- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz1000
tag
jaj srácok ne mááá...
még valami alapszintű icm profil editáló sem létezik?
amivel mondjuk egy photoshop levels meg HSB szintű kontroll el tudok érni?a monitor meg a kártya saját beállításai ilyen óriási lépésekben mennek, és tök nem úgy lehet állítani őket ahogy ehhez kellene, minden lineáris, stb.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Krisz1000 #4193 üzenetére
Szia!
Ahogy KTTech is írta az előző hozzászólásban, csak szoftveresen ezt nem lehet megoldani, kalibráló eszköz is szükséges hozzá. Egyébként össze lehet kalibrálni a monitorokat (vagyis a valóságban nem egymáshoz, hanem mindkettőt a referenciához, mert ezáltal is egyformák lehetnek a színhelyesség mellett, amennyire a hardveres korlátaik engedik).
-
Krisz1000
tag
Sziasztok! amatőr kérdés
van két különböző márkájú monitorom, amit szeretnék legalább vmi alapszinten egymáshoz kalibrálni.
tisztában vagyok vele hogy jelentős korlátok vannak.
annyi pozitivum hogy a kalibrálandó lényegesen erősebb színeket és fényerőt tud.létezik olyan program amivel intuitív módon tudok icm/icc filet csinálni az utóbbi monitorhoz, tehát amit a windows színprofilként be tud tölteni?
olyasmire gondolok h színpárokat, szürkepárokat jelenít meg a két monitoron amit a progiban szemre a lehető legközelebb állítok, és a végén ebből számítja a görbéket.
nyilván erre a monitor és a vga saját szinbeállításai teljesen alkalmatlanoka googleban csak műszeres kalibrálásra jönnek a találatok, az nekem nem opció, nincs is szükségem rá. tökéletesen elég ha a színek szemre ugyanolyanok, illetve nincs olyan h az egyiken kiégett/bebukott részek vannak a másikon meg még látszanak ott a részletek.
egyáltalán létezik ilyen program? köszi
-
Alabástrom
senior tag
....
tárgytalan, megoldódott, én hibám volt... -
kuyarashi
őstag
válasz
kuyarashi #4184 üzenetére
Még nem tiszta valami. A szerviz menü 6500K pontja, vagy 7500K pontja, vagy aRGB pontja, stb. megegyezik-e az OSD menü hasonló nevű elemeivel?
Tehát, ha szerviz menüben a 6500K-n állva (menü képe lejjebb), a mellette található R, G és B értékékeket változtatva belövöm műszerrel a 6500 kelvint (úgy, hogy közben a deltaE is 0 közeli legyen), akkor ezt követően az OSD menüben is a 6500K-t kell választanom, hogy az előbbi kalibráció érvényesüljön? Csak mert alapvetően a Custom adja a monitor teljes színterét, amit szeretnék is kihasználni.Ebből következik az újabb kérdés, hogy a monitorom Preset menüjében mi adja a natív színeket. Az sRGB és az aRGB nyilván nem, de a többi pont mind teljes színtérben mozog (pl.: Standard, Multimedia, Game, Color Temperature, Custom, stb.)?
-
kuyarashi
őstag
Kalibráltam service menü segítségével. Az az extrém kiugró érték az mi az, ill. mitől?
-
junior19
senior tag
válasz
general #4186 üzenetére
1, Ropi ha ígért is valamit, minimum ugyanez lesz, csak esetleg magyarul. Ha jobban kitér a témában, akkor még hosszabb, ez csak tőle fog függni.
2, Az elv nem változott semmit, a technika és a lehetőségek viszont pontosabb beállításra adnak lehetőséget.
Jobbak a mai kolorimeterek, mint a 10 évvel ezelőttiek, a tévékben is több állítási lehetőség van, ami pontosabb beállítást tesz lehetővé. Tíz éve inkább csak kétpontos fehéregyensúly állítási lehetőség volt, ma már inkább legalább 10 pontos fehéregyensúly állítására is van lehetőség, sok gyártó a színkezelésre is ad korrigálásra lehetőséget.
3, Ha elolvasni nincs időd, akkor felejtsd el ezt a fajta kalibrálást, mert a kalibrálás minimum 2 óra, de lehet akár 4 is. S ez idő alatt aktívan részt kell venned, nem úgy, mint a DisplayCal-al való kalibrálásnál.De akkor röviden , nagy vonalakban.
Letöltöd a hcfr-t ez lesz a szoftver. Letöltöd az avshd lemezét, olyan formátumban, amit a médialejátszód lejátszik. Ez fogja mérendő mintákat megjeleníteni.
Végpontozod a kijelzőt, az avshd-n van anyag hozzá.
Mérsz egy 10 pontos szürke skálát. A 80 és 20%-os értéken beállítod a fehéregyensúlyt a 2 pontos állítási lehetőséggel. Addig csinálod felváltva, amikor már mindkét ponton a legjobb értékeket kapod, s az egész szürkeskála csak korrigálásra szorul. Ha megvan ellenőrződ a végpontozást. Ha nem változott, akkor a 10 pontos fehéregyensúly beállítással korrigálod a megfelelő pontokon a szürkesálát, figyelve a gamma korrigálására.
Ha kész vagy, ellenőrzöd a végpontozást. Ha nem változott, akkor kész vagy a szürkeskála beállításával.
Megméred a 3 elsődleges színt, s a piros szín mérésekor beállítod a színtelítettséget.
Mérsz egy elsődleges és másodlagos színmérést, s a sárga vagy a cián szinhez korrigálod az árnyalatot.
Ha kész vagy ezzel is, akkor mind a 6 színnek mérsz 5 pontos szaturáció mérését. Ha korrigálni kell, akkor a színkezeléssel korrigálod. Cél mind a 6 színnél a minél kisebb dE érték.
Ha megvagy, mérhetsz még 24 pontos colorcheker minta mérést, a színmegjelenítés ellenőrzésére.
Ha jó értékeid vannak, akkor mérsz újra egy 10 pontos szürkeskálát, ha nincs nagy eltérés az elején beállítotthoz képest, tehát a szín állítások nem változtatták jelentősen, akkor kész vagy. Ha változott, akkor kezded elölről.
Ha kész vagy,akkor lesz a használt forráskészülékedhez kalibrálva a kijelző. Ezt más bemenetre másolva, már nem kalibrált az a bemenet, s ez a válasz arra is, hogy azt a pár értéket, amit a pc-vel való kalibráláskor beállítottál, s átmásolnád más bemenetre, az semmit nem ér. Mert lényegében, amit szoftveres kalibrálásnál megkapsz a fájlban, amit betöltesz a lutba, azt neked kell megcsinálni hardveres kalibrálásnál a csúszkák tologatásával. De ezt Ropi biztosan pontosabban leírja, hogy miért nem jó a pc-és értékek használata más forrás esetén.
Bocs a pongyola megfogalmazásért, de én meg a pc-és kalibrálásban nem vagyok igazán otthon. -
general
addikt
-
kuyarashi
őstag
válasz
general #4183 üzenetére
Egyetértek. Minden panelnek megvan a saját karakterisztikája. Én mindig úgy vagyok vele, hogy minden, ami kikerül a 'mesterember' kezei közül, az legyen pontos. Értem, hogy másik monitoron, AMOLED kijelzőn, stb. totál más lesz, de legalább a gyökereknél ne legyen baj a színekkel. Ha alapvetően jól vannak belőve egy kép, akkor még van rá esély, hogy színhelyes monitoron, vagy bármilyen megjelenítőn fog kinézni valahogy, de ha már alapjaiban is problémás, akkor még ennek lehetősége sincs biztosítva.
Mondjuk ugyanazt írtam le, hosszabban.Azt néztem, hogy a DELL monitorom R, G és B értékei 255 fölé is mennek. Ez miért van? A monitor natívban 8 bit (+ FRC). DELL U2713H.
Még egy. LG-nek végül csapattad? Év végén akartad True Color Finderrel is kalibrálni, ha jól emlékszem.
-
general
addikt
válasz
kuyarashi #4171 üzenetére
itt az adott Kelvin értéket tudod helyesen belőni.
teljesen faszán be lehet lőni szervízmenüben a színhelyes fehéregyensúlyt, én is itt kalibrálok, ha csak tehetem, mert itt van 0-255 skála. természetesen először a megfelelő világossági értéket kell beállítanod, olyat, aminél leggyakrabban dolgozol, utána pedig a színeket, ha nem kell nagyon elállítani a színcsatornákat, akkor csak korrigálsz a végén fényerőt és kész, nincs dráma.
ha sokat korrigáltál, akkor újra szervízmenü és egy kis korrekció. ha nagyon nagy a kalibrált brigthness és a használt közötti különbség, elhúzhatja kissé a színeket, igen, de egy kicsi intervallumban teljesen nyugodtan állíthatod a fényerőt feljebb, lejjebb, semmilyen különbséget nem fogsz látni, szőrszálhasogatás, hogy nem lehet... kivételesen precíz munkafolyamatnál más a szitu, de általános felhasználásnál, kalibrálásnál teljesen nyugodtan.
ez az egész kalibrálás túl van kissé lihegve, az emberek 90%-a nem is látja különbséget a kalibrált képnél. sőt, manapság mindenki a telóján néz mindent, ott meg aztán...persze ttől még mi - akik fotóval,videóval, grafikával dolgozunk - dolgozzunk színhelyes környezetben, a többi a felhasználón múlik, mi nyugodtak lehetünk, ez a fontos, de a színhelyes monitor azért erősen túl van misztifikálva. nekem van két elég jó színű monitorom itthon, két teljesen különböző, mindkettő színhelyesre van kalibrálva (így, szervízmenüből), de ennek ellenére tök más karakterű, színű képe van, na akkor hogy is van ez?
-
general
addikt
*Ropi* korábban említettél valami tv kalibrálási segítséget, írást..
igen, most konkrétan tv készülékről lenne szó, örömteli lenne valami útmutatás, segítség. monitort rengeteget kalibrálok.
eddig úgy kalibráltam, hogy a laptopot rácsatlakoztattam hdmi-n keresztül, de ugyebár ilyenkor csak a tv PC kimenetét kalibrálja? ilyenkor jegyezzem fel a beállításokat, majd a filmnézős bemenetnél is állítsam be ezeket? a tv megjegyzi a különböző forrásokat, máshogyan lehet beállítani adott forráshoz a képet.
van arra mód egyébként, hogy laptop nélkül is kalibráljunk tv-t? a koloriméter nyilván kell, ha az jó, ha nem, akkor vajon mi kell hozzá?
ott a hatalmas színterű tv-m, jó lenne helyesen beállítani.. -
kuyarashi
őstag
Köszi. Igen, és a fényerőt service menüben nem tudom állítani, tehát pinyózni' kell.
Egyébként ez egy monitor. Szervizmenübe lépéskor a fényerőm megmarad.Még egy kérdés (meg később még egy). Ha natívban szeretném kihasználni a monitor tudását, akkor a Preset menü Offset almenüjét választhatom szerviz menüs HW kalibrálás előtt?
-
*Ropi*
félisten
válasz
kuyarashi #4171 üzenetére
Nem, mert a színcsatornák állításával a fényerő is változik (folyamatosan korrigálni kell, ráadásul különböző fényerő tartományokban a spektrális eloszlás is különböző, tehát a színcsatornákat is hozzá kell igazítani): a kedvenc játékod a pingpong lesz.
Szerk.: A legtöbb TV egyébként is reseteli az user menü képbeállításait a szerviz menübe lépéskor.
-
l1tt3rat
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
🤩
-
*Ropi*
félisten
Attól függ, miről és annak milyen beállításaival hajtod a megjelenítőt. A használati utasításában egyébként le kell legyenek írva a fekete szint és a kimeneti dinamikatartomány beállításai, a többi meg amúgy sem lesz pontos (műszeres mérés nélkül). Ezt érdemes lenne elolvasnod.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Nem konkrétan a topic témája de biztos tudtok segíteni.
A monitoron a black level-t High-ra vagy Low-ra állítsam?(LG 22MP55HQ),illetve a vezérlőpultban a kimeneti dinamikatartomány teljes vagy korlátozott?
Jelen pillanatban High és teljesre van állítva.
A monitoron Brightness 71 a Contrast 73.
A Windows színkalibrációban pedig kicsit a felénél feljebb állítottam a fényerőt.Előre is köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz
general #4160 üzenetére
Van valami profilnéző program (legalábbis Winen biztos), amivel meg tudod nézni (de szerintem, ha megnyitod az icm fájlt, akkor is látható).
Tudom, hogy rég elhagyta, de azt nem tudom, hogy mikori a géped.
Tud olyat a program, hogy "Report on uncalibrated display device".
-
general
addikt
miért van az hogy mac-en, külső monitorál ha az oprendszer beépített profilját alkalmazom, majd a frissen kalibrált, színhelyes, rendben lévő profilt, akkor a gyári beépített látványosan kontrasztosabb képet ad sokkal mélyebb feketékkel (szemre).
a kalibrálás szerint egyébként egyáltalán nincs rossz kontrasztja a monitornak, 1086:1, mégis fakóbb feketéket látok, ha a két profil között váltok... furcsa ez nekem... ( a screenshoton a legfelső a gyári, ami eleve ott van, ha nincs is kalibrált profil)a másik furcsaság, hogy korábban rendre 98% körüli adobeRGB színteret mértem, most kétszer egymás után is 90%...
hogyan lehetne egyébként a gyári profilra rámérni, mennyire színhelyes? a DisplayCal csak saját maga által gyártott profilra hajlandó verification-t mérni. (a monitor egyébként Asus PA279Q)
-
flanki
aktív tag
bocs benéztem tényleg!
-
junior19
senior tag
válasz
kelna91 #4144 üzenetére
Erre konkrétan sati vagy Ropi tudna válaszolni, bár függ a tévétől is, hogyan viselkedik kalibrálás alatt.
Én csak a tévét szoktam állítani, mivel nem pc a forrás.
A két pontos kalibrálással elég jó deltaE értéket lehet elérni már, így a DisplayCal-nak csak pontosítani kellene. A 10 vagy 20 pontos sem nehéz, ha "jól" viselkedik a tévé. Ha például mást mérsz akkor, amikor nincs a tévé menüképe az ábrán, mint amikor látható a menü, akkor bonyolultabb, és több időt is igénybe vesz. S ha Sony tévé akkor sem érdemes a 10 pontossal vesződni, ha a szoftverrel úgyis rámégy.
Nehéz így látatlanban mit mondani, mert egyelőre semmit nem tudunk. De ha színhelyes képet szeretnél nézni, akkor kell kalibrálni, s jobbak a drágább koloriméterek, mint amit te kinéztél. Főleg gyorsaságban, ami a DisplayCalnál jól jön. Sokan azért nem szeretik a 6500K-hez közeli színhőmérsékletet beállítani a tévén, mert akkor a fehér általában egy sárgásabb vagy pirosas árnyalatot kap. Egy kalibrálással viszont fehér lesz a fehér, illetve a szürke minden árnyalata is megfelelő lesz, nem lesz elszínezve. -
junior19
senior tag
válasz
kelna91 #4142 üzenetére
Akkor meg egyszerűbb a kalibrálás.
Meg kell csinálni a Tv-én a végpontozást, 100% fehérnél be kell állítani a fehéregyensúlyt, esetleg egy két pontost még csinálhatsz.
Azután a Displaycal már megcsinál mindent. S így gyakorlatilag hamarabb is kész a kalibrálás.
Lehet majd próbálgatni különböző finomításokat, a DisplayCal beállításaival játszani, s így is egy kalibrálás 1,5-2 óra alatt meg van. -
junior19
senior tag
válasz
kelna91 #4138 üzenetére
Számomra nem derült ki egyértelműen, hogyan használod a tévét. Ha filmnézésre egy pc a forrás, akkor egyszerűbb a DisplayCal-t használni, megcsinálja a profilt, s azt betöltöd. Sőt, ha mpc-t + madvr-t használsz, akkor egyéb finomságokat is tudsz csinálni.
Ha nem pc a forrás, akkor a tv-én állítgatsz, az viszont időigényes, pláne ha azt szeretnéd elérni, amit a kijelző tud, nem csak egy elfogadható értéken belül állítani.
Én azt szoktam mondani, ha van érzéked az ilyen dolgokhoz, s nem sajnálod az időt rá, akkor lehet próbálkozni. Egy ilyen kalibrálás 3-4 óra is lehet, s akinek nincs tapasztalata hogyan működik az adott megjelenítő, illetve a videómegjelenítés alapfogalmaival is legalább tisztában kell lenni, annak több is lehet ettől. Olyannal is találkoztam, aki abbahagyta, s inkább pár nap múlva újra kezdte. -
*Ropi*
félisten
válasz
kelna91 #4136 üzenetére
Igen, a monitor kalibrálás tipikusan az a téma, amiben egy kérdés 10 másikat szül. Meg a legtöbb megjelenítő paraméterei teljesen mások, így teljesen tapasztalati, intuitív alapon lehet csak őket valóban pontosra kalibrálni (az "egy gombos" megoldásoknál nagyságrendekkel pontosabbra) - ezért nehéz elmondani és ezért kérnek annyit egy valódi tudást is átadó kalibrálási workshopért, amiből nem csak azt tudod meg, hogy hogyan tedd rá a műszert a kijelzőre és hogyan nyomkodd a "next" gombot automata módban.
-
karoli9
csendes tag
válasz
kelna91 #4133 üzenetére
Nálam monitor+tv kombó teljesít szolgálatot, előbbi munkára, utóbbi filmekre. A második esetben tökéletes megoldás a DisplayCAL, hiszen nem kritikus munkát fogsz végezni rajta. Remélem
Ajánlott irodalom és kalibrációs eszközök: [link]
Az LG tévéknek általában van ISF kalibrációs módja (az enyémben ráadásul kettő is menthető), orrvérzésig kalibrálhatóak. Backlight-Brightness-Contrast mesterhármas után jöhetett a DisplayCAL és a színek finomhangolása. 91,2% sRGB lett az eremény (kontrasztra nem emlékszem). Tulajdonképpen gyári beállításokkal használtam a szoftvert, nyilván lehetne nyerni pár százalékot, de nincs arányban az eredmény és a ráfordítás. 6 méterről tökéletes a kép XD
A telefon kalibrálása, mint olyan, nincs. Az X-Rite szoftverében fogod tudni visszanézni azokat a képeket, amiket "színhelyesen" szeretnél látni. A telefon maga nem lesz színhelyes ezen az alkalmazáson kívül. Pár percig érdekes, aztán többet nem használod
Van egy pont, ameddig érdemes elmélyedni, de eljön az a szint, ahol már tudomány, lásd Ropit
De szerencsére elérhető az a pont, ami már elég jó eredményt ad, óriási ráfordítás nélkül. A telítési görbe csúcsát érdemes meghagyni az egyetemeknek és a szakiknak
-
kelna91
senior tag
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Arról meggyőztetek, hogy az X-rite Colormunki Displayt vegyem. De azért még lennének kérdéseim. Egy UHD tévét használok kijelzőnek, ezt kellene elsődlegesen kalibrálni, de egy laptopot is, telefont is, meg a későbbiekben úgyis lesz kijelzőcsere, szóval majd mást is, úgyhogy bele kéne tanulnom. De az elsődleges most a TV. Jól értem, hogy elég lesz a DisplayCAL-t használnom? -
*Ropi*
félisten
válasz
kelna91 #4130 üzenetére
Szia!
Először olvasd el ezt. Aztán meg ezt. Aztán meg majd jössz a kérdéseiddel.
De készülj fel rá lelkiekben, hogy hosszú napok-hetek lesznek benne mire összeáll a kép és sosem lesz olyan pontos, mint egy keresztbe profilozott műszeres kalibrálás esetén, amit egy hozzáértő csinál. Pl. az utolsó Dell monitornak ami 2 napja nálam járt, 0.04 DeltaE-t kalibráltam, míg a gyári hardveres megoldása 1.87-et tudott csak).
-
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Szeretném most már színhelyesen használni a kijelzőimet. Inkább vennék egy kalibrálót, minthogy valakinek fizessek kiszállásért, de azért túl sokat nem akarok kiadni erre. Egy Colormunki Smile-t vagy Datacolor Spyder5 Expresst még vennék 30-40k körül, de többet nem adnék érte. Ezek is jók?
Hogy működik a kalibrálás egy tévén? Ott ugyebár nincs szoftveres automatika. És mi a helyzet a Linuxszal? Lehet vele manuálisan kalibrálni, ha nincs rá szoftver? Vagy bekalibrálhatom windowson, és a színprofilt be tudom tölteni Linuxon?
-
India
aktív tag
Sziasztok
Van x-rite i1 Display Pro-m
Imac 27 2013-as gepet szeretnem kalibralni
Ahogy olvastam DisplayCAL-programmal a legjobb.
Válasszam ki a Laptop ( Gamma 2.2-ot)?
Vagy melyiket?
Koszonom valaszotokat -
junior19
senior tag
-
Archttila
veterán
Ezt most kaptam, gondtam megosztom veletek hatha hasznos lesz valakinek:
CalMAN Home Enthusiast has been discontinued
Before some weeks, it’s been announced from Portrait Displays that CalMAN Home Enthusiast has been discontinued as a product, its not available for sale any more.
Current CalMAN Home Enthusiast users will have the options to pay $195 (increased fees, it was $69 per year, now their only option is to pay $195 for 18 months) fees to extend their access to software updates/support until the end of September 2020 or to upgrade with $495 to CalMAN Video PRO or Studio (which has annual fees for software upgrade/support $495 per year).
After September 2020, CalMAN Enthusiast users will have to buy from the start a new CalMAN Home (treated as completely new customers), which it will be a ‘reduced feature’ license level, since each CalMAN Home license will be locked to work with specific display manufacture models (CalMAN Home for LG only, or CalMAN Home for Sony only etc.)
Another one sad announcement was that CalMAN’s forum has been disabled, a lot of valuable info/knowledge buried, many reported issues/bugs hidden also.
After these sad announcements from Portrait Displays for the Home/DIY calibration world users, most of the users are already starting to examine different calibration software options, so we decided to provide them a ‘special’ discount for switching to LightSpace HTL or HTP license level.
-
kuyarashi
őstag
Röviden; a 120 cd/m² egy általánosan "elfogadott", vagy inkább bevetett fényerősség monitoroknál. Általános célra és olyan grafikai munkára, ahol a végeredményt megjelenítőkre szánják. Ettől függetlenül (környezeti fény mennyisége, egyéni igények) lehet növelni, esetleg csökkenteni a fényerőt.
Valószínűleg elégedett leszel vele, de a puding próbája az evés.Persze állíthatsz is majd a fényerőn. Lehet mondani, hogy a kalibrálás így értelmét veszti, de igazából eleve nem ér sokat. Tudom, hogy kicsit kiábrándító, de az hogy a webshop valamilyen VGA-val, valamelyik kimeneten bekalibrálja a monitort, az nem sokat ér, sőt félrevezető. *Ropi* fotós tudásbázisát érdemes átolvasni. (Első piros szöveg előtti rész.)
-
98bja
senior tag
Sziasztok! Rendeltem kalibrált monitort, és lenne egy kérdésem (még nem érkezett meg). 120cd/m2-re lett állítva a fényerő, ez a gyakorlatban mit jelent? Nappal, felhúzott redőnynél, nem direkt napfényben kényelmesen látható lesz? Ez az egy dolog amitől egy kicsit félek.
-
dargelot
senior tag
Hali, a következő lenne a kérdésem.
Milyen program van amivel le lehet tesztelni, hogy a monitoron a FreeSync működik? Nem találtam Freesync topikot, így több topikba is feltettem a kérdést.
A windmill demo 0.9.1 már több mint 2 éve lett frissítve s Reddit-en azt írták, hogy már elavult s nem működik mindig jól, az újabb verziója meg nem publikus.
Nvidia pendulum demot felraktam, de nem látok semmi különbséget amikor a Catalyst-ban on-off kapcsolgatom a freesync-et.
Olyan programot keresnék, amivel konkrétan a FreeSync-et lehet tesztelni, s naprakész, nem elavult.Előre is köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz
szasanyi #4100 üzenetére
"Egyébként film, játék és hobbi (nem fekete-fehér) fotószerkesztés a cél."
Ezért ne vidd vissza, hanem majd fél év múlva hozd szóba, amikor az újabb kalibrálása esedékes: biztos vagyok benne, hogy ki lehetne jobbat is hozni belőle, DeltaE max. ~0.8 alatt (Karácsony környékén kalibráltam ilyen monitort, de nem emlékszem az értékeire, csak annyi maradt meg, hogy jóval 1 alatt volt, szóval nem rossz alapanyag).
"Kár, hogy a monitor színterének a fedéséről sem adtál infót, ami az egyik legmeghatározóbb tulajdonsága - fogalmam nincs ezt hogyan lehet ellenőrizni."
Kalibrálás után szokás azon melegében megmérni (műszerrel, mert az akkor rendelkezésre áll), ahogy a korábban, a saját monitoromról linkelt animgif-en is láthattad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arctic Z1 Gen 3 13"-49" monitor állvány
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- LG UltraWide 34WN750P-B IPS Monitor! 3440x1440 / 75Hz
- Asus ROG Strix XG32VQ Ívelt Gaming VA Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 4ms / FreeSync
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest