Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zimi91
tag
Köszönöm a segítséged, sikerült átkerülnöm VDSL-re, és tényleg működhet a 30-as csomag. 34-et ír a HGW (jelenleg még 20-as csomag van, ma vagy holnap váltok), de ez alapján mennie kell. Amúgy, ha jól értettem a szerelőt, van egy térképük, hogy mekkora kört fed le a DSLAM, ha azon kívül van kapásból azt mondják, hogy itt nem fog menni.
Gogodj (#3576):
Hasonló gondom volt. Ahogy írták be kell jelenteni hibára. Én az eszközt jelentettem be, hogy magától ki/be kapcsol, de vonal szakadozását is bejelentheted. Ki fog jönni a szerelő, ő fogja tudni kicserélni VDSL-esre, ügyfélszolgálaton esélytelen a dolog, én is próbálkoztam, még analóg vonalat le is váltottam digitálisra, de az se segített, ADSL2+-os HGW-t kaptam úgyis, tehát ez az egyetlen járható út.
-
Zimi91
tag
Héten jutottam el oda, hogy váltsak. Ma érdeklődtem, hogy hogy áll a dolog, amire azt a választ kaptam, hogy nem kaphatok erre a vonalra 30as netet. [link] - itt egy frissebb kép a vonalról. Szerinted lehet rá esély, hogy ez tényleg így van, vagy megint sikerült valamit benézniük, és el kellene indíttatnom a csomagváltást még egyszer? Előre is köszi a választ!
-
Zimi91
tag
Melyek azok a paraméterek, amik alapján meg lehet határozni, hogy kb. melyik csomagot bírhatja VDSL-lel? Mivel nálam azt írja, hogy rendelhetem az 50-es csomagot, valamint több kihelyezett DSLAM is kikerült, kb <500 méterre tőlünk. A downstream ilyen 21.000+, az snr pedig ilyen 7.5 körüli. (Előtte 10es csomagom volt, ott mikor megtörtént a fejlesztés 20+ körülire írta az snr-t (down-nál)).
-
Zimi91
tag
Sziasztok,
nem tudom, jó helyre írok-e, valamint van-e rá megoldás. ADSL-ről váltottam VDSL-re nemrég. A vonal tökéletes, 200-300 méterre vagyok a DSLAMtól, oda optika megy már. A "problémám" az, hogy a régi 13-14 ms-es pingem felment 22-23ra. Azt olvastam, hogy ilyen van, ha váltás történik, viszont nem tudom, hogy itt lehet-e bármit állítani, hogy lejjebb vigyem ezt az értéket?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Zimi91
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Miután írtam betelefonáltam nekik. Levették a korlátot, most 9.5-el jön. Sms-ben azt kaptam, hogy berendezés hiba miatt volt a gond, nem tudom mennyire valós, de tegnap kicseréltem a régi szürke d-linket a feketére, reméljük ezzel meg is oldódott. A ping amúgy azért magas még mindig, mert távol vagyok a központtól?
Itt a kép amúgy a mostani állapotról:

Invitelnél nem tudom miért nem +-os. Lehet oda is kellene a fekete modem, ha ZTE-s van, általában egy újraindítás megoldja egy ideig a sávszélesség gondot.
(#3400) btz: Nem tudom szintén. Te irányítottál ide amúgy az Inviteles fórumból.
Elvileg hó végén jön a VDSL, reméljük azzal minden tökéletes lesz.Köszi mindkét választ! Azt esetleg el tudná valaki magyarázni, hogy az SNR lock-ot miért teszi rá a szolgáltató? Sok a szakadás, és az automata minél lejjebb rakja, vagy mitől van? Csakmert nem vettem észre (telekom), hogy szakadozna, mégis a végén kb elfogyott sávszélesség.

-
Zimi91
tag
Sziasztok! Elég minimális a tudásom a témában, ezért szeretnék segítséget kérni. Két ADSL internetem van (két külön helyen persze). Egyik Telekomos, ott 10es net helyett 2-3 mb/s-et kapok (régen 5 mb/s-el nagyon szépen ment, semmi szakadás/sávszélesség csökkenés). A másik net Inviteles, ott 5 amit kapok, de néha ez volt, hogy lement 1-re. Manapság általában jó, így sajnos csak arról tudok képet küldeni, amikor normálisan futott, de lehet, hogy ti láttok ebből is valamit.
Telekomos net:

Inviteles:

Telekomosnál, ha jól látom "simán" kellene jönni minimum 8 mb/s-nek (eredetileg annyi volt, aztán szépen csökkent). Megköszönném, ha valaki el tudna látni szakmai tanácsokkal. Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azt hittem magától állítódik, hogy ADSL2 v. 2+. DSL-360R-re gondoltam.