C3 80e Ft., az ugyancsak alap V15 250e Ft. Ezért gondoltam az electro modellre mivel ott már megvan az elektromos kefe, többi modell jóval olcsóbb és a kefe is más.Az egyes pontod szerint a v15 (250e.) modellt hasonlítgatod az otthoni 20-50 e. forintos gépekhez.
Második pontod ban igen magasra tettem a lécet a maga 80 vs 250 árral szemben.
Harmadik pont: ezek vannak egálban nem? Electromos szívófej és ár alapján. Bár én elégedett vagyok a jelenlegi tubófejjel, szívóerővel és a hanggal.
Na de akkor mégse jobb, ha azonos kategóriát hasonlítunk össze? A kényelem egyéni preferencia. kipróbáltam és nem szívesen emelgetném a 3 kilós gépet a fejem fölé előre miközben takarítok.
(#34) koxx
Autótakarításhoz biztos jobb, de arra drága és biztos vannak célezközök olcsóbban.
Töltögethetem a h_l_e akkut állandóan. -
válasz
ribarszki #33 üzenetére
Ja ez mégjobb, negyed misiért még mindig húzkodhatom a hülye madzagot. Pl autótakarításnál nagy előny, ja nem
Szóval megvannak a v15 korlátai és hátrányai, de én is a dysont venném megint bármi ellenében. A C2-met ugyanúgy szeretem mint amikor megvettem, de praktikusságban sehol sincs sajnos.
-
ribarszki
őstag
Azért nagy politikus vagy
Látom érdekel a téma, de pár dolgot tisztáznék.
1, Azt írtam, hogy az otthoni vezetékes porszívókat helyettesíti. (Az otthoni porszívók kb. 95%-a 20.000 és 50.000Ft-os ár közé esik.)
2, Erre írtad, -tényleg magasra téve a lécet- hogy jó lenne egy C3-as Mieleve összhasonlítani, ami a háztartások kb 1%-ban van. De pont betaláltál, mert C3 Totalcare gépem van itthon 7éve.
3, Most pedig már a 250.000-es Miele Electronál tartunk. Szépen tudsz felfelé alkudozni
De ok, legyen az ár alapján. (Amúgy én is ezt írtam az előbb, hogy a Miele Electro lenne a konkurencia szőnyegen) Szóval ha azzal vetnénk össze mi lenne? Szőnyegen eltűnne a Dyson minden előnye. Sőt a Miele Electro valószínűleg még a Dysonnál is alaposabb. És ennyi. Ugyan úgy ott a madzag, a kb 2-3kg-os eletktormos fej. És nincs motoros keménypadló fejed, se motoros mini matracfej.
Ha ár alapján állna egymás mellett a C3 electro és a V15, gondolkodás nélkül a Dysont választanám. Mert sokkal praktikusabb, egyszerűbb, és kemény felületen továbbra is jobb a fluffy fejjel.
De ez saját vélemény, saját felhasználási szokásaimhoz. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Visszatalálós!
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ribarszki #28 üzenetére
Meglep amiket írsz és még hajlandó is vagyok hinni neked.
De akkor már össze lehetne hasonlítani a Complete C3 Electro EcoLine termékkel amelyik ugyan csak elektromos fejjel van szerelve, és ez már 250e. Ft. szintén. -
ribarszki
őstag
Igen, egy 7 éves rózsaszín-lila szőnyegből a szálakat szedi ki. Persze.. azért full szürke a kosz ami belekerül. Illettve 5éve veretem Dsyon V8 motoros fejjel ezt a szőnyeget, most pedig V15 motoros fejjel, de a kosztartály a szőnyeg szálaival telik meg. Nem is értem, hogy nem fogyott még el a szőnyeg ..
-
-
ribarszki
őstag
Kényelem, praktikusság, és legfőbbképpen takarítasi minőség. De ez nem csoda. A motoros plüssfej egy áthúzással alaposabb mint a Miele ParquettTwister feje. A szőnyegen meg nem is korrekt összehasonlítani a két gépet. Inkább egy motoros fejes Mielevel vagy Seboval kéne. A sima vákumos fej és a Dyson motoros szőnyegfeje a Swift és az AMG Merci esete. A Miele után fél tartálynyi koszt kikap a szőnyegből.
Nekem inkább az a furcsa, hogy miért ne lenne jobb? Brutál üzemideje van, nem kell madzagot ráncigálni, simán kitakarítom egy akksival az egész házat. Bútorporszívózás pipa, ülőgarnitúra-matrac szintén sokkal alaposabb a mini motoros fejjel, kemény padló pipa, szőnyeg pipa.
A Miele előnye a kiváló zsákos rendszer s ha évente 2x nagytakarítanál és 5órán keresztül járatod a porszívót akkor abban a Miele a jobb.
Amúgy nálam kevés elfogultabb ember van a Miele irányába. De el kell ismernem, hogy a Dyson V15 és a Miele nem egy szint. -
J.C.G.
aktív tag
Nem tudom miért lenne sokadlagos szempont a hangerő.
Én kimondottan halk gépet kerestem, mert zavar a felszálló repülőgép hangja.
(#23) ribarszki
Milyen szempontok alapján lépi le? Tényleg érdekel. Egyelőre elképzelni se tudom.(#25) pjen
Én direkt zsákosat kerestem. Kiveszem belőle a zsákot és bepattintom az újat ami kb 4 literes és nem macera számomra heti 2-3-szor elővenni és felporszívózni fél óra alatt, mindezt csendben. HEPA szűrőt is ugyan ilyen könnyű cserélni benne, ráadásul még mindig 100e. Ft alatt vagyok az alap C3 esetén.
szerk. Ja igen a szálló por se kerül vissza a levegőbe.
Lehet akinek nincs szőnyege és bőr ülőgarnitúrát használ annak megéri, meg persze a trendi faktor is. -
Nagya21
addikt
válasz
ribarszki #23 üzenetére
Hali!
Na azért a simán-t rakd idézőjelbe, mett a mielet hetente veszed elő, a Zakkusat meg napiszinten.....
És ha napiszinten összekapod a lakást akárcsak ott ahol a papok táncolnak, sztem már közel ugyanott vagy.
Én is azt mondom, hogy naponta 2naponta végigfutok a lakáson a Dyson V11-el, és évente 1* előszedem a Thomast mozdonyostul mindenestül
Üdv Nagya -
-
J.C.G.
aktív tag
Ugyanakkor elmondható, hogy a felsőkategória gépei teljes mértékben helyettesítik a vezetékes porszívókat, sőt alaposabban és hatékonyabban is takarítanak. Ezt nézzük meg részletesebben a következő cikkben, amikor a vezeték nélküli porszívók jelenleg kapható csúcsmodelljét, a Dyson V15-öt mutatom be.
Erre a tesztre azért kíváncsi leszek! Milyen vezetékes géppel lesz összehasonlítva, és milyen preferenciák alapján? Mert ahogy nézem már a hangerőn elbukik (83 dB) az említett készülék egy vezetékes modell mellett. Aztán még nem is takarítottunk vele semmit. Függöny, polcok, sarkok, kárpit, szőnyeg, PC. Mondjuk legyen egy Miele C3 vagy valami hasonló kategóriás porszívó az összehasonlítási alap.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Jövő héttől lesz a Lidl-ben vmi dyson koppintás akkus rúdporszívó. Hogy multiciklon-, vagy sem azt csak alaposabb szemrevételezéssel lehetne eldönteni.
2sebességi fokozat.
28K, 130w dc motorral, 22v, 2500mAh akksi.
[link]
Üdv Nagya -
pjen
félisten
Ezt akkor tudnád meg, ha egy darabig Tudnád használni mindkettőt. Nekünk van Philips Power duó és dyson animal is. A Nejem jobban szereti a Philipset, leginkább mert nem kell folyamatosan húzni a bekapcsolóját és a nagyon könnyen váltható morzsa funkció miatt. Csak ki kell pattintani. Ha én használom, nekem mindegy.
-
Egy Philips XC8347 hol helyezkedik el a mezőnyben ár-érték arányt tekintve, pl a Dysonokhoz képest?
-
Nekem jimmy jv51 van ~3 éve. Akkoriban nem volt olcsó (~180 €) de nagyon nem bántam meg, egyik kedvenc "háztartási gépem"
-
kcsa
veterán
Jól érzékelem, hogy multiciklonból gyakorlatilag csak Dyson van? Még a nevesebbnek számító Dreame-nél se láttam ilyet.
-
Zirowe
nagyúr
Nézegettem a kínai opciókat, xiaomi és társai, gondolkodtam rajta, hogy milyen kényelmes lenne a robotporszívó mellé a morzsaporzsívó helyet, de aztán láttam, hogy ilyen tizen-huszonperceket megy egy több órás töltés után, és kösz, de nem.
-
Csabroncka
addikt
Hy, ment a téma tudnivalókhoz, szuper lett!
-
törölt tag
Nagyon jó, összeszedett írás, hasznos tanácsokkal, gondolatokkal. Látszik a hozzáértés. Köszönjük
-
Nagya21
addikt
HAli!
Jó cikk, gratula.
Nekem a panelba Dyson V11 van, itt már majdnem kiváltja a drótosporszípkát, de évente 1* kell a bivalyerő, akkor jön Thomas takarítógép.
Üdv Nagya -
ribarszki
őstag
Szia! Ha meg leszel elégedve a sörtés motoros fejjel (szőnyeg fej) kemény felületen, akkor nem muszáj. A plüss fej csendesebb és alaposabb ez egészen biztos.
Meg kellene próbálni, hogy másik Xiaomi, Roborock plüss feje kompatibilis-e a H7-es készülékkel. Ha igen, akkor szerintem megéri venned egyet. De, hogy működik-e más fej a gépeden ebben nem tudok segíteni.
De ember legyen a talpán aki a Xiaomi, Roborock, Viomi, Roidmi termékpalettáját követni tudjaNagyon hasonló gépek, kicsi eltéréssel. Ez a kicsi eltérés például lehet a fejek egymással való kompatibilitása. Ennek utána kellene nézni.
-
Üdv !
Nekem megjött a Roborock H7 de szőnyeg tisztító fejjel . Az lenne a kérdésem hogy vegyek mellé parketta tisztító fejet is ? Mert nekem nem lesz szőnyegem a lakásban. Emellett használjam porzsákkal ? A topikban sok érvet hoztok mellette.
-
Cyborg
őstag
Egész jó kis leírás 👍
Pár dolgot még beleírtam volna, de még így is sokkal összeszedettebb, mintha én csináltam volna🙂
Pl. a beépített akkus gép cserébe sokkal gyorsabban tölt, mint a cserélhető akkus, kb. fele annyi idő alatt feltölti magát. Azt is beletettem volna, hogy egy cserélhető akku meglehetősen drága mulatság, de nem nagyon hiszem, hogy valaki egyszerre 40-50 percnél tovább porszívózna, hogy szükség legyen pótakkura, max, ha turbó fokozaton nyomja végig, viszont akkor már annyira megnő a porszívó ára, hogy talán az illetőnek nem az akkus porszívó a legjobb megoldás, hanem egy rendes vezetékes.Nekem F8s van, valóban sok kösz eljut a hepa szűrőig a monociklon miatt, láttam az alin, hogy árulnak a roidmi shopban szivacsot a szűrő elé pluszban, érdemes kipróbálni.
Amiben a monociklon előnyét látom, hogy a keskenyebb forma miatt jobban befér az ágy, és egyéb bútorok alá, valamint nagyon olcsó hozzá a hepa szűrő. -
Megszokott minőségű teszt, hasznos olvasmány
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kényelem, egyszerűség, hatékonyság. Egy jól megválasztott vezeték nélküli porszívó hasznos társ a mindennapok során.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest