Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz judas13 #15556 üzenetére

Rosszabb a készenléte, mint a Samsungé, de jobb az előtte lévő Redmi Note 8T-nél.
    Az én felhasználói szokásaim nagyon messze vannak az átlagtól, ugye én abban a világban szocializálódtam, amikor vezetékes telefon sem volt (átlagembernek vidéken), . mi asszonnyal és a (felnőtt) lányommal akkor hívjuk egymást, ha baj van, vagy fontos dolog. Amúgy is keveset, és röviden telefonálok. Nem szeretek mobilon hosszan tartó beszélgetéseket folytatni, fontos dolgokra használom. Néha üzenetekre melóban ránézek.
    Szóval napokig rá se nézek a telóra sokszor, ha itthon vagyok ott a PC.
    Így bekapcsolt akkumulátorkímélővel a Samsung A52S gyenge 2 hetet tudott, inkább 10-12 nap, de pár telefonálás fotó benne volt.
    Ugyanígy használva a Xiaomi durván egy hét készenlétet tud, de úgy tűnik pár töltési ciklus után mint ha egyre jobb lenne a készenlét, ugye hetente töltöm, sok ciklus nincs benne... :)
    A baj Xiaomi esetén, hogy ultraerős akkumulátorkímélőt használva kültéren láthatatlan a kijelző, annyira visszaveszi a fényerőt. Próbálom "tanítani", árnyékos, látható helyen ebben a módban feltolom a fényerőt, de nehezen tanul ez a bitgang.
    Samsung szoftvere okosabb, ott nincs ilyen gond.
    Összességében sokkal kiforrottabnak, jobban használhatóbbnak látom a Samsung szoftverét, mint a Xiaomi Hyper OS. Igaz ez a teló nem lassul be, de ez inkább a 12GB memória, mint a szoftver érdeme. Asszony Note12-je is megfordul a kezemben, abban 6Gb memória van, azért döcögős, és rendszeresen újra kell indítani, ugyanaz a Hyper Os van fent, mint az enyémen.
    A Xiaomi hardverben többet ad (Nem annyival mint pár éve) ugyanazért a pénzért mint a Samsung. De nem biztos hogy megéri megvenni....Ez a véleményem. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés