- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A jel túllendülését okozhatja a zaj is, kapacitásokból adódó túllendülés is... meg még kismillió dolog
Amúgy meg heylesen írni mindenhol illik; ugyanis ez jelez valamit az ember műveltségéről, ill. igényességéről.
(Itt nem az elütésekre gondolok, hanem a rendszeresen rosszul írt dolgokra.)
Én pl. egy helyen nem szoktam, chaten, mert ott lehetetlen gyorsan és jól gépelni -
VinoRosso
veterán
jó hát én mondom nem olvastam, hogy mit javított, ki én egyet láttam, és az szerintem jól van. Mondjuk én beiktattam volna valami formalizumst is, esetleg pszeudókódot, mert a természetes nyelv nem elég egyétrelmű(szubjektiv az értelmezése), és sok benne a redundancia. Pl így
def TRUE 1
def FALSE 0
boolean bit;
float* vtt, glt_ref, lim, n_magrin, sng, tolerance;
void readbios(float* ,..);
void putmem( boolean );
void blue_death();
readbios(&vtt,>l_ref,&lim,&n_margin);
*tolerance=*lim+*n_margin;
while( readbios(&sng) )
{
if((*sng < *vtt * *gtl_ref) AND ( (*sng+*tolerance)< *vtt * *gtl_ref ) OR *sng>(0-*n_margin) ))
{
bit=FALSE;
putmem(bit);
}
if((*sng > *vtt * *gtl_ref) AND ( (*sng-*tolerance)<*vtt * *glt_ref) OR *sng<(*vtt + *n_margin) ))
{
bit=TRUE;
putmem(bit);
}
else
{
blue_death();
}
}Bár ez meg kevesebbek számára érthető, de nem érthető félre.
-
kroky3
tag
Nem az a probléma, hogy apróbb vita, kiegészítés, kerül szóba. Hanem a stílus valamint, hogy meg sem próbáljuk értelmezni a másik válaszát és úgy folytatjuk tovább.
Olyan dologba próbálok belekötni amit egy rövid hozzászólásban többször elkövetek.
És itt célzok a helyesírásodra és a szakmai mondanivalódra is. Több alkalommal kisbetűvel kezdődő mondatok, valamint többször előforduló hibásan megfogalmazott értelmetlen mondatok. Ezeket nem idézem ha te vagy bárki más visszaolvassa bőven talál.
Inkább a szakmai részekre reagálnék. ( Egyébként a margó szó nagyon régi és helyes magyar megfogalmazás. Bárhol utána nézhetsz)A 15. hozzászólásomban írom, hogy egy kicsit módosítottam a megfogalmazást.
Valamint ezt, idézet:"Nem a két logikai szint között kell széles sávnak lenni mivel ott jól láthatóan egyáltalán nincs zaj. Éppen ezt használja ki az alapelv mivel pont szűkíteni igyekszik középre a logikai szint meghatározására használt feszültségszintet, mivel a zaj az elvileg eredeti négyszögjel alsó és felső élét módosítja torzitja el. Tehát attól a sávtól kell biztonságos távolságban tartani.De tulajdonképpen erről szól az írásban szereplő ábra valamint a leírás amit ezek szerint nem értettél meg."Erre te reagálod ezt, idézet: "most hol van az ábra?
Meg azt hogy gondolod, hogy alacsony meg magas amplitúdónál van zaj, középen meg nincs? Vagy ha középen van a két logikai érték, akkor minek akkora feszültségtartomány"Majd később még reagálod ezt, idézet: "de utána meg beírja a #15 hozzászólást, amiben ez szerepel:Nem a két logikai szint között kell széles sávnak lenni mivel ott jól láthatóan egyáltalán nincs zaj. Éppen ezt használja ki az alapelv mivel pont szűkíteni igyekszik középre a logikai szint meghatározására használt feszültségszintet, mivel a zaj az elvileg eredeti négyszögjel alsó és felső élét módosítja torzitja el. Tehát attól a sávtól kell biztonságos távolságban tartani.ez pedig így hibás, akárhogy is nézzük"
( A kiemelt rész a te megjegyzésed, mert ez sem egyérteműen derül ki)Inkább olvastad volna el figyelmesen, hogy mit írtam a hozzászólásban, valamint az eredeti írást és az abban szereplő ábrát. Ha ezeket megpróbáltad volna értelmezni, akkor rájöttél vonla miről is van szó.
Most készítettem egy Újabb ábrát ennek a magyarázatához.( az írásban az eredeti van, a leírással együtt az is érthető)Itt látható, hogy a sárgával bekeretezett rész a zaj ( Egy nagyfrekvenciás csökkenő amplitúdóju jel amely modulálja (módosítja) az eredeti jelet). Ha ez nem történne akkor a VTT nagyságával megegyező egyenes vonal lenne a jel felső "éle". Az erdeti írásban a zaj kialakulásának oka is szerepel.
És azért kell az értelmezési feszültség sáv alsó értékét a GTL feszültség felé azaz U1 szintre (közép felé) vinni, mert ha fentebb lenne és az x-el jelölt érték az alá csökkenne, akkor az értelmezési tartományon kívülre esne és értemezhetetlen értéket adna.
(Az írásban szereplő meghatározást (#22) VinoRosso idézte nem írom le)
Ezért van szükség a zaj margóra mert x-el jelölt érték egészen addig zavartalanul csökkenhet még el nem éri U1-et.Addig értelmezhető a jel.Ugyanez vonatkozik az alsó sávra is az ott megjelölt értékekkel.A 21 hsz-ben leírt meghatározásod viszont értelmetlen.
Idézet:logikai 1 szint (Vtt) és (GTLREF + Vtt*0,1 +noise margin) között vanHa úgy vesszük, hogy a logikai 1 a zárójelben szereplő értékek között van
VTT és az ábrámon> GTL REF+ U1+X között van (U1 és X között van a zajmargó értéke, sávja) Akkor az x-el jelölt érték lesz az értelmezés alsó határa és ha az egy pár mV-ot csökken máris kívül esik az értelmezési tartományon tehát értelmezhetetlen jelet kapnánk. Valamint U1-nek és a zajmargónak sem lenne értelme elég lenne az x feszültségérték. Ha a zajmargó értékét (noise margin) kivennénk a meghatározásodból akkor hasonlítana az enyémre.
Kérlek olvasd át figyelmesen, értelmezd és lehetőleg ne válaszolj mert tényleg értelmetlen ezt folytani. Én lezártam.vinorosso köszi.
Valamint a többieknek is akik értik és hasznos.
Majd még válaszolok a kérdésekre csak egyéb elfoglaltságom is van.
-
VinoRosso
veterán
én még mindig nem értelek, lehet hogy az eredetiben máshogy volt, nem tom, de ő is azt irja, hogy u.a. irod, mint ő, csak félreérted:
De tulajdonképpen erről szól az írásban szereplő ábra valamint a leírás amit ezek szerint nem értettél meg.
No mind1, lehet hogy valami nem jó a kisugárzásotokban, biztos ellentétes az aurátok vagy mittomén.
-
VinoRosso
veterán
igenis hülyeség, hogy a logikai szintek a feszültségsáv közepén vannak, egymás mellet
ebben igazad van, de szerintem valamit félreolvashattál, mert ugyanazt írod amit ő:
"A bemeneten a GTL REF feszültséget használják a logikai jel azonosítására mégpedig oly módon, hogy ha a jel nagysága meghaladja a GTL REF-et illetve U1 vagy annál nagyobb feszültségű akkor megfelel a magas logikai szintnek >1, ha a jel nagysága a GTL REF alatti illetve U2 vagy annál kisebb feszültségű akkor az alacsony logikai értéket azaz 0-át jelent. U1 és U2 értéke megközelítőleg 0,1V.
Uu és U1 között valamint Uo és U2 között szükség van egy un. biztonsági zajmargó kialakítására mert ( főleg feszültség és frekvencia változtatások hatására) Uu és Uo feszültségek nagysága megnőhet és amennyiben beleérne az U1 U2-vel jelzett értékekbe az hibás jelértelmezést okozna azaz fagyás rendszerösszeomlás > sikertelen tuning beállítás."
-
kroky3
tag
Egy kicsit módosítottam a megfogalmazást, hogy érthetőbb legyen. Azonban a legtöbb leírásban úgy szerepel ahogy eredetileg írtam.
Nem a két logikai szint között kell széles sávnak lenni mivel ott jól láthatóan egyáltalán nincs zaj. Éppen ezt használja ki az alapelv mivel pont szűkíteni igyekszik középre a logikai szint meghatározására használt feszültségszintet, mivel a zaj az elvileg eredeti négyszögjel alsó és felső élét módosítja torzitja el. Tehát attól a sávtól kell biztonságos távolságban tartani.De tulajdonképpen erről szól az írásban szereplő ábra valamint a leírás amit ezek szerint nem értettél meg.
A zajmargóba belekötni meg abszolút értelmetlen volt mert a megfogalmazásnak semmi köze a lényeghez. Valamint sokkal jobbat kitalálni szerintem nemigen lehet és jelentősége sincs. Egyébként adott a lehetőség van még tisztázatlan bios beállítás, sőt akár ezekről is lehet ennél jobban egyértelműbben részletesebben megfogalmazott leírást csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Milyen autót vegyek?
- Projektor topic
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged