- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
Tippmix46 #808 üzenetére
Eléggé felkavaróak a hozzászólásaid.
Az írások szerint..... HD-nak nevezzük a 720p, 720i, 1080p, 1080i képfelbontás alapján (lehet a nagyobb szabványos felbontásokat is ide kellet volna írnom UHD..stb)
ebből HD rady a 720p, 720i
ebből Full HD a 1080p, 1080i
kisbetűk
i - interlaced scan
p - progressive scanmajd a frissítési frekvencia 24/50/60...stb
Vagyis amikor a királyi TV-re kapcsolok a TVpanel kiírja: 1080i60
felbontás: Full HD
megjelenítés: váltósoros
frissítés: 60 HzSzerintem
-
Csabroncka
addikt
Átlagos (napi < 4 óra) használta mellett, én 10 éves élettartamban gondolkodom amit elvárnék (technológiától függetlenül). Ebből idén januárban 5 eltelt.
Hangsúlyozom technológiától függetlenül elvárnám, és ekkor tartanám jó vételnek, ugyanis 10 év alatt akkora a fejlődés, hogy tényleg érdemes túllépni!
Persze egyénre szabottan ez változhat , de nem hiszem sokan vitatkoznának ezen az időintervallumon, legalább is sokan elégedettek lennének ha ennyit kibírna bármelyik megjelenítőjük.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Jim Tonic #681 üzenetére
"Egyrészt az LCD összehasonlíthatatlanul több idő alatt ég be."
Ezt senki nem vitatta!
"Ha megszünteted az okozó jelet, akkor elég hamar elmúlik."
Nekem ez nem sikerült, pedig 2x próbálkoztam 5 órás "mosással"
2005-ös LCD TV-ről beszélünk!
Balika911: anyósnak 4 év alatt sikerült a reteklogót állandósítani, előtte nekem nem volt problémám...
Tippmix46: Azért a Kolosi Péter vezette csatona színvonalával kapcsolatban, itt sokan vitába szállnának veled LCD vs. Plazma ide vagy oda
-
Csabroncka
addikt
Hétvégén lefotózom azt a bizonyos TV-t, miért kéne hazudnom? Nekem ez jól esik vagy a közösségnek ez által jót teszek?
tényleg nem értelek.....
"Ez konkrétan milyen tapasztalat? Hány LCD-t használtál így és hányba "égett bele"?"
Konkrétan egyet, az első TV-met amit 2005-ben vásároltam, igaz a mai napig működik - na de fotó nélkül nem árulkodok, mert akkor nagyon örültem ám neki, igaz a mai papírvékony modellekhez képest valóban egy vaskos darab -
Csabroncka
addikt
válasz
Döglött Róka #660 üzenetére
Kiveséztük már, le szúrtak miatta, de azért elmondom a tapasztalatomat. A retekklub logója az LCD-be is visszafordíthatatlanul beleég, ha az állandó képtartalom meghaladja a napi 10 órát. Na most mielőtt bárki felhördülne, hogy ki az a hülye aki ennyit nézi - van aki csak háttér "zörejnek" használja, sőt elárulom valaki még akkor sem kapcsolja ki a TV-t amikor elmegy vásárolni otthonról - igen gáz.
Szóval a rendeltetésszerű használat a LCD-nek is jót tesz maradjunk ennyiben! A technológiákból fakadóan, mindennek megvan az előnye és a hátránya.
-
Csabroncka
addikt
Nem érdemes vitatkoznom, mert csak személyeskedésbe trollkodik.
Szerintem az, hogy a beégést egy technológia mely része okozza marhára mindegy - anyósom LCD-jén ott virít a "kimoshatatlan" retekklub logó...., de ezek szerint te egy szerencsés és diszlexia mentes ember vagy - örülj neki!
-
Csabroncka
addikt
Erre csak annyit lehet írni, hogy no comment!
Mindenki tisztában vele, hogy plazma hajlamosabb erre a problémára, de olyat állítani, hogy ez fizikailag lehetetlen LCD esetén?
Most csak úgy össze vissza irkálunk baromságokat, vagy értelmesen vitatkozunk?
-
Csabroncka
addikt
válasz
luckyman #454 üzenetére
Elárulom neked, hogy az LCD-be is beleég a csatornalógó, ha napi 10 órát megy! Annó mikor kifutottak a 2010-es plazmák, akciósan vettem 120 ezerért. Az ezt színben és kontrasztban nagyjából megközelítő LCD-t megkaptam volna ennek az összegnek minimum a duplájáért.
"Akinek pedig napi 10 órában a Nickelodeon megy, az mit csináljon? " foglalkozzon a gyerekével !
-
Csabroncka
addikt
Hát én abba a táborba tartozom, aki sajnálja, hogy elment a plazma. Most lesz 3 éves az U30E 2010-es modellem.
Tudjátok ritkán mond ilyet az ember, de ha ezt előre tudom, kettőt vettem volna belőle. Fohászkodom, hogy még legalább 5-6 évet zökkenőmentesen elmenjen és legyen alternatíva.
Akinek aggályai vannak a plazmával
:
- vigyázni kell, mert ha bekapcsolom a komplett XI. kerületben elmegy az áram!
- amikor bekapcsolom, én fűtöm a Kelenföldi Erőművet!
- ja igen és annyira beleégett már a képtartalom, hogy a barátok-közöttet nem tudom feliratosan nézni!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A válasz nem is lehet kérdés! Az már más tészta, hogy mit nézett be a vállalat.
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest