Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Tippeket szeretnék tőletek kérni, hogy mi lehet a ludas az alábbi konfigomnál. Egy 24/7-es kis fileszerverről van szó, amin videókat is vágok időnként. Egy mini-ITX-es Gigabyte alaplap (B85N-Phoenix) van benne, egy Crucial mSATA SSD és 4 db Toshiba 3 TB-os merevlemez. A napokban produkált olyan aggasztó és random jelenségeket, ami és egyelőre nem tudtam azonosítani 100%-ban, hogy mi lehet a gond.
Az alábbi történt: videó renderelés közben hirtelen hibát dobott az After Effects, mivel rejtélyes okból eltűnt az a partíció a Windows alól, amire épp írás /terhelés történt (oda mentett a program), a kérdéses HDD-re meg dobott a Sentinel egy Seek error rate hibát, ezzel csökkent így a kondíciója. Amitől rejtélyesebb, hogy ugyanebben az időben a 4-ből egy másik HDD-nek, ami nyugalmi állapotban volt és nem történt rá írás-olvasás, is csökkent ugyanilyen Seek error hibával a kondíciója, és együtt tűnt el meghajtóként egyidőben a kérdésessel együtt.
Újraindítás után ismét látta a Windows őket. Mint a Sentinel logjából látszik, előző két alkalommal is voltak ilyen hibák a két HDD-nél, csak nem vettem észre (nem volt látványos, lásd eltűntek a HDD-k). A két HDD különböző korú és futásidejű, tehát kizárnám azt, hogy egyszerre kezd olvasófej/motor hibájuk lenni. Gyanakodtam a kábelre is, azt is kicseréltem. A kábelcsere után pár órával ugyanúgy történt egy meghajtó eldobás render közben, de ekkor az adott terhelt meghajtó mellett egy másik, harmadikkal (itt nem történt Read error bejegyzés). Viszont a kondíció eddig - miután futtattam öntesztet és véletlen elérést a HDD-ken, illetve másoltam róluk (archiváltam vész esetére) az anyagokat, mindig visszaállt idővel 100-ra, jelenleg is 100-on van mindkettő esetében.
Mivel a kábelt ezzel kizárnám, lehetséges-e hogy az alaplapi SATA vezérlő kezd haldokolni? Vagy esetleg táp van túlterhelve / hibázik? (egy 200W-os Delta táp van egy CFI ITX házban)
Ez lenne a konkrét terhelt HDD:
Ez pedig a másik, ami szintén ilyen hibát dobott azonos napokon:
Új hozzászólás Aktív témák
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Windows 10
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest