Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) C0d3r válasza #98320896 (#1500) üzenetére


C0d3r
addikt

Első pár százaléknál áll be a hátralévő idő, mindegyik 24 óráról indul 1%-ig, utána teljesítménytől függően változik.

(#1503) C0d3r válasza #98320896 (#1502) üzenetére


C0d3r
addikt

Röviden: Semmi, epenis mérésre.
Minden egyes projektre más alapkredit jár, amire rájönnek a bónuszok teljesítménytől/feldolgozási időtől és számos hasonló faktortól függően.

(#1504) bhonti válasza rup1u5 (#1475) üzenetére


bhonti
tag

Múltkor már írtam, a Don't Sleep nevű program Windows alatt erre is jó: [link]
Csak be kell állítani, hogy pl. ha 2 percig a proc. terhelés 30% alatti, kapcsoljon ki a gép.

[ Szerkesztve ]

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#1506) hunluki válasza #98320896 (#1505) üzenetére


hunluki
senior tag

A nyereményed az hogy nem halsz meg, szerintem egész jó deal. A részvétel pedig önkéntes, te "adakozod" a számítási kapacitásodat azért hogy ne boruljon be a világ.

(#1507) C0d3r válasza #98320896 (#1505) üzenetére


C0d3r
addikt

Minden eredmény nyilvánosan elérhető lesz mindenki számára, beleértve a nagyobb gyógyszergyárakat is.
Pénznyeremény nonszensz. Szerintem meg se lehet határozni ki "találta meg", mert egy nagy munkát millió apró részre osztanak (ezek a workunitok), majd ha visszaküldik a userek gépei egyesítik azokat.
Na meg ezzel most nem magát a vakcinát keressük, hanem a kismillió/milliárd potenciális fehérjeszerkezet legapróbb darabjait, amit módosítva megállítható a vírus fertőzése. Vagy valami ilyesmi, nem vagyok kutató.
Amit mi csinálunk a gépekkel a kutatás nagyon kezdeti lépése, mi nagyon kis részén dolgozunk az egésznek. Csak próbáljuk meghatározni merre induljunk el. Ezután jön a kutatók szerepe, nagyon-nagyon utána labortesztek stb.

[ Szerkesztve ]

(#1508) raider21 válasza C0d3r (#1499) üzenetére


raider21
aktív tag

PhD hallgatók, meg az adott kutatási projektekben résztvevő tanársegédek, egyetemi oktatók, esetleg az adott projektet menedzselő docens akik elemzik a fehérjéket. Bár amennyi számítási eredmény most születik, elképzelhető hogy egyes 4-5. éves MSc (Ugye ezek az emberkék már rendelkeznek egy BSC -s biológia v. biológus, esetleg kémia v. kémikus diplomával.) hallgatók is beszállhatnak majd pár plusz kreditért az adott eredmények kielemzésére a következő tanévben. Nagyjából így kell ezt elképzelni,! Szóval itt nincsenek akkora technikai és emberi erőforrások, amilyenekkel a nagy biokémiai v. gyógyszerészeti cégek bírnak.

raider21

(#1509) raider21 válasza C0d3r (#1507) üzenetére


raider21
aktív tag

Fehérjeszekvenciákat vizsgálunk a számítási projektek keretében. A felhozatal vegyes, van amelyek az antivirális szerek kutatását segíthet, hogy az adott fehérje hogyan kapcsolódhat vagy gátolhat bizonyos kapcsolódási folyamatokat az adott vírusnál; míg mások azt vizsgálják, hogy az adott fehérjével hogyan viselkedik maga a SARS-CoV-2 vírus, ez segíthet a későbbi vakcinák fejlesztésében vagy tökéletesítésében. És igen, az adott kutatási projekt részekre van bontva, annak mindig egy adott apró szegmenség számolja épp az adott user gépe.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#1510) C0d3r válasza #98320896 (#1505) üzenetére


C0d3r
addikt

Nagyon off szál, de szvsz ami most történik, azaz a gazdaság teljes leállítása tarthatatlan állapot, hónapokig nem életképes dolog.
Indulgatnak be itt-ott a gyártások, a 22 millió munkanélküli egy része ismét visszaállhat dolgozni. Reméljük inkább előbb mint utóbb, mert a vírus sokkal több áldozatot fog szedni közvetve a gazdasági hatásokkal, mint közvetlenül a fertőzéssel.

(#1511) nkmedve válasza C0d3r (#1510) üzenetére


nkmedve
őstag

Én középtávon úgy látom erre a megoldást, hogy aki tud az marad otthon home office-ban, akinél pedig ez nem oldható meg, azok fokozatosan visszatérnek a munkába megfelelő elővigyázatosság mellett. Ezen kívül persze kerüljük a népes eseményeket (több tízezres focimeccsek, fesztiválok, hatalmas családi összejövetelek, stb.)
A gazdaság teljes megnyitása még szerintem sokáig nem lesz lehetséges (amíg nem lesz valami vakcinánk), de talán annyira tudunk alkalmazkodni a helyzethez, hogy takaréklángon elvegetálunk, beleértve az érzékenyebb szektorokat is, mint pl. a turizmus.

Szóval igen, a mostani helyzet nem tartható, lassan-lassan kell stabilizálni a gazdaságot, de a social distancing mint ajánlás szerintem sokáig meg fog még maradni, és ha nem tartjuk be akkor könnyen lehetnek újabb hullámai a vírusnak amelyek sokkal halálosabbá is válhatnak mint ez a mostani (lásd spanyolnátha 2. és 3. hulláma).

(#1512) Exodius válasza nkmedve (#1511) üzenetére


Exodius
őstag

Tegyük hozzá, hogy a korona halálozási rátája fasorban sincs a régi nagy vírusjárványokhoz képest.
Konkrétan 10-ből 9 ember fingik egyet, meg pislog hármat, azt át is ment rajta a korona. Kabaré az egész. Nagyobb kárt tesz a nem szakszerűtlen tájékoztatás erről meg a káosz.

Amúgy meg nem csak a gazdaságot kell újraindítani, hanem az egész kapitalista modellünket újra-értelmezni. Ez most egy kitűnő lecke az egész emberiségnek, sajnos és messze még a vége.

Az meg már kezd az agyamra menni, hogy feldolgoztunk mindent. Komolyan jobb lenne, ha a Folding-osok szétdobálnák a "zsoldos" számítógép-hadseregeiket (akik mi vagyunk) más projektek felé. Legalább ajánljon fel alternatívákat. Fogjanak össze, akik ezzel a módszerrel kutatnak meg dolgoznak fel infókat és menjen a promo, hogy
Mi tele vagyunk, nem tudunk mindenkivel foglalkozni........de ők igen!
Ha nem tudnak mit kezdeni velünk, a túlterhelt szerverek miatt, akkor úgymond közvetítsenek ki minket, hogy legalább máshol hasznosak legyünk és ne álljon az éterben az a rengeteg gép, az a rengeteg erő.
Állítom hogy sok ember most kezdett el először ezzel a folding-os dologgal barátkozni. Látszik is a statisztikán. Akkor meg vezessék őket.
Tereljék más projektek felé, ezzel mindenki jól járna, nem csak a korona-projekt.

Szerintem ez sokkal észszerűbb lenne, minthogy mindenki vár a kis csomagjára, mint a karácsonyi ajándékra, aztán ha nem kap, akkor meg zsörtölődik.

(#1513) nkmedve válasza Exodius (#1512) üzenetére


nkmedve
őstag

"Konkrétan 10-ből 9 ember fingik egyet, meg pislog hármat, azt át is ment rajta a korona."

Ez is pont olyan tévhit és káros, mint a fölösleges félelemkeltés. A valóság az, hogy jelenlegi adatok alapján kb. a fertőzöttek 15-20%-a kórházi kezelésre szorul (több orvos is hallottam már ezt, de pl. ha megnézed itt az USA Hospitalization rátáját akkor nagyjából 16%-ot ad), és ezek között vannak elég nagy százalékban fiatalabb és egészséges emberek is. Persze az idősebbeken és betegebbeken már a kórházban sem mindig tudnak segíteni, így ezek halnak inkább bele a betegségbe, ezekről hallunk többet.
A fő gond az hogyha ez a 15-20% nem kapna kórházi ellátást mert megtelenek a kórházak, akkor ezeknek sokkal nagyobb része halna bele a betegségbe, még a fiatalabbak is (+ mások is akik kórházi kezelésre szorulnának, de nem jutnak be bármilyen betegséggel), ezt próbáljuk éppen elkerülni.
A második dolog amiről nem sokan beszélnek, az a túlélők egészségi állapota hosszabb távon. Persze sokan vannak akik csak simán megfázási tüneteket produkálnak és túlvannak rajta teljes felépüléssel, de általában akik kórházi kezelésre szorulnak, azoknál jellemző valami hosszabb távú egészségi károsodás ami velük marad a betegség legyőzése után is. Itt szoktak említeni csökkent tüdőkapacitást, sokkal nagyobb esélyt szív- és májgondokra, stb.
Szóval nem vagyok olyan nagyon biztos benne, hogy tényleg az lenne a legjobb ha csak simán hagynánk mindenkin végigsöpörni a betegséget azért, hogy fenntartsuk a gazdasági növekedés lufiját.

+ Még egy dolog ami valamilyen szinten kapcsolódik az előző spanyolnáthás grafikonhoz. Ez egy vírus ami folyamatosan mutálódik. Minél több emberen megy végig, annál több törzse jelenik meg. Egyáltalán nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy létrejöjjenek olyan törzsek amelyek sokkal durvább halálozási adatokat fognak produkálni, amelyek ellen esetleg még a most tesztelés alatt álló vakcinák sem lesznek hatásosak. Pontosan ez történt a spanyolnáthánál is ezelőtt 100 évvel, ami az elején a koronához hasonlóan tüdőgyulladásos tünetekkel járt és a gyengébbeket döntötte le, majd pedig néhány hónap múlva visszatért olyan új törzsekkel amelyek már kb. 5-ször nagyobb halálozási aránnyal kecsegtettek és ott már a fiatal egészséges emberekre is ugyanolyan veszélyes volt mint az idősebbekre.

Szóval nem a jelenlegi a halálozási arány itt a gond, eddig még annyira sokan tényleg nem haltak bele, ezeknek jó része pedig valószínűleg úgyis belehalt volna a már meglévő betegségébe. A gond az, hogy mi most még a járvány első hullámának az elején vagyunk és nem tudjuk mi lesz a vége. A mostani intézkedések arra vannak, hogy csökkentsék az esélyét egy valódi katasztrófának ami akkor fog bekövetkezni ha teljesen kicsúszik a vírus az irányításunk alól és tényleg végigsöpör a teljes lakosságon.


A Foldingos kommentekkel kapcsolatban egyetértek, hogy lehetne ezt sokkal jobban is, de szerintem még mindig fordítva ülünk a lovon. Itt nem az a lényeg, hogy a teljes számítási kapacitás ki legyen használva folyamatosan, hanem hogy amit kell azt számítsuk ki megfelelő időn belül. Annak nem látom értelmét, hogy csak azért hozzanak létre új projekteket és ontsák kifele magukból a haszontalan WU-kat, hogy az embereknek elég munkát tudjanak adni, az csak fölösleges energiapazarlás.

[ Szerkesztve ]

(#1514) BerserkGuts válasza nkmedve (#1513) üzenetére


BerserkGuts
őstag

a spanyolnátha ne feledjétek el háborús időkben került elő ;] jó körülmények voltak ott

meg szerintem nem kizárt hogy egy petricsészében született meg

12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000

(#1515) nkmedve válasza BerserkGuts (#1514) üzenetére


nkmedve
őstag

Ez persze így van, de attól még az igaz, hogy egy esetleges 2. vagy 3. korona hullám lehet sokkal durvább mint ez a mostani. Spanyolnáthánál is így volt, pedig ott is az enyhébb első hullám idején még háború volt.

(#1516) Exodius válasza nkmedve (#1513) üzenetére


Exodius
őstag

Az érvelésed a koronával kapcsolatban elfogadom.

"Annak nem látom értelmét, hogy csak azért hozzanak létre új projekteket és ontsák kifele magukból a haszontalan WU-kat, hogy az embereknek elég munkát tudjanak adni, az csak fölösleges energiapazarlás."

Itt viszont felhívnám a figyelmed, hogy még jó-pár olyan projekt van, amik hasznosak és segíthetnének. Huntington, Alzheimer, Parkinson-t ugye csinál a Folding, bár ők most leterheltek és kb. minden a COVID-al foglalkozik.

A BOINC-nál sok jelenleg is futó projekt van, bár igaz, ők csak a CPU erőt tudják kihasználni, de számít ez, ha halad a dolog? Pl itt van pár jelenlegi projektjük:


De ott van még az Einstein, Rosetta, GPUGrid meg még egy rakat kozmológiai grid-es dolog is, amik felé lehetne terelne az embereket, már csak promó szintjén is, hogy legyen egy klassz vérkeringése annak az erőnek, amiket számítókapacitásban képviselünk.

Én úgy gondolom, hogy ebből most sokan szakíthatnának, meglovagolva ezt a hullámot és nem csak ők, hanem mi emberek is. :)

Erről viszont kur*ára írnia kellene valakinek egy szép cikket, hogy mik ezek a foldingos dolgok és felsorolni még pár alternatívat is, rövid leírással, hadd válogasson mindenki kedvére pl. azokból is, amiket fentebb írtam. :)

De lehet túl idealista vagyok? :)

(#1517) Moonline. válasza Exodius (#1516) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Kiegészítés: A BOINC maga a keretprogram amiben a számítást lehet végezni. Amit te küldtél képet, az a World Community Grid nevű projekt.

[ Szerkesztve ]

(#1519) raider21 válasza #98320896 (#1518) üzenetére


raider21
aktív tag

Ugye a SETI@home március 31 -el felfüggesztette a tevékenységét, a kint lévő feladatokat még fogadják, és néha még jön ki egy kettő számítási feladat május végi határidővel, de ez a projekt egyenlőre takaréklángra került. Úrkutatás terén marad a MilkyWay@home és a Einstein@Home projekt. Esetleg az Asteroids@home és a Cosmology@Home is szóba jöhetnek.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#1520) Exodius válasza Moonline. (#1517) üzenetére


Exodius
őstag

Igaz. :)

(#1521) cyanide válasza Exodius (#1516) üzenetére

A Boinc keretén belül a Rosetta@Home projektnek vannak COVID-19-hez kapcsolódó feladatai, de ahogy írod az csak CPU. Nekem az a tapasztalatom, hogy a Rosetta, 16 szálon megkajálja a 16GB RAM-ot és az már a használhatóság rovására megy. A Rosetta feladatai nálam 8-10 órát is futnak, míg a F@H kb 1-4 órásak.

Ha ezt olvasod a topik meghalt...

(#1522) C0d3r válasza cyanide (#1521) üzenetére


C0d3r
addikt

Itt be tudod állítani mekkora csomagot szeretnél kapni.
Target CPU run time mező, alapbeállítás 8 óra, 2 óra és 1 nap 12 óra között állítható.

(#1523) Moonline. válasza cyanide (#1521) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Be lehet állítani a BOINC beállításokban, hogy a program maximum hány % memóriát használjon el, ahogy a lemezterületet is. Számítási beállítások részleg a haladó módban.

[ Szerkesztve ]

(#1524) Exodius válasza cyanide (#1521) üzenetére


Exodius
őstag

A többiek tanácsát követve így már nem is olyan rossz a BOINC, nem? ;)

(#1525) cyanide válasza C0d3r (#1522) üzenetére

Wow (Owen Wilson hangon). Köszönöm, nem tudtam, hogy lehet állítani. Az ilyen állíthatóságok miatt tetszik jobban a Boinc felülete.

Ha ezt olvasod a topik meghalt...

(#1526) FLATRONW válasza C0d3r (#1498) üzenetére


FLATRONW
őstag

Kipróbáltam és 95 százalékra tettem. Igazából nem lett volna rá szükség, én szinte azonnal kapom az új csomagokat, ahogy most is.

19:09:24:WU00:FS01:0x22:Completed 950000 out of 1000000 steps (95%)
19:09:25:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
19:09:26:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.241
19:09:26:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.241:8080
19:09:47:WU01:FS01:Downloading 7.85MiB
19:10:03:WU01:FS01:Download complete

19:16:04:WU00:FS01:Uploading 33.37MiB to 128.252.203.10
19:16:04:WU01:FS01:Starting

Így 6 percet állt az új feladat a letöltés után, mindaddig amíg az előző feladatnak a feltöltése meg nem kezdődött.

Ez alatt a 6 perc alatt pedig kb. 500 pontot esett az estimated credit, bőven elhanyagolható.

(#1527) C0d3r


C0d3r
addikt

Ha már pénznyeremény, indítottak egy pályázatot új logó készítésére, a nyertes jutalma 1.000 dollár.
[Forrás: Twitter]

[ Szerkesztve ]

(#1528) C0d3r


C0d3r
addikt

Jelenleg az alábbi projekteknél van CPU korlátozás (max. 12 mag/WU):
p14377-14378
p14380
p14632-14643

(#1529) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

Ha valaki még nem tudná, a Discovery -n vasárnap 19.00 kor lesz egy doku film a koronavírusról, a 2 hete a végét csíptem el, az alapján érdemes megnézni.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#1530) -ZeeZee-


-ZeeZee-
senior tag

(#1532) Strezi válasza #98320896 (#1531) üzenetére


Strezi
őstag

Oriás +1 neki :))
Én ahoz hasonlítanám a helyzetet, mintha ahelyett, hogy nem ölelgetem anyámat, meg nem lógok nála fél napokat (egy lakásomba lakik, 75+), lábonlőném magam, hogy még véleltenül se járjak arra :Y Ez történik most nagyob méretben, csak hogy mindenki felelősséggel (látszólag) cselekedjen...

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#1533) Exodius válasza #98320896 (#1531) üzenetére


Exodius
őstag

Bödőcs Tibi te vagy az? :D

(#1535) rup1u5


rup1u5
nagyúr

Eddigi legnagyobb wu-t kaptam a 1070-re. 6 óra, 205K (14416)

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#1536) nihill


nihill
őstag

Van egy csomagom, amit már vagy 2. napja nem tud elküldeni a kliens, a pontjaim harmadát is levonta azóta belőle.
Elkezdi küldeni és meg is szakad rögtön az elején:
09:01:38:WU00:FS00:Upload 1.51%
09:01:39:ERROR:WU00:FS00:Exception: Transfer failed
Ami furcsa, azóta már volt más csomag is, amit viszont simán visszaküldött, csak ezt nem.
Mi lehet a gond :F

(#1537) I.T.E.M válasza nihill (#1536) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

A fogadó oldalon nem tudja fogadni az a szerver. Valószínűleg túl van terhelve. Milyen IP címe van ?

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#1538) bhonti válasza nihill (#1536) üzenetére


bhonti
tag

Ilyen esetben az adott feladatot jobb oldali gombbal megállítod, aztán folytatod. Akkor újra meg fogja próbálni a feltöltést abban a pillanatban. Ezt ismételgeted, amíg nem sikerül. ;)

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#1539) Strezi válasza rup1u5 (#1535) üzenetére


Strezi
őstag

Nekem is jött egy új rekorder:
12:27:06:WU01:FS02:Downloading 138.26MiB

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#1540) nihill válasza I.T.E.M (#1537) üzenetére


nihill
őstag

Most jár 14 próbálkozásnál kb. 2 nap alatt.
De közben jelenleg is dolgozik a CPU+GPU, és mentek is el kész csomagok, ezen kívül...

...
12:47:13:WU00:FS00:Sending unit results: id:00 state:SEND error:NO_ERROR project:14637 run:1305 clone:0 gen:0 core:0xa7 unit:0x000000009bf7a4d55e8aa5c53e225678
12:47:13:WU00:FS00:Uploading 8.30MiB to 155.247.164.213
12:47:13:WU00:FS00:Connecting to 155.247.164.213:8080
12:47:34:WARNING:WU00:FS00:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
12:47:34:WU00:FS00:Connecting to 155.247.164.213:80
12:47:34:WU00:FS00:Upload 0.75%
...
12:52:46:WU00:FS00:Upload 1.51%
12:52:46:WARNING:WU00:FS00:Exception: Failed to send results to work server: Transfer failed
12:52:46:WU00:FS00:Trying to send results to collection server
12:52:46:WU00:FS00:Uploading 8.30MiB to 155.247.166.219
12:52:46:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.219:8080
...
12:53:11:WU00:FS00:Upload 1.51%
12:53:11:ERROR:WU00:FS00:Exception: Transfer failed
...

(#1541) bhonti válasza nihill (#1540) üzenetére


bhonti
tag

Múltkor nálam is vagy 8 órába telt mire végül fel tudta tölteni, akkor jöttem rá a fentiekre.

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#1542) Moonline.


Moonline.
aktív tag

Ühm, most meg az extreme stat hibbant meg, az elmúlt 2 napra lenullázott. A folding oldalán 400.000 ponttal előrébb vagyok. Másnak jól mutatja?

(#1543) Moonline. válasza Moonline. (#1542) üzenetére


Moonline.
aktív tag

Ja, semmi...mivel csapatot váltottam, generált nekem egy új oldalt..így nem látom egy helyen az eredményeimet, hálisten.

[ Szerkesztve ]

(#1544) hunluki


hunluki
senior tag

Éjszakai program:

(#1545) martonx


martonx
veterán

Új rekorder csomagom jött ma éjszaka:

20:20:00:WU01:FS01:Downloading 161.41MiB

Szegény GTX 1660S-nek 6 órás az Estimation-je :D Ettől még zokszó nélkül kikapcsolom este a gépet, majd holnap szép nyugodtan befejezi :D

Én kérek elnézést!

(#1547) Maelephant válasza C0d3r (#1546) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Köszi az infot, már telepítettem is. Szerencsére ott folytatja az egységeket, ahol az előző verzió abbahagyta, nincs restart. Most folyamatosan kapom a WU-kat, az elmúlt napokkal szemben nem csak CPU-ra, úgy tűnik. Viszont 30+ fok van a szobában :(.
Az Index közölt egy cikket, alább:
[link]
Ebben említik, hogy a SOTE-s kutatók morcosak, mert a St. Louisbeli Washington University is vizsgálja már azt az anyagot, amit ők és még szabadalmi per is lehet a dologból majd (?). Erre megírtam a cikkszerzőnek, hogy a Wash.Univ. a magyaroktól függetlenül is megtalálhatta ezt a hatóanyag-jelöltet, mivel a FÉL VILÁG NEKIK SZÁMOL FEHÉRJE-TÉRSZERKEZETEKET, ugyanis ez az egyetem a F@H konzorcium első helyen jegyzett tagja. Válaszra sem méltatott.

(#1548) hokuszpk válasza Maelephant (#1547) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

nekem -- ha nem is azonnal, de -- eddig mindig valaszoltak az Indexesek, mondjuk ha irok nekik, akkor sport temakorben.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1549) hokuszpk válasza C0d3r (#1546) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

vazz. a defender mindenkeppen meg akar vedeni tole.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1550) martonx válasza hokuszpk (#1549) üzenetére


martonx
veterán

Engem is, de felkínoztam, meg akkor már be is jelentettem megbízható alkalmazásnak.

Én kérek elnézést!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.