Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3476) hdsentinel válasza beldeczki (#3472) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ld.: [link]

Igen, ahogy LikSoft írja:

"A hardver tesztek jellemzője, hogy a szoftveres módszereknél alaposabban fér hozzá a merevlemezhez és alaposan megvizsgálja azok komponenseit (fej, mechanika, belső elektronika, stb.) a felületvizsgálat mellett. A tárolt adatokat nem veszélyezteti, így különösebb előkészület vagy adatmentés nélkül is bármikor indíthatóak az alkalmas IDE, S-ATA merevlemezeken. Időszakos használatuk javasolt, különösen tökéletes vagy közel tökéletes állapotú merevlemezeken az esetleges problémák feltárására.

Bizonyos esetekben azonban ezek a tesztek nem érhetőek el, nem támogatottak vagy viszonylag alacsony számú hiba esetén is hamar leállnak hibát jelezve. További probléma, hogy részletes információt nem kapunk az eredményről, azaz mely terület(ek) épsége került veszélybe. Ilyenkor megfelelő szoftveres teszt használata javasolt."

(ez a Súgó-ból ollózva, a Merevlemez tesztek -> Általános információk fejezetből).

Ilyenkor a Hard Disk Sentinel-ben található Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása segíthet, stabilizálja az állapotot és általában teljesen eltűnnek a gyenge szektorok, a HDD állapota javulhat - már ha nincs más a háttérben (pl. a RAM probléma, vagy kábelekkel/csatlakozásokkal kapcsolatos hiba).

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.