Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2009) hdsentinel válasza ALONSO11 (#2006) üzenetére


hdsentinel
őstag

A sebességnek valóban annyi környékén kellene lennie, ha másodlagos merevlemezként teszteled, amikor is nem fut rajta semmi és a teszt alatt semmilyen más program nem befolyásolja az eredményt. Mivel ez egy rendszer HDD és a Windows aktív rajta és a teszt alatt folyamatosan dolgozik (a többi, más háttér-programról nem is beszélve), ez mind a mért sebesség-értékeket befolyásolják, amire a program figyelmeztet is.

Tehát, ha sikerülne tesztelni másik gépben (másodlagos HDD-nek betéve) akkor rögtön látható lenne, hogy van-e valódi sebesség-csökkenés.
Nem valószínű, hogy lesz - és az sem valószínű, hogy a nagyker örömmel venné, ha cserét kérne ilyen esetben az illető.

Valószínűleg most más szektor érintett, ahogy írtam. Ezért nem szól a chkdsk, korábban midnen bizonnyal a fájl-rendszert leíró MFT egy szektora sérült, ami érzékenyebben érintette a Windows-t, most pedig lehet, hogy simán egy utoljára írt fájl, pl. egy ideiglenes internetről letöltött (cache-be helyezett) fájl érintett.

Próbáld meg teljesen teleírni a HDD-t. Ha szerencséd van, akkor elképzelhető, hogy a kérdéses szektort is megtalálja a felülírás és javul az állapota.

De a géppel továbbra is lehet gond, nem kizárt, hogy másik HDD beszerzése esetén ott is hasonló fordulna elő.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.