Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:46:27

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) B1T3 válasza killerjohn (#1648) üzenetére


B1T3
addikt

Azért nem túl jó hallani ezt a kijelző hibát, mert elég jelentős arányban megvan, ahogy látom, és a vásárlásra készülő, fórumba benéző embereket az nem fogja vigasztalni, hogy a Tied pont tökéletes(nek vélt). Esedékes lenne idén egy új telefon vétele, egyelőre a Note a kiszemelt (persze ott az MWC, és hosszú még az év), és tudom magamról, hogy kihasználnám a telefon képességeit, szóval bizony nem mindegy.

(#1652) ROBOTER válasza killerjohn (#1642) üzenetére


ROBOTER
addikt

Összesítve kb. 2 órán keresztül fogdostam és interneteztem vele a Telenor üzletben. Rettenetesen tetszik, ez a nekem való teló.

A képernyő mizéria azért foglalkoztat, mert ott nem tudtam gyenge fénynél/sötétben megnézni, és az ilyen hibák olyankor tűnnek fel. Nálam pedig az ilyen használat is gyakori. Befekszem az ágyba és lefekvés előtt még egy kicsit szórakozom vele.

(#1653) nggabi válasza babosmiki (#1643) üzenetére


nggabi
nagyúr

aham. átlag felhasználó nem vesz note-ot :)

esetleg a ceruzán kívül van valami más hibája is a notenak? én ezt a kijelző színesedést vagy csíkozódást nem nagyon vettem észre de biztos igazatok van...

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

(#1654) killerjohn válasza ROBOTER (#1652) üzenetére


killerjohn
addikt

napi 14 órát ülök tök sötétben a dolgozószobámban, lehúzott redőnyök (igen, kocka vagyok...) mellett. Az egyetlen alkalmazás ahol sötétben feltűnik a képernyő gyengesége az az, amit az XDA app képernyőt vált és 0.5 mp-ig full medium szürke a háttér :)
Ami ennél jobban zavar, de hála az égnek lesz megoldás (mint mondtam, a voodoo r&d már most sokat javít), az a black clipping, ami gyakorlatilag azt csinálja, hogy a "nagyon-majdnem-fekete" színeket nagyvonalúan feketén jeleníti meg. Így a filmek sötét jeleneteiben a világos és sötét részeket elválasztó részek úgy néznek ki mint fekete négyzetek. Igaz, hogy a telómon filmet kizárólag a gyerek néz...

szerintem megéri. Nincs ismerősöd akinek Note-ja van, és meg tudnád nézni sötétben? SpeedShop-ba ha betelefonálsz, és rákérdezel, lehet hogy megengedik, hogy megnézd sötétben. Nagyon jó fejek ott az eladók.

(#1655) Everman válasza killerjohn (#1654) üzenetére


Everman
addikt

Érdekes ez a kijelzőprobléma.

Nálad a csíkozódás, foltosodás nem nagyon látszik, nálam meg igen (Marketnél, lehúzott notify bar-nál stb.) és még vagy tucatnyi általam megnézett készüléknél szintén.

Nálad a videóknál kockásodnak a fekete és világos részek találkozási pontjai, nálam meg azok tökéletesek.

Jó lenne végre valami hivatalos infó erről a problémakörről.

[ Szerkesztve ]

(#1656) kchris78


kchris78
veterán

én is megnéztem ezt a dolgot és nálam is hasonló kép jelentkezett mint killerjohn-nál. Én is észrevettem hogy valami nem 100-as de nem durván. Napi használatnál nem jelent gondot, első 2-3 héten megvettem a Note-ot de jelentem 2-3 youtube-on kívül még EGYETLEN videót sem néztem rajta... Ez van. Akkor veszem leginkább észre ha webezés közben scrollozom, ha már álló a kép akkor ez sem tűnik fel. Mivel (kövezzetek meg de ez van) bolti garival vettem, szorítok hogy ne is legyen rosszabb mert a boltosok valószínűnek tartom hogy úgyis elhajtanának hacsak nem megy totál KO-ra a kijelző (olvashatatlanná válás kb).

Gyakorlatiasabb adatok:
-39 óra használat töltés óta, ebből 1 óra telefonálás, 3óra41 perc display on.
szerintem ezek elég jó értékek főleg hogy a 3:41ból 3 óra wifi netezéssel ment.
Praktikus a screen filter nevű progi ami nem AMOLED kijelző esetén semmit nem ér, de AMOLED esetén este sötétben nagyon jól jön ahol a legkisebb fényerő is sok, főleg hogy kevesebbet is fogyaszt a kijelző, én elkezdtem használni.

(#1657) Mr. L


Mr. L
csendes tag

Sziasztok, közel 2 hónapos Note használat után egy gyors kérdésem lenne: elfogadható, hogy éjjelente kb 20-25 %-ot merül az akku? Háttér frissítések, adatforgalom, minden ehhez hasonló kikapcsolva (csak wifiről netezek vele). Sőt lefekvés előtt a memóriát is kitisztítom. Tudnátok pár tippet adni? Kinek hogy bírja az akku?

(#1658) killerjohn válasza Mr. L (#1657) üzenetére


killerjohn
addikt

betterbatterystats, nézd meg a wakelock-okat, mi tartja ébren a telódat.
cpu-spy, hogy megnézd, lemegy-e rendesen deep-sleep-be amikor nem használod.
ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor systempanel, monitoring bekapcsol, és 1 nap használat (és 1 éjjel) után megnézed, mi mennyit eszik. de eközben a monitoring miatt picivel többet fog enni a szokásosnál a teló.

(#1659) Luissimo válasza Mr. L (#1657) üzenetére


Luissimo
veterán

akkor is ha repülőmódba teszed??
mondjuk én az airplane schedulerrel engedélyezném éjszakánként mondjuk 0 órától reggel valameddig naponta az airplane módot, szerintem akkor nemszabadna max 1-2 % ot merülnie...

(#1660) Apika válasza Luissimo (#1659) üzenetére


Apika
Közösségépítő

Nálam is kb. 2%-ot merül egy éjszaka alatt. (Wifi, GPS kikapcsolva, normál üzemmódban)...

(#1661) Mr. L


Mr. L
csendes tag

azt írja, hogy kijelző 28%, Android op. rendszer 15%, Android rendszer 11%, hanghívások 11%. Többi pár dolog 1o% alatt van. Feltelepíthettem valamit, ami rettentően zabálja az akkut? vagy ez átlagos? :)

(#1662) Luissimo válasza Apika (#1660) üzenetére


Luissimo
veterán

nekem nincs note-on, csak a nagytestvére a Gakaxy TAB P1000, de annál ez símán ugyanígy müxik, és a scedulerrel még azt is tudja állítani, hogy mit ne engedjen aludni, külön pl. a wifit ébrentarthatja és akkor tud még netezni tovább vagy jönnek a méljei is reggelre.
hasznos kis progi, minden nap programozható benne...

(#1663) Mr. L


Mr. L
csendes tag

köszi a gyors tippeket, máris utána nézek! Ezek szerint valami gond lehet :)

(#1664) kchris78 válasza Mr. L (#1663) üzenetére


kchris78
veterán

kiegészítésként: ha rootolt a telefon érdemes kernelt cserélni, van az Abyssplug governor ami lekapcsolja az egyik magot ha nincs terhelés, érdemes alacsonyabb feszt adni a procinak.. így érik el legtöbben hogy egy egész éjszaka alatt 1-2%ot esik csak a töltés.

Én alulról közelítettem meg a dolgot, olyan alacsonyat adtam hogy napközben OK volt de éjszaka megfagyott, plusz 25mV az 1-200MHz-es sebességnek (kikapcsolt kijelzővel ennyin járhat) és máris OK. 900mV helyett 850. érdemes ezekkel óvatosan bánni mert gyártástól függ hogy az adott proci mit bír, nem szabad hogy bootoláskor azonnal beállítsa ezeket az értékeket mert azonnal instabil lesz a telefon.

[ Szerkesztve ]

(#1665) Mr. L válasza killerjohn (#1658) üzenetére


Mr. L
csendes tag

A betterbatterystats partial wakelocksnál mond egy ilyesmit, hogy usb storage unmounter 19,5 óra 63% zenelejátszó 11% többi mind 1-5% között. XDAn olvasgatva valami leesett: kb azóta vacakol mióta megvan az usb otg kábelem és használgatom a pendriveomat. Lehetséges, hogy a pendrive leválasztása után is a rendszer még adja az áramot az usbnek?

(#1666) Mr. L válasza kchris78 (#1664) üzenetére


Mr. L
csendes tag

nem rootolt, minden gyári rajta, LA4 rommal. Nem szeretnék belemenni a rootba, mivel nem értek hozzá és nem merek kockáztatni :) ...egyenlőre... :)

(#1667) killerjohn válasza Mr. L (#1665) üzenetére


killerjohn
addikt

ez biztos. minden usb host "tölt" az után is hogy leválasztottad. pl egy sleep-ben lévő notebookba bedugod a telódat, és tölti. pedig esélye sincs mountolni...

(#1668) Everman válasza Mr. L (#1665) üzenetére


Everman
addikt

"usb storage unmounter 19,5 óra 63%"

Nekem ez annak tűnik, hogy nem tudta leválasztani megfelelően a külső USB-s eszköz fájlrendszerét és 19,5 óráig folyamatosan ezen pörgött.

Tényleg, az OTG-n rádugott háttértárat, hogy lehet rendesen leválasztani a rendszerről?

"Lehetséges, hogy a pendrive leválasztása után is a rendszer még adja az áramot az usbnek?"

Az USB kimeneten mindig ott a feszültség, de ha nincs ami felvegye, akkor nincs fogyasztás (lásd a konnektorban is mindig van áram, de ha nem dugsz bele semmit, akkor nem történik fogyasztás).

[ Szerkesztve ]

(#1669) Mr. L válasza Everman (#1668) üzenetére


Mr. L
csendes tag

Egyenlőre nekem is ez lenne a tippem, hogy nem tudta leválasztani a pendriveot, vagy még mindig azt hiszi, hogy össze van kötve a laptoppal (sokat töltöm a gépről vagy másolgatok rá). Ha ez minden bajom forrása, hogy lehetne "resetelni" vagy határozottan "megmondani" a rendszernek, hogy a telefon már semmivel sincs összekötve?

(#1670) kchris78


kchris78
veterán

https://market.android.com/details?id=org.projectvoodoo.screentunedev&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwib3JnLnByb2plY3R2b29kb28uc2NyZWVudHVuZWRldiJd

valaki kipróbálja ezt az alkalmazást? én megtettem de nemigen vettem észre különbséget.

(#1671) killerjohn válasza Mr. L (#1669) üzenetére


killerjohn
addikt

húzd ki

kchris78 ugye bekapcsoltad? van egy overlay felülete 2 gombbal, amivel tudod váltani, de le van írva, hogy a "Samsung" gomb most nem tudja visszaállítani a Native-ról a gyárit, emiatt a váltogatáskor nem látszik akkora különbség. Ha újraindítod a telót, akkor állítja vissza gyárira teljes egészében. Nekem sokat segített!

[ Szerkesztve ]

(#1672) killerjohn


killerjohn
addikt

(#1673) Karma válasza killerjohn (#1672) üzenetére


Karma
félisten

Az a baaaaaaj, hogy Eldar tweetje csak és kizárólag az SGS2-ről szól, semmi szó nincs a Note-tól... Azt csak a "kreatív" (vagy inkább gyökér?) bloggerek költik köré.

Az mindenkinek feltűnt gondolom, hogy itt egy árva leak nem került elő, míg SGS2-re rendszeresen találnak kész image-eket... Nem a szolgáltatók miatt lesz ebből május szerintem :(

“All nothings are not equal.”

(#1674) csabibmx


csabibmx
tag

Sziasztok

Érdekelne mik a tapasztalatok a Note-al?
Pro és kontra lehetőleg olyanok írjanak akiknek van.
Illetve az érdekelne,hátha van aki használt S2-t előtte (vagy utána) és ahhoz viszonyítva milyen?Elsősorban gyári állapotú mindennapi használat érdekelne (telefon,net,sms,BT,méret probléma?,alkalmazások kompatibilitása a kijelző mérete miatt...stb.) nem a szétfőzött ROM-os 3D játékra való alkalmasság.
Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

Ericsson GA 628,Nokia 5110,3310,6220,N80,Samsung I8510,Nexus S,Note 2,Honor 7

(#1675) Cyberpunk válasza Karma (#1673) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Akkor morcos leszek. Még a végén erre is előbb lesz főzőt mint hivatalos. :U Mondjuk az enyém szolgáltatós erre még a legutolsó update sem jött meg. szerintem én nem fogok a Telenorra várni. Ha megjelenik egyszer végre az ICS.

csabibmx:
Pro: szép nagy ideális tablet kiváltásra ha a 7" már túl nagy.

Kontra: kijelző mizéria.

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1676) csabibmx válasza Cyberpunk (#1675) üzenetére


csabibmx
tag

A kijelző mizérián mit értesz...nem kompatibilisek appok vagy nem jól érzékel?
Köszi :R

Ericsson GA 628,Nokia 5110,3310,6220,N80,Samsung I8510,Nexus S,Note 2,Honor 7

(#1677) Karma válasza csabibmx (#1676) üzenetére


Karma
félisten

Olvass vissza egy oldalt és meglátod... :U

Egyébként van az appoknál is inkompatibilitás, főleg játékokkal, de nem kritikus.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1678) nggabi válasza csabibmx (#1676) üzenetére


nggabi
nagyúr

az appok tobbsege jol megy rajta.

"szenyor dzsíííí"

(#1679) kchris78 válasza killerjohn (#1672) üzenetére


kchris78
veterán

remélem tényleg lesz belőle TWiz nélküli verzió...

(#1680) nggabi válasza nggabi (#1678) üzenetére


nggabi
nagyúr

ezt ma találtam töltsétek ingyé :C Real Football 2012

noteon igen szépen fut...

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

(#1681) csabibmx válasza nggabi (#1678) üzenetére


csabibmx
tag

Köszi a válaszokat mindenkinek. :R

Karma,Cyberpunk :Vissza olvasgattam...ez tényleg nem túl biztató mégha nem is mindenkit érint vagy zavar.Remélem megjavul a szervíz után. :K
Minden jót!

[ Szerkesztve ]

Ericsson GA 628,Nokia 5110,3310,6220,N80,Samsung I8510,Nexus S,Note 2,Honor 7

(#1682) Karma válasza csabibmx (#1681) üzenetére


Karma
félisten

Hétfőn kiderül :DDD

“All nothings are not equal.”

(#1683) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Na mi a helyzet nagy a csend. ;]

Minimum fényerőn brutálisan jó a fogyasztásom. Csak az a kár ha megemelem 30%ra mindjárt megugrik jelentősen. :U Szóval nem tudom ki találta ezt ki hogy az amoled kevesebbet eszik. Papiron lehet.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1684) novinyul válasza Cyberpunk (#1683) üzenetére


novinyul
veterán

Papiron minden szép :D ,viszont még így is jobban bírja mint az S2-m.Kiváncsi leszek hogy a jégkrémmel milyen lesz a fogyasztás :F

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1685) Karma válasza Cyberpunk (#1683) üzenetére


Karma
félisten

Az már az SGS idejében is csak marketing és fantázia volt :P A DisplayMate-en volt számszerű eredmény is a fogyasztásról.

“All nothings are not equal.”

(#1686) Cyberpunk válasza novinyul (#1684) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Reméljük javul ahogyan a kijelző mizéria is, már ha szoftveres eredetű ugyebár. Mondjuk a volt DHD-mnál azért jobb ennek valamivel a fogyasztása az igaz.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1687) babosmiki válasza Cyberpunk (#1683) üzenetére


babosmiki
addikt

Azért kíváncsi lennék, egy ugyanekkora kijelzőjű és ugyan ekkora
kapacitású akksival ellátott TFT kijelzős cucc mennyit menne el....
Ne reménykedj, hogy az jobb lenne. Sőt!

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#1688) Everman válasza babosmiki (#1687) üzenetére


Everman
addikt

Sokkal jobb lenne, az AMOLED kijelző 3-4x annyit eszik, mint az IPS, ha nem inverz a tartalom amit mutat. Azok a fránya weboldalak meg nem igazán tartják ezt szem előtt, meg ugyebár az emberi szem sem.

(#1689) Cyberpunk válasza Everman (#1688) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ja igaz ha fekete lenne minden akkor lenne tuti. Bár a Note-nak van egy minimális háttérvilágítása még így is.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1690) nggabi


nggabi
nagyúr

ezekben az új LA4/6-os romokban már jobb a wifi meg a gps? :R

[ Szerkesztve ]

"szenyor dzsíííí"

(#1691) Karma válasza nggabi (#1690) üzenetére


Karma
félisten

Mert rossz volt? Nálam semmi baja.

“All nothings are not equal.”

(#1692) nggabi válasza Karma (#1691) üzenetére


nggabi
nagyúr

hát... őszintén? láttam már jobbat is...

"szenyor dzsíííí"

(#1693) Cyberpunk válasza Karma (#1691) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ja a wifi az egész jó GPS-t meg nem használom mivel nincs autóm. :B
Bár nálam lehetne jobb is elég szar helyen van a router. :DDD

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1694) Musstafa válasza nggabi (#1690) üzenetére


Musstafa
csendes tag

Amit kaptam telefont az tökéletes! A wifi nagyon erős volt mindig is! A gps meg pillanatok alatt talál műholdat. Ennyire jo gps vevos telom még nem volt.

(#1695) Karma válasza nggabi (#1692) üzenetére


Karma
félisten

Gondolom nem Samsung :P Mondjuk én csak gyalogosan, és mindig AGPS-szel használtam, de így hamar megfogta a helyzetem, jól.

A wifi meg átlagos, szintén semmi panasz. Láttam már ellenkezőt korábban :P

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1696) nggabi válasza Karma (#1695) üzenetére


nggabi
nagyúr

:R meg a többieknek is...

"szenyor dzsíííí"

(#1697) babosmiki válasza Everman (#1688) üzenetére


babosmiki
addikt

Ki beszélt itt az IPS-ről? :F

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#1698) HardRic válasza babosmiki (#1697) üzenetére


HardRic
addikt

IPS is egy fajta TFT. vagy ha nem akkor LCD mindenképp.

[ Szerkesztve ]

(#1699) bsanya


bsanya
aktív tag

Nem tudom mi történhetett a héten a kütyümmel....
Az akkutöltöttség átlagosan 50-60% között van a nap végére. Erre valamelyik nap délben rákukkantok és azt látom, hogy 39% :Y
Ma hasonlóan alakult, tegnap este 9-re töltött fel, ma délelőtt 10-kor nézem 29% :Y
Újraindítottam, feltöltöttem, du 3-tól mostanáig 94%-nál tart, most OK!
Android op rendszer volt 60% feletti, beragadhatott valamelyik program? Ennek ellentmond, hogy mindig kilövöm a futó alkalmazásokat és 0 látok a gyári feladatkezelőben.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 11i

(#1700) babosmiki válasza HardRic (#1698) üzenetére


babosmiki
addikt

Tudom, de az IPS az már egy továbbfejlesztett modern kijelző,
és én nem arra gondoltam.

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.