- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Red moruga és Carolina Reaper termést vagy szószt vennék ha valaki csinált már mostanság. Budapest előny.
Bzoley neked van Moruga termés idén? -
Exian
addikt
válasz
Digitalpimp #4248 üzenetére
Egy standos példát tudok prezentálni, tavalyi árak:
Egyszóval: az ilyen rendezvényeken való kipakoláskor DRÁGA. De legalább válogatott, minőségi, legszebb példányok vannak kirakva, ezekből tudtam jó magokat kinyerni.
A nagy áruházláncoknál meg 300-600 Ft között szoktak lenni az 50 gramm körüli portékák, ahogy te is írtad. Ezekben fajtától, mérettől függően van 3-6db paprika úgy nagy átlagban.
Erre egy saját példa.
-
Digitalpimp
senior tag
Szerintetek a chiliknek mennyi a reális ára? Nem szoktam járni a kipakolásokra, ezért fogalmam sincs mennyiért vesztegetnek 1-1 szemet. A madaras árát elég irreálisnak tartom, 5-6 dkg paprika 600-800 Ft, mikor meg kilóra adták 7-9 E volt.
Néztem 1-2 shoppot, de ott meg arany ár van. (1 db. Jolokia 1000-Ft, Habanero 750-Ft) Durva.
-
Bird
addikt
Elkészültem a 35db üvegbe (2,2dl) szánt paprikakrém befőzésével.
Összesen 7,5 kg kápia paprikához adagoltam 3db Jolokiát, 3db reapert, 2db marugát, 2-2db chocolat és "sima" habanerot, 6 db lemon dropot a színe végett, 10 db thai chilit, 40 dkg sót, negyed csomag őrölt borsot és 4 kk natrium benzonátot.
Hát nem mondom. Az aprítást követően elkelt a gázmaszk.
Tanúsítom, hogy a főzést követő mosogatás a legszarabb. Mindenem összefolyt.
Íme az eredmény:
Pusztító lett, pont ilyenre akartam....
-
maláj
addikt
válasz
Digitalpimp #4239 üzenetére
az mekkora duma
-
Exian
addikt
válasz
Digitalpimp #4239 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom eljátszani, mert szerencsére van mosogatógépünk
Így ez a része legalább nem probléma, elég a főzés és feldolgozás közbeni szenvedés
Meg persze a fogyasztáskor is van szenvedés
na meg azután is...
-
Exian
addikt
válasz
nelsonmanian #4236 üzenetére
Nektek hogy viseli a feleségetek/barátnőtök/családtagjaitok az ilyesmi főzőcskézést?
Nálunk a feleségem őrjöng és toporzékol, amikor beindul a boszorkánykonyha... nem bír levegőt venni, annyira csípi, mondjuk tényleg brutális főzés közben még a leggyengébb paprikám is... most már 2-szer főztem ezt-azt a paprikáimból, mindkétszer fulladoztam én is, az tény...
Hja, a darálásról-őrlésről nem is beszélve
De az majd csak december vége-január eleje tájékán esedékes.
Ezzel kapcsolatban annyi újítást fogok bevezetni idén, hogy füstöltetni fogom az őrlésre ítélt paprikáimat.
Csinált már valaki ilyet?
Én feldobatom majd 1 hétre füstre.
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
Digitalpimp #4234 üzenetére
Épp ezt főzök, csak 18 habanerobol
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
CPT.Pirk #4233 üzenetére
Ez egy ilyen szezon, 2 hete nekem is megállt minden. A 10 magból egy palánta sarjdt, az is cserépben, de jo helyre került és szépen megnőtt. Sajnos a habanerok kevésbé, abbol épphogy lesz egy szószra való. Az oriás jalapenoimból se lett nagyon semmi, egy pár üveg savanyúság jön ki belőle, de nem lettek túl nagyok.
Továbbra is várom a Carolinához a recepteket😊
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
nelsonmanian #4231 üzenetére
Szia! Csináld meg ezt [link] a receptet, csak Habanero helyett a Reaperrel, meg esetleg dupla-tripla hozzávalókkal, ha nem akarod nagyon csípősre. Egy normál adagból kb. 1 liter lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Irigyellek. Az én skorpióim az elmúlt 2 hétben semmit sem nőttek és nem is pirosodtak. Beállt a status quo.
-
Exian
addikt
válasz
Szósz. Szerintem is. Mivel ölég brutális önmagában, az az 5-6 példány is (ha hozza a papírformát erősségben, ami egyáltalán nem garantált), akkor elég lesz egy jó adag szószhoz, valamilyen kevésbé erős vagy teljesen csípősségmentes (édes) paprikával összedarálva.
VAGY csinálhatod azt, amit én is fogok: a füstölt, tört és őrölt paprikámhoz fogom én adni "doppingszernek"
Igaz nekem reaperem nincs ilyen célból, csak scorpion moruga, de én azt valószínűleg a tört paprikámhoz fogom hozzárakni, mivel a többi paprikáim sajnos kevésbé lettek erősek. Kell egy kis tuning
De csinálhatsz belőle akár chili olajat is.
Alternatív felhasználási javaslat: fogd őket, meg fogj egy kamerát és vedd fel, ahogyan bemajszolod mindet egymás után szépen, aztán töltsd fel a Youtube-ra, valami frappáns címmel, tuti sikert aratnál vele
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok,
Ugy néz ki termett 5-6 carolina reaperem
Már csak az a kérdés, hogy mit tudnék csinálni belőle??
Elsősorban valamilyen szószra gondoltam, de várom az ötleteiteket/recepteket. -
Bird
addikt
Ha kicsit összefőzöm a paprikát darálás után azzal nem rontok a végeredményen?
-
huoc
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4224 üzenetére
mentával, citromfűvel én vigyáznék. Tavaly sok mindennel kísérleteztem és jól elállt minden szósz, kivéve azok, amikbe lime levet facsartam. gondoltam majd a sav(anyú) biztosan tartósítja, amellett, hogy ízesíti. de azok kinyitáskor felrobbantak
tudom, h a menta és citrofű <> lime, csak azért írom, mert vigyázni kell a friss zöldekkel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Grammokban még nem mértem ilyesmit. Ezek akkor por formájában vannak?
2 üvegcséhez olyan 5 darab kápia kell. Sót meg annyit kell tenni bele, hogy még ne érezd elsózottnak. Ezt a kályhán melegítés közben be tudod lőni, kóstolgatni kell. Csilit meg ízlés szerint.
Btw. menta és citromfű is mehet fűszernek a cuccba. Sőt gyanítom, hogy ezek még segítenek is az elláthatóságban.
-
Bird
addikt
válasz
CPT.Pirk #4222 üzenetére
Köszönöm Uram!
A rendelkezésre álló paprika mennyiségek:
Carolina reaper: 150g
Maruga scorpion: 150g
But jolokia + Chocolate Habanero: 300g
Red savina + Bhut Jolokia: 460gAzt jól tudom, hogy 60dkg chilihez 60dkg kápia paprika szükséges 20 dkg só társaságában?
Tartósítószert tegyek bele?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megosztottam faterral egy alig 2cm hosszú Tabasco csilit a leveshez. A végére már eléggé kapkodtuk a levegőt!
Bird: ez nekem jól bevált receptem: [link]
-
Bird
addikt
Sziasztok!
Egy kedves klántárstól kaptam egy rakat chilit és abból szeretnék főzött paprikakrémet készíteni. Leírnátok egy abszolút noobnak a témában a menetét, annak minden buktatójával hogy még véletlenül se rontsak el semmit. Gondolom pritaminpaprikával a legjobb 'hígítani'.
Köszönöm előre is!
-
Exian
addikt
Stand látogatást csináltunk Gastrochiliéknél:
Az őrlős cucc újdonság náluk, jó lesz saját paprikához is majd
A no1 szósz az brutális, reaper, moruga és naga viper van benne, más semmi!
A gyenge édes meg a feleségem kedvence...
Összetevők:
-
Exian
addikt
.
-
Exian
addikt
válasz
CPT.Pirk #4214 üzenetére
Persze, ezt tudom, ismét ismétlem, hogy most csak a kis mennyiség miatt raktam olajat, normál mennyiséggel majd rendesen csinálom, sterilizálva az üveget, jó forrón és cupp, de erre most nem volt lehetőségem, illetve csak próba volt, de jól sikerült
Csak kevéske... ha lesz komolyabb mennyiségű termésem, akkor viszont csinálnék rendesen, csak nem tudom, hogy són kívül érdemes e rakni valami tartósítószert, de gondolom nem.
-
Exian
addikt
Persze, én is kicsibe akartam, de nem találtam itthon kisebbet. Illetve a levegő annyira talán nem gond, ahogy írtam, van rajta egy kb 0.5-1 cm olajréteg, ami kvázi teljesen légzáró, nagyjából mindegy, mennyi levegő van felette (vagy rosszul gondolom?).
A másik, hogy ez a kis mennyiség hamar el fog fogyni. A kérdésem főleg arra irányult, hogy ha csinálok nagyobb mennyiségben, akkor csak sóval mennyi ideig tartható el.
-
Exian
addikt
Értem, köszi. Nekem nagyon kevéske lett a mennyiség, csak próba volt. Egy kb. fél literes dunsztos üveg alján van talán 5cm-ig a cucc, tehát nagyon kevés. Viszont elég erős lett, így nem fogy olyan gyorsan azért, ezért kérdeztem, hogy meddig bírja így, főleg, hogy azért naponta nyitogatva van.
-
Exian
addikt
"csak decemberig szavatos"
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: csináltam egy nagyon brutál, saját "erős pistát".
Úgy csináltam, hogy megfőztem egy kicsit a paprikákat (vegyesen voltak az erősek, többféle habanero, piros, citrom, narancs, meg raktam bele a nagyon erős paprikámból, ami nem tudom milyen fajta), meg került bele szintén saját édes paprika.
Szóval megfőztem őket, majd ledaráltam, alaposan besóztam, majd üvegbe raktam és a tetejére öntöttem olivaolajat, a légmentes zárás érdekében.
Így vajon mennyi ideig tárolható, meddig nem lesz baja?
-
looser
addikt
Esetleg amit múltkor ajánlottam? A webshopjukban vannak egészen változatos szószok és egyszerűen ledarált, sózott paprikák. Szerintem árban is egész jó; a Carolina ~8e, de a Ghost 500 ml ~4e Ft szállítással együtt. Ugyan csak decemberig szavatos, de ez szerintem téged nem érint :-)
-
TeeJay
félisten
10mag moruga és 10mag habanero-t vettem év elején és mindössze 1 habanero kelt ki belőle
az is kicsikeőszre amikor beindul a termés lesz valakinek eladó red moruga vagy carolina reaper termés budapesten?
-
Bandus99
őstag
válasz
Digitalpimp #4201 üzenetére
koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest