- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balzsika47
csendes tag
válasz
arcitec #43554 üzenetére
Véleményem azért lehet, nem? S21 Ultrám volt, nem S22. Volt fejlődés nyilvánvalóan, de érdemben úgy semmivel nem adott többet, mint az S8. Nagy akkumulátor, aha csak kb. ugyanannyit bírt, mint az S8 a hatalmas kijelző és felbontás miatt. Vagy állítólag a sokkal jobb kamera, ami csak túl van hypeolva, szerintem nagyon kevés ember használná ki a mindennapokban a 100x-os zoomot.
Ja és ugyanúgy vannak ennek is típushibái. -
bmt50
senior tag
válasz
arcitec #43385 üzenetére
S23 Ultrát nem nehéz megszokni, csak nehéz kifizetni, meg nagyon könnyű leejteni. Ár/érték kategóriát értelmetlen keresni rajta. Az S-Pent sokan ki se használják.
A feleségemnek és a lányomnak iphone-ja van: a saját csengőhangok beállítását és az mp3 fájlok felmásolását leszámítva imádja mind a kettő. De ezeket én megoldom okosba 😉
Nagyon elszállt a Samsung az árakkal, igaz megnőtt a támogatási idő is 🙂
Én nem vennék Iphone-t, mert imádok warezolni. De ha nem bizseregne az ujjam, hogy egy fizetős alkalmazást ingyen töltsek le, akkor már rég váltottam volna, mondjuk egy Iphone 11Pro-ra, vagy 13Pro-ra. -
sch_a
addikt
válasz
arcitec #39789 üzenetére
Nem volt szándékomban sértegetni. A DEX és a mirroring pedig nem ugyanaz. Mint írtam, a SmartView-hoz sem kell semmit letölteni. Windows-on magyar nyelven pedig 'Csatlakozás' az alkalmazás neve. Enterprise edition-ön alapból telepítve volt, Home/Pro kiadásnál lehet, hogy neked kell telepíteni a Gépházban. Örülök, hogy végül megoldottad. Még ha nem is azt, amit eredetileg kérdeztél.
-
-
Clever0
senior tag
válasz
arcitec #38125 üzenetére
Én is tudom, hogy a 20-80-at sőt a 25-75 határokat ajánlják, de csak mostanában néztem meg, hogy ez pontosan mit is jelent. Eddig is gyanús volt, hogy a zseblámpák 18650-es elemeinél a töltők nem foglalkoznak ilyesmivel és a lámpa is csak akkor tilt le, ha nagyon lecsökkent a fesz, pl. 2.7 V alatt van. A tele akku 4.2V a telefonnál is, de a 0%-os még szinte félig van, ezért nem értem a parát és a telefon korlátozásait.
(Az már más kérdés, hogy 15% alatt a telefon csipog, 5%-alatt már halvány és fényképkészítésre sem hajlandó.) -
novinyul
veterán
válasz
arcitec #38099 üzenetére
Samsung szerviz elég jól dolgozik(Oktogon) gyári alkatrészek + az ahhoz kiadott ragasztóval, nem nagyon lehet elbaxni az összerakást. Amúgy meg kapsz jegyzőkönyvet( kiadott alkatrész, elvégzett munka) De egy érdekesség, pl. nekem már 1.5 éves a telefon(akkumulátor 1 év garancia) de mivel a kijelzőn már volt egy kisebb beégés(én nem vettem észre) így cserélték azt is. Igen ám, de a kijelzőn van rajta az akkumulátor(nem gyengén felrakva) szóval így az is cserélve lett, plusz a gyári szerviz alkatrész a keretet is tartalmazza! Így a legkevesebb ragasztassál lehet a telefont javítani, konkrétan csak a hátlap marad.
-
törölt tag
válasz
arcitec #38097 üzenetére
Igazad van, nem erőszak a disznótor
- Hivatalos szerviz dokumentációd van az új alaplapról, ami plusz 6 hónap garanciát is jelent,
- a gyári szerviztől kapsz új, karcmentes hátlapot is (ami szintén növeli a telefon értékét),
- nyomás-próbázzák a telefont, tehát ugyanúgy IP68-as marad.
Ez a telefon jelenleg szép állapotban, 2 évesen is eladható 80-90ezerért.
Persze, a fiók mélyén is jól elvan. -
-
Rinocerosz
őstag
válasz
arcitec #37706 üzenetére
A Clear View tokot csak úgy simán fólia nélkül használod? Nem lett még baja a kijelzőnek?
Nekem van rajta a samsung gyári fólia, de már az utolsót raktam fel rá :( persze a pláne, hogy az utolsót nem sikerült rendesen... eddig 7db raktam fel és eddig mind jó lett
Na, de mindegy ez van, ha nagyon nem karcolódik akkor le veszem én is :) -
törölt tag
válasz
arcitec #37706 üzenetére
S7-en volt. Szép, okos, de pár hónap után a műbőrzsanér rész nem tartott eleget, és a munkásruha mellzsebében az ablakos rész hajlandó volt annyit mozdulni, hogy a mágnes már nem érte el a kijelző megfelelő pontját, és mindig feloldott.
Illetve munkakörömből adódóan olyan a helyzet, hogy szoktam vésni, meg mindenféle poros, törmelékes dolgot csinálni. Volt az évek alatt amikor por, törmelék került a kijelző, és a tok előlapja közé. Mivel a tok puha kis benyomódással megtartotta ezeket, és a fent említett mozgás miatt mindig bele is csiszolta a fóliába....
Tehát levonva a konzekvenciát, a CV tok jó. Szerettem, de nem való abba a környezetbe ahol én előfordulok. Így az S9+ esetében alapban csak valami oldalt, és hátsót fedő vékony héjazatban gondolkodtam és be is jött. Egyik fórumtárs aki kollégám is hozott mikroszálas napszemüvegzacsit, abba belerakva teljesen jó a felhasználói élmény....
A szörnyű inkább az, hogy a Note 10 Lite-hoz amikor kerestem szintén csak valamilyen flip jellegű tokot találtam a vállalható kategóriában.... -
samu74
addikt
-
zsolez76
tag
-
törölt tag
válasz
arcitec #37245 üzenetére
Nyugi. Engem is leugattak Február(?) elején, amikor bár kicsit nyersen, de szóvá tettem, hogy ha arra a hónapra van írva, hogy jön a frissítés, és még a hónap 80%-a hátravan, akkor miért is köcsög a Samsung? Rendesen ilyen sohatöbbetSamsung jellegű kommentfutamot csinált 2-3 fórumtárs.
-
Rinocerosz
őstag
válasz
arcitec #33456 üzenetére
A legelső dolog amit érdemes csinálnod, hogy azokat az appokat amiket nem használsz vagy csak ritkán, inkább töröld le. Nekem is le van törölve a speedtest mert 3 havonta ha nézek internet sebességet, olyankor pedig inkább újra letöltöm.
Persze mindent nem lehet letörölni. :)
Azt javasolnám még, hogy a "Beállítások -->Eszközkarbantartónál" ramot és a tárhelyet tisztítsd meg, utána pedig indítsd újra a telefont.
( 2x is újra indíthatod) -
válasz
arcitec #33009 üzenetére
Minden (NAND) flash storage ugyanazokkal a hátrányokkal bír, legyen az pendrive, SSD, SD kártya, vagy UFS storage a telefonokban. A legfontosabb ezek közül a write wear, ami mind a teljesítményt (sebességet), mind az élettartamot csökkenti. Ezért érdemes legalább 10% körüli szabad helyet hagyni, mert ez minimális szinten tartja a write weart.
-
Rinocerosz
őstag
válasz
arcitec #31916 üzenetére
Neeem, mások is írták már régebben, hogy nagyon gyorsan lemerül nekik és van aki egyáltalán nem játszik rajta. Persze ez betudható annak is, hogy a 3000 akkumulátor nem túl combos egy adroidos telefonhoz.
Játéknál meg minden telefon elég gyorsan lemerül
. Talán majd, ha már a samsung előrukkol az új akkumulátorral megoldódnak ezek a problémák.
-
csorbajeno
veterán
válasz
arcitec #31902 üzenetére
Alapvetően hasznos dolgokat is tud az app, án is szoktam használni, de az akku stat pont nem az. Az app szerint a 4 éves S6-ban jobb állapotban van a gyári akku, mint az S9-ben. Ugyanazt a Qi-töltőt használom mindkettőhöz.
A felhasználáshoz annyit, hogy amíg meg vagy elégedve a teljesítménnyel minden szempontból addig nincs baj. Akárhogy használom, nekem egy napot mindig kibír töltés nélkül, így még sokáig fog maradni. Az egyetlen dolog, ami néha-néha hiányzik az a 2x zoom kamera, de anno megvettem az S3-hoz a Sony QX-10-et, így az is meg van oldva úgymond.
Használd te is megelégedéssel
-
samu74
addikt
válasz
arcitec #31891 üzenetére
Mondjuk nálam akkor volt ilyen mikor nem a kamera appal fotóztam, hanem a viber appban. Lehet ha a tájolás állóra van téve akkor annál se lenne ilyen gond.De a kamera appban nem kellene összevissza forgatnia a képet. De lehet hogy (Jobbs-t idézzem), "rosszul fogod a telefont ". :)
-
kelly416
veterán
-
Kékes525
félisten
válasz
arcitec #31712 üzenetére
Én szeretem a smart lockot, mert ha nálam van a telefon, akkor macerás ha állandóan kérdezgeti a jelszót vagy ujjlenyomat kell neki. Habár az ujjlenyomat megadása egészen kézre álló. Ha más is hozzáférhet a telefonomhoz és ezt nem akarom, akkor ki kell kapcsolni a smart lockot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest