- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek
tag
Találtam egy thread-et ezzel kapcsolatban a wd community-n, ez alapján azt hiszem, lassan de biztosan el kell engednem ezt a témát.
-
umek
tag
válasz
enginev3.0 #16858 üzenetére
A kérdés az, hogy hogyan lehet hálózati mappát megadni itt:
Egy adott könyvtárhoz szeretnék további mappákat megadni. A NAS mappái simán hozzáadhatók, sőt, a NAS-ra USB-vel rákötött meghajtók mappái is, hiszen ezek látszanak a rétegfában, de a NAS saját gyökérkönyvtáránál nem lehet kijjebb menni, hogy mondjuk a többi hálózati mappa között tallózhassak. -
umek
tag
Sziasztok!
Adott két NAS (wd my clout ex2 ultra), az egyiken fut a plex server.Azzal küzdök, hogy a 2. NAS-on lévő mappákat valahogy be tudjam tallózni az első mappái közé.
Ha a második NAS-ra is felrakom a plex szervert (de nem ez a célom), akkor megtalálják egymást, de ebben az esetben az azonos típusú fájlokat csak két külön könyvtárként tudja kezelni, így lesz könyvtárlistában egy Film1 és egy Film2, az egyikben az egyik NAS-on tárolt fájlok vannak behúzva, a másikban a másikon tárolt fájlok.
Én pedig azt szeretném elérni, hogy egyetlen FILM könyvtár legyen a plexen, amelyben a szerverként használt NAS fájljai mellett a hálózati meghajtó fájljai is ott lehetnek egyszerre.
Ez lehetséges valahogy?
-
umek
tag
válasz
Balerik #13730 üzenetére
A harmadik képen látszik, hogy a könyvtárstruktúrád teljesen rossz. Azóta már mások is írták, de tényleg nem kellene keverned a sorozatokat a filmekkel egy mappába. Ha rendet raknál, mindent felismerne gond nélkül.
Kellene külön egy Filmek mappa, amiben csak a filmek mappái vannak. És kellene külön egy Sorozatok mappa, amiben meg csak a sorozatok mappái, azokon belül pedig az évadmappák. Ezt írtam le egy korábbi hsz-emben is.
-
umek
tag
A felosztás így, ahogy írod.
Viszont egyszerűen csak annyit adsz meg, hogy melyik mappában vannak a filmek, és melyik mappában vannak a sorozatok. Tehát csak a fő mappát. A többit már intézi a plex.
Én úgy emlékszem, hogy a Kodinál is külön kellett behúzni a sorozatokat és a filmeket, és egy fő mappánál meg kellett adni, hogy abban sorozatok vagy filmek vannak-e, és ez alapján szedte le az infókat a netről. Tehát ott is kellett egy sorozatok mappa és egy filmek mappa. A plex annyival profibb volt, hogy Kodinál nekem amiknél sok esetben kézzel kellett megadogatnom, hogy mi is az, meg a rossz találatokat javítgatnom, az a plexnél egyáltalán nem játszik, mindent elsőre megtalált nekem. Én is kodiról váltottam, és a plex valahogy sokkal jobban bejött. -
umek
tag
válasz
Balerik #13722 üzenetére
Nem is értem ezt az elrendezést.
Javaslat könyvtárak struktúrájára:
Filmek
--Film1
--Film2
...
--FilmXSorozatok
--Sorozat1
----Sorozat1Evad1
----Sorozat1Evad2
--Sorozat2
----Sorozat2Evad1
--Sorozat3
----Sorozat3Evad1
----Sorozat3Evad2Ha mindennek megvan a saját mappája, film nem keveredik sorozattal, nincsenek önálló fájlok és mappák össze vissza kevergetve, nem lehet gond.
-
umek
tag
válasz
Yodamest #13715 üzenetére
Ezek olyan tartalmak, amik kizárólag dv-sek? Tehát nincs ott egyáltalán a nevében, hogy HDR? Csak azért kérdezem, mert nekem is ugyanez a tvm van és plexezek vele, ráadásul külön médialejátszó nélkül, sima NAS mögött, és gond nélkül viszi azokat, amelyikben benne van, hdr-ként.
-
umek
tag
válasz
zsolt501 #13712 üzenetére
Igen, de itt meg pont az a fura, hogy egyébként maga a formátum és a hangsáv kódolása is olyan, hogy korábban több tartalomnál is simán megzabálta, ennél a rilíznék viszont következetesen a sorozat egyik részénél sem, úgyhogy arra gyanakszom, hogy tényleg a készítésnél volt valami okosság, ami sosem fog kiderülni. De a leírt módszer ügyesen megoldotta, szóval ha valaki hasonlóan jár, ezzel megpróbálkozhat.
-
umek
tag
válasz
Multibit #13710 üzenetére
Hát, eddig ezerből egy esetben fordult elő ilyen, pechemre pont egy olyan tartalomnál, ami nem létezik máshogy, csak SD-ben, a gyerekeknek pedig baromi fontos volt, szóval ezt nem érzem problémának. Ezért médialejátszót venni óriási butaság lett volna.
Persze ha rendszeres, folyamatos jelenség lenne, mert a tv-m nem kezeli normálisan a tartalmakat, akkor az más helyzet lenne, de ilyen egyedi esetnél nem feltétlenül kell a boltba rohanni. -
umek
tag
Gondoltam leírom a problémámat, és hogy hogyan oldottam meg, hátha segít a jövőben valakinek.
Szóval.
Western Digital My Cloud Ex2 Ultra, ezen egy PLEX szerver telepítve.
Samsung S95B 65” OLED TV, PLEX telepítve.
A problémám az volt, hogy egy komplett sorozat összes videófájlját (mkv, H.264, 720p), amin két hangsáv volt (1. angol, AAC 2.0 126kbps; 2. magyar, AAC 2.0 126kbps) le tudott játszani gond nélkül a TV az angol hangsávval, azonban amint hangsávot váltottam a magyarra, fekete kép, beletekerésnél a „homokórázás”, és semmi nem történt. Nem fagyott le a rendszer, de nem is tudta lejátszani. Visszaraktam angolra, gond nélkül ment.
Ugyanezeket a fájlokat egyébként PC-n böngészőből nézve a plex gond nélkül lejátszotta a magyar hangsávval is.
Ahogy olvasgattam a topikban, hasonló esetekben mindig jönnek a „vegyél egy normális médialejátszót”, „a tv nem erre van kitalálva” jellegű hsz-ek, de ez az irány nekem nem szimpi, és nem hiszem el, hogy egy tv, ami amúgy gond nélkül viszi a videóanyagot ugyanolyan kódolású hanggal, az ne játszaná le a magyart is, így más irányba kezdtem gondolkodni. (Illetve általában ennél sokkal jobb minőségű anyagokat nézek, amik szintén mindig gond nélkül mennek, de mivel ez a cucc, amiről szó van, egyszerűen nem létezik más rilízben, patthelyzet…)
Először megnéztem, hogy ha a plex beállításaiban kikényszerítem, hogy több hangsáv esetén a magyar legyen az elsődleges, akkor az megoldja-e, de nem oldotta meg.
Gondoltam kipróbálom, hogy mi történik akkor, ha valamilyen alkalmazással lekapom az angol hangsávot a francba, marad a magyar, és hátha. Itt a videószerkesztős fórumban találtam egy jó kis free alkalmazást (HandBrake) ajánlás alapján, amivel egész könnyen meg tudtam oldani a hangsáv kiszedését. A kódoláson szándékosan nem változtattam, és láss csodát, a TV gond nélkül lejátszotta az anyagot.
Egyébként azt nem próbáltam még meg, hogy ha változtatok a kódoláson és a hangsávokat meghagyom, mi történik. Feltételezés csupán, de el tudom képzelni, hogy ez is megoldotta volna, és az eredeti fájlok valamilyen hibája miatt nem tudta kezelni a TV a hangsáv váltást. Ezt többek között arra is alapozom, hogy egyébként eddig jó néhány olyan anyagnál, ahol több hangsáv van, gond nélkül vitte mindegyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest