Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Amúgy miért 4K DV a default képmód ha a TV DV képes?
Nem az lenne a normális ha csak akkor váltana DV-re ha a forrás is az?
Oké SDR-nél visszavált de leállítás után újra Dolby Vision.
Manuálisan kellett 4K60 YCbCr 444 SDR-re állítani a képmódot.Úgy érted volt korábban Youtube alatt is AFR csak a reklámhuszárok sírtak és kivették?
-
tomp
félisten
Pedig nálam felhozta, hogy a TV támogatja a DV-t, engedélyezem e.
Nálam ez azt jelentené, hogy majd DV-re vált HA olyan a forrás és nem azt, hogy a menü is az.Androidon nálam se a Shield se a Ugoos nem indult el DV-ben mikor az első bekapcsolás volt.
Shieldnél szintén feljött a DV supported választási képernyő. Bekapcsolás után a menü ugyan úgy SDR maradt. Ugooson pedig default off volt a DV.Ez a sávosodás érdekes. HDR10 és DV esetén nem látok sávosodást.
-
tomp
félisten
Átállítottam. Érdekes, hogy ha nincs menüben DV akkor az Infuse se vált DV-re egyik forrásnál se.
Minden más app(streaming appok, Plex) továbbra is átvált DV-re.
Érdekes ez az Infuse.blakey
Akkor hülyén van megoldva ez a DV képmód.
Homatics-re már nem emlékszem de a Shield és Ugoos nem indult úgy.A képet megnézve valóban látom a sávosodást de film alatt még nem vettem észre. Lehet ha kifejezetten ezt keresném akkor megtalálnám.
-
tomp
félisten
Oké de most, hogy a menü SDR, az Infuse nem igazán akar DV-re váltani hanem HDR10-re megy.
Találtam 1db filmet ahol vált. Gemini Man. Itt átvált DV-re pedig ugyan úgy P8 mint a többi amivel próbálkozom.
Gondolom majd ha kijön a tvOS17 akkor nem lesz ilyen gond ugye a rendszerszintű P8 támogatás miatt.Plexet nem használok csak gyorsan letöltöttem és megnéztem. Amúgy töröltem utána.
-
tomp
félisten
Milyen beállítás rossz? Ezen az AppleTV boxon olyan faék egyszerű a menü...
Appban a DV mód Automatikus.
Ennyi az össz beállítás ami a DV-re vonatkozik.
Mintafájl nincs, csak komplett film mkv-ban.
Maga az Infuse felismeri, hogy DV mivel írja a film leírásánál de elindítva HDR10. -
tomp
félisten
Korlátozottra állítva ugyan úgy HDR10...
Továbbra is csak a Gemini Man-t indítja el DV-ben!
Gemini Man: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.09, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Az összes többi: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
De P7 MEL-t is próbáltam. Az is HDR10. -
tomp
félisten
Találtam még 2 filmet ami P8 és átvált DV-re.
Jurassic World és az új Transformers.
Gondolom a P8->P5 trükk miatt akad össze. -
tomp
félisten
Nálam a 2022-es Philips tv-vel a tvOS17 néha vicces kedvében van. Ha az ATV kapcsolja át a TV-t a bemenetre akkor megjelenik a kép de jobb alul közli, hogy nem támogatott videóformátum. Kb 10mp elteltével eltűnik. Amúgy semmi hibát okoz csak az üzenet jelenik meg ha a CEC kapcsolja át a bemenetre.
Ha a TV-t manuálisan kapcsolom át az ATV bemenetre akkor az bekapcsol de nincs üzenet. -
tomp
félisten
Érdekes bug jött elő!
Ha a Beállítások menüben vagyok akkor hajlamos a villogásra! Azaz elmegy a kép 3-4mp-re. Van, hogy egymás után 3-4x is csinálja. De kizárólag csak a Beállításokban.
Másnál is produkálja ezt?
Egy 2022-es Philips TV-vel használom. -
tomp
félisten
válasz zazenke #6339 üzenetére
Az új M:I film P8-ban szerintem eleve rossz.
Nálam Philips TV-n ilyen beégett és nem csak Apple TV 4K-val lejátszva hanem minden eszközről elindítva ilyen. Sőt a TV-re telepített lejátszókkal is.
Az eredeti P5-öt letöltve és az iTunes Movies-on megvásárolva viszont ilyen
Lehet a tvOS-es Plex kikészül ettől a DV-től... -
tomp
félisten
Ilyen jelenséget amúgy még soha nem láttam.
HDR10+ alapréteggel rendelkező P8 mkv-t és HDR10-es alapréteggel rendelkező P8 mp4-et is próbáltam. Mind2 beégett. Ha HDR10+ -ban indítottam el, az tökéletes volt.
Megvettem iTunes-on a filmet. Ez ugye Profile 5. Tökéletes kép.
Utána leszedtem a szintén profile 5-ös verziót azaz az eredeti verziót. Ugyan úgy hibátlan volt mint az iTunes stream.
A Profile 8-as verziók ugyan úgy beégtek Apple TV 4K-val, Shield TV Pro-val lejátszva de a TV-re telepített Plexel és Vimuval is.
Ugooson LLDV-n a 2 között volt a kép. Azaz nem volt beégve de nagyobb volt a fényereje mint a P5-nek.
Nem lehet, hogy erre érzékeny a Philips azaz nem nagyon tolerálja? -
tomp
félisten
válasz Roland861010 #6374 üzenetére
Atmos kérdésre a válasz: Igen!
De a Music app akkor is kiadja az 5.1-et ha a tv-re kötött rendszer nem Atmos képes mivel ilyenkor maga a Dolby Digital jel kimegy. -
tomp
félisten
Most valóban nem megy.
Nem lehet, hogy a P8->P5 trükközés kavar be? -
tomp
félisten
Itt viszont a fejlesztő azt írja, hogy a 2021 és 2022-es támogatása azonos lehet.
"but at this point CMv4 support appears to be the same on the 2021 and 2022 models."Viszont ha a fejlesztő sem tudja biztosan kijelenteni, hogy támogatott a CMv4.0 akkor a másik kijelentés miszerint a 21-es tudja a 22-es nem az mennyire igaz?
Szerintem ez a DV alatti kép eltűnés olyan lehet mint a villogás. Egyes TV-ken előjön miközben a többin nem.
-
tomp
félisten
Persze én is feszült lennék ha azt látnám, hogy az újabb modell b@szakszik. Kb a 2. napon már vinném is vissza.
Csak arra akartam utalni, hogy valami szoftveres hülyeség okozhatja ha minden feltétel "összejön" akkor jelentkezik.
Egyre jobban a felé hajlok, hogy cserélem amúgy a 22-es modellt. -
tomp
félisten
Vajon miért ilyen bugos a 2022-es? Még ha kiadásnál vannak ezek a hibák az oké. De ennyi idő után is megvannak az már érdekes...
Vagy magasról tesznek a hibákra vagy az SoC van elcseszve...Ha kiderül, hogy a 21-es modell tudja a CMv4.0-t akkor arra váltok. Ha viszont a 22-es is tudja kezelni csak nehezebb megoldani akkor viszont maradok a 22-es modellnél.
Mondjuk már az is jó lenne ha egyáltalán elindulna a CMv4.0-s DV ha kell 2.9-re butítva.
Bár érdekes, hogy tvOS16.6-al működött... -
tomp
félisten
válasz zazenke #6429 üzenetére
Itt nem az anyaggal van gond hanem magával a lejátszóval.
Nálam Philipsen csak a beállításokban villogott a kép aztán egyik napról a másikra megszűnt.
Mi változott? Passz. Én mit csináltam, hogy már nem villog? Semmit.
Ma frissítettem a tv-t. Eddig villogásmentes vele a 22-es modell. -
tomp
félisten
Érdekes, hogy innen a "Glassworks_IPT_P5_CM4" videót tökéletesen viszi az Infuse DV-ben! Mintha az olvadt üvegnek erőteljesebb lenne a színe.
A Glassworks_PQ_P81_CM4 videó viszont már HDR10.
Van egy másik videó a RPU fake P5 L1.L2.L3.L8_cmv40 (ATV) és az is HDR10-el indul pedig P5. -
tomp
félisten
válasz zazenke #6444 üzenetére
Próbaként lefotóztam ugyan azt a pillanatot mind2 videóból. Az üvegfújás nyarancs színe a CMv4.0-n kicsit erőteljesebb.
De még mindig nem értem, hogy mitől indul el ez DV-ben miközben a többi CMv4.0-s DV viszont nem...mkvtoolnixben be tudod állítani neki a megfelelő fps-t!
-
tomp
félisten
katt
Just for fun I was able to create a mp4 from a p8 cm4.0 mkv file to test the Apple TV (latest generation 2022) native player and, albeit heavy audio sync problems, the mp4 played in DV. So for sure the native support for P8 implemented in the 17 firmware works for cm4.0. -
tomp
félisten
válasz ForRedGlory #6617 üzenetére
Ha kihúzott HDMI és UTP kábellel is bekapcsol akkor lehet akár táphiba is.
Nekem anno a Zidoo boxom kapcsolt be random. Kiderült, hogy a tápja nem bírta tartani a készenléti áramot így mikor azt eldobta bekapcsolt a box. Terhelés alatt jó volt a táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest