Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok,
Nekem Sagemcom F@st 5670 MT van és ezzel sem tudom működésre bírni a TV adást wifi-n keresztül (YT/Play/stb szépen fut rajta).
Lehet hogy ezen sincs IGMP protokoll? Hol lehet megnézni a router menüjében?
Netán itt kellene lennie?
Vagy ha nem itt, akkor hol lehet megnézni, hogy a router alaklmas-e IGMP protokollra? -
zelos
aktív tag
Nálam nem megy a wifi egyáltalán. Hiába csatlakozok akkor is a kábel netet használja. Ha azt kihúzom akkor nem megy a tv és wifi akkor sincs. De ahogy olvastam itt a fórumon jártak így mások is. Gyári visszaállítás sem oldotta meg.
Ha lesz új box a telekomnál szóljatok, abban a pillanatban hazavágom ezt a szart és hívom is őket hogy csere..
-
zelos
aktív tag
Az új frissítés óta mindig elállítódik 4k felbontásról valami másra, mindig vissza kell állítani...
És tudják fokozni hogy még szarabb legyen ez a fosbox..
-
Osy13
csendes tag
Lehet olyat hogy a meglévő iptv-m mellé kérnék egy új fajta boxot és akkor nem kell kábelezni csak wifiről menne a box? Előre is köszi.
-
zelos
aktív tag
válasz
xcoreman97 #784 üzenetére
Ha lesz is nem hiszem hogy lecserélik mindenkinek az egész országban, max ha valami hibára hivatkozol..
-
bmt50
senior tag
válasz
xcoreman97 #782 üzenetére
Januárban jött az infó, hogy minden boxot automatikusan lefrissítenek. Nálunk még kettőn a régi van, egyet tavaly kívancsiságból frissítettem, és bár ne tettem volna. Lassabb a box vele, és a menürendszer kevésbé átlátható.
-
xcoreman97
csendes tag
Nincs annál jobb, amikor egyik boxon a régi rendszer van és egyszer csak úgy gondolta automatikusan lefrissíti az új rendszerre…
ez ma történt 00:00- kor..
-
dani999
csendes tag
sziasztok! nem tudjátok, hogy egy sima 2,4ghz-es wifi jelerősítővel rá lehet kapcsolódni a settop boxra és elég jó, erős a hálózat, hogy normálisan lehessen tvzni?
-
dani999
csendes tag
Sziasztok!
Samsung tv és androidos telekom set top box.
HDMI CEC-el összepárosítottam a távvezérlőket. A tv távvezérlőjével tudom be-kikapcsolni a tv-t, a boxot, a hangerőt szabályozni, az 123 gombbal csatornát váltani stb... Egyedül a csatorna léptető gomb nem működik. Ha léptetném a csatornát a tv-n látszik, hogy kapja a jelet (világít pirosan), de nem csinál semmit. Ha benyomom, ezzel a "műsorújságnak" kéne bejönni, de helyette a tv átvált az "antenna " portra és a tv-n a csatornakeresés opció jelenik meg. Ugyanez történik ha hosszan nyomom be a csatorna léptető gombot.
Be lehet valahol állítani, hogy a tv-n a main port amin a tv az adást kapja az a hdmi 1 legyen?
Vagy egyéb más ötlet?
Előre is köszi! -
Bembee12
aktív tag
válasz
somkrisz #769 üzenetére
Ha csak streaming appok miatt kéne valami okosító, inkább vegyél egy Google Chromecast + Google TV (HD) GA03131-t. (Jó hosszú a neve...) Azon megy minden, Netflix, Disney, HBO stb.
-
somkrisz
csendes tag
Sziasztok!
Iptv ről váltanék az új boxra, de eléggé lehangolóak a vélemények... Jelenlegi boxokkal nincs problémám, gyerekeknek szeretném "felokosítani" a tv-t, stream appok miatt. Érdemes megkockáztatni vagy ne erőltessem?
Köszönöm előre is! -
victorhun7
tag
Forrásoknál az univerzális távirányító beállításokat már próbáltad ?
-
dani999
csendes tag
viszont most annyi probléma van, hogy a samsung távirányítóval a csatorna léptető gomb nem működik, azzal még mindig nem tudok csatornákat váltani, és ha benyomom amivel a műsorújságnak kéne bejönnie, a képernyőn "Csatornakeresés" menü jön be.
van valami ötlet?
köszi előre is -
Zoshi85
aktív tag
válasz
Vicarious1 #758 üzenetére
Biztos lehet majd cserélni. Én ebben bízok. Fejlesztés, ha jobb lesz. Hülyeség lenne ha nem lehetne. Meglátjuk
-
dani999
csendes tag
Sziasztok! Be lehet állítani valahogy, hogy a tv távirányítója legyen a fő távvezérlő amiről a csatornákat tudom váltani? mert jelenleg csak a telekomos boxos távvezérlővel tudom ezt...
samsung tv-m van ha ez számít
köszi -
Zoshi85
aktív tag
-
doxa
tag
válasz
KerryVTR #753 üzenetére
az én 2db boxomból a frissített fw-s csak kábelen megy (a megy azért túlzás: lassú, akadozni is szokott, rakás kaki ...
) a régi fw-s wifin megy, gyorsabb, nincs akadozás: gyereknek jó így
kodi mindkettőn ok
elmegy trékom ahova gondolom, nem tudnak egy normális hardvert adni egy normális fw-vel
ha lesz kis időm sweet.tv felrakom, ez a frissített fw-s box meg megy oda ahova való: a fiókba
ezerpárszáz forintot megér nekem, hogy normálisan tudjak tv-t nézni -
KerryVTR
tag
Persze, én sem azt mondtam/írtam, hogy egy sem működik, hiszen van akinek igen, ahogy neked is. De sokaknak nem megy, ahogy mások is írják. Én egyszer kipróbáltam az enyémet, lassabban indult el, de ment két percig kb., mert tovább nem foglalkoztatott a dolog. De hosszútávon nem próbáltam (nem is fogom, mert nem nézek tv-t).
A szüleimnél bekábeleztem, mert az is csak 30Mbit a max sebességet tud, és csak a beltéri van rajta. -
Bembee12
aktív tag
IPTV-n simán működik wifi extenderrel (ap mode), hogy kábelen csatlakozik a boxhoz és az wifivel a routerre. A két eszköz (felvevős és sima) látja egymást, semmi gond sincs, HD adás sem akad. Szóval itt is működhetne, de tudjuk, hogy ez a smartbox nem ilyen egyszerű eset
-
igen, ez volt a megoldás, nem gondoltam volna, hogy 2 login-t is enged a rendszer. A boxokat átkötöttem a hgw-re (Technicolor). Ha az Asus-on beállítottam a multicast routing-ot, akkor nem szakadozott azt adás, viszont nagyon lassan ment a csatornaváltás. Ha igmp snooping-ot állítottam be, akkor egyáltalán nem működött az adás. így most rendben van. Köszi a segítséget.
-
bmt50
senior tag
válasz
KerryVTR #747 üzenetére
Nekünk működnek wifi-n is a trékomos boxok. 3 van, ebből 1 van a routerre utp-vel kötve, másik 2 wifiről. Telekomos router van, és wifi extender is, utóbbi megrendelése teljesen felesleges volt: nélküle vagy vele elmegy időnként az internet. Csak 87nm-en lakunk. Nem a lefedettség, hanem a Telekom a gond.
A szerelők 7-et kértek a falfúrás/kábel elvezetésért, alkalmanként. Mikor a gyerek elszakította az ajtóban elvezetett kábelt, akkor a másik, aki kijött új kábelt normálisan elvezetni(tehát az ajtó fölött, nem a padlón), akkor mondta, hogy mennek ezek wifin is.
A Kodik mennek szépen mind a 3 boxon. FullHD fillmeknél van csak gond, ha több box is a PC megosztott meghajtójáról próbál lejátszani valamit.
A frissítést mi is kerüljük, amíg lehet. Egy lett csak lefrissítve, de nem tetszik az asszonynak. -
mgaben
senior tag
válasz
stfreddy #741 üzenetére
Nekem még DHCP sincs bekapcsolva a hgw-n és mégis kap ip-t. De mondom. Próbáld meg azt, hogy a saját routerbe dugod és azt a két portot bridge módba állítod. Igmp snooping is legyen bekapcsolva.
Egyébként optikán nincs bridge mód, hanem pppoe passtrouth van. Ráadásul a hgw-t is hagyhatod betárcsázni, mert az optika tudja ezt. Már többen is ítrák itt.
Milyen hgw egyébként? -
KerryVTR
tag
Nekem a szerelő mondta, aki egy kicsit jobban értett hozzá látszólag, mint akik korábban kint voltak, hogy lehetőleg a Wifi-t még csak be se kapcsoljam a boxon, mert az is bekever a tv adásnak.
Azt meg kifejezettem hangsúlyozta, hogy ez kábelre van optimalizálva és ne erőltesse senki Wifin. Nem működik normálisan... -
Rotor82
aktív tag
Még 1 dolgot megpróbálhatna valaki, mert nekem nincs olyan ezközöm;
Akinek van wifi jel erősítője (range extrnder) és VAN RAJTA utp csati, akkor -kösse már össze az stb-t a jel erősítővel és úgy próbáljon csatlakozni kábelen keresztül... Hátha ez segít. Ha jó, 'bizisten veszek egy wifi extendert . -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok,
Valaki pls mondja már el nekem, hogy a droidos box 5GHz-es WIFI halozaton miért csak 3mp-ig képes a TV csatornákat lejátszani? 3mp elteltével megáll a kép...
Az stb és a router 1 méterre van egymástól. Tehát nem gyenge a jel.
Viszont a box-on belüli alkalmazások (YT/play áruház) hihetetlen módon atom stablian mennek WFI-n.
Akkor most hogy van ez?Van itt olyan user egyáltalán, akinek WIFI-n kommunikál az stb és úgy nézi a TV adásokat??
-
mgaben
senior tag
válasz
stfreddy #739 üzenetére
Akkor vagy állítsd a saját routeren a lan portokat is bridge módba (a boxokét), vagy dugd vissza a hgw-be őket. Az se baj ha nem tárcsáz be, ez tök külön jön az optikán. Nálam is így megy. Annyi hogy a boxokat nem tudod egy hálózatra tenni a saját eszközeiddel, amik a saját routerből kapnak ip-t.
-
Sziasztok,
eddig iptv volt, de most kicserélték a boxokat ezekre a csodákra. Van 2db.
A telekom routere bridge módban van, a saját router (asus rt ax 55) végződteti a PPPoE-t és ennek a LAN portjára vannak csatlakoztatva a box-ok. Sajnos használhatatlan az egész. Néhány perc után megáll a kép és a hang.
Tapasztalt valaki ilyet? -
zelos
aktív tag
válasz
xcoreman97 #734 üzenetére
Köszi kipróbálom van itthon plusz router meg egy prémium lan kábel is, aranyozott és jóval vastagabb mint amit adtak..
-
zelos
aktív tag
válasz
xcoreman97 #730 üzenetére
Ezen a boxon nem lehet a vezetékes internetet kikapcsolni csak ha kihúzom a netkábelt de akkor nem mennek a tv csatornák. Wifi be van kapcsolva, csatlakozni lehet de nem használja a wifit, totál nincs net. Ha kihúzom a netkábelt wifin akkor sincs net. Szerintem a wifit a telekom tiltja.
-
doxa
tag
válasz
Vicarious1 #721 üzenetére
nincs mit :-)
hangról nincs lövésem se.... kékfog játszik nálam -
xcoreman97
csendes tag
Szia!
Az a baj, hogy a Box lan csatija 10/100. Wifivel jobb, mert több a mbit/s letöltés. Mert ötös Wifi rendszer van rajta. Egyik speedtest alkalmazást töltöttem le és ott tudtam meg. Próbáld meg, hogy Wi-Fi- vel használod a boxot és nem vezetékkel. Persze ha a routered támogatja a 5Ghz és nem vagy messze tőle, de ha Telekom modemet használod ott alap, hogy támogatja a Wifi 6- ot! -
zelos
aktív tag
válasz
Vicarious1 #728 üzenetére
Box beállítások hangbeállításnál nekem minden hangzás be van kapcsolva. Boxon kodit használok abban is az összes hangzás bekapcsolva és mozira továbbküldés bekapcsolva.
Box hdmi-vel összekötve a mozival, a mozi hdmi/earc-al összekötve a tv-vel, így szól minden hangzás.
-
zelos
aktív tag
válasz
Vicarious1 #725 üzenetére
Nekem szól mind, eddig csak egy-két truehd alatt volt néma.
-
Vicarious1
aktív tag
A Telekom Android box-ból sikerült valakinek házimozi erősítőn keresztül Dolby True HD, DTS-HD MA, vagy Dolby Atmos hangot kicsikarni, vagy a box nem képes továbbítani a HD hangokat?
-
Bembee12
aktív tag
Hogy lehet a legtovább halasztani a cserét?
Szülőknél most jár le az IPTV (Magenta 1) előfizetés, rengeteg felvett műsor stb, amiktől nem szeretnének megválni, sem erre a "csoda" dobozra cserélni, sokkal drágábban.
Ha nem kötnek újabb szerződést, akkor mi lesz, kiviszik a házból a régit és lekapcsolják, vagy marad ez? -
zelos
aktív tag
Torrent appot használ valaki a boxon? Olyan lassan csordogál lefelé, nyitottam portot a routerben de akkor is lassú..
-
Vicarious1
aktív tag
Köszönöm, ez volt a megoldás a v1, így már látja.
Esetleg arra tipp hogy ha már átengedés van beállítva a hangsávoknál a KODI-ban, és a boxon is ki van választva, akkor a filmeken a Dolby True HD, DTS-HD-MA, és Dolby Atmos hangsávokat hogy játsza le az erősítőn keresztül? A KODI kiírja hogy DTS-HD MA a sáv ami épp megy, de az erősítő csak DTS-t jelez. A Telekom box akadályoz valamit?
-
Hujikolp
őstag
válasz
Vicarious1 #717 üzenetére
FX File Explorer-ben is van ilyen windows smb. Esetleg azzal is érdemes megpróbálni.
Persze ehhez hozzátartozik egy jó minőségű file megosztás is. -
Hujikolp
őstag
válasz
Firestarter1 #711 üzenetére
Szia,
Szoftver hibás. Üzenj az ügyfélszolgálatnak, cserélik neked.
-
doxa
tag
válasz
Vicarious1 #715 üzenetére
kodiban az smb protokol minimum verzióját tedd v1-re
alapból v3 -
Vicarious1
aktív tag
A boxra letöltöttem a KODI-t, kérdésem, hogy mit kell ahhoz beállítanom, hogy lássa a Windows-os hálózaton a megosztott Filmek mappámat? Odáig eljutottam, hogy a Windows (SMB) látja a számítógép hálózati nevét, kiírja, de ha rákattintok nem nyitja meg a benne levő megosztott Filmek mappát, hanem "SMB operation not permitted" hibaüzenetet ír?
-
törölt tag
Sziasztok. Lehet egy hülye kérdésem? Mi is váltottunk androidos dobozokat,viszont azóta elég furcsán működnek a dolgok olyan mintha alólunk vizhangzana a tv nagyon para mitől lehet?
-
zelos
aktív tag
A boxra feltelepített Plex-el hogy lehet helyi fájlokat lejátszani?
-
Firestarter1
friss újonc
Sziasztok, egy masodik smartboxot probalok beuzemelni, de amikor aram ala dugom, nem csinal semmit. Mind a harom led halvanyan vilagit, es ennyi. Olyan mintha lefagyott volna. Mar mindent aramtalanitottam, ujrainditottam, de semmi. Lehet ezt valahogy resetelni vagy valami?
-
gorgocska
tag
Srácok próbálom teloról átküóldeni a boxra a netflixet de nem tudom az Hbo max simán át tudom küldeni valakinek megy ez .
-
Neocortex87
újonc
Hello,
Szeretném tekerni az adásokat a TV-n.
Jelenleg régi TV előfizetésem van (Szuper családi HD), régi settopbox-al, optikai kábelről.
Ha megújítom a szerződésem és megtartom a régi boxot úgy látom abban szintén csak "archív TV" van és nincs "Record & GO", az csak az új Androidos boxal elérhető.
Mindenképp váltanom kell az új androidos boxra ha tekerni akarom, vagy félreértek valamit? -
mikoljan
tag
Most kaptam egy sms-t, hogy ennek a sz@rkupac menürendszerét január 17-től mindenki számára automatikusan frissítik.
Ez mi a tosz már?
-
zelos
aktív tag
Custom rom-al próbálkozott már itt valaki?... Pl: [link]
-
drjuris
csendes tag
Üdv.
Pár napja váltottunk szolgáltatót...
Két DV8519B-AV boxot szereltek be, a beállításokkal bajlódok.
Az egyik boxon beállítok egy csatornasorrendet, azt átírja a másikon is.
Nem lehet egy Telekom fiókon belül több felhasználót létrehozni és más beállításokat használni a boxokon?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jó látni, hogy a szolgáltatók is haladnak a korral, és a tévéadások megjelenítése mellett eszközeik másra is használhatóak.
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest