- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek
tag
Gondoltam leírom a problémámat, és hogy hogyan oldottam meg, hátha segít a jövőben valakinek.
Szóval.
Western Digital My Cloud Ex2 Ultra, ezen egy PLEX szerver telepítve.
Samsung S95B 65” OLED TV, PLEX telepítve.
A problémám az volt, hogy egy komplett sorozat összes videófájlját (mkv, H.264, 720p), amin két hangsáv volt (1. angol, AAC 2.0 126kbps; 2. magyar, AAC 2.0 126kbps) le tudott játszani gond nélkül a TV az angol hangsávval, azonban amint hangsávot váltottam a magyarra, fekete kép, beletekerésnél a „homokórázás”, és semmi nem történt. Nem fagyott le a rendszer, de nem is tudta lejátszani. Visszaraktam angolra, gond nélkül ment.
Ugyanezeket a fájlokat egyébként PC-n böngészőből nézve a plex gond nélkül lejátszotta a magyar hangsávval is.
Ahogy olvasgattam a topikban, hasonló esetekben mindig jönnek a „vegyél egy normális médialejátszót”, „a tv nem erre van kitalálva” jellegű hsz-ek, de ez az irány nekem nem szimpi, és nem hiszem el, hogy egy tv, ami amúgy gond nélkül viszi a videóanyagot ugyanolyan kódolású hanggal, az ne játszaná le a magyart is, így más irányba kezdtem gondolkodni. (Illetve általában ennél sokkal jobb minőségű anyagokat nézek, amik szintén mindig gond nélkül mennek, de mivel ez a cucc, amiről szó van, egyszerűen nem létezik más rilízben, patthelyzet…)
Először megnéztem, hogy ha a plex beállításaiban kikényszerítem, hogy több hangsáv esetén a magyar legyen az elsődleges, akkor az megoldja-e, de nem oldotta meg.
Gondoltam kipróbálom, hogy mi történik akkor, ha valamilyen alkalmazással lekapom az angol hangsávot a francba, marad a magyar, és hátha. Itt a videószerkesztős fórumban találtam egy jó kis free alkalmazást (HandBrake) ajánlás alapján, amivel egész könnyen meg tudtam oldani a hangsáv kiszedését. A kódoláson szándékosan nem változtattam, és láss csodát, a TV gond nélkül lejátszotta az anyagot.
Egyébként azt nem próbáltam még meg, hogy ha változtatok a kódoláson és a hangsávokat meghagyom, mi történik. Feltételezés csupán, de el tudom képzelni, hogy ez is megoldotta volna, és az eredeti fájlok valamilyen hibája miatt nem tudta kezelni a TV a hangsáv váltást. Ezt többek között arra is alapozom, hogy egyébként eddig jó néhány olyan anyagnál, ahol több hangsáv van, gond nélkül vitte mindegyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Netflix
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest