Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:03

LOGOUT.hu

Xperia U - A Kisherceg

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) cynu


cynu
tag

Mi5i, peestee83!

A türelem tornaterem! :)
Most már csak a 2013-as Halloween kell megvárni a JB miatt... :)

Nálam most indult az update...

(#1202) peestee83 válasza cynu (#1201) üzenetére


peestee83
aktív tag

Szerintem ha esze van a SONYnak, akkor az idei telefonokat preferálja majd a JB frissítéssel, és a 2011-est halasztja későbbre. Az S-re szerintem már heggesztik, a röbbi sem várhat sokáig... Legalábbis ebben reménykedem :)

Az update maga max. 5 perc :D

Cor ne edito

(#1203) cynu


cynu
tag

Antutu: 5462.... (fw 6.0.b.3.184 )

persze ez nem jelent semmit, de a 6.0.b.1.564-el 5374-et ment...

:DD

(#1204) Diablo50 válasza cynu (#1203) üzenetére


Diablo50
tag

amúgy a pont függ attól is hogy mennyire van terhelve a telefon pl ha több hete nem volt újraíndítva akkor lehet kevesebb a pont vagy ha többször futtatod egymás után akkor lehet jobb is a pont de én is úgy vettem észre hogy az újabb updatekkel gyorsabb lett

(#1205) sdd2 válasza Diablo50 (#1204) üzenetére


sdd2
veterán

Ez így van és ~100 pont eltérés szokott leni a mérésekben.

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15

(#1206) bibi55


bibi55
tag

Nem tudja valaki, hogy ha beviszem Sony Centerbe a telefonom, ott meg tudják csinálni, hogy unlockolhassam a bootloader-t a telefonon? Tudom hogy gari vesztéssel jár, de nem azért maradtam androidnál, hogy csak a Sony által kiadott rom-ot használjam. Ha ezt tudom vettem volna függetlenül.

(#1207) godzsy2


godzsy2
senior tag

Engem pedig az érdekelne, hogy a Telenor vagy a Sony magyar képviselete vissza tudja e tenni a korábbi romot. Az öcsém Mini Pro-jára kijött az ICS és mostanában arra panaszkodik, hogy belassul, akadozik. Az angry birds is olyat csinál néha, hogy betöltődik a kezdőképernyőig, de ott meg sem moccan a képernyője. Újra kell indítania a telefont és utána jó.

Rám mérges, mert én frissítettem le neki az ICS-t, mondván hogy szebb/jobb/gyorsabb lesz, de neki a régi rom jobban tetszett.

Lehet olyat csinálni, hogy mivel nincs megelégedve vele, ezért szeretné vissza a régi szoftvert? hivatalosan vissza tudják rakni? mert végülis én hivatalosan frissítettem és garanciális a készülék.

[ Szerkesztve ]

(#1208) peestee83 válasza bibi55 (#1206) üzenetére


peestee83
aktív tag

A bootloadert nem fogják unlockolni. Ha magadnak csinálod, az garanciavesztéssel jár, mivel a nyitott loaderrel lehetőséged van nem hivatalos ROMot rakni a telefonra.

@godzsy2: az ICS-re frissítetted a telefont, vagy "tiszta" telepítéssel csináltad? Sokan írták, panaszolták, hogy nem megy rendesen az ICS, ha a meglévő rendszert frissítették, csak a tiszta telepítéssel megy rendesen. Próbáljátok meg azt. Visszaállítani mindent gyárira, és azután hajrá :)

Cor ne edito

(#1209) Szlopa


Szlopa
tag

Tegnap nagyon felhúzott a telefon, mert totál elromlott a GPS. 15 perc alatt nem talált jelet. Megkértem tesómat, hogy ugyan nézzük már meg, hogy az ő telefonja (SE LWW) mennyi idő alatt talál, és ugyanazon a helyen, ahol én próbáltam 10 másodperc volt.... Újraindítás után, kb 30 másodperccel nekem is meglett a pozíció, de nehogy már, minden GPS használat előtt újraindítsam a telefont... Ma írtam is mérgemben egy levelet a Sony-nak, kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#1210) FireFoxer válasza Szlopa (#1209) üzenetére


FireFoxer
tag

Sajnos ez pedig előfordul nem csak ezzel a telefonnal hogy nem talál rögtön jelet...
Nem számíts túl terjedelmes és kielégítő válaszra :DDD

bakfitty...

(#1211) Szlopa válasza FireFoxer (#1210) üzenetére


Szlopa
tag

Hát nem tudom, azért egy ha egy Live With Walkman-ben működik, akkor ebben (jóval drágább telefonban) is illene működnie a GPS-nek rendesen. Én ezt nem tudom elfogadni.

(#1212) godzsy2 válasza peestee83 (#1208) üzenetére


godzsy2
senior tag

Nem vágom, hogy mi az a "tiszta" telepítés. csak simán ráraktam a laptopra a telefont, a PC companion szólt, hogy van új frissítés és végigcsináltam az ott leírtak szerint.

Hogyan kell elvégezni ezt a "tiszta" telepítést? Előtte gondolom nem árt egy backupot csinálni vele. Azt is a PC companionnal mentsek vagy van általatok ajánlott jobb program?

A saját telefonomat akkor már eleve ezzel a "tiszta" telepítéssel fogom megcsinálni.

(#1213) bibi55 válasza peestee83 (#1208) üzenetére


bibi55
tag

Nem azt akarom hogy ott ők unlockolják, hanem hogy csinálják meg a telefont úgy, hogy én unlockolhassam ha akarom. Mert ugye jelenleg az enyémet nem lehet a Sony hivatalos oldalán lévő leírással unlockolni, a "bootloader unlock allowed: no" miatt.

(#1214) peestee83 válasza godzsy2 (#1212) üzenetére


peestee83
aktív tag

Elméletileg (ennél a típusnál nem vagyok 100%-ig biztos benne) lehet csak frissíteni a rendszert, vagy teljes telepítést csinálni - ami minden beállítást és alkalmazást leszed, és egy gyári rendszert kapsz. Ha csak frissíted, akkor lehet, hogy bugos lesz a telefon. Vannak, akik azt ajánlják, hogy csinálj egy gyári visszaállítást, majd told fel az ICS-t, és csak utána menjenek a programok fel :)

@bibi55 Szerintem nem fogják megtenni. De meg lehet kérdezni

Cor ne edito

(#1215) godzsy2 válasza peestee83 (#1214) üzenetére


godzsy2
senior tag

most nem értelek pontosan. Ha eleve ICS van fent a Mini Pron és csinálok rá egy gyári beállítás visszaállítását, akkor visszaáll a Gingerbread-re? Szerintem már az ICS romja van benne. Ha most nyomok rajta gyári beállítást, akkor azt az ICS-en végzi el, nem? Akkor hogy rakjam rá újra, hisz a PC companion úgyis azt fogja írni, hogy naprakész.

[ Szerkesztve ]

(#1216) youngboy válasza godzsy2 (#1215) üzenetére


youngboy
senior tag

Szerintem ő arra gondol, hogy frissítés után ajánlatosnak szokták mondani a gyári resetet.

(#1217) papi77 válasza youngboy (#1216) üzenetére


papi77
addikt

Inkább előtte...

Az első: NOKIA 1611

(#1218) youngboy válasza papi77 (#1217) üzenetére


youngboy
senior tag

Személy szerint egyik verziót sem értem, miért kellene külön megcsinálni. Nem szabadna, hogy ez problémát okozzon. Bár belegondolva az előttének több értelme van.
:)

(#1219) papi77 válasza youngboy (#1218) üzenetére


papi77
addikt

Állítólag sok program bezavar.

Az első: NOKIA 1611

(#1220) peestee83 válasza godzsy2 (#1215) üzenetére


peestee83
aktív tag

Jól mondják, úgy értettem előtte. Nem egy ismerősöm járt úgy, hogy a felrakott programok miatt nem volt tökéletes a rendszer. Kicsit a Windowshoz hasonlítható. Ott is a tiszta telepítést ajánlják, a frissített op. rendszerrel legtöbbször csak a baj van.

A megfogalmazásom kicsit rossz volt, utólag is elnézést érte - munkahelyről írtam :R

Cor ne edito

(#1221) godzsy2


godzsy2
senior tag

de akkor hogy oldjam meg, ha már fent van az ICS? akkor most már elég egy gyári beállítás visszaállítása?

és ezt miért nem eleve így csinálja a PC Companion, ha a Sony mérnökei tudják, hogy ilyen bugok előfordulnak? Miért nem úgy szól a telepítés első két pontja, hogy: 1. csináljon biztonsági mentést... 2. Nyomjon egy factory-reset-et?

S ha én most fel akarom rakni az új frissítést, ami végre nálam is megjelent, akkor nyomjak előtte én is egy gyári beállítás visszát?

Szerk.: Látom közbe írtál. :)

[ Szerkesztve ]

(#1222) papi77 válasza godzsy2 (#1221) üzenetére


papi77
addikt

A Sony U esetében majd ha megjelenik az ICS,akkor már úgy csináld!
A Mininél + így utólag nyomj egy teljes visszaállítást!

Az első: NOKIA 1611

(#1223) godzsy2 válasza papi77 (#1222) üzenetére


godzsy2
senior tag

Aha, értem. Köszi a tanácsot. :R
És a mostani frissítéssel is így tegyek (6.0.b.3.184)?

A Companion miket ment le backup-ként? Most arra gondolok, hogy az Angry Birds-ben elég sokáig eljutottam, vannak szivatós pályák és nagyon nem akarom őket újra végigszenvedni. :DDD
Ez azt is lementi vajon? Milyen backup programot ajánlotok az adatok lementésére?

(#1224) Diablo50 válasza godzsy2 (#1223) üzenetére


Diablo50
tag

Én hülyeségnek tartom ezt a gyári vissza állítást / resetet ! Az Én Xperia U-mra 3x jött eddig frissítés és mind a 3x simán csak a PC Companionnal frissítettem és kész ! Nem csináltam gyári vissza állítást meg semmit se és legalább megmaradt az Angry Birdsem és minden más progim meg minden ! Ha kijön az ICS akkor is csak simán updatolom és nem resetelem.

Barátomnak akinek Xperia S van ő 2x updatolt és utána 3. nak jött neki az ICS mind a 3x csak sima updatet csinált nem resetet és neki sincs semmi baja se a telefonjának és nekem sincs semmi bajom.

( Angry Birdsem miatt agybajt is kapnák :D a Space az full minden 3 csillagos még a danger zone is meg az új space tojásos pályák is :D , seasons is majdnem full kész és a sima angry birds is 1 pályától egészen a ham em high ig full 3 csillagos minden :D megszenvedtem velük :D )

[ Szerkesztve ]

(#1225) papi77 válasza godzsy2 (#1223) üzenetére


papi77
addikt

Szerintem most nem kell,majd az ICS-nél!
Én is tegnap raktam fel a 6.0.B.3.184-es Buildet,és semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam eddig!Pedig nyúzom rendesen :DD

Diablo50 : Csak a GB-ről ICS-re váltásnál ajánlott a visszaállítás!

[ Szerkesztve ]

Az első: NOKIA 1611

(#1226) bibi55 válasza Diablo50 (#1224) üzenetére


bibi55
tag

Attól hogy te hülyeségnek tartod, még nem az. Én sokszor futottam ilyen bajokba anno Galaxy Spicánál, hogy mikor másik romot tettem fel, elfelejtettem factory reset-et nyomni, és mikor beindult az előző appok csak fc-ztek, vagy ha el is indultak, akkor sem mentek megfelelően. Lehet hogy itt a sony által kiadott rom-oknál nem kavar be annyira, de én inkább nem kockáztatok. :)

(#1227) Diablo50 válasza bibi55 (#1226) üzenetére


Diablo50
tag

hát nekem 1x se volt semmi baj és az ismerősömnek sem...az meg megint más ha rootolva van a telód és úgy rakosgatsz mindenféle custom romot föl akkor igen lehet sőt biztos hogy kell factory reset de nekem U-nál , barátomnak S-nél 1x se volt gond hogy nem volt factory reset ( ezért is tartom hülyeségnek )

Hozzá teszem hogy nekünk nem rootolt a telónk

[ Szerkesztve ]

(#1228) papi77 válasza Diablo50 (#1227) üzenetére


papi77
addikt

Na jó,de a U-nál még nem is jelent meg az ICS!

Mondjuk egy factory-reset sem garancia,arra,h minden tökéletesen működjön,mint ahogy azt az S topikban is lehet olvasni!

[ Szerkesztve ]

Az első: NOKIA 1611

(#1229) kicsisean


kicsisean
tag

sziasztok, az sxu-ra hol lehet kapni ilyen xperia feliratos színes takarófedelet? köszi:)

(#1230) Zsembi77


Zsembi77
csendes tag

Olvastam hogy ki tudtátok kapcsolni a világító fénycsíkot.

Ez tényleg normál a telefon menüjéből sikerült többeteknek is?

(#1231) Bogyi007


Bogyi007
veterán

No nekem is feltelepült ez a 6.0.B.3.184-es Build. Igazság szerint ez most miért is olyan jó n nekünk? Mit tartalmazott ez a frissítés?

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#1232) peestee83 válasza Bogyi007 (#1231) üzenetére


peestee83
aktív tag

Valószínűleg kisebb optimalizációt tartalmaz csak ez a frissítés is. Semmi újat nem találtunk a rendszerben :)
De pár észrevétel:
kd: "Nekem úgytűnik,hogy mióta frissítettem 6.0.B3.184 re azóta nem pixelexs a videó felvétel"
Anaghmar: "Mintha több lenne a szabad memória a .3.184-el"

@Zsembi77: A Screen Filter nevű alkalmazással lehet. Playen megtalálod

Cor ne edito

(#1233) Szlopa válasza FireFoxer (#1210) üzenetére


Szlopa
tag

Válaszolt a Sony:

"Tisztelt ......!

Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Sony Xperia Ügyfélszolgálattal.

A kérdésével kapcsolatban,

Sajnálattal értesültünk a problémájáról. Kérjük, készítsen biztonsági mentést és frissítse a készüléket a Sony PC Companion alkalmazással. A program megtalálható a készülék memóriakártyáján vagy letölthető a weboldalunkról a http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/ címen. A frissítéshez a telefont USB kábellel a számítógéphez kell csatlakoztatni, majd a PC Companionban a Support Zone menüpontban a frissítést vagy javítást választani. Amennyiben problémák lépnek fel a PC Companion használata közben, használhatja az Update Service programot, ami letölthető a http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/ címen. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát, azt szeretnénk Önnek javasolni, hogy telefonját vizsgáltassa át a szervizünkben. Telefonját az alábbi módokon tudja eljuttatni a kijelölt szerviz központba: 1.) Leadva az Ön mobilhálózat szolgáltatójának (Telenor, T-Mobile, Vodafone) valamelyik üzletében ahol telefonját vásárolta. 2.) Annak a viszonteladónak az üzletében ahol a telefonját vásárolta. 3.) A MediaMarkt vagy Saturn üzletek valamelyikében, mivel ezek hivatalos Sony Mobile szerviz átvevő helyek. 4.) Egyenesen a szervizközpontba postaküldeményként, vagy személyesen leadva a következő címen (CORDON ELECTRONICS KFT: Tel: +361 231 0331, Cím: 1045 Budapest Széchenyi tér 9). Ügyfeleink figyelmébe ajánljuk, hogy a telefon szervizeléséhez szükséges a vásárláskor kapott számla és a szabályosan kitöltött garanciajegy. A Sony Mobile szintén szeretné az ügyfelek figyelmét felhívni arra, hogy a telefonon tárolt személyes adatok elvesztésének elkerülése érdekében készítsenek biztonsági másolatot mielőtt a készüléket javításra beadják."

Az az érdekes, hogy mióta megírtam a levelet, egyszer sem volt gond a készülékkel... :(
Ha beviszem a szervízbe, és nem produkálja a hibát, akkor sokra megyek vele, max hülyének néznek...

(#1234) rongyi


rongyi
aktív tag

Sziasztok!

Most vettem egy U-t és a boltban az eladó mondta, hogy első töltésnél 14-16 órát kell etetni kikapcsolt állapotban. Mai akkumulátoroknál ezt mennyire kell komolyan venni?

(#1235) mrlujoak válasza rongyi (#1234) üzenetére


mrlujoak
veterán

Nem.

Az eladó hülyeséget beszélt.

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

(#1236) Nimda válasza rongyi (#1234) üzenetére


Nimda
addikt

A mai modern akkuknál ez teljesen felesleges.Inkább a kisütés az,amit nem szeretnek,mindig legyen valamennyire feltöltve.

(#1237) rongyi


rongyi
aktív tag

Szóval akkor, ha feltöltődött nyugodtan használhatom és nem kell kivárni a 16 órát?

(#1238) sdd2 válasza rongyi (#1237) üzenetére


sdd2
veterán

Egyáltalán nem kell megvárni. Szerintem 10% alá ha lehetőséged van rá ne merítsd.

Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15

(#1240) hurrikan válasza rongyi (#1237) üzenetére


hurrikan
addikt

Őskor :)
már nem ezeket az időket éljük :)
arra figyelj hogy első napokban teljesen merítsd le és teljesen töltsd fel

Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps

(#1241) rongyi


rongyi
aktív tag

Csak nálam halk a telefon vagy ez alapból csak ennyit tud (külső hangszóró)? Összemérve a régi Omnia 2-mel oda meg vissza veri ami a hangot illeti, pedig minden csutkára fel van húzva (az Omnia csak olyan 75-81 %-ra). Egyelőre még az alap 2.3.7-es android van rajta 6.0.B.1.564-es builddel.

(#1242) Nimda válasza rongyi (#1241) üzenetére


Nimda
addikt

Be van kapcsolva az xloud?

(#1243) rongyi


rongyi
aktív tag

Igen. Néztem azzal és anélkül is. Alig hallható a különbség. Így is úgy is halk.

(#1244) Mi5i válasza rongyi (#1243) üzenetére


Mi5i
aktív tag

Szerintem is sajnos, de elhelyezéstől is függ nagyon. Pont rajta fekszik a hangszórón szinte, ha le van rakva rendesen a telefon bárhová.
Emellett nekem (agybadugós) fülessel sem elég sajnos, nem halk egyáltalán, de még jó lenne egy 10-20%-ot húzni a hangerőn, w810i-m gyárilag jobban nyomta ki magából a zenét. Persze különböző a muzsikák hangereje, de az eltelt közel 1 hó alatt nem egyet hallgattam csak.

[ Szerkesztve ]

(#1245) rongyi válasza Mi5i (#1244) üzenetére


rongyi
aktív tag

Headsettel elfogadható a hangerő, viszont amikor valakivel telefonálok, akkor nagyon kell fülelnem, hogy megértsem mit mond. Utcán pedig sokkal rosszabb a helyzet. Ha letöltöm a legújabb frissítést, akkor az segíthet a gondomon?

(#1246) Nimda válasza rongyi (#1245) üzenetére


Nimda
addikt

Hát a beszéd minösége valóban nem a legjobb,hallottam már szebb hangzású telefont.A frissités meg mindig ajánlott.

(#1247) jófejsrác válasza Mi5i (#1244) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Szerintem teljesen korrekt a füles. Alaphelyzetben természetesen nem valami nagy durranás, viszont én megvettem a "powerampot". Kis finomhangolással, nagyon bika hangzást lehet összeszedni vele. Ez a program valóban megéri az árát. Hangminőség telefonáláskor szerintem nem vészes, inkább az 1-2mp delay amit nekem meg kellett szokni.

(#1248) Nimda


Nimda
addikt

A gyári böngészövel nem müködik a flash,amióta alaphelyzetbe állitottam.Kipróbáltam a dolphin browsert,de ezzel sem müködik...egyedül az opera mobillal hajlandó müködni,de nem értem,hogy miért :F valaki tud rá megoldást,hogy a gyárival is müködjön?

(#1249) rongyi


rongyi
aktív tag

Újabb "feature" jelentkezett a készüléken. Kint a kertben tevékenykedtem és rajtam volt a gyári headset. Hallottam, hogy bejövő hívásom van, felvettem és kb. 2-3 másodperc múlva szétkapcsolt a telefon. Ezt még eljátszotta kétszer vagy háromszor. Igazából kicsit most már kezdek bepöccenni, mert először jött a hangszóró halksága most meg ez. Nem tudom milyen izgalmas "fícsörök" várnak még rám :)

(#1250) Tamarel


Tamarel
senior tag

Nekem nincsenek ilyen gondok. A hangerő jó, a hang nem késik, szétkapcsolás sincs...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.