Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Idővándor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #101 üzenetére
Mérd végig az IC lábait forrasztás után, és akkor látod, hova kell még egyszer "rámenni"! Én már kb. 20 db PCM2902/06-ot beforrasztottam, mind hibátlanul, de valamelyikkel szöszölni kellett. Ónszippantó és ónfelszívó legyen kéznél, előtte meg folyatószerrel kend be a nyákot és az IC lábait.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vodkaboy22 #95 üzenetére
Itt van egy kis diy. Én ezeket az instrukciókat kaptam amikor elkészültek a tervek. A feszültség értékek mV pontossággal megegyeztek. Szóval jól számolt a tervező amikor készítette.
Mint írtam egyedül az ic-knél lehet bajos a forrasztás, az smd-knél nem nehéz.
-
válasz
vodkaboy22 #95 üzenetére
DIY SMD
Amíg nincsenek 1000 lábú IC-k, addig nem olyan nehéz. Középiskolában kézzel rajzoltam SMD nyákokat, amik ugyan randák voltak, de működtek. Amíg nem nagyon kis alkatrészekkel dolgozol, addig forrasztani sem nehéz.
Egyszer készíttettem egy ismerősömmel fotómaratott nyákot, akkor egy (asszem) PLCC 80 lábú IC-hez, simán ment a dolog. Mondjuk kész azóta sincs, de az nem a NYÁK hibája, hanem a lustaság+időhiányé
Viszont cikk az jöhet, mert úgy tűnik, sokan félnek az SMD-től.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! DDR5 Gamer Notebook! Rog Strix G513RC / R7 6800HS / RTX 3050 / 16GB DDR5 / 512 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest