Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tegyebek

csendes tag

válasz dchard #2515 üzenetére

Nem zajkarakterisztikaként írtam, csak mint fűrészfogra emlékeztetőt, hogy egyértelmű legyen, hogy mire gondolok.
    A "központi profil"-t ki választja ki? Adminisztrátor? Gép? Ez érdekelne.
    Nem írtam, hogy a modem, és a DSLAM megegyeznek, azt írtam, hogy a végső értéket mindkettő el tudja szúrni.
    Egyik jelet ad, másik mér és dönt, mindkét irányban fordítva.
    Tapasztaltam, hogy a DS margin mérés/modemcsere/átkábelezés eredményeként változhat bármely újraszinkronizáció alatt a teljes skálán azonnal, ebben pedig a modem mérése is döntő fontosságú letöltésnél, és ebben az esetben márpedig arról van szó, hogy kisebb a közösen megállapított(egyik ad másik mér), kijelzett margin már szinkronizációkor, mint kellene lennie, amit mindegyik elvben el tudná szúrni!
    Tehát nem a technikai értelemben vett marginról beszélek, azaz az "SNR mínusz bitallokáció szorozva kb 3-mal vivőnként"-ről, hanem amit a modem, és a DSLAM megállapít a szabvány szerint.
    Én a továbbiakat is értettem, de a DSM lassításról szóló első hírek, jelek előtt már kb. 3 évvel írtál SNR lockról, ami akkor még nem volt automatikus, szerelő, vagy a központos aktiválta, az ID nem volt érintett, és nem ezek a fix sebességértékek voltak mindenkinek.
    Több, mint 6-7 éve olvasom, jópár év kihagyással(akkor nem kellett senkinek nálunk ADSL), az első itteni hsz-emig csak read-onlyként(nem én voltam "az" korábbról a telekomos fórumról) a postjait, cikkeit.
    Egyébként minden tiszteletem az Öné értük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés