Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog

Helló,

A következő problémával szembesültem tegnap. Volt egy szoftveres lefagyás, ezután CHKDSK-t futtattam, és az SFC /scannow-t is. Nem jelzett egyik sem problémát. Bebootolás után a Hard Disk Sentinel úgy indul, mintha vadonatúj installáció lenne. A 14 éves WD6400AAKS-nél a hőmérséklet értékeket is mától mutatja. Rendszeresen a beállítások, frissítés lapon a konfiguráció elmentése, újratelepítésnél pedig a visszatöltése opciókkal szoktam végezni OneDrive-ba a biztonsági mentést. Az első tippem az volt, hogy megsérült az állomány, így elmentettem kíváncsiságból HDSentinelproba néven, a fájl mérete ugyanakkora mint a két korábbi, amelyek tartalmazzák az eltűnt adatokat, azzal a különbséggel, hogy a 2022.07.12-én lementett állomány mérete 119 KB, a mostani meg 116 KB. A kérdésem az lenne, hogy most, hogyan lehet megállapítani, hogy sérült e a fájl, és vissza lehet e esetleg állítani, vagy csak a fél hónappal ezelőttit lehet, és akkor elveszett az a pár nap?

Ha visszatöltöm a régebbit, akkor látszólag rendben van, bár ott is érdekes az írt adatmennyiség:

De arra magyarázat lehet az is, hogy mióta laptopra váltottam, azóta minden merevlemez és SSD egy kivételével külső házakban van.

Viszont a hőmérséklet naplózás is érdekes. Tavaly októbertől van külső házban, erre azt írja, hogy pont 1 hónappal ezelőtt volt a HDD a leghűvösebb:

A laptop 1 TB-os belső SSD-jénél is érdekes adatok vannak. Például az SSD által rögzített írt és a HDS szerint rögzített között is jelentős eltérés van:

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés