Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8001) tasiadam válasza rob2174 (#7998) üzenetére


tasiadam
veterán

2x? nekem még délutánra sem szárad ki :D

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8002) 1amCerb válasza tasiadam (#8001) üzenetére


1amCerb
csendes tag

Nem bizony. Sőt, azt vettem észre, ha minden nap locsolom, akkor kókadnak. Vagy nem tudom mi a megfelelő szó erre

(#8003) 1amCerb válasza Moleman (#8000) üzenetére


1amCerb
csendes tag

Köszi :) tegnap leszedtem egyet kíváncsiságból, az még elég gyenge volt. Chipotle szószt tervezek csinalni btw. Ahhoz meg gondolom pirosan kell.

(#8004) rob2174 válasza 1amCerb (#8003) üzenetére


rob2174
tag

Chipotle füstölt jalapeno paprikából készül

(#8005) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

Az idei szezon se egy nagy eresztés, de legalább van mindenből tizenpár darab.
Kezd érni a 7pod is:

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8006) tasiadam válasza Digitalpimp (#8005) üzenetére


tasiadam
veterán

Te mot csinalsz belole? Kremet? Nekem is van osszesen 7 darab skorpio (5 leszedve), meg jonnek a thai dragonok, de a sima hegyes eros zoldpaprinak rettenetesen eros, igy nem erzem a chilik hianyat :D

A skorpio nem akart virágozni sokáig, most kezdett újra, mióta nem fujja a klíma. A thai az mint a bolond, hajt.


[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8007) Digitalpimp válasza tasiadam (#8006) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Szépek! :K Szószt fogok tuningolni velük. Tavalyelőtt volt olyan szószom, hogy Skorpió volt az alapja, az "felhígitva" csoki Habival, meg ananász és vegyesgyümölcs konzervvel. Ütött rendesen. :D

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8008) tasiadam válasza Digitalpimp (#8007) üzenetére


tasiadam
veterán

Mivel tartositod? Tavaly vsinaltam cseresznyepaprikaval thai szoszt de berohadt. 1:10 aranyban soval

[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8009) zsiga68 válasza tasiadam (#8008) üzenetére


zsiga68
senior tag

#6474 Át kell nézni a paprika termést és ha bármi elváltozás/elszineződést látsz azt ne használd fel a szószba. Nekem van pár éves darálmányom és semmi baja.
Kis javaslat:
Chilikrém elkészítése:
A paprikákat alaposan mossuk meg. A kápia paprikákat csumázzuk ki, azoknak nem fog kelleni a magja, de a chili paprikában hagyjuk benne a magokat is, mert az erejének igen nagy része a magokban, és a paprika ereiben lakozik. A megmosott paprikákat húsdarálón, vagy zöldségaprítón daráljuk le. Ezt követően mérjük meg, és a darálmány minden kilogrammjára számítsunk 20 dkg sót. Nekünk a fenti mennyiségből pont egy kilónyi darált paprika lett, ezért mi pont húsz dekagramm sót adtunk hozzá. Ez a végére 16% sótartalmat eredményez majd, amely még pont ehető, és eláll tartósítószer és hűtés nélkül akár évekig is. Természetesen, aki biztosra akar menni tartósítószert is adhat hozzá, de mi már évek óta készítünk paprikakrémet csupán csak sóval, még sosem ment tönkre.
De hogy visszatérjünk a recepthez: a darált paprikát keverjük össze a sóval, majd hagyjuk állni egy órát legalább, hogy a só elkezdje kivonni a vizet a paprikából. Egy óra elteltével tegyük az egészet apró lyukú szűrőbe, és hagyjuk kicsepegni. Amikor kicsepegett, kanalazzuk üvegekbe, majd mielőtt lezárnánk, hőkezeljük. A hőkezelés ebben az esetben nem a tartósítás miatt kell, hanem azért, mert a paprikának van egy olyan tulajdonsága, hogy a hő hatására megélénkül a színe, és sokkal szebb, sokkal kívánatosabb lesz. Mi a hőkezelést úgy végeztük el, hogy az üvegeket (kupakok nélkül) betettük a mikróba, majd amikor már forró volt, kivettük, és lezártuk. Ha kihűltek, mehetnek a kamra polcára...
Ezt a chilikrémet a paprikakrémekhez hasonlóan bármilyen étel ízesítéséhez felhasználhatjuk, de akár önmagában is ehetjük. Én személy szerint libazsíros kenyéren szeretem a legjobban. Kellemes chilikrém készítést kívánunk mindenkinek. :-)

[ Szerkesztve ]

(#8010) tasiadam válasza zsiga68 (#8009) üzenetére


tasiadam
veterán

mind hibátlan volt. A zöldpaprikáink foltosak, kalcium miatt, pedig locsoljuk vele

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8011) zsiga68 válasza tasiadam (#8010) üzenetére


zsiga68
senior tag

Az üvegeket is jó ki kell mosni és mikróban is lehet kezelni mielött a paprika belekerül. Én mondjuk hűtőben tartom,abból még nem volt baj :)
Nekem van egy hosszúnyelű koktélkanalam,csak azzal szedek ki bebőle.

[ Szerkesztve ]

(#8012) forceberg válasza zsiga68 (#8011) üzenetére


forceberg
veterán

Én is csináltam régebben kb. hasonló sóaránnyal házi "erős pistát", hűtőben tárolva nem romlottak meg.
Azt ajánlom, hogy minél kisebbek legyenek az üvegek.

Tavaly átálltam az "eltevésre".
Idén is készülök az ecetes-sós-cukros felforralt felöntőleves eltevésre - tavaly nagyon jól sikerült!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8013) tasiadam válasza zsiga68 (#8011) üzenetére


tasiadam
veterán

Hasonlo idenre a terv, csak a kis uvegeket sajnos befogtuk lekvarnak :D de majd holnap keritek kicsit

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8014) zsiga68 válasza tasiadam (#8013) üzenetére


zsiga68
senior tag

Egyes paradicsomitaloknak jó az üvegük. Csavarossak :-)

(#8015) tasiadam válasza zsiga68 (#8014) üzenetére


tasiadam
veterán

Kedden megyunk vasarolni a Tesco-ba ,akkor veszunk kis uvegeket, paprikat a kremhez, aztan belerakunk 1 skorpiot, de lehet hogy az is pusztulat eros lesz. Aztan sok kicsiben elrakjuk, a thai dragonokat meg kiszaritva felfuzzuk. Csak igy is sokkap tobb a skorpio, mint amennyit felhasznalunk :D

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8016) Soulfly842 válasza tasiadam (#8015) üzenetére


Soulfly842
addikt

Kik-ben lehet még nagyon jó, kisebb méretű chilinek való üvegek :)

Egyébként én általában habanero-ból, vagy piros trinidad scorpinból csinálok 'erős pistát', ~15% sóval se romlott meg, bár én hűtőben tartom, s kisebb üvegek voltak.

Illetve só-ecet vegyesen szintén tartósító nélkül.

Nekem egyébként a fagyasztóban is szokott lenni mindig haba minimum, de sok más is (igazából habakoholista vagyok :DDD ). Ezeket főzéshez, levesbe szoktam pl. felhasználni, de a fagyasztottnak igazából kb 70%-át inkább elnassolom :D reggelihez pl. tökéletesen visszaadja ua az ízt pl. reggelikhez, egyfajta, jeges hűsítő-tüzelő anyag az ételek mellé :D Általában, szépen csumástól benyomom egy ételhez.

[ Szerkesztve ]

(#8017) Digitalpimp válasza tasiadam (#8008) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Általában semmivel, megy bele só, cukor, ecet, meg a dunsztolás elég szokott lenni. Tehetsz bele kicsi benzoátot, vagy aszkorbinsavport, akkor tuti eláll.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8018) tasiadam


tasiadam
veterán

Csináltunk most krémet. A skorpiónak jó kisé deskés íze van, illata érdekes, és nem csíp, hanem zsibbaszt. De miután le lett darálva, beleszagoltam, kár volt :D 2 kis adag készült, majd lehet h lesz még pótlás.

A dragonokat várom inkább. A zöldpaprikák simán ecetes vízben lesznek, mint a jalapeno

[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8019) 1amCerb válasza rob2174 (#8004) üzenetére


1amCerb
csendes tag

Tudom, a füstöléssel ha minden jó, nem lesz gondolom.
Amivel viszont igen, az az, hogy nem egy időben jönnek le a paprikák. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni, ha nem akarom őket 5-6osával füstölni? Fagyasszam le? Vagy szárítsam ki?

(#8020) Moleman


Moleman
addikt

A fagyasztást jól bírja a paprika? Most érik be kb 40-50 jalapeno, annyival nem tudok hirtelen mit kezdeni, tavaly megpenészedett egy nagy zacskónyi a hűtőben, ezért jutott eszembe a fagyasztás, hogy ne veszítse el a nedvességtartalmát.

(#8021) vendingo válasza Moleman (#8020) üzenetére


vendingo
veterán

Én szeletelni szoktam, aztán szárítani. Esetleg egészben aszalógépbe tenni, majd megfüstölni?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#8022) zsiga68 válasza Moleman (#8020) üzenetére


zsiga68
senior tag

"A fagyasztást jól bírja a paprika?"
Szerintem nem...

(#8023) forceberg válasza zsiga68 (#8022) üzenetére


forceberg
veterán

Befőttesüvegbe velük.
Nekem már 5 üveggel van télire! :)
Idén darabolva raktam el eddig, jobban átjárja az ecet, só, bors, kömény, stb. :))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8024) tasiadam


tasiadam
veterán

Elkezdtek a bagolylepkek szetbarmolni a paprikakat. Beleragjak magukat a hernyok, rajonnek hogy nincs benne hus, mennek a kovetkezore... Hullabak lefele

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8025) forceberg válasza tasiadam (#8024) üzenetére


forceberg
veterán

Nekem a puszpángmoly a buxusom tette majdnem tönkre...
A Mospilan segített, azonnali taglózó hatás kellett.
:(((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8026) tasiadam válasza forceberg (#8025) üzenetére


tasiadam
veterán

Mospilan az csak fizikai kontakt eseten hatasos. Tehat ha kikelt es jol elbujt, akkor nem hatja meg. Akkor se ha mar beragta magat. Nem tudok sajnos semmi permetet ezekre, amik jok lennenek a megelozesre. Max ha minden nap betekernem szunyoghaloval mindet.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8027) forceberg válasza tasiadam (#8026) üzenetére


forceberg
veterán

A Mospilan felszívódó is. A puszpángmoly lárváit sem tudtam volna mindet kontakt lefújni.
Vagy arra gondolsz, hogy nem elég erős, ha már belül van a paprikában?

"Dísznövényekben a gyapottok-bagolylepke ellen rajzásmegfigyelés alapján a fiatal, kelő lárvákkal szemben 0,25 kg/ha dózisban kell védekezni, és a kezelést szükség szerint, 7 nap múlva ajánlott megismételni. Az idősebb hernyók ellen a nagyobb, 0,4 kg/ha dózis alkalmazása javasolt."
[link]

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8028) tasiadam válasza forceberg (#8027) üzenetére


tasiadam
veterán

Felszivodo de a mar beragott dogok ellen semmit nem er. Tavaly mar buliztam veluk, fujtam mindig. A leghatasosabb modszert a petek egyenkent lekaparasa es a fertozott zoldsegek egysesevel valo leszedese es kidobasa. Es meg igy is sok volt kuka.
Most fujtam 2 napja, azota nem volt sok pete, de hernyoval ami mar idosebb, talalkoztam. Ha megolne s felszivodo, az se lenne. Tovabba mergezo is a mospilan es asszem 2 het a varakozasi ido. Na hat azt en meg nem akarom kivarni, hogy minden fujas utan 2 het. Ramrohadna az osszes

[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8029) forceberg válasza tasiadam (#8028) üzenetére


forceberg
veterán

Arra tudok gondolni, hogy esetleg magába a termésbe nem túl sok anyag jutna el?
Valahogy megelőzni kellene, de nem egyszű ez, mert akkor pl. szinte sosem lehet szüretelni, ha folyamatosan permetezett a paprika.
+ egyébként meg ételnél nem is árt minimalizálni a vegyszereket. Gondolhatod a bolti csodaszép paprikák hogy teremnek...

"Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: alma, körte, őszibarack, nektarin, kajszibarack, cseresznye, meggy, szilva 14 nap; szőlő: 7; kukorica, őszi káposztarepce, mustár, olajretek 56 nap; paprika (hajtatott), uborka (hajtatott), cukkini (hajtatott) 3 nap; paradicsom (hajtatott), tojásgyümölcs/padlizsán (hajtatott), saláta (szabadföldi, hajtatott), burgonya, fűszernövények 7 nap; kelbimbó 21 nap; dió 30 nap; zöldborsó, zöldbab: 14; lucerna (vetőmagtermesztés), napraforgó, dohány, dísznövények, erdészeti kultúrákban előírás szerinti felhasználás esetén megállapítása nem szükséges."

Én is azért ezeket a napokat minimum dupláznám...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8030) tasiadam válasza forceberg (#8029) üzenetére


tasiadam
veterán

[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

Most csinaltam.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8031) Digitalpimp válasza tasiadam (#8024) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ezt próbáld ki, kontakt szer: [link] Számít az időzítés, illetve rettenet büdös. És viszi a poloskákat is. :K

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8032) tasiadam válasza Digitalpimp (#8031) üzenetére


tasiadam
veterán

Mondjuk azon jót röhögök, hogy 5-7 naponta kell ismételni, amikor naponta kelnek ki frissek és eszik be magukat. kb petézés 1 nap, másnap már rágja magát be.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8033) forceberg válasza tasiadam (#8032) üzenetére


forceberg
veterán

Álladóan nem lehet fújni, mert mikor fogsz belőle enni? Ez sokkal több, mint hogy fújjuk be valamivel, azt kész.
Tavaly egyébként nálam is voltak ilyenek Pesten a cserépben nevelt paprikáknál, de azokat nem kezeltem, mert úgysem nőttek valamiért rendesen...
(a többsége paprika vidéken faternál nő fel a keltetésem után)

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8034) Digitalpimp válasza tasiadam (#8032) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Szerencsére idén nem volt ilyen gond, de undok dögök. Volt olyan év nálam is, hogy szinte az összes második kötésből kifejlődött termést összerágták. Pedig csak erkélygazdaság van, de azt is megtalálták.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8035) tasiadam válasza forceberg (#8033) üzenetére


tasiadam
veterán

hát igen, nem lehet velük tulságosan sok mindent kezdeni. De az 5-7 nap kevés.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8036) tasiadam válasza Digitalpimp (#8034) üzenetére


tasiadam
veterán

Nekünk is erkélyen él minden. Mindig akkor jelennek meg, amikor valami korábbi kultúra eltűnik. Pl ha kint van kukorica, nem jönnek be a városba, mert konrlátlan mennyiségben találnak gazdan9vényt a petéknek. Amint levágják a kukoricát, a legközelebbi növényre mennek, ami perpill a szója lenne, vagy a cirok. Viszont ez itthon nem túlságosan elterjedt, így benéznek a városokba. Muskátli virágát megeszik, a teraszos-erkélyes paradicsomokat és paprikákat kezdik el enni. Mivel nem őshonos dög, nincs is ellensége, csak a lopódarazsak lehetnének, de ahhoz elég nagyra kell nőniük, esetleg a fürkészdarazsak, amiket szintén előre tenyésztve kéáne venni, mert az sem őshonos. Lassan a nyarat is téli kertben kell tölteni és nappal kinyitni kicsit a beporzóknak, máskülönben mindent leesznek.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8037) Digitalpimp válasza tasiadam (#8036) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Meg ez a második, augusztusi hullám szokott az erősebb lenni. Ja, a muskátlit is igen csípik, viszont én pár éve nem teszek az erkélybe, azóta mintha nem lenne gond velük. Lehet, hogy a muskátli jobban vonzza őket, aztán már megtalálják a paprikát is. Az a szomorú, hogy mennyi ilyen kártevő be lett hurcolva, amit 20 éve még hírből sem ismertünk. Most meg már csak állandóan fújni kellene valami ellen.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#8038) forceberg válasza Digitalpimp (#8037) üzenetére


forceberg
veterán

Felénk a tigrisszúnyog is tetézi a problémákat. Ezek nem csak este támadnak, de még 30 fok körül nappal is marják az embert... :(

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8039) tasiadam válasza forceberg (#8038) üzenetére


tasiadam
veterán

A tigriseknek a 30+ fok olyan mint nekünk a 20 :D Majdnem fáznak :D De persze a tigriseket le lehet győzni T34-esekkel is

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#8040) mephi666


mephi666
nagyúr

visszatérek kicsit :) ebben az évben főleg jalapeno-t raktunk a kertbe, bónusznak meg egy csoki reapert... ez kicsit megkésve hozott termést a nagy szárazságok után, kb múlt héten szüreteltem belőle az első érett példányt

tegnap felnégyeltem, kóstoltam egy levágott körömnyit a hegyéből és a tövéből is... a hegye egészen vállalható, kellemesen gyümölcsös... a töve viszont: jön először egy nagy löket a gyümölcsösségéből, majd pár másodperc múlva egy kisebb jobb egyenes... végül egy keményebb bal horog :DDD aztán pár percre mintha akkor nyomott volna be 2 adag lidocaint a fogorvos... kemény... nem üvöltöttem, férfiasan bírtam, de ez már nem arra való, hogy zsíroskenyér mellé elfalatozzon az ember egy egészet... beletoltam egy üveg olcsóbb vodkába, hogy másnak is be lehessen mutatni :D régen birds eye-t termesztettem, abból 2db-ot áztattam egy 2deci vodkába és az is vicces volt... szerintem jó lesz ez is

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8041) looser


looser
addikt

Sziasztok!

Melyik az a bolti/kistermelői/nagyáruházi stb. chiliszósz, amit jó szívvel tudtok ajánlani? Évekig a LIDL-es Bring the pain-t használtam, de ezt megszüntették. A 100ml/500 Ft-os árat már nem keresem, de haszonló kvalitású szósz (esetleg erősebb) legfeljebb 4x áron (100ml/2000Ft)?

Üdv :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8042) Dilikutya válasza looser (#8041) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ha a Lidl szószait nézem, akkor bármi. :) Ecetes, kapszaicin kivonatos rettenetek. Ha ecetes vonalon maradnál, akkor Tabasco, a Heinz Habanero is finom volt, de azt évek óta nem láttam. De ezeknél bármelyik kistermelői szósz jobb lehet. Én Pokoli konyhát veszek, nem tudom, mennyire elérhető, felénk (Szolnok) van a Coop-ban is, bár én termelői vásáron veszem közvetlen tőlük. A füstös BBQ szószuk zseniális, de nagyon finom zamatos a csoki habanero is. Ezek paradicsomos szószok.

Amit még biztosan tudok ajánlani, azok a Gabko szószai, kóstoltam, finomak.

Ezekhez képest a Bring the Pain vegyipari hulladék, szerintem rettenet rosszak a Lidl-ben kapható ezek a kisebb, 100ml szószok. Általában jó dolgokat árul a Lidl, de ezek a szószok borzalmasak.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8043) Moleman válasza looser (#8041) üzenetére


Moleman
addikt

Én ezért az El Yucatecoért rajongok, bár nagyon más ízvilág, máshogy is csíp, mert ez habanero, de van több más ízben is. Auchanban 2000 Ft alatt volt a 120 ml.

Azt mondjuk nem értem, hogy ez 28% habanero, a Bring the pain 25% jalapeño, mégis utóbbi csíp sokkal jobban, lehet, hogy kapszaicinkivonat is volt benne, csak nem írták rá? :D

Ami még nagyon erős, ecetes, de finom, az a Tabasco Habanero, de Magyarországon nagyon drága.

[ Szerkesztve ]

(#8044) Dilikutya válasza Moleman (#8043) üzenetére


Dilikutya
félisten

Tuti kivonatos a Bring the Pain. El is felejtettem, hogy az csak jalapeno, ahhoz mérten tényleg erős volt, amikor vettem, az tuti nem természetes. Szoktak mesélni viszonylag erős jalapeno-ról, de nem az az általános.

Tabasco-nál már a sima is drága. Abból a chipotle-t szoktam tartani, édes/csípős savanyú ázsiai kajákba passzol. A sima is, csak én szeretem a füstös ízeket. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8045) Moleman válasza Dilikutya (#8044) üzenetére


Moleman
addikt

Igeen, a Chipotle a másik kedvencem nekem is. :K Ausztriában vettem egyszer egy nagyon hasonlót sokkal olcsóbban, de azóta sajnos nem találkoztam vele.

(#8046) vince válasza looser (#8041) üzenetére


vince
őstag

A megadott keretbe ugyan nem fér bele, de a GaBko-t ajánlom, a piros hot pepper sauce nagyon finom és nagyon ütős.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#8047) philoxenia válasza Dilikutya (#8042) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Gabko?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#8048) Dilikutya válasza philoxenia (#8047) üzenetére


Dilikutya
félisten

Na, pont ezt még nem sikerült megkóstolni. A BBQ finom volt, meg talán habanerot vettem egyszer tőle. A jalapenos whiskey viszont nem jött be, de lehet csak az ízlésemmel nem találkozott.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8049) philoxenia válasza Dilikutya (#8048) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#8050) mephi666 válasza Dilikutya (#8044) üzenetére


mephi666
nagyúr

Lidliben valami jalapeno-t vettem legutóbb, amiből kóstolónak benyomtam egy teáskanállal :D korábbi jalapeno-juk olyan volt, hogy bőven megöntöztem vele a sültkrumplit, mintha ketchup lenne és csak enyhén csípett... ebből a teáskanál felért egy lórúgással :D pár csepp egy szelet pizzára elég volt... mondtam asszonynak, hogy ezt mértékkel adagolja, mert durva... nem hitt nekem :D

Kistermelői szószok horror áron mennek: szombaton voltunk szarvasi szilvanapokon, nagyon menő most a chili, kb 10méterenként volt egy árus... hasonló árazással dolgoztak: egy ránézésre 1/4 erős Pistás üveg 2500... sokallom

Ui: szószból szerintem kihozok majd egy házit a saját dolgainkból, mert nachoshoz való sajtos-mártogatóst is irgalmatlan jót főztem pár hete... boltban 99%ban csípőset kapni, amit szeretek, de 5éves fiunk nem ehet belőle... így főztem egy nagy adag sajtosat, amiért odavolt és nekem is jobban ízlett, mint a boltiak :K

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.