- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Valószínűleg vándorpoloska lesz a kártevő (aka. büdösbogár).
A pontosság véget ezek szívogatnak, nem rágcsálnak."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bolti csiliknél kb. felesleges ezzel foglalkozni, csili és kész. Annyira sok alfaja van mind a 4 csili törzsnek, de különösen az annuumnak, hogy akármi lehet. A mindenféle hibridekről nem is beszélve.
Ha tudni szeretnéd milyen csilid van, akkor vegyél nevesített magot, de még ott is előfordul néha, hogy nem pont az lesz belőle amit ráírnak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Digitalpimp
senior tag
Paprika mag fagyasztásról még nem hallottam, max azok akik nagyban forgalmaznak-tárolnak szokták hűtőben tárolni adott hőmérsékleten és páratartalmon, hogy minél tovább életképes maradjon. Mivel a paprika magja a természetes élőhelyén esetleg hűvös közegbe lehet, csak a sima hűtés jöhet szóba. Az eper magját szokás pár hétre lehűteni, utána jobban kel. Viszont nekem az is kikelt simán hűtés nélkül, lehet, hogy előhűtött volt.
energy4ever 6621: A visszaolvasztást és újrafagyasztást én sem ajánlom, esetleg a paprikákat célszerű mélyhűteni ha egyszerre kevés van, aztán feldolgozni ha több összejött. A szószod szerintem pár hétig eláll a hűtőben, ha odafigyelsz és mindig tiszta kanállal nyúlsz bele. Aztán a következő adagot célszerű kifőzött üvegbe rakni, dunsztolni, esetleg egy késhegynyi benzoát bele. Úgy tuti eláll.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
kutga
nagyúr
Én idén vágtam bele először, internetről rendeltem magokat.
Kicsit későn kezdtem bele mondjuk, majd jövőre korábban eszmélek. Nagyrészt a természetre bíztam a dolgot az öntözésen, tápoldatozáson kívül.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
lev258
veterán
Nem tudom, hogy konkrétan a chilik jellemző termőhelyein szokott-e lenni téli fagy.
Egyéb magoknál itt-ott valóban javasolnak ilyen fagyasztásos módszert, de előtte érdemes kellően kiszárítani őket. Én biztos nem fogom kipróbálni.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
peestike
őstag
premier seeds
Van paradicsom is, meg egyebek.
Viszont nekem olyan 4 hétre hozta a posta csak a magokat.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem a Premier Seeds eddig bejött. Idén is abból ültettem, eddig minden az ami a zacskón volt és amit rendeltem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Ezek a paprikák legtöbbször F1 hibridek, a visszaszedett magból fejlődő növény jó esetben gyengébb-másabb lesz, rossz esetben nem hoz termést. Plusz érett paprikából kellene magot szedned, nem zöldből.
Ha ilyesmi paprikát akarsz jövőre, ajánlom a Palóc F1 nevűt, gyorsan fejlődik és sokat terem."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
A Mospilan nem igazán hat rájuk, mert nem a növényt eszik, hanem a talajban lévő rothadó tőzeget. Belocsolásos cuccal lehet nekik ártani, [link], vagy veszel-csinálsz sárga ragacsos lapokat és a cserépbe szúrod.
-
mephi666
nagyúr
főzhetsz belőle könnygázt
bemenekítettem télire egy szép tő chocolate habanero-t munkahelyre, a tőzeglegyek meg szépen előjöttek ahogy olvasom, nem tesznek kárt a paprikában, de mégse lenne jó, ha elszaporodnának az irodában ...van valami tuti (bio) módszeretek, mivel lehet gyorsan eltakarítani őket?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Gorneck
legenda
Én úgy számoltam, hogy januárba meg kell kezdenem az csíráztatást...nekem pl az Aji Golden és Numex Espanola pl még sehol sincs...vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy a termés batár nagy már (régóta), de a szín még sehol...se sárga, se piros...
Habanero amit piacról vettem annak szvsz volt 1-2 hónap forja az 3 hullámba szolgált ki a nyáron.Most otthon leszek 1,5 hetet, be szeretnék ütemezni egy átültetést és megpróbálok teleltetni. A Golden Habanero megy a levesbe, annyira nem fogott meg az íze. A RED marad szószba.
Már megvannak januárra a magok, Jalapeno és Thai Compact a terv. Igyekszem elmenni a gyengébb, de ízesebb chilik irányába. Cayenne se lenne rossz, de abból nekem pl zéró kelt ki, pedig közel 30 maggal próbálkoztam...
Gorneck#1239
-
Digitalpimp
senior tag
Ez a Joe's Long?
[ Szerkesztve ]
-
Koree
csendes tag
Jaja Ezek amúgy munkahelyen vannak, kb délután 1-2ig kapnak napot. Az otthoniak viszont sajna még ennyit se, jobban meg is nyúltak mint ezek, és még csak most kezdenek el virágokat hozni. Hozzájuk még kevesebb reményt fűzök...
A disznónak is két oldala van, mégsem egyenlet...
-
mephi666
nagyúr
jövőre én próbálok pár idei tövet átmenteni, hogy ennyi előnnyel induljak... szerintem nem késtem el év elején: már februárban fejlődtek a palánták a meleg szobában, viszont kint nagyon változékony volt az időjárás és ez nem volt kedvező pl egyik nap 30 fok, 2 nappal később 5 fok... biztos hatással volt a növényekre... ha lett volna szép stabil 20-25 fok, biztos jobban produkálnak (nálam is most a napokban nagy virágzás indult és 3-4 tő chocolate habanero most indult csak be)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
b4zsi-
őstag
Nekem is most kezd a Naga rengeteg paprikát hozni kinti földben és 80 %-a még zöld. Tavalyi évben leszedtem a T-Butch Scorpionokat zölden egy részét tálcára terítettem és a fűtés mellett szépen bepirosodtak/kiszáradtak. Utána őrlés és lett egy fél üveg paprika.
A másik részét kápia paprikával együtt botmixerrel lenyomtam és adtam hozzá sót, hogy elálljon. Kaptam egy "erős pistás" jellegű masszát, amit főzésnél használtam. A zöld paprikáknak nyersen szerintem hasonló volt az ereje, mint a piros társaiknak, ráadásul mivel nyers volt jó leve is volt.
-
Dilikutya
félisten
Egyszer megkóstolom. Hétvégén nem akartam még savanyút is venni, nem bírta volna már az asszony táskája.
Én Kühne jalapenót szoktam venni, az mindig elérhető, és nagyon finom. Jobban is ízlik, mint a vecsési, itt a Tesco-ban van jalapeno és habanero savanyítva.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Cayenne fajták termései lefelé állnak, nem? Ennek az égre merednek.
A habi meg szerintem nem fog keveredni tabascoval. No meg egyikre sem hasonlít ami a képen van.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Digitalpimp
senior tag
Mintha kezdődő nitrogénhiány lenne némelyik növényeden. Kapnak tápot? Mivel szabadföldben vannak, kicsit nagyobb dózis is mehet, mivel szétmegy a földben, esetleg kéthetente nyomhatsz egy kis lombtrágyát is egy kis kalcium-nitráttal feldobva.
Ezek a Blumen magok ennyiért nagyon gázok, az ára alapján azt hitte az ember, hogy prémium minőség. Ilyenkor látszik, nem minden az ár, nem garancia semmire. Vagy az is lehet, hogy a legolcsóbb cucc, csak nálunk szépen meglovagolva a csilimániát frankón felárazták, hadd vigyék.
-
mephi666
nagyúr
elég gyatra, az biztos... főleg 1000ft/csomag árfekvésű maghoz képest a chocolate habanero nálunk most kezd barnulni, de sötétzöld állapotban is volt azért ereje: grilleztünk pár napja, úgy kicsit elakadt tőle a lélegzetem, itthon meg tegnap csináltam 10 tojásból meg kb 1 kiló paradicsom+paprikából tojásos lecsót és ezzel dobtam fel... nem lett brutálerős, de megadta azért rendesen az ízét... amikor meg felvágtam, azonnal elárasztotta a gyümölcsös illat a lakást, asszony meg panaszkodott főzés közben, hogy a szobában kaparja a torkát
mindent összevetve ha új magokat akarok, szerintem maradok a chilioazis-nál, mert ott 2 éve kb 90% felett volt a kikelési arány és mindenből az lett, amit vártam
-
pigsty
aktív tag
pff,hát igen, leértékelve, féláron vettem Tescoban, akkor egészségnek tűnt, nem vártam sokat tőle, származás: made in eu??
inkább próbának vettem, de lecsóba is egész jók a chilik,bár amibe chilit főzünk, most Tescoban vett szüretelt, zacskózott termésből van,
ám kisérletből a leszedett termésből párat ültettem, mi lesz majd belőle....
+ képen az elszáradt kóró egy tescós levendula volt, pár nap után elhalt sajnos az.[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
mark!
őstag
á, úgy voltam vele hogy egyelőre elég ennyi, majd jövőre lesz többfajta
papámmal már lebeszéltem, jó nagy kertjük van, 1 sorba ültethetek majd a paprikáimból, 8-10 tő fér el ha szellősen vannak rakva.
viszont lehet hogy jövőre csak palántákat veszek, majd meglátom.
amiket eddig néztem paprikákat, azok nagyjából habanero, tabasco, wiri wiri, tepin, rocoto, bolivian rainbow, yucatan white habanero és numex big jim (ez különösen tetszik, nagyon durva méreteket ölt )[ Szerkesztve ]
>
-
flashfly
csendes tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Dehogy van meleg... Míg beértem tegnap a sasokhoz falmászni, azt hittem megsülök. Meg hazára is.
A Reaper és a skorpió is rettentően érzékeny a tápanyagra. Az én skorpióm karácsonykor termett utoljára, aztán jelentkeztek rajta a tápanyaghiány jelei. Akkor adtam neki általános virágtápot, azzal elvolt, de nem igazán virágzott, ami lett is rajta virág, az leesett.
Aztán a csilis FB csoportban felhívták rá a figyelmemet, hogy erősen át kellene ültetni a növénykémet nagyobb bődlibe, meg kellene neki adni a Wolldünger Linz tápot. Megtörtént mindkettő, most már jönnek új virágok rajta. A Linz meg azért fontos, mert magas K tartalmú tápszer és ez indítja meg a virágzást.
-
Digitalpimp
senior tag
Határeset, elfogadjuk! Előfordulhat, hogy összekeverik, vagy elcímkézik. Én eddig csak Kínából kaptam olyat, ami köszönő viszonyban sem volt a rendelt maggal. Viszont érdekes, hogy náluk a gyári fémzacskós mag is lutris. Ha Ebay, akkor csak Premier Seeds. Viszont ha szeretnél Narancs Habi magot, küldök én neked szívesen. Ez volt az első durvább fajtám amit vettem, azóta minden évben van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Szerintem nem gond, így már nem fog tudni olyan könnyen kipárologni, meg a dudvák se bújnak ki.
-
csucsu21
aktív tag
Igen ebben igazad van sajna tavaly csak 2 darab termett reaperből utána hasonlóan jártam mint te le dobta az összes virágot utána meg elszáradt az egész.
De ez valóbban nem úgy néz ki mint a Carolina na de majd lesz valami belőle.
Pedig ugyan onnan rendeltem a magokat ahonnan tavaly.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Digitalpimp
senior tag
Szórd nyugodtan, tökéletes. Az nem semmi, hogy hordod ki a vizet, így nem egyszerű a locsolást megoldanod.
-
Digitalpimp
senior tag
Ilyen melegben, ha nem tudsz minden nap menni, akkor legalább 40-50mm/m2-rel kell számolni az öntözésre, főleg, ha talajtakarásod sincs. Ha tudsz, akár egy falevél vagy szalmatakarást érdemes lenne csinálnod.
-
dugynok
senior tag
-
mephi666
nagyúr
nekem ezek a "csináld magad" receptek nem jöttek be anno szabadban a legbiztosabb valami bevált cucc: pl mospilan... próbálkoztam én is panelban mindennel: főztem ki fokhagymát is, annak a levével is permeteztem... szerintem az egész megyét elkerülték akkor a vámpírok, olyan szag volt a lakásban, a levéltetvek viszont híztak ezerrel (az ilyen olajos alapú "biocuccok" szintén semmit nem értek, de legalább jó drágák voltak és tiszta dzsuva lett tőlük minden)
[ Szerkesztve ]
-
sisu2
aktív tag
Igen nem árt a kézi porzás még akkor sem lesz annyi paprika mint virág és virágzáskor kényes a tápozásra is kevesebb nitrogén kell neki .
Nekem is sok virág lepotyog de később megint tele van inkább nyár végén jönnek az erősebb fajták.BobChemistry: Azokból később lesz termés így szinte folyamatosan terem egész évben akár.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Szia.
Kicsi koncentrációban táphoz adva vagy levélre permetezve érdemes megpróbálni ezt a cuccot. Nekem is volt tavaly CR (nem a focista) és ez segített elég sokat. Összesen vagy kétszer használtam, aztán úgy megindult, hogy lett 3 tégely őrleményem belőle.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A komoly csilikre jellemző ez, hogy nehezen kötnek. Van itthon Tabasco meg egyszerű szintén sokat termő, azok még rovar nélkül is megkötnek, elég nekik a légmozgás.
-
csucsu21
aktív tag
Tavaly nekem a trinidad volt hasonló de szerintem ez természetes nem köt be az összes virág nálam is rengeteg virág le esett volt olyan amin pár pici paprika volt, és úgy is de az is lehet valami tápanyag hiánya van attól is elő fordulhat. Sajnos ellene tenni nem nagyon tudsz mit.
-
Dilikutya
félisten
Az egész eredeti földet gondoltam, ültető kanállal kiemelném úgy, ahogy van. Akkor megnyugodtam. Naphoz meddig kell szoktatni, hogy végig kint lehessen? Nem akarom kertbe kiültetni, nehogy kirágja valami ezt az egy tövet.
Vetettem a maradék Blumen magból jalapenót meg valami édes apró termésűt téli paprikának, ezek se keltek ki. Jövőre nem veszek Blumen-t.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
mephi666
nagyúr
kecskeméten olyan szélvihar volt tegnap, hogy az erkély előtt levő fákat 45fokba döntögette... pár nagyobb palántát be is menekítettem gyorsan, mert rendesen döntögette őket a szél... a kisebbek viszont peckesen álltak és bírták... jó az erkély, mert elég szélvédett... úgy néz ki 0 kárral megúsztuk... liliomokat fektette kicsit meg, de abból épp szombat este vágtam néhányat és vitte asszony anyósnak... (szabad kertben tuti nem ússzuk meg ennyivel)
-
mephi666
nagyúr
penis pepper volt az eredeti neve, de utána a kiskorúak védelme érdekében módosították ...csak tippelek, hogy így történt
ui: mindenesetre f@sza kis paprika fog teremni a kertedben, ha minden igaz
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Azt tudtátok, hogy a Peter Pepper az ilyen? Én csak most néztem utána...
-
mephi666
nagyúr
nálunk tegnap csak 29 fok volt a szobában öröm volt kitelepedni az erkélyre és onnan élvezni a zuhét első sorból... csak az a rohadt jég nem kellett volna bele
ui: ja és a fő probléma, hogy nincs se fűtés- se szigetelés-korszerűsítés télen 25fok fölött van stabilan... szellőztetéssel tudunk rajta valamennyit csökkenteni
-
Digitalpimp
senior tag
A Capsicum a névben csak annyit jelent, hogy paprika. Az első képen egy sima édes Kaliforniai van.
Csucsu21: Ez valamilyen bakteriális fertőzés, amit max. szedegetéssel tudsz valamennyire "kezelni". Pár éve volt 2 db. ilyen Skorpióm, a szezon felénél meguntam oszt kidobtam őket, mert igazán nem használt rá semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Kemény munka lehetett gépek nélkül, elismerésem. Karózni ne felejtsd el a növényeket, mert jön egy hirtelen zivatar, aztán tönkrevághat mindent.
Nekem a Pasilla Bajio, meg alatta a Fish már így áll:[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Jah és ugyan ezen a piacon egy másik termelőnél olyan házi parmezán jellegű sajtokat vettünk, hogy uhh. Brutál érett, erős sajtok, hogy kegyetlen. Aki nem szereti vagy nem ért hozzá, azt mondja rá, hogy "fujj mi ez a tömény büdös sajt", de én imádom mindenféle izesítésű volt köztük. Ettem most is pár falatot, majd' bele szédültem, de ezek így jók
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
"Bírom" én is ezeket az őstermelőket. Max. földje van, de hogy nem termel rajta semmit, az fix. Veszik a multikban az árut, a piacon meg előadják, hogy hű meg ha. A paprikádra kíváncsi leszek, mi lesz belőle. Zsákbamacska paprika. Mint a kínai magokból.
-
Digitalpimp
senior tag
Normál esetben természetesen én is csak kiemelem földestől a kis edényből és be a nagyba a friss földel. Viszont ebben az esetben azért mondtam, hogy rázza le, mert valószínű, hogy rossz, tömörödött földben volt eddig, azt meg felesleges tovább vinni. A növények gyökerét is akár meg lehet formázni átültetéskor, főleg mikor visszafelé, kisebb edénybe ültetünk, mondjuk bonchi készítés miatt. Az, hogy a szobanövényed elhalálozott, csupán a véletlen műve. Lehet, hogy nem jó időszakában történt az átültetés, lehet, hogy pont pihent a növény és nem indult meg.
A saját növényeiddel szerintem inkább várj még, főleg ebben az össze-vissza időben, meg ha nem is tudsz rájuk nézni. Úgy látom, még simán elférnek odabent. Jól látom, Cayenne lesz rendesen?
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
ja, a zellert szeretjük nagyon, de rántva még nem próbáltuk
azon gondolkoztam korábban, hogy ha lehetőség (hely) lenne, akkor lehetne kísérletezni jót paprikával: pl valami nagyobb termésű paprikát (pl tv-paprika) keresztezni valami egzotikus/erős paprikával, hátha kijön belőle valami tölthető nagyméretű paprika és azt jól megtölteni akkor darált hússal ...vagy ha nem sikerül, akkor lenne apró, gyenge, semmirenemjó
egyik nap ezt találtam a neten, amit meg akarok majd a hetekben csinálni kép alapján megtetszett... ezt is meg lehetne bolondítani kis paprikával... eddig a legviccesebb, amit paprikával feldobtam: tejfölös levesbe szórtam őrölt csilit, aztán majdnem rózsaszín lett... az ereje már nem volt olyan vicces, mint a kinézete
ui: mondjuk ez a pite lehet nem épp a legjobb diétás kajának, mert egyrészt tészta, másrészt a fetának van zsírtartalma rendesen.. akkor inkább lecsó abba mehet paprika dögivel
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
süssetek vegetáriánus fasírtot gomba, hagyma, tojás, fűszerek felhasználásával és ezt is jó lehet valami izmos paprikás szószba mártogatni...
nálam elérkezett az idő, hogy néhány palántát kiültessek az erkélyre: 20 ültetőhelyen 15 növény hajtott ki, amiből 2 paradicsom... nem a legjobb nálam sem az arány ezzel a blumen maggal és 3 paprika igen megindult, aztán nyurga lett... közülük 1 el is feküdt reggelre... melóba indulás előtt vettem észre 1 perccel, ma át fogom ültetni és kikötni ami a célom: nyáron kikísérletezni valami jó dip szószt... boltban a normálisabbakből 500 fölött van egy kicsi üveggel, amit nekiülök és egyhelyben megeszek valami jó izmosat akarok készíteni, paprikadarabokkal meg sajttal, amitől nem folyik ki azért a szemem és csemegézni jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Igen nekem is ez a problémám hogy megálltak a fejlődésben eddig napról napra látszott a növekedés most pedig mintha megálltak volna majd valahogy megpróbálom fellazítani ( bár lehet ennek az időnek is betudható a lassú növekedés )
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezek a pirosas poharak szerintem elég nagyok, azt a kis időt simán kibírják bennük, mire ki lehet ültetni őket. Amúgy egy picit talán vékonykák még, de nem mutatják kóros megnyúlás jeleit, még akár jók is lehetnek így világítás nélkül.
Nekem a céges iroda ablaka ilyen, hogy mindenféle világítás nélkül is vadul nőnek a paprikák, magról is szépen fejlődtek.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Politika
- Google Pixel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Canon EOS RP kit váz + RF 24-105mm F4-7,1 IS STM
- Csere-Beszámítás! Omen Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD!
- Apple iPad Air 4 - Cellular (AJÁNDÉK Pencil 2) 64 GB
- Gainward RTX 4070 Ghost 12 GB szinte új videókártya - 34 hónap Alza garancia
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB 512GB NVMe gar