- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
És eljutottunk egy vallási hadjárathoz.
Mert hogy én terjesztem a családban az egy dolog, mert r=1-nek mindegy, hogy a Skype-al bénázik, vagy bármi mással. De mikor a mama megkérdezi hogy tudná felvenni a kapcsolatot az alföldi kriptaszökevényekkel, akiknek a cicás megosztását épp most látta FB-n, arra csak széttárni tudnám a karjaim és erre a mama azt mondaná, hogy akkor kérem vissza a Skype-ot.Erre csak oktatással látnék megoldást, ha a népesség egységesen rendelkezne a szükséges IT tudással ahhoz, hogy fel tudja mérni mi a jó a népnek.
Na most az oktatást hagyjuk, én meg nem vagyok oktató és nem is akarok az lenni.
Krisztusi motivációim sincsenek az ige terjesztésére.A számítástechnikára is csak annyi figyelmet fordítok, amíg az kényelmesebbé teszi az életemet, nem többet.
-
Teasüti
nagyúr
A lapos témát ugorjuk, nem okozott problémát megvenni a Win-t.
Arról se a Linux tehet, hogy az MS erőlteti a piacot, pipa.
Nem elkerülhetetlen valóban, de megint ott vagyunk, hogy kompromisszumot kéne kötnöm.
Na most a hardver egy olyan dolog, amiben nem kötök kompromisszumot. Abból csak olyat veszek, ami az igényeimnek megfelelő. Hogy mit adnak mellé PC fronton, egyáltalán nem mérvadó.Azért 10x annyi idő neked, mert nem értesz hozzá, ha értenél, lehet, hogy csak fele annyi idő lenne, mint Windowson.
Hmmm, ez teljesen jogos.A Skype esetén meg szintén belátható, hogy arról megint nem a Linux és az open source közösség tehet, hogy az üzleti érdekek azt diktálják amit.
Viszont ha már a Skype penetrációja a legmagasabb a világon mindenféle eszközt is beleértve, akkor szerintem ez már elvárásnak is tekinthető, hogy ne az árral szemben akarjak már úszni.
Tök jó, hogy van rá alternatíva, Facebook-ra is van, csak senkit nem érdekel.(#316) Dave™
Elfér a gépen, néha ha megjön a kedvem buzerálom kicsit.
Köszönöm a türelmet!Skype konkrétan? Az csak egy rácsodálkozás volt, hogy visszaugrottunk a fancy kinézetről az időben egy jó 20 évet.
Jah igen, telepítéshez már gúglizni kellett. Ebből indult az egész vita, hogy miért nem lehet ezt egyszerűen, mint egy frontend? Klikk, varázsló, működik, mindenki örül. -
Teasüti
nagyúr
És az az én szűklátókörűségem eredménye, hogy nem működnek a dolgok első nekifutásra?
Miért kell nekem a netet túrni és miért kerül 10x annyi időbe egy-egy probléma megoldása, aminek nem is kéne léteznie? Win-en utoljára XP alatt fordult elő velem, hogy vmi nem működik out-of-the-box.
Mert amúgy install után bármit letöltök feltelepítek és az működik, ennyi. Linux alatt meg szopás van. Ez miért jó?Megtanultam persze, hisz csak az volt akkoriban. Ha linux lett volna, akkor az lenne most a természetes.
Ahogy a magyar az anyanyelvem és minden más nyelv idegen.Félve kérdezem, hogy a Skype alternatívák a platformra adnak alternatívát, vagy kapcsolódnak a Skype szolgáltatásaihoz is? Mert engem baromira nem vigasztal, hogy van rá 100 alternatíva, amikor mindenki (aki számít) Skype-ot használ, köztük pl. a szüleim Smart TV-ről. Mert ha tudsz ajánlani alternatívát MINDEN platformra, akkor csupa fül vagyok (de menjen a TV-n is...).
Amúgy épp most megy felfelé egy Mint, csak úgy kíváncsiságból. Meglátjuk az mennyire működőkepés out-of-the-box.
Géppel együtt jött hát, mert kifizetted. De azért "ingyen volt".
Mint írtam volt, egy hónapja vettem lapost. A boltban kapható gépek 100%-án volt előre telepített OS.
Ezekből csak egy-két darabon láttam Linux-ot megjelölve. Na most könnyen belátható, hogy az esélye annak, hogy nekem pont az a hardver kell, amin Linux van, az csupán egy-kettő / összes.
És mivel innentől a Windows adott és az ára bele van kalkulálva a gép árába, innentől kár azon duzzogni, hogy amúgy igen, kifizettem. A csomag része, a laptop része. Elkerülhetetlen. Ez van. Innentől számítva nekem az nem érv, hogy a Linux ingyen van, mert nem vigasztal.szerk: jah és köszönöm, hogy felhívod a figyelmem a helyesírási hibáimra!
Elvégre nyelvtannácit játszani önmagában is jó érv egy vitában.
-
Syl
nagyúr
>Gondolom nem úgy születtél, hogy tudtál Windowst telepíteni, tudtad, mi az az exe, tudtad, hol a vezérlőpult, tudtad, mi az a FAT, NTFS
Dehogynem. Ezeket mind-mind az anyatejjel szopták magukba.
>Géppel együtt jött hát, mert kifizetted. De azért "ingyen volt"
Honnan tudod? Lehet hogy a laptop "leesett a kamionról"
(#300) spammer
Csak magamat tudom ismételni.
Ha gond van Windows alatt, akkor az a szoftver/driver készítőjének a hibája.
Ha gond van Linux alatt, akkor szar a Linux.
Ez ilyen egyszerű -
sg22
senior tag
(#262) spammer:
nemtudom nekem nem volt meg ilyen problemam.
(#264) Dave™ :
mar jo ideje atvette a red hat a fejleszteset, ok meg nem szarral gurigaznak. szerintem a problemak nagy resze abbol jon hogy nem tudjak helyesen hasznalni. igen bonyolult is tud lenni. viszont van grafikus virt-manager is, csak rakattintasz, par gombnyomas mint a virtualbox-szal es kesz is a vm.
(#268) ivana:
nyilvan ki mire hasznalja meg mit szokott meg. a RHEL az igazi profi vallalati linux ahogy a neve is mutatja, sokaig azzal dolgoztam, megszoktam a KVM-et. Regen en is virtualbox-szal szerencsetlenkedtem de mar nemraknam fel semmi penzert sem
-
King Unique
titán
Itt-ott valóban jól lemásolja a kinézetét ez a ChaletOS, de nekem kicsit egzotikus. Inkább szavazok egyelőre a Mint Cinnamon / Zorin OS féle megoldásokra. Azért kösz a tippet, erről még nem is hallottam.
Bár, ahogy nézem elég új [link].
A Voyager se nyilván mindenki kedvence, de ha valakinek kifejezetten OS X klón kell, akkor az egy jó alternatíva. Illetve eleve van szinte mindegyiknek live rendszere, így azokat kipróbálva már nagyjából el lehet dönteni, hogy melyiket akarja véglegesként telepíteni. -
VirsLee
őstag
A válaszodból az derül ki, hogy nem tudod mit tud a windows shell, de tudod mire jó a linuxos. A kettő között tudásban minimális a különbség, lehet, hogy bizonyos szempontból a linuxos jobb, másik szempontból a windowsos. Az, hogy 20 évig kattintgattál windowsban és nem tudod mit tud a shell az azt jelenti, hogy nincs szükséged rá
Linuxon pedig néha rá vagy kényszerítve, így muszáj használnod...
-
VirsLee
őstag
Sajnos nehéz úgy ítélkezni, hogy nem ismered a másik oldalt. Notebookomon ubuntu van, asztalin windows... Van némi összehasonlítási alapom. Ellenben, ha Te a windows shell-re azt mondod, hogy vicc, akkor jó eséllyel fogalmad sincs arról mit tud a ps, windowst pedig kb. Lelkes amatőr szinten használsz...
-
VirsLee
őstag
Nagyon egyszerű a válasz. Az ember nem az operációs rendszert használja, hanem az azon futó alkalmazásokat. Nem kapcsolom be a gépem "vindózozni", hanem azért mert meg kell szerkesztenem egy fotót a Gimp-ben, vagy egy táblázatot Office-ban, vagy elolvasni a leveleimet, stb. Nincs jelentősége, hogy mi az oprendszer. Ellenben "felhasználóbarátság" szempontjából, valamit az elérhető alkalmazások szempontjából a windows a jobb.
-
sg22
senior tag
altalaban a szoftverek miatt van, meg arra amire hasznalja eleg
security policy is sokszor van, csak windows-t hasznalhatsz. nalam most (ebay) pl csak macos-t hasznalhatsz, corp. image-et, semmi mast, de az elozo munkahelyemen (leaseweb) mindenki csak windows 7(!)-et hasznalhatott
-
Dave™
nagyúr
Na ezt én sem. Egyedül az Office "körülményes", de normális hardveren kb. 10mp elindítani egy virtuális gépben, és a teljesítménye is közel mintha natívan futna. Ha a tizedét tudnám annak, amit a kollégám, akkor már elégedetten dőlnék hátra, és mégis, neki az a kényelmesebb. Mindegy, ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest