- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
factory01
tag
válasz
Quasi_modo #4299 üzenetére
na írom mik vannak benne:
van a sajátom wifi hálózatom
priorítás:1mobilvideo
prioitás:2pannon data
pioritás:3ez a 3 db van benne.
-
Quasi_modo
nagyúr
factory01 A kapcsolatok beállításánál be vannak éállítva a prioritások?
beaállítások/kapcsolatok/célok/internet -
factory01
tag
válasz
Quasi_modo #4254 üzenetére
kiszedett kártyáról fogyhat,mert kártyás nem előfizetéses szóval nem izgat,tiltsák le aztán örüljenek neki.
-
factory01
tag
már párszor leírtam,hogy a gyári programokon kívül nincs semmi a telefonon és még azokra sem mentem rá 1x sem,szóval nem futhat semmi.
Én arra a megállapításra jutottam,hogy mikor wifizek vele lehet hogy a wapot használja vagy fogalmam sincs,ezentúl ha felmegyek vele wifire majd offline módban használom,akkor ugyebár olyan mintha nem lenne benne kártya és így biztos nem eszi le róla a pénzt.
Nem tudom mitől ette le,gőzöm sincs,én csak a netre tudok tippelni,ez a nokiámnál még egyetlen egyszer sem fordult elő,úgyhogy lehet én vagyok a hülye vagy nem is tudom mit írjak,de én a telefon rovására írnám ezt.... -
Magnum_
nagyúr
válasz
Obolony #4281 üzenetére
nem akarok itt vitatkozni, de
a btk 279: Visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel279. § (1) Aki forgalomba hozatal céljából olyan közfogyasztási cikket készít vagy tart, amely az egészségre ártalmas, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki ártalmas közfogyasztási cikket forgalomba hoz, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Aki a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanul követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.mi köze ehhez?
nem a 296/A-ra gondolsz?
nem áll meg. higgyé' nekem. széleskörű, nyilvános tájékoztatásra terjed az ki.... ez polgári jogi kategória. ilyen miatt feljelentést tennél, szerinted nem utasítanák el kapcsiból?pont azért, mert pogári jogi kategória. hibás teljesítés. Ptk 305.
de ezen kivül tippem sincs, mire gondolsz a Btk-ból...
-
Viktor77
titán
Kicsit takarítottam. Obolony pihen egy napot, (nem éppen első) személyeskedésért.
Kéretik ezt (személyeskedés) és a smiley áradatot (az OFF-ról nem is beszélve) mellőzni. Nem szeretnék visszanézni ezek miatt. -
Obolony
senior tag
válasz
Senser87 #4276 üzenetére
ez hoax... kar ilyen dologgal floodolni a forumot, meg ha joindulatuan is
Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője az Indexnek elmondta, mindkét lánclevél valótlanságokra épül. "Magyarországon fogadott, külföldi hívásért a mobilszolgáltató semmilyen esetben nem számlázhat, de nem is teszi, nem kaptunk még ilyen bejelentést. Az első lánclevélben szereplő szám egy angol mobilszám, a másodikban szereplő számok közül az egyik előhívó, a +393 olasz mobilra mutat [2], a többi pedig nem létezik. Amennyiben normál külföldi mobilszámot hívunk vissza - akár gyanútlanul is - a magyar mobilunkról, akkor tarifacsomagtól függően is maximum pár száz forintot fizetünk percenként. Az pedig, hogy ne lehetne megszakítani egy hívást, egyszerűen lehetetlen, ilyen nincs" - fogalmazott.
Sokaknak ilyen láncleveleket olvasva az a félelme, hogy a visszahívott szám emelt díjas, azt azonban kevesen tudják, hogy itthonról külföldi emelt díjas számokat nem lehet hívni. "És más országból a magyar emelt díjas számokat sem, gondoljunk a Megasztár példájára, ahol lehetett ugyan külföldről szavazni, de meg volt adva az adott ország emelt díjas száma. Elméletben lehetséges a külföldi emelt díjas szám hívása, de ehhez speciális előhívók szükségesek, és a lánclevélben foglalt számok nem ezek" - fogalmazott. Ráadásul a magyar mobilszolgáltatók nem is adnak meg a tarifatáblázatban külföldi emelt díjas számok hívására irányuló összeget, vagyis nem számolhatnak fel érte díjat.
A lényeg tehát, hogy a több ezer eurós számlát előállítani magunknak fáradtságos munka, talán úgy lehetséges, ha napokig lógunk egy nagyon távoli országban, mondjuk a Zöld-foki Köztársaságban bejegyzett mobilon, de ennek nincs nagyon sok értelme.
-
Senser87
tag
válasz
Quasi_modo #4279 üzenetére
IQ-tesztnél, ha beírom valaki másnak a számát akkor is levonja neki a pénzt? Met akkor eléggé lehetne szopatni a másikat...
-
Senser87
tag
Kivettem az üres sorokat, így rövidebb lett.
-
Senser87
tag
RENDŐRSÉGI ÉRTESÍTÉS!!!
Kuti Erika r. szds.:
Megyei kollégámtól kaptam a figyelmeztetést.
Kérem, küldjétek tovább minél több ismerősötöknek.
Figyelem... fontos!!!
A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy +39.....-es hívás, de nem
vettem észre, és mivel Olaszországra tippeltem, és senkit nem ismerek, aki
most ott lenne, nem hívtam vissza.
Szóval ez tényleg létezik.
A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen!
Február 5.-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó
Fórumon, Marija Kusity, a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a
következő értesítést közölte:
"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta
bűncselekményre.
Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk
is eljött.
A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon
kijelzőjén megjelenik egy nem fogadott hívás.
Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen.
A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a
hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394.,
(ebben a konkrét esetben +393193260045 +393193260045 szám volt), és mindjárt
kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz,
de ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.
A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett.
Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon."
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.
Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, minél több emberhez juttassa el ezt az információt.MSN veszély! Átverés!
Vigyázzatok!
Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt.
Ez egy nagy átverés!!!!!
Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez.
Ha itt megadod a számodat, és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t.
Ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről!
Innen kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából,
de kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs ilyen opció, hanem egy telefon-automatát hívogathatsz munkaidőben.
Szóval ez a jelenlegi egyik LEGNAGYOBB CSALÁS, amely kimondottan a diákságot célozza!
Kedves Ismerősök!
Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: +4478...
Ne vegyétek fel a telefont, ha ilyen számról van hívásotok, és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet.
Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán - kb. 3-4 csörgés után - lerakják a telefont.
A telefonhívások főleg este történnek!
Tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik!
Köszönöm a segítséget:
Kuti Erika r. szds.
bűnmegelőzési főelőadó
Henrikné Haklits Zsuzsanna
testvérvárosi és kisebbségi ügyintéző
Szombathely Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatala
Tisztségviselői Osztály
9700. Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.
Tel: +36 94 520-276
E-mail: henrikne.zsuzsanna@szombathely.hu -
Senser87
tag
válasz
Quasi_modo #4274 üzenetére
Feltenném a levelet, de nemtom hova, mert nem annyira rövid, megosztanám Veletek!
Csak mondd meg hogyan -
Senser87
tag
Iwiw-en kaptam egy továbbított levelet, az új csalás módszerekről, amik telefonon keresztül érik az embert, az egyikkel már találkoztam is, szóval nem kamu a levél, simán lehet, hogy belefutott egy ilyenbe... Nem a telefon hibája, ez sztem sokan felfogták.
-
válasz
Obolony #4269 üzenetére
És mi van akkor? Ha garanciális a telefon, akkor az új tulajdonos elviheti, ha nála is gond lenne (feltéve, hogy nem egy telepített program vagy rossz beállítás a forrása mindennek, őszintén nem olvastam el az alapproblémát). Attól hogy eladja, még nem lesz csaló, főleg, ha odaírja, hogy mit tapasztalt.
Ha teljes áron, hibátlanként árulja, az nyilván más kategória, de akkor is: közöd?
Saint_: Akkor én vagyok a kivétel, mert én mindig leírom minden baját az áruimnak.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
factory01 #4248 üzenetére
persze,most találtam itthon egy vodás kártyát azt bele teszem és az lesz a teszt,ha arról is eszi a pénzt akkor sajnos eladás útjára kell bocsájtanom
Te sem gondolhatod komolyan, hogy a mobil eszi a kártyádról a pénzt.
Csak valami program (vagy annak hibás beállítása), illetve a szolgáltató lehet a ludas.
Ha pl. a szolgáltató, akkor lehet hogy a kiszedett kártyáról is fogyni fog a pénz mintha benne lenne a mobilban. (illetve akár erre is van esély. Bár ha a központjukban valamelyi operátor telefonál a te számládra, akkor azt úgy is csak aktív számmal teszi. Bár ezt nevezhetjü összeesküvés elméletnek is.)
De benézhetsz ide is. -
banpity
tag
Sziasztok
Csak egy észrevételem lenne ezzel a problémával kapcsolatban (pénz fogyás )
Azért ez az összeg amit írtál elég magas ahhoz hogy nem gyenge adatforgalmat bonyolítson le a teló.Ezt szerintem simán észre kellene venned hogy valami progi fut a háttérben ami ennyit "fogyaszt".És mi lenne ez a progi????Net?? Ezek a progik általában rákérdeznek hogy mit akarsz használni Wifi, Wap, stb.....Jah még annyi hogy én T-s vagyok vagy is asszonyé és 5 előfizetésünk van (Mátrix honvédségi).Az én pannonos számomat áthoztam a T-re és azt is belevették a mátrixba.Egymás között ingyen beszélnünk és hogy ne kelljen 2 telót cipelnem magammal a 20-as át van irányítva a 30-asra.1 évig nem is volt gond de decemberben kiszámláztak arra a telszámra 6000Ft-ot ami kb. 4 hónapja még csak telefonban sem volt.Bementünk a T-hez és reklamáltunk hogy akkor most hogy is van ez??Be akarták beszélni hogy ezt mi rosszul tudjuk és nem ingyenes az átirányítás.Azután mégis csak kiderült hogy ingyenes de simán kiperkáltatták volna velünk azt ami ingyenes.
Nah csak ennyit a szolgáltatókról -
törölt tag
válasz
factory01 #4249 üzenetére
ha még nincs rajta semmi, akkor egy hard reset -et is meg lehetne próbálni, mert mégis úgy tűnik, hogy valamilyen program a háttérben felmászik a netre, ha csak a wifi kapcsolat aktív, akkor lehetetlen, hogy eltűnik a pénz a kártyádról. rengetegen használjuk a wifi -t nap mint nap a telefonon, de ilyen probléma szerintem nincs/nem volt senkinek
-
muveszur
addikt
Azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz magyar kinetikus görgetéses firmware. Az a biztos, hogy UK-ban januárban elérhető lesz, HyperX pedig jön a 2.0-ás ROM-jával.
Persze, aki a gyárit szereti, annak ez nem jelent semmit.
Az biztos, hogy magyar nyelvű új gyári ROM több mint egy hónap múlva lesz csak! -
törölt tag
-
muveszur
addikt
válasz
grippen53 #4241 üzenetére
Ez az firmware az, amit talán tegnap vagy tegnapelőtt írtam ide be. A Play online bolt telefonjai kapták hivatalosan a frisssítést. Nincs benne semmi módosítva, csak pár plusz könyvjelzőt tartalmaz.
Viszont szeptemberi a ROM alapja. De újabb, mint az eddigi bolgár, és magyar gyári szoftverek. Ha ezt kb 1 hónapja elérhető lenne, akkor örültem volna, hogy van egy elég új firmwarünk. Most viszont, hogy közeleg a kinetikus firmware, nem sokat dob a latba számomra.
zola: Samsung I8910 Omnia HD XXII1 PRTII1 Play Poland <--- Erről a firmware-ről van szó.
Egyébként nem értem, miért az II1 lett az alapja ennek a firmwarenek. Rengetegen panaszkodtak, hogy rossz az akku üzemideje ezzel a firmware-rel. II2-ben pedig javították is. Akkor miért az II1 lett az alapja?
-
factory01
tag
nem mutat semmit csak 0-lát,múltkor mikor hard resetet csináltam akkor volt adatforgalom,mert kint volt az E betű,aztán átállítottam ésd utánna nulláztam azóta nullán van,szóval nem volt adatforgalom úgyhogy fogalmam sincs ez mitől lehet,veszek egy új kártyát a jövő héten,ha még 1x eljátsza ezt velem akkor eladom a francba és veszek egy N97-es......
-
-
grippen53
csendes tag
Az user fórumon kint van az XXII1 lengyel firmware ami tartalmazza a magyar nyelvet eddig tökéletes gyors és stabil.
-
factory01
tag
válasz
Quasi_modo #4226 üzenetére
hát köszi,de ez nagyon szomorú,de most komolyan kérdezem,nincs olyan program vagy valami ami eheti a kártyáról a pénzt?vagy a wifi eszi a káryáról?ilyenről hallottatok már?mert én nem tudok mást elképzelni.
amúgy a gyári softver rajta,semmi progarmot nem telepítettem rá,csak a gyáriak vannak rajta. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
factory01 #4224 üzenetére
Akkor kérj egy részletes elszámolást a Pannontól erről az időszakról. Illetve reklamáld meg a dolgot és akkor úgy is küldenek. Nálam is volt, hogy tünt el a pénz, aztán reklamáltam, nem ismerték el, viszont azóta nem tűnik a pénz. (a részletes listában ismeretlen számok hívása volt, szintén Pannon)
-
factory01
tag
válasz
Quasi_modo #4222 üzenetére
nincs semmi az írja,hogy 0
a nokiámmal is ugyan így neteztem azzal semmi ilyen problémám nem volt,ennél a telefonnál meg ilyen minuszokba megy kártya,eddig nem fordult ez elő csak ennél a telefonnál. -
phaet0n
tag
válasz
factory01 #4221 üzenetére
A böngésző beállításainál próbáld meg az általános résznél, hogy a kapcsolódási pont mindig rákérdez legyen.
Olvastam ilyet, hogy megeshet, hogy azt hiszi a user, hogy wifizik, közben meg a hálózati netet használja.#4220: Nálam nincs ilyen. Bármelyik ikonra rányomok, besárgul.
-
factory01
tag
van egy nagy problémám.
Pannonos kártyám van,valamitől a pénz minuszba ment raja,küldött egy sms-t,hogy -4200 ft van rajta,elvileg a waptól volt,mert arra ment fel.Ma töltöttem rá 5000 ft-ot és azt írja,hogy -6223 ft az egyenlegem.
Valami létezik,hogy eszi a pénzt a telefonról?wifizni szoktam a saját itthoni hálozatomról,az létezik,hogy wifizés közben eszi a pézt róla vagy mi?mert ez nagyon idegesít. -
hanti
senior tag
Felraktam ezt a szoftot tesztelni
Samsung I8910 Omnia HD firmware XXIL4 XEUIL2 Generic United Kingdom
Eddig stabil és gyors, működik a kinetikus görgetés is, viszont van egy furcsa hibája ( amit Hyperx is jelzett) a memória kártyára rá ír valami filekat és teljesen belassul, ha kiveszem akkor minden jól működik. A java motor gyors és stabil. -
zola-
őstag
Még egy dolgot vettem észre a telefonon.Több menüben és almenüben is megfigyelhető, de itt szemléltethető a legjobban:A beállításoknál ahol felhozza az ikonokat, ott ha megérinted őket, akkor csak a jobb oldali sorban lévő ikonok "jeleznek vissza" csak azok körül sárgul be.A többi nem.Ha egy kicsit gondolkodik a teló valamelyik menüben nem tudod, hogy vette-e az érintést.Ezt tegnap vettem észre.Gondolom a tiétek is ilyen, mert nézegettem tesztvideókat azok is olyanok voltak.Gondolom a szoftvert nem így akarták eredetileg.
-
phaet0n
tag
-
ako001
aktív tag
válasz
Quasi_modo #4211 üzenetére
A szervizes dolgot jól gondolod. A többiről ott kellene érdeklődnöd, hogy azt ottani szoftver nyelvi csomagjával mi újság. Illetve, hogy van-e lehetőség FW cserére (akár szervizben).
Köszi,akkor majd felhívom őket.
-
phaet0n
tag
A szervizes dolgot jól gondolod. A többiről ott kellene érdeklődnöd, hogy azt ottani szoftver nyelvi csomagjával mi újság. Illetve, hogy van-e lehetőség FW cserére (akár szervízben).
#4207:
Ugyanaz a helyzet, mint a videón sajnos (nem működik tökéletesen). Pedig jópofa dolognak ígérkezik. -
ako001
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában szeretném lecserélni a Nokiámat egy ilyen Samsungra.Mivel Ausztriában tartózkodok az év nagy részében,ezért nekem kézenfekvő választás a noteboksbilliger-töl rendelnem.Azt írták,hogy 1év Samsung garanciával adják.Gondolom akkor bármelyik szervizbe leadhatom,ha problémám van?A másik kérdésem,hogy a billentyűzet kiosztást lehet változtatni,és vajon lehet-e rajta magyar nyelvű menü?
A választ előre is köszönöm. -
Senser87
tag
Kíváncsi vagyok van-e autofocus videofelvétel közben.
-
phaet0n
tag
válasz
muveszur #4205 üzenetére
Semmi gond, csak amiatt kérdeztem, hogy benne lesz-e, mert az ilyen betatesztes dolgok tartalmaznak olyanokat is, amik a véglegesben nincsenek benne. Csak mivel nem hallom, hogy mond-e róla valamit, nem tudom, miről van szó. Egész jól néz ki, csak még bugosnak tűnik. De gondolom, ha benne lesz a véglegesben, javítják.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topic
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest