- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Igen, a videokártya CLUT-ját írja át"
Na, hát nekem is úgy tűnt! Mármost, lehet hogy csak én vagyok béna, de nekem, eddigi korlátos tapasztalatim szerint, a szűz Windows (+ videokátya driver) nem nyomta át a profilból a CLUT-ot a videókártyába. Ha ez így van, akkor valaki berakja az itt megadott ICC profilt anélkül hogy valami LUT loadere fel lenne téve a gépre, akkor nem lesz neki 2.2 gammája. Sőt, a színprofil-tudatos cuccoknál (Photoshop, stb) még rosszabb is a helyzet így, mintha nem lenne CLUT állítás a profilban, mivel az ICC profil feltételezi, hogy a profilban szereplő CLUT be van töltve, tehát nem fog (számottevően) szoftveresen gammát korrigálni. Szóval itt most vagy én voltam/vagyok béna, vagy ki fog derülni, hogy ez a PH!-s kalibrálós buli ez ál-igényeket céloz meg (placebo effekt).
"Csak kérdéses a számomra, mindez milyen minőségben történi"
Csodák nincsenek, ez 3x8 biten kell hogy megtörténjen, azt meg tudjuk milyen. Épp ezért ez kicsit "csalás", ami a monitor képességeinek vizsgálatát illeti. Ha eltekerem a vidókártyán a gammát, bizony sávosít mint a rossebb. Épp ezért, mivel fLesh-éknek a kalibrálóval került fel LUT loader, és úgy tűnik az elég nagyot kellett hogy korrigáljon a gammán, furcsálom is, hogy semmi sávosodást nem láttak.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- 27 IPS monitor (AOC 27E2QAE, FHD, 75Hz) + ingyen dual kar!
- Samsung Odessey G6 27" OLED! 2K/360Hz/0.03ms
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraWide 34WN750P-B IPS Monitor! 3440x1440 / 75Hz
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy Fold / 12/512GB / Kártyafüggetlen
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest