- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
DIY SMD
Amíg nincsenek 1000 lábú IC-k, addig nem olyan nehéz. Középiskolában kézzel rajzoltam SMD nyákokat, amik ugyan randák voltak, de működtek. Amíg nem nagyon kis alkatrészekkel dolgozol, addig forrasztani sem nehéz.Egyszer készíttettem egy ismerősömmel fotómaratott nyákot, akkor egy (asszem) PLCC 80 lábú IC-hez, simán ment a dolog. Mondjuk kész azóta sincs, de az nem a NYÁK hibája, hanem a lustaság+időhiányé

Viszont cikk az jöhet, mert úgy tűnik, sokan félnek az SMD-től.
-
Tök mindegy, nekem végzettségem is van, ami nem sokat ér.
Ellenben informatikus kollegák mindig hülyének néznek, amikor ezt-azt építek, csak akkor nem, amikor a csillivilli laptopból kiszakad a tápcsati, meg az USB port, aztán a szervíz olyan árat mond, hogy annyi pénz nincs is
-
-
Szép munka! Végre megint vannak olyan cikkek, amik nem "ilyet vettem" típusúak.
Amúgy a Texas azért szimpi, mert ingyen küld termékmintát, illetve jó referenciakapcsolásokat ad az alkatrészeihez.
Mondjuk némelyik nyáktervük elég meredek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amíg nincsenek 1000 lábú IC-k, addig nem olyan nehéz. Középiskolában kézzel rajzoltam SMD nyákokat, amik ugyan randák voltak, de működtek. Amíg nem nagyon kis alkatrészekkel dolgozol, addig forrasztani sem nehéz.