- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
tegyebek #2510 üzenetére
A teljesség igénye nélkül néhány pontosítás:
"Ha a fűrészfogszerű zaj még az új érpáron is jelen van a képen"
A zaj karakterisztikáját maximum szkóppal lehetne megállapítani, ezekből az adatokból semmiképpen. Egyébként inkább mondanám impulzus-szerűnek, mivel baromi sok a javítható RS hiba. Valószínűleg a magas ID miatt javítható.
"Nem gondoltam, hogy van olyan szerelő, aki 6-7 dB-t állít be egy ilyen vonalon"
A szerelő semmit nem állít be, de főleg nem az SNR margint. Ezek előre meghatározott központi profilok.
"és mind a DSLAM eszköz, és a modem(közösen) alapból, mind az új "DSM"(amit még mindig nem értem, hogy hogy működik) ilyen buta, hogy egy ilyen vonal 6-7 dB marginnal működhet"
A modem és a DSLAM nem egyeznek meg semmiben, itt alá-fölérendeltségi viszony van. A modem többé kevésbé azt cisnálja amit a DSLAM mond. Tehát ha a DSLAM porton 10dB a DS margin akkor annyi lesz (hacsak az én szoftveremmel másra nem kényszertjük a modemet). A DSM-mel a probléma a következő: amikor problémát érzékel, akkor nem a sebességet kéne fixen visszavenni, hanem a taget margint emelni. EZ azért is lenne jó, mert ezt még felül lehetne bírálni a modem beállításával, viszont ezzel szemben most a sebességet lockolják, ezért nem változik semmi ha az SNR margint álítjuk. Illetve ez nem igaz, mivel tovább lassítani tudjuk a vonalat (csak hát ki akar ilyet).
"Ezt értettem eddig is, de SNR lock alatt a nem DSM általi, nem automatikus, de kizárólag az SNR margint érintő SNR lockot értettem"
A DSM előtt semmi nem volt, a modemek a portsebesség és a target SNR margin alapján álltak be. Csak kellett hozzá némi idő, amíg lettek olyan modemek amikben állítani lehetett a DS margint. Ez sosem volt "lock" csak régebben nem tudtuk mivel és hogyan kell csinálni. A DSM pedig nem az SNR margint változtatja meg ahogyan korábban kifejtettem, hanem egyszerűen lekorlátozza a portsebességet.
"Az átkábelezést(földelt, árnyékolt, összekötve a földet, árnyékolást, minden kábel minden kötésén) meg nem akartam 25-ször leírni, ha nem veszik figyelembe."
Pedig itt valószínűleg ez lesz a maximum amit tenni lehet. Ha a padlástérben találunk földelőszálat és/vagy nem használt érpárat, akkor SFTP-vel lejövünk rögtön a modemig, fent a földelőszálat és az összes nem használt eret közösítjük, lent ugyanezt megtesszük és földeljük őket. A kötéseket forrasztással fixáljuk. Ha ez nem segít, akkor feljebb van probléma (oxidált kötés, hibás kötés, beázás, mikro szakadás stb.).
Dchard
-
tegyebek
csendes tag
válasz
tegyebek #2510 üzenetére
Ez az utolsó előtti (#2510 számú) postom picit értelmesebben átfogalmazva, elnézést, látom, hogy sok helyen nehezen értelmezhető volt:Értelmesebben megfogalmazva
Ha érdekel valakit... -
Eclips21
őstag
válasz
tegyebek #2510 üzenetére
Ezt akkor mondta mikor hozta az új modemet adsl2+-ost azt is mondta hogy talán nyáron lesz fejlesztés de nem volt. Most amúgy kaptunk valami pappírt hogy szakadozni fog a szolgáltatás karbantartás miatt remélem akkor csinálnak valamit.
Akkor nálam is ilyen SNR lock van? hiába állítgatom nem lesz jobb se rosszabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy ruhás topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest