Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
Azoknal a jatekoknal szerintem semennyire. Wine-nal nyilvan nem fog mukodni. Ha nagyon bivaly geped van akkor annyit lehet tenni hogy KVM-mel csinalsz egy Windows-os VM-et es GPU passthrough-ot hozza.
Ezzel az a baj, hogy amikor toltodik befele a Fedora a diszkret GPU-dat nem fogja betolteni, be sem fog kapcsolni, csak ha elinditottad a VM-et. Magyarul az integraltad marad Linuxozni, viszont teljesen nativ Windowsos FPS-t kapsz a jatekoknal a VM-ben. A masik dolog hogy 1 eve amikor en szorakoztam ezzel akkor meg igen nehez volt behekazni hogy mukodjon, szerintem most mar konnyebb, probald meg. Keress ra, GPU passthrough KVM, Fedora.Itt egy video, nem neztem meg de cim alapjan klappol
-
sg22
senior tag
válasz
King Unique #376 üzenetére
kinek a pap, kinek a paplan
-
sg22
senior tag
válasz
inspiroyhome #372 üzenetére
Nekem a Fedora jott be, iszonyat jo munkara. A gnome 3 meg fenomenalis szerintem.
Vigyazni kell telepitesnel, a GRUB-ot atirja, aztan tok mindegy hogy hol az OS
-
sg22
senior tag
(#262) spammer:
nemtudom nekem nem volt meg ilyen problemam.
(#264) Dave™ :
mar jo ideje atvette a red hat a fejleszteset, ok meg nem szarral gurigaznak. szerintem a problemak nagy resze abbol jon hogy nem tudjak helyesen hasznalni. igen bonyolult is tud lenni. viszont van grafikus virt-manager is, csak rakattintasz, par gombnyomas mint a virtualbox-szal es kesz is a vm.
(#268) ivana:
nyilvan ki mire hasznalja meg mit szokott meg. a RHEL az igazi profi vallalati linux ahogy a neve is mutatja, sokaig azzal dolgoztam, megszoktam a KVM-et. Regen en is virtualbox-szal szerencsetlenkedtem de mar nemraknam fel semmi penzert sem
-
sg22
senior tag
a virtualbox az ilyen gyerek hypervisor, egynek elmegy, de ennyi. ha type 2 hypervisor kell akkor 1000x kvm. az egyik legjobb, legstabilabb
amugy itt mindenki ubuntu-t hasznal ?
-
sg22
senior tag
válasz
King Unique #119 üzenetére
nem ertem az erveidet, vagy hogy most miert veszekszel. most azon megy a rugozas hogy atlag usernek milyen OS lenne jobb adott hardware-re?
en nem vagyok elfogult, mert en mind a 3 os-t hasznalom, uzemeltetesi teruleten is, szoval van ralatasom.
Windows-t csak annak ajanlanek, akinek valamilyen program miatt van szuksege ra. Pl a jatekok miatt nyilvan, millio ember jatszik, na nekik windows kell. Vulkan meg az uj OpenGL jon mar Linuxra, azaz vulkan mar van is. Ha beforditjak a jatekokat Linuxra is, akkor mar ott is ugyanugy lehet majd jatszani mint windowson.
Vagy valamilyen irodai, tervezoi program kell, akkor is windows.
Tartalom fogyasztashoz, otthoni szovegszerkeszteshez, nyomtatashoz, film nezeshez, zene, stb akarmilyen altalanos feladathoz jobb a linux. Hogy miert?
Jobb az eroforras kezelese, SOKKAL. Adott gepen sokkal gyorsabban akadasmentesen csinal meg mindent.
Ahogy feltelepitetted az OS-t, nemkell drivereket vadaszni, az esetek 99%-ban automatikusan feltelepul, es mar hasznalhatod is. Az update egy vicc windowson, Linuxon egyszeru, gyors, tiszta. Nem nagyon irnak ra virusokat, meg biztonsagosabb is ugy altalanossagban. Programokat is sokkal egyszerubb telepiteni, nem is kell terminalbol ugykodni, eleg ha nyomsz egy kattintast a menure, es ott az aktualis disztronak a boltja, ahol akar clickelgetessel, akar ugy hogy beirod a progi nevet feltelepited. Raadasul ilyen forman tiszta, frisitett virusmentes programot teszel fel.Szerintem kb mindegyik kijelentesedet megcafoltam, szolj ha van meg valami.
-
sg22
senior tag
En is igy vagyok vele. Otthon Windows 10-em van, azzal jatszok meg netezek, szerintem nagyon kis profi OS lett mar. Munkalaptop MacOS, szervereken meg Linux. Attol fugg mire hasznalod
Mondjuk gyilkos volt atszokni MacOS-re, Fedorat hasznaltam foleg munkara X evig, dehat ebben is van terminal, meg azert nem olyan szornyu ez
-
sg22
senior tag
altalaban a szoftverek miatt van, meg arra amire hasznalja eleg
security policy is sokszor van, csak windows-t hasznalhatsz. nalam most (ebay) pl csak macos-t hasznalhatsz, corp. image-et, semmi mast, de az elozo munkahelyemen (leaseweb) mindenki csak windows 7(!)-et hasznalhatott
-
sg22
senior tag
Ez szerintem teljesen user fuggo. Az elozo cegemnel a project engineer csapat fonoke (verprofi Linuxos) Windowst hasznalt. A teamleader meg Ubuntu-t, mert tetszik neki ahogy kinez. Teljesen mindegy hogy milyen OS-t hasznalsz, ugyis tavolrol vezerled a szervereket, be SSH-zol vagy akarmi. Nem nagyon tudok elkepzelni olyan helyzetet ahol az szabna neked valami gatat, vagy jobb lenne ha mas disztrot hasznalsz mint X vagy Y.
En mindig is a Fedorat szerettem a legjobban, nameg Red Hates (RHEL, CentOS, Scientific Linux) szerverekkel dolgoztam a legtobbet.
-
sg22
senior tag
az Nvidia Linuxos driverei legendasan jok/megbizhatoak. Szerintem te kevered az AMD-vel, ott mar az opensource AMD driver, amit a kozosseg fejleszt lassan utoleri a 'gyari' AMD drivert teljesitmenyben, megbizhatosagban meg mar utol is erte szerintem (tiszta vicc...).
A masik allitasod is marhasag, mi az hogy a dualboot nem ugy mukodik ahogy kellene? Azon semmit nem lehet elb*szni illetve nincs semmi ami hibasan mukodne. Kivalasztod az elejen a GRUB menubol hogy melyik OS-t akarod inditani azt az megy. Egyszeru mint a faek.
(#30) lev258 :
Mar van szerintem ~2 eve VGA passthrough is, VM-eknek atpasszolja a VGA-t, vagy akarmilyen eszkozt.
Ezt tudja a KVM is, XEN is, VmWare is. Konkretan nekem otthon is VGA passthrough-hal megy a HTPC. Az otthoni szerverembe beleraktam egy HD4350-et, azt atdobtam a Windowsos HTPC-nek igy nem teker a proci hanem a vga gyorsit mindent.
Jatekokkal is ugyanigy mukodik, ugyanolyan gyorsan mint a nativ Windowsos gepeken. Csinaltak is mar par ilyen buildet, itt egy link, ez a srac 7 high-end gepet virtualizalt, nativ teljesitmennyel.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Átfogó bemutató az alternatív operációs rendszerről, legyen szó általános felhasználásról, munkáról vagy szórakozásról.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Suzuki topik
- Okos Otthon / Smart Home
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Ryzen 7 CPU-k
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest