Hirdetés

2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
titán

Az első mondat: "Legkésőbb délig adj választ, mert ha nem jössz, hívok mást" - én itt tenném le a telefont/törölném az e-mail kapcsolatot a palival, mindent leír a cégről és a főnökről. Tudom, nyugaton szocializálódtam...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) potyautas válasza t72killer (#1) üzenetére


potyautas
csendes tag

Van olyan helyzet, amikor lehet az ember önérzetes, ez nem olyan volt. Találtam volna Pesten másik helyet, de csábító volt, hogy hazamehettem.

(#3) t72killer válasza potyautas (#2) üzenetére


t72killer
titán

Szó sincs önérzetről, amiket ebből a mondatból kiolvasok:

1. állatként kezeli a munkavállalót, és ezt még véka alá se rejti = gondok lehetnek belőle, ha bármit kérsz (szabadság, gyereket orvoshoz kell vinni, továbbképzésre mennél, új munkaruhát kérsz)
2. rendezetlen, kaotikus ember = ha megszűnik az 5csillagos konjunktúra, vagy kiesik a pixisből, azonnal borul a bili.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) potyautas válasza t72killer (#3) üzenetére


potyautas
csendes tag

Ismertem az illetőt korábbról. Vállalkozó koromban dolgoztam is neki alvállalkozóként, Korrekt volt. Az említett korábbi alkalmazásom idején szintén. Bizonyára az a bizonyos bili már ekkor borult, azért nem tudott fizetést adni. Később infarktusa volt, de a cég ma is működik.

(#5) HussarF válasza potyautas (#4) üzenetére

Hát nekem is az az első gondolatom, mint t72killernek. De van már tapasztalatod vele, szóval neked kell tudni

(#6) x_o_n


x_o_n
veterán

Ahogy látom minden ugyan olyan mint régen,bizonyrtalan instabil munkahelyek,fizetések,megélhetés,szociális háló meg ha gond van..na az nincs...az árak már meghaladták a nyugati árakat,a bérek növekedése....na az messze van még...

(#7) potyautas válasza HussarF (#5) üzenetére


potyautas
csendes tag

Az eset közel 8 éve történt, azóta ritkán látjuk egymást. Köszönőviszonyban vagyunk, nem haragszunk. Ennyi a kapcsolat. Bizonyára másként alakul a sorsom, ha akkor nem küld el, de nem tudhatom jobban, vagy rosszabbul.

(#8) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Ezért is jöttem el. Véresszájú komcsik, azok gyerekei, akik kis királynak hiszik magukat. Rohadj meg magyarorszag amiert nem tudtam emberkent elni a munkambol...

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#9) potyautas válasza mexicanraven (#8) üzenetére


potyautas
csendes tag

Magyaroszág nagybetűvel írandó. Azonfelül megkérlek, hogy ne ócsárold a hazámat. Mindazon túl, nem értem, hogy jönnek ide a véresszájú komcsik. Én is utálom őket, de nem foghatunk rájuk minden rosszat.

(#10) TheLázs


TheLázs
csendes tag

"Rohadj meg..."

Pont az ilyen ijesztgetések miatt félek itthon maradni. Túl nagy vágy lenne, hogy itthon jól megéljek? Pofátlanság vagy nagyravágyás, ha azt mondom, hogy a lélektani határ amiért itthon maradok az háromszázezer forint nettó felett van? - Persze, ha végzek egyszer mesterdiplomás mérnökként.

Nem nyugtattok meg.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#11) HussarF válasza TheLázs (#10) üzenetére

Nem irreális a vágyad. Én 2013 második felében kezdtem dolgozni, akkor az éves fizetésem 1 hónapra leosztva 300 nettó körül volt. Most már a 600-at ostromolja alulról. Egy MSc azért erősen ajánlott, de sok mástól is függ, nem csak egy papírtól, az legfeljebb az első 3 évben igazán mérvadó.

(#12) TheLázs válasza HussarF (#11) üzenetére


TheLázs
csendes tag

Tisztelt kolléga, mi a szakterülete?

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#13) x_o_n válasza HussarF (#11) üzenetére


x_o_n
veterán

Na igen,de azért lássuk be hogy nyugaton egy szakmunkás keres ennyit...és nem napi 10 órában...vagy pld egy hölgy ismerösöm aki egy gyárban összeszerel x.terméket heti 38 órában és mellette van egy másodállása heti 6 órában,ő is ennyit keres,na de ebben ugye nem az a lényeg hogy ki mennyit keres,hanem hogy milyen munkát végez több pénzért.

(#14) Sethdobaloah válasza TheLázs (#10) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

nem akarlak megsérteni, de szalag mellett is kereshetsz multinál 300 nettót, ehhez nem kell mérnöki diploma (Budapesten), és főleg nem kell ócsárolni az országot, ahol éppen ingyen tanulsz (valószínűleg).

...csak én vagyok helikopter?

(#15) t72killer válasza Sethdobaloah (#14) üzenetére


t72killer
titán

Igen, ha heti 50 órát vagy amellett a szalag mellett, vagy a 600 mérnökként szintén ennyi munkaidő mellett. Az élet meg elmegy. Az albi pedig szintén duplázódott az elmúlt évtizedben, azaz nagyobb számokat írunk, de az életminősége csak keveseknek nőtt, tuti nem a 300at kereső szalagmelósnak. Uis nem Borsodalsórettenetesen fogja ezt az összeget megkeresni, hanem Pesten.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) TheLázs válasza Sethdobaloah (#14) üzenetére


TheLázs
csendes tag

Nem állt szándékomban az ócsárolás - sárdobálás. Szerintem nem is tettem így.

Székdobaloah... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#17) hcl válasza x_o_n (#6) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Na de várj, régen minden jobb volt, nem? :D

@potyautas : Nem hinném, hogy vissza kellett volna menni. Ha egyszer el tudtál lépni, maradni kellett volna ott, ahol több lehetőség volt. Persze ha úgy látod.

@setrhdobaloah : Ja, BP-n - azon kívül meg meredeken csökken.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#18) potyautas válasza TheLázs (#16) üzenetére


potyautas
csendes tag

"Rohadj meg magyarorszag amiert nem tudtam emberkent elni a munkambol..." Szerinted ez mi?
15 évvel ezelőtt szakmunkás végzettséggel, évi 7 hónap munkával, egyszemélyes vállalkozásban (sírkő-műkő) megvolt a 300 nettóm délborsodban. 2008-ban befuccsolt az üzlet, de nem az országot átkozom miatta, én voltam rugalmatlan.

[ Szerkesztve ]

(#19) Sethdobaloah válasza TheLázs (#16) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Azért nehéz másnak olvasni.
BTW nem szék, hanem szétdobáló (ld diaballein )

Mindenesetre más topikban volt róla szó, menjél építkezni és meglesz az 1 milla nettó is fizikai munkával :D no ha annyi nem is, de a 300k röhögve. A 600k is ha ügyes vagy.

...csak én vagyok helikopter?

(#20) TheLázs válasza Sethdobaloah (#19) üzenetére


TheLázs
csendes tag

Srácok tegyétek már fel a szemüveget. Nem is én írtam az idézetet hanem az előttem szóló. Az én hozzászólásom arra kívánt reflektálni hogy nem az elégedettséget lehet gyakrabban hallani hanem a hasonló fröcsögést.

Pont ezért lettél székdobáló nekem erre a két hozzászólás erejéig. Nem én pöcköltem a fikát a monitorra a kérdésben, hanem ismételten, az előttem szóló.

Thelazs <\=> mexicanraven

[ Szerkesztve ]

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#21) Sethdobaloah válasza TheLázs (#20) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Bocs, zavaró a sok ugyanolyan avatár :)

...csak én vagyok helikopter?

(#22) x_o_n válasza Sethdobaloah (#19) üzenetére


x_o_n
veterán

Igazával ezzel pédálozott egy Budapesten dolgozo ismerösöm ,hogy igaz nem 38 hanem 65 órában megkeresi azt az épitőiparban amit a Németországi épitőipari szakmunkás..

igen de 38 vs 65 óra
igen de bejelentett/netto vs minimálbér/fekete zsebbe pénz
igen de biztos szociális háló,munkanélküli(70% és 12hó is akár vagy több) vs 3 hónap ..emlitésre sem méltó éhhalál összeg. semmi szociális segitség
igen de biztos nyugdij amiböl meg lehet élni vs hogy mi?ha lesz..az is max pár napra elég...és ez nem vicc.
és sorolhatnám még de már ebböl is látszik hogy nem csak a fizetésekkel van gond,alapvető dolgokkal.

(#23) potyautas válasza TheLázs (#20) üzenetére


potyautas
csendes tag

Bocsi, igazad van. Nehezen is értelmeztem az idézetes hsz-edet. Viisza kellett fogni magam, hogy ne tegyem ezt szóvá. Vártam, hátha valaki mellém áll. sárkány=sárkány. Nem is olvastam el mi van alatta.

x_o_n! Senki nem állította, hogy jól élünk. Rákényszerül az ember az ügyeskedésre. Az se mentség, hogy ez mindig így volt. Bizonyára kalandvágyból maradtunk itthon. Vagy ez a szülőföldhöz való ragaszkodás valami betegség, de akkor én nem akarok meggyógyulni. Fáj azzal szembesülni, hogy ez a "Rohadj meg magyarország" hajlandó lenne magyarnak lenni, ha megfizetnék.
Még egy gondolat! Köztudott, hogy a magyaroknak elenyésző része lehet Árpád leszármazottja (ha van egyáltalán ilyen) "Magyarnak nem születik az ember, hanem azzá válik" Bizonyíték erre a sok igaz magyar, akinek bizonyítottan más nációbeli az őse. Különös tisztelet azoknak, akik emellett még a nemzetiségüket is megélik! Ez az ország befogadta az őseit, otthont, hazát adott nekik. Egy részük politikai, másrészük gazdasági menekült, vagy ha nem is menekült, a jobb élet reményében telepedett le itt. Ez nyilván fordítva is így működik. Aki innét megy el más országba a jobb élet reményébe, az is vállhat a magyarsága megélése mellett (vagy nélkül) igaz német, angol...hazafivá. ez utóbbitól nem vagyok boldog, de ez így van.

[ Szerkesztve ]

(#24) HussarF válasza x_o_n (#13) üzenetére

Lehet, de nyugaton nem is hoz belőle olyan életszínvonalat, mint itthon. Persze tény, hogy ugyanazzal a munkával nyugaton jóval többet lehet keresni. De kulimunkát végezni nem mennék el nyugatra, csak akkor, ha olyasmi munkát tudnék csinálni, mint most.

(#25) x_o_n válasza HussarF (#24) üzenetére


x_o_n
veterán

Ezt honnan veszed,ez logikátlan,és nem is igaz,már lentebb megindokoltam miért,de egy mondtaban leirom ujra,uggynazon a pénzböl Magyarországon kevesebbet tudsz vásárolni eleve,temék minőséget már nem is ecsetelek mert sajnos az is van eltérés,és jelenleg már az ingatlan bérlés,ingatlan árak is kedvezöbbek.

Kulimunka?ha beszéled a az adott ország nyelvét,simán eltudsz helyeszkedni bárhol amire alkalmas vagy,szakképzett vagy stb.

(#26) x_o_n válasza potyautas (#23) üzenetére


x_o_n
veterán

Nem mindenki azért meg ki mert arra vágyik,hanem van és sokan vannak akik emlitett körülmények miatt elveszitik mindenüket és vagy az utca vagy megpróbálja kint Újra kezdeni az életét.
Nehéz de jobb mint az utcán végezni.
Az ügyeskedéssel csak az a baj hogy abból nem lesz nyugdijad...és még sorolhatnám,és 25-30 év ügyeskedés után meg már késő ,nem Magyarországgal van a gond,a vezetésekkel akik ezt évtizedek alat lerombolták ,és meg sem kisérlik visszterelni,pedig látni az ex suzoc.zonában hogy van aki rosszabb helyzetböl már rég lehagyta az országot....ez nagyon nagyon gáz.
Szeretem a szülöföldem,de egyszerüen egyre élhetetlenebbé teszik.

(#27) potyautas válasza x_o_n (#26) üzenetére


potyautas
csendes tag

"egyre élhetetlenebbé teszik" Tudod mikor éltem a legjobban? (Ezzel együtt a legboldogabb éveim voltak.) Amikor 30% volt az infláció, a munkanélküliség pedig egy pillanat alatt az egekbe szökött. Aztán '93-ról '94-re 40%-ot esett a forgalmam. Akkor jöttek vissza a kommunisták. Könnyű lenne rájuk fogni, de nem lenne igaz. Hatással volt ugyan a változás, de nem azonnal, és nem ennyire közvetlenül. Vagyis ha elég talpraesett az ember (jobban mint én) nem számít ki kormányoz.

(#28) doeeg válasza potyautas (#23) üzenetére


doeeg
senior tag

Szívemből szóltál :) :R

[ Szerkesztve ]

(#29) HussarF válasza x_o_n (#25) üzenetére

Ez nem igaz, amit írsz. Kint drágább az élet. Nyilván nem annyival, mint amennyivel jobbak a fizetések, de ugyanannyi pénzből itthon jobban kijössz, mint külföldön.

Gyors példa - 1 kg csirkemell ára:
Magyarország: $6.33
Németország: $9.59
Ausztria: $11.51
UK: $11.54
Franciaország: $14.42

Az adatok nem a legújabbak, de az utóbbi pár évben nem volt valami vad infláció

(#30) mexicanraven válasza HussarF (#29) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Igen srácok, engem szidjatok, én írtam kicsi m-mel direkt az ország nevét.
Ami sokaknál nincs meg, az a tapasztalat, és a látottak, csak hallják mi megy kint, de életvitel szerűen nem voltak egy másik ország lakói. Nem, nincs kolbászból a kerítés, de jobban elismernek, tobbet keresel, es kevesebb a stressz, joval, nincs szamolgatas, szigoru beosztas, baszakodas. Persze negativ oldala is van, de mindenki sajat maga tudja, hogy megeri-e neki. Illetve nem lathatunk bele mindeki helyzetebe, es nem itelhetunk az alapjan, hogy mi mennyit keresunk. Fel arvan, 'instabil' anyagi hatterrel, mit tudtam volna kezdeni pl en? Es sokan voltunk igy. Normalis szakmaval orankent kaptam 500-at, majd kesobb 6-ot. Mehettem volna munkasszallora alkoholistak koze tobbert, de az nem gondolom, hogy perspektiva.
Fentiekben olvastam, hogy az eletszinvonal nem sokkal jobb. Elmondanam, hogy szerintem pedig de. Egy normalis munkabol sokkal jobban megvagy, es megengedhetsz magadnak joval tobbet. Illetve, ahova emigral az ember erdemes kiismerni, mert magadon segitesz, ha tudod mikent hasznald ki az eroforrasaid.
Senkit se akartam megbantani, de en akkor is haragszom a hazamra, hogy emberkent nem tudtam elni benne, es tavozasra kenyszeritett. (talan aki most kezdi a sajat eletet konnyebb, nem tudom) Persze, nyilvan hevesebben fogalmazok, megelve ezt az egeszet a temaval kapcsolatosan indulatosabb lettem.
És nem, nem gondolom, hogy nekem azert kene otthon maradnom, hogy epitsem az orszagot, sok mas fiatallal egyutt.

HussarF: Ezek csak szamok, a valosagban csirkemell 5-6 dollarert kaphato, a banan olcsobb, tisztalkodasi szer olcsobb, edesseg olcsobb, tisztitoszerek olcsobbak, es ezt meg sokaig sorolhatnam, de komolyan, minden nagyzolo magyarsagtol mentesen. Tenyleg szimplan a dolgok nagy resze olcsobb, es jobb minosegu. A szolgaltatas ami draga, de hat semmi sem lehet tokeletes...

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#31) doeeg válasza mexicanraven (#30) üzenetére


doeeg
senior tag

Örök vitatéma :) Nyilván mindenki a saját igazát próbálja védeni, viszont az a tapasztalatom, hogy akinek "nem jött be kint" (márpedig vannak ők is azért bőven), azok utána sunyítanak itthon, szóba sem szokott kerülni a dolog, pedig amíg kint voltak, nagy hangon hallottam tőlük ugyanazt amit te is írsz (minden jobb, jobb ott élni stb.). Ne érts félre, nagyjából egyetértek veled: aki itt tróger, az kint is tróger lesz, és ott sem lehet csak úgy ellebzselni.

De egy jó tanács, többen írták: ne a hazádra haragudj. Ez egy gyönyörű ország, sok jó emberrel. Haragudhatsz az el****tt történelmünkre, az ország évszázadokra visszamenőleg rossz döntéseket hozó vezetőire, a megszállókra, 1-1 nagyhangúra aki idegesít, bárkire, de (és ne vedd személyeskedésnek): az ellen egyedül te tehetsz (tehettél volna) hogy normálisan megfizessenek. Lehet más munkáltatót keresni, elköltözni, más szakmát tanulni, vállalkozni, stb. És senki nem kényszerített hogy menj, az a te döntésed volt, mert úgy gondoltad, ott élhetőbb jövőd lesz. Ezt tiszteletben tartom, de ne ránk haragudj ezek miatt :R

[ Szerkesztve ]

(#32) Narxis válasza HussarF (#29) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ennyi erővel egy csésze kávé árát is hozhattad volna példának ebből még nem következik, hogy kint nehezebb vagy könnyebb ugyanannyi pénzből megélni.

(#33) mexicanraven válasza doeeg (#31) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Nem rátok, nem az otthon ragadt normális emberekre haragszom, talán nem voltam eleg egyertelmu, de tenyleg nem. Peldanak okaert iden is adakoztam, de mindig csak otthonra... A helyzetre, magara, ahogy az egesz alakult otthon, ahova fajult az orszag amire haragszom. Mindenkinek megvan a maga fel igazsaga, az sem hulyeseg amit te irtal, de volt egy ilyen lehetoseg, hogy kijojjek, es azzal eltem. De akkoriban mar ert valami lepes mindenkepp, ez lett az. Amit a szakman felul tanulni szerettem volna, az szocialis/egeszsegugyi vonal, tudjuk jol, hogy vannak ok is megbecsulve manapsag... Persze, nem magyarazkodni akarok, nincs is miert, csak kicsit tisztazabb kepet adni. Nyilvan ha egy sor melle leulnenk es elmondanek mindent tobb dologban erthetnenk egyet, ez sajnos nem az a platform.
Egyebkent akirol te beszelsz abbol van a tobb, sooooot, boven. Otthon flexelnek a semmire, osszekaparnak valamennyit, hazamennek, marad ugyanaz, penz elfogy es megy a kinlodas ujra, vagy visszajonnek megint.
De egyuttal abban is biztos vagyok, hogy sokkal tobb jo szakembert, tehetseget, es fiatalt veszitett az orszag, mint kellett volna. :R

HussarF: angliara reflektaltam, elfelejtettem oda irni.

[ Szerkesztve ]

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#34) HussarF válasza mexicanraven (#33) üzenetére

Jó, de azért ne mondd már, hogy ott olcsóbb az élet. Lehet, hogy a kaja nem kerül többe, bár más UK-ban élő ismerőseim nem erről számoltak be. De ha az autószerelőnél - ami a nagy költség szokott lenni itthon is - 3x annyit fizetsz, az már lényeges különbség. Vagy ha szórakozni mész és 1500 egy üveg sör a kocsmában... stb. Azért nehezen tudom elképzelni, hogy ugyanakkora pénzből ne lehetne itthon jobban megélni.

Egyébként most én is eléggé ráálltam arra, hogy külföldre kéne menni. Nem azért, mert itthon ne tudnék jól megélni, de azt látom, hogy kint lehet, hogy a 3x-osát is megkereshetném annak, amit itt keresek. Annyiért már simán kimennék. Mondjuk USA lenne a fő cél, az minden mást vert a külföldi országok közül, ahol voltam, csak oda nem olyan egyszerű eljutni. Így maradt a UK, mert angol nyelvterület kell.

(#35) x_o_n válasza HussarF (#29) üzenetére


x_o_n
veterán

Ez nem igaz amit irsz...ne viccelj már,havonta van alkalmam tapasztalni A/DE/HU az árkülönbségeket...és sajnos de Magyarországon minden drágább,na henm hiszed mozdulj meg és nétzd meg te is,nagyon szivesen fogadok veled,bár nem szoktam hogy ugyanannyi pénzböl a Magyar bevásárló kossaradban sajnos kevesebb lesz,vagy hogy a rezsi,lakbér és ugy egyáltalán bármire töbet kell fizetni,és nem netröl szedet informáciokra támaszkodom...tapasztalatra...

(#36) hcl válasza potyautas (#18) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az ország ebben annyiban hibás, hogy 30 hosszú éve nincs szocializmus, és még mindig nincs olyan gazdaság, amiben stabilan megélnének, és fejlődnének cégek, amik később ki tudnak lépni a nemzetközi piacra. Ennek egyik erős oka a korrupció, ami miatt nem kényszerülnek a cégek fejleszteni, fejlődni. Aztán hopp, a válság azt lökte a legmélyebbre, aki gyengébb volt. És azóta sincs semmi, minimális a fejlődés.
És azért ez országszinten baj.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#37) HussarF válasza x_o_n (#35) üzenetére

Ja, a rezsi olcsóbb, miközben Németországban a világ egyik legmagasabb áramára van, mert a "zöld"energia dotálását a lakosságra verik rá... Meg nem értem, hogy akkor miért hordja haza az összes ismerősöm Németországból a kocsiját szervizelni? Biztos, mert az olyan olcsó kint. Sokra mész vele, hogy ha kint 500 forintért megveszed a sampont, ami itthon 600, hogyha egy olajcserére az itteni 50ezer helyett 150ezret fizetsz.

Kezd komolytalanná válni, amit beszélsz. Lehet, hogy olcsóbb a bevásárlás kint, ha itthon Budapest belvárosában próbálod meg, míg kint egy kis faluban élsz. Biztos, hogy kint jobban meg lehet élni, mert az árak és a fizetések aránya kint sokkal jobb. De azért ne magyarázzuk már meg, hogy ugyanannyi pénzből is jobban meg lehet élni kint. Az már tényleg a "kolbászból van kint a kerítés" kategória lenne

(#38) Narxis válasza HussarF (#37) üzenetére


Narxis
nagyúr

hmm

(#39) x_o_n válasza HussarF (#37) üzenetére


x_o_n
veterán

Komolytalan mert téves infoid vannak...mikor voltál szervizben a két országban?olajcsere,szürök cseréje,,gyertyák cseréje meg még mittudom én miket kellett csinálni 150euro volt... inkább ne irogass olyanrol amiröl fogalmad sincs, ...persze hazaviszik mert nem beszélik olyan jól a nyelvet és otthon egyszerübb..

Az áramra is csak cáfolni tudok...én komolyna nem értem honnan szeded ezeket az infokat...de tény van ami itt drágább,de itt meg lehet fizetni.... akkor drága lehet valami ha nincs megfelelö biztositásod,fogaszat stb...de van ami meg ingyenes,,,vagy pld fogszabályzás sokkal olcsobb na de az implantátumok na az drágább..de tényleg komolytalan mert hülye példákat hozol fel,föleg hogy az ominozus tusfürdő ami itt 450huf otthon 685huf az meg nem 100 ft.

nem nincs kolbászbol,sőt...senki nem mondta,otthon jobb,de megélni sajnos kint jobban meglehet

(#40) doeeg válasza x_o_n (#39) üzenetére


doeeg
senior tag

"de megélni sajnos kint jobban meglehet" Az ilyen általános kijelentések ugyanúgy nem igazak, mint amikre te reflektálsz.

(#41) hcl válasza doeeg (#40) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Azért ha jó sokan kimentek, és nem akarnak hazajönni, mert még akkor is jobb kint, ha többet kell melózni - az valamit elmond erről a helyről.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#42) doeeg válasza hcl (#41) üzenetére


doeeg
senior tag

Akkor 1:1, mert én meg itthon látok jó sok embert, akik itthon maradtak, és nem akarnak kimenni, és köszönik(/jük) boldogulnak itt :) (nem, nem a tűzhöz közel, hanem átlagemberként, mégmielőtt). Ez mit mond el? ;)

Objektív statisztika nélkül (nyilván nincs és nem is lesz) nem igazán konstruktív vitatéma.

Ha gonosz lennék, azt mondanám, ha én eldobnám az eddigi életem és azt mondanám, kimegyek, és nincs visszaút, utána nekem is okozna némi kognitív disszonanciát a dolog. És persze ugyanez igaz az itthon maradásra is. Cserébe ez utóbbi az alapállapot, mondhatnám "normálisnak" is, persze ez már kezd kérdéses lenni :DDD De amikor egy kinti azt mondja: "te nem próbáltál meg külföldön megélni, nem tudhatod", akkor szerintem jogos a kérdés: "OK, és te itthon?".

[ Szerkesztve ]

(#43) hcl válasza doeeg (#42) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Hát ha itthon nem lehetne egyáltalán megélni, akkor már régen nagyobb balhé lenne. Persze, van, aki megél, de a többségen azt látom, hogy elege van a folyamatosan azért küzdésből, hogy előrejusson. Pl. nekem is, szívesen mennék is, csak azt látom, hogy az mocsok nagy macera, hogy teljesen függetlenedj a magyar államtól - különben meg ugyanott vagyok, mint itthon. (Illetve, sokan vannak, akik mennének, de nem tudnak.) Másrészt meg, én itt vagyok itthon, és nem akarok azért elmenni, mert a sok idióta 28 év alatt nem volt képes egy normális országot kialakítani.
Ha tényleg frankó lenne itt, akkor nem ment volna el több százezer ember, pláne ilyen feltételekkel. Akkor ide jönnének.
Ennyi.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#44) doeeg válasza hcl (#43) üzenetére


doeeg
senior tag

"a többségen azt látom, hogy elege van a folyamatosan azért küzdésből, hogy előrejusson"

Mint már több ilyen topicból kiderült, nem tudok a többség számára elfogadható véleménnyel szolgálni a dologról, akkor sem, ha élő példaként szoktam magamat hozni a 0-ról (sőt, minuszból) felállásra, úgyhogy erre csak annyit reagálok: :U

"Ha tényleg frankó lenne itt, akkor nem ment volna el több százezer ember" Ha itthon csodaország lenne, és minden a legjobban alakult volna 15 év alatt (és nem lett volna egy világválság, ami még a leggazdagabb országoknak is beb****tt), akkor is 2004 óta szabad átjárás lenne az EU-n belül, illetve akkor sem járnánk a NY-EU fizetések közelében sem, tehát nyilván akkor is lenne kivándorlás. Csak akkor egyértelműen, bevallottan a pénz miatt, mert nem lehetne a körülményekre fogni.

Mondom, engem csak az általánosítások zavarnak, meg a konklúziók, hogy "nem véletlen hogy kimentek", "ez valamit elmond" stb. Nem mond el semmit.

Nem übermensch aki fogja magát, összecuccol és kimegy, egészségére, nincs ebben semmi értékelendő vagy elismerendő. És az sem emberfeletti teljesítmény, ha valaki itthon marad, és nyilván nincs joga kritizálni azt, aki viszont ezt megtette.

(#45) mexicanraven válasza HussarF (#34) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Jo, de mondom! :D
Sokkal tobb penzt kell elbasznom, amikor hazamegyek, az atlagos dolgokra, legalabbis igy erzem.
Illetve mondtam, hogy a szolgaltatas dragabb. A vendeglato ipar pedig az, es valoban dragabb ott egy sör, ahogy egy atlag etterem is talan dragabb, de a minoseg is jobb. Az auto szerviz is szolgaltatas, de ha megtalalod az embered, kibirhato. Ezert is irtam fentebb, hogy ki kell magat ismernie az embernek a varosaban. Nekem az olaj es altalanos szuru cserek egyben, 50-60 fontba kerültek utoljara, szamolj nyugodtan, az otthoni arakkal nem vagyok tisztaban, ugyanis nem volt autom. A biztositas az valoban dragabb, de ennek az oka a brutalis bevandorlas, 6-7 eve teljesen aranyos volt, de ha dolgozol, csinalod, most is ki lehet fizetni, illetve elsonek nem kell 325-os E46-ot venni. Az AXE tusfurdo, ami ugye otthon is van 1 fontba kerül, de szokott neha olcsobb lenni. 20 deka sos mogyoro 48p, ma tankoltam, egy liter 95-ös 1,14 font, vasarlas utan ettem is, igaz nem a KFC-ben, Kashmir Fried Chicken volt a hely neve, 6 csirkeszarny, 1 burger, egy adag krumpli, és egy kis pepsi 5,20-ba került. Ja a cigi dragabb, de az is van kulfoldi, 5 font egy doboz, de mondjuk en elektromosat szivok, nincs agyon korlatozva, szabadon nagy tetelbe rendelhetek akarmennyi folyadekot. A zoldseges ahova jarok, egy igen szep sargadinnye 1 font (telen is finom!), egy 500 grammos szolo 1 font, egy csomag narancs 1 font, egy csomag fuge 1,5 font, banán 72p egy kilo, mango 1,5 font két darab.
Nyilvan ha a sarki kis boltba ugrasz, minden dupla annyi, ha central londonba elsz, ott is, nyilvan vannak dolgok amik ala nem mesz, vannak kivetelek is, de en keleten eltem otthon, es sokkal jobb az eletminosegem most, kevesebb munkaval.
Lakást édesanyámmal bérlek, ezek valoban húzós árak, de nem sokkal több, mint egy pesti albérlet ára. Ha hitelre megvennem, olcsóbb lenne havi szinten...

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#46) hcl válasza doeeg (#44) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Mondom, engem csak az általánosítások zavarnak, meg a konklúziók, hogy "
Nem általánosítás, tömör következtetés. Ahol jól elvannak az emberek, onnan nem mennek, ahol rossz, onnan meg mennek.
UK-ból nincs tömeges elvándorlás, hanem bevándorlás van. Miért?

A szabad vándorlás meg annyit jelent, hogy nyilván többen döntenek úgy, hogy megéri nekik - de ugye a rendszerváltás előtt is nagyon sokan azért nem húztak külföldre, mert ha nem sikerült, akkor nagy bajba kerültek. Most szabad menni. Ennyi. És mennek is.
Persze ha nem lenne akkora kaki, akkor is lenne elvándorlás. Kisebb. Az ám a lényeg, hogy nem 4-600 ezer ment volna ki, hanem 100-200... Érted, külföldre költözni marha nagy macera, és sokan mégis inkább azt választják, mint hogy a hazájukban maradjanak. Ez nagyon nagy jelzés.

Hogy mit mond el : sry, de ha azt tapasztalom, hogy tömegek hagynak el egy országot, akkor arra gondolok, hogy hát, nem lehet valami jó ott. Te meg szoktál maradni olyan helyeken, ahol rosszul érzed magad?

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#47) potyautas válasza hcl (#46) üzenetére


potyautas
csendes tag

Utánaérdeklődtem a Egyesült Királyság adatainak. Évente 350 ezren költöznek külföldre főleg írek, skótok, az angolok száma mintegy 130 000. Visszaköltöznek ebből 80 ezren. Tehát az angolok is évi ötvenezer mínuszban vannak.
Evente 50 ezerrel úgy, hogy akinek van egy gyereke, az megkap egy minimalbernyi segelyt
Akinek van harom, az meg ingyen lakhatast
A magyarországi adatok nagyon mahináltak, megbízhatatlanok. Azon múlik, mit akarunk bizonyítani.

[ Szerkesztve ]

(#48) hcl válasza potyautas (#47) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Lakosság %-ában?
Nem mindegy, hogy az az évi pár tízezer 10 vagy 50 millióból jön le.
A magyar adatoknál beszédesebb a munkaerőhiány. Illetve ha a kormánynak legkedvezőbb számítást nézed, az is brutál sok.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#49) potyautas válasza hcl (#48) üzenetére


potyautas
csendes tag

Egyértelmű, hogy tőlünk többen mennek el, nem is akartam a két adatot szembeállítani, csupán azt mondom, hogy onnét is mennek el őslakosok, ahová mindenki más vágyik.

(#50) Chaser válasza potyautas (#49) üzenetére


Chaser
titán

mindenki azért nem vágyik oda, vagy nem oda vágyik, és ahogy előttem mondták a %-os arány a lényeg, nem pusztán a számok

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#51) hcl válasza potyautas (#49) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az ég meg kék - persze, minden országban van fluktuáció, csak nem mindegy, hogy milyen ösztönzőkkel. Bővebben itt.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#52) potyautas válasza hcl (#51) üzenetére


potyautas
csendes tag

Elolvastam. Minha egy amerikai film tartalma lenne leírva, amiből 12 egy tucat. (azokban persze a jó mindig győz, de valahonnét csak merítik az ötletet)

(#53) hcl válasza potyautas (#52) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Áh, akkor semmi gond.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#54) Narxis válasza hcl (#51) üzenetére


Narxis
nagyúr

"Szoktam látni tüntetéseket Jerevánban. 22-en vonulnak zászlókkal hangosbeszélőbe skandálva."

WTF :Y Ez hogy látott a jövőbe? :D

(#55) mexicanraven válasza potyautas (#47) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Az ír és skót eleve bevándorló, tehát, hmmm, én ezt nem kezelném releváns adatként....
Az igazi angolok pedig jóléti változás miatt igen ritkán hagyják el életvitel szerűen a hazájukat (persze vannak akik a munkájuk miatt töltenek el kulfoldon idot, de az csak érdekeltség, illetve az egyetemi oktatással köthető össze még némi kintlét), a fiatalok pedig az iskola után gyakran csinálnak egy kaland tripet, elmennek Európába, etc etc, tudást, tapasztalatot, élményt gyűjtenek utána haza mennek.
Ezeket nem olvastam sehol, angolok mondták, és magam tapasztaltam.

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#56) potyautas válasza mexicanraven (#55) üzenetére


potyautas
csendes tag

Remélem az írek, meg a skótok ezt nem olvassák. Annyira bevándorlók, mint a székelyek Erdélyben.

[ Szerkesztve ]

(#57) hcl válasza potyautas (#56) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Meghódítottak :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#58) mexicanraven válasza potyautas (#56) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Remélem sokkal beszéltél és elmondták, hogy ők mennyire tartják magukat angolnak! :))

HussarF: "ugyanannyi pénzből itthon jobban kijössz, mint külföldön"
Mai vásárláskor fotóztam, bár gondolom így sincs igazam. :C

[ Szerkesztve ]

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#59) potyautas válasza mexicanraven (#58) üzenetére


potyautas
csendes tag

Eggyel se beszéltem, de tudom, hogy semennyire nem tartják magukat angolnak, ezért is vettem külön az angolokat , meg az egyesült királyságbelieket. (130, illetve 350 ezer)

(#60) mexicanraven válasza potyautas (#59) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Ezert mondtam, hogy aki tkp elhagyta Irorszagot tekinthető "bevándorlónak", és őket is eszerint kezelik.

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.