- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
Dare2Live #46 üzenetére
este msn-en konzultáltam haverral, és ahogy elmotyogta, valami kábel csúszott le - gondolom táp lehetett - és a szervizdíjért meg is csinálták neki helyben.
Huh egy gonddal is kevesebb neki. Szegénynek nem volt hétvégéje, mert azon aggódott mi lehet a gondja.
Nem is szidni kívántam az mp3 lejátszókat, csak nem illik egy bőven 100 ezer feletti - főleg zenehallgatásra tervezett - kütyünél egy kacattal kiszúrni a vevő szemét. Illetve fülét.
Egy hatezres mp3 lejátszónál ne is várjunk csodát!
És ellenpélda: SE a W-szériához minőségi fülest ad! Használni azt sem kötelező, de ott van, használható. Ez a nem mindegy!
Mérleg:
SE kisebb presztízs, W800i 80E forint minőségi és használható (profi) füles mellékelve
Nokia presztízs (!) N91 160E forint gyatra minőségű és hangzású füles mellékelve
Döntsön mindenki de mielőtt döntene ne feledjük ezek a telefonok a zenehallgatásra (SE esetében képalkotásra is) lettek kihegyezve.
A hangzással meg nem vitát kezdtem, álláspontot írtam le. Jeleztem is a hozzászólás elején, hogy no vita, hisz mindenkinek van egyéni véleménye, stílusa és ízlése.
Bár mérni azt lehet!
Kimeneti értékeket bizony lehet rögzíteni és hasonlítani...
mrlujoak
[Szerkesztve] -
mrlujoak
veterán
válasz
Polacheck #32 üzenetére
Milyen számot hallgattál, hogy a hangszereket ennyire kiemelted?
Nem kötekedem, távol álljon tőlem, de a Sony és a SonyEricsson hangképzési rendszere híres arról, hogy a mély és mélyközép hangokat nyomja meg, a magasakkal együtt.
Ezért olyan szép, szonis a hangzás.
Az sem mindegy hogy milyen hangzásbeállíttással hasonlítasz.
Az egyéni hangsávokat be lehet állítani közel azonosra, úgy talán a leghitelesebb a megmérettetés.
A BT headset miatt bocsi, később visszaolvastam és láttam előttem valaki már jelezte - kicsit furán - de mindegy.
A fülesekre visszatérve, viszont nem értem miért feltételezi valaki is, hogy leírsz valamit, és ki sem próbálod...
Szerintem tisztán lejött, hogy összehasonlítottad őket, ráadásul kipróbálva.
A hiperszuper fülhallgatók pedig mindig csodát művelnek a hangdobozokkal.
Egy 6.000 HUF-os noname mp3 lejátszó is meglepően jól szólt a Sony fülesemmel.
mrlujoak -
mrlujoak
veterán
A nem szólal meg a zene lejátszására vonatkozik.
Hisz az nem szól... A gép maga bekapcsol, próbálkozik, aztán lekapcsol.
Örülnék én is ha csak szimpla elektronikai hiba lenne... Hát még haver mennyire
A sztereo BT már igenis elkelne egy ilyen kategóriájú telefonban, pláne azért, mert egy éven belül viharosan elterjednek a st BT headsetek.
A fülesben teljesen igazad van. Mindenki használja azt amit szeret, kényelmesnek tart.
DE. Mint írtam egy ilyen presztízzsel rendelkező gyártó, egy ilyen komoly modelljéhez bőven, sőt kötelezően mellékelhetett volna egy minőségibb - akár más gyártótól - fülest.
A keresztapám pl csak gyári termékeket, kiegészítőket használ.
Ő Nokia elkötelezett, és a gyárit hallgatná, akkor is ha az nem jó.
Neki a Nokia feeling, ami nem hiányozhat.
''nevetséges azon fanyalogni hogy szar a gyári füles.''
De bizony egy ilyen mobilnál, pláne ennyi pénzért a júzer elvárja, hogy minőséget kapjon.
Pont hogy emiatt kell fanyalogni.
Ha ez egy 30-40 ezres modellnél fordul elő, akkor van az, hogy nem éri meg fanyalogni, mert ezért a pénzért nem fért bele egy jobb füles...
mrlujoak -
mrlujoak
veterán
javítanom kell magam:
''A mono BT viszont egy ilyen volumenű modellből nem hiányozhatott volna.''
Helyesen:
A mono BT már kevés, a Sztereo BT viszont...
Bocsi
mrlujoak -
mrlujoak
veterán
N91.
láss, hallgass, érezz. Ez igaz.
Zenei oldala nagyon fejlett, és szolgálatra kész. A mobil HDD pedig szintén technikai csemege, nem is vitatható.
Okosteló? Igen ez alap.
Külső anyagválasztás tökéletes, a minőséggel egyetemben.
A forma már vitatható, nekem kicsit ''nagyfejűnek'' tűnik, bár emiatt a fogása jobb.
Az oldalsó menügomb, ennyire már nem állt kézre.
A sokat vitatott kijelző élőben nem is annyira szörnyű, bár - ha az alkalmazott oprendszer támogatná - egy QVGA display-t elbírt volna a gép.
A színek, a pixelek ellenére szépek, minden jól látható rajta.
A kamera? Szerintem a képek mindent elárulnak. Nekem hiányzott a SE-nál megszokott AF, ami a képek finomságánál bizony visszaüt. Videórögzítés még nem igazán a mobilok világa...
A zene:
A tesztben sokszor ráncoltam a szemöldököm, mert szerintem - annak ellenére hogy a W800i A Walkman mobil - már nem ezzel kellet volna hasonlítani, hanem a W810i-vel.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a W800i már mióta a piacon hódít. Azóta meg minden - a Nokia is - fejlődik.Namindegy.
A Nokiának miért is okoz egy minőségi - a telefonhoz illő - fülest mellékelnie?
Ha csak szigorúan a gyári tartozékokat használom, és nézem, akkor a Nokia - N91 ide vagy oda - nálam csúfosan megbukott a minőségi zenehallgatás terén. Miért kell ilyen ostobasággal elrontani a szépen felépített marketing terveket.
Mellesleg a W800i-t én sem az egyébként bombajó gyári SE fülessel, hanem a Sony mp3-lejátszóm minőségi, és szerintem jobban fülbesimuló, és ezáltal szebb hangokat produkáló fülhallgatójával hallgattam. Annál szebb, észrevehető hangkezelést már nehezen tudok elképzelni. RDS rádióra lenne szükség, de ezt ott a Nokia szakemberei nem tartják fontosnak, hisz nekik már van Visual Radio. Minket meg nem igazán néznek...
A zenehallgatás közbeni hívó nevének bemondása - itt ugye minden hívó nevét bemondani képes, mert nincs szükség külön felvenni hangparacsot - nagyon hasznos és okos dolog, csaképp már 2004-ben is használtam ezt az F500i telómon, hisz ő is tudta. Továbbmegyek, ott az én hangom, magyar kiejtéssel mondja a fülemre, ki hív, persze a technika akkori állása szerint ezért a funkcióért nekem előtte fel kellett venni a hangokat.
Már több Nokia telótesztnél olvastam, hogy mennyire odavannak, hogy ezt is tudja...
A videóhívás hibáját nem kell külön kiemelni, hisz mindenki láthatja, gondolhatja, eldöntheti.
A mono BT viszont egy ilyen volumenű modellből nem hiányozhatott volna. Nagyon kár érte. Ja itt villan belém:
''Sztereó Bluettoh támogatás viszont nincs.''
Javítani kellene...
A memóriakapacitása szép, de. Ugye megjelentek más modellek is merevlemezes háttértárral, és van ami standard 6GB-os.
Napvilágot látott már a 4GB-os MS-is a nem HDD-s technológia körében.
Tapasztalatok hiányában viszont kíváncsian várom/juk majd a vincsi tartósságára vonatkzó adatokat.
Egyik haverom iPod-ja most adta be a kulcsot. Épp szállt le a 4-6-os villamospótló autóbuszról a Nyugatinál, és kiesett az ingzsebéből a kicsike.
Csak a lépcsőn huppant le, onnan meg a járdára.
Külső sérülés nem esett rajta, mert textil tokban volt, viszont azóta nem szólal meg.
Majd fél-egy év múlva úgyis jönnek a tapasztalatok, annyi viszont biztos, hogy nem lehet majd annyira szabadon ''dobálni'', használni ezeket mint a kevésbé igényes, de strapabíróbb elődjeit.
Összességében az N91 ott van a topon. Nem mondanám annak, aki ezzel akarna megajándékozni, hogy vigye a sunyiba...
mrlujoak
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Forrmell.enn
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest