- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
taranis #4435 üzenetére
Ha ezt tudnám, akkor nem tennék fel ilyen kérdéseket.
Hibavisszának annyiban igaza van, hogy megszopattam saját magam ha nem tudom kisebb színtérre állítani a monitort. DisplayCAL-nak van vmi LUT generáló funkciója is ami elég közeli barátságban van a Resolve-val, van rá konkrét menüpont is.
De még nem látom át annyira ezt a témát, hogy tudjam mi mire való és hogyan működik.
Ezt próbálom kideríteni. Egyelőre a fotók kapcsán, hogy pontosan milyen workflow-t is kellene követnem (ideértve a konkrét beállításokat hardveresen és szoftveresen). Ha ezt egyszer elsajátítom, akkor majd foglalkozok a Resolve-val is.Jelenleg épp egy e-könyvet olvasok a színmenedzsmentről a kolléga javaslatára. Remélem választ kapok pár kérdésre belőle. De őszintén szólva tele a hócipőm, hogy kénytelen vagyok kiművelni magam ebből, hogy le tudjak adni egy nyavalyás színhelyes fájlt egy tetves labornak.
Youtube-on olyan könnyűnek tűnt... Egyelőre még a monitoromat se ismertem ki, és még koncepció szinten se értem hogyan lehet átjárni a színterek közt és ez pontosan mivel jár felhasználói szempontból egy wcg monitor kapcsán.szerk:
Egyébként fura nekem ez a monitor, mert az sRGB emuláció úgy 98%-ban megegyezik a laptopom képével nem színhelyes alkalmazásban, mint a desktop vagy mondjuk egy Chrome böngésző.
Ha innen nézem, akkor tökéletesen működik az emuláció. De ha azt veszem, amit Ropi írt, akkor... akkor most mi a tököm van?!
Ehhez értenem kellene a CMS működését is, vagyis inkább hogy mi van akkor amikor nincs CMS. Mármint OS szinten. Miért egyezik a kép nem színmenedzselt képen és miért lesz fakó a színtér emuláció egy színmenedzselt alkalmazásban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Subaru topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- DELL G2724D
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged