- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
válasz
doberman #639 üzenetére
KODI darabos, akadozó lejátszás ellenszere:
Rendszer/beállítások/Videók/Lejátszás/képfrissítés frekvencia beállításnál kapcsold át Start/stopra illetve vigyázz, hogy a lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz ne legyen bepipálva. Ha tvn nyomsz egy info gombot szépen ki kell írnia hogy 24 Hz egy 24 Hz anyagnál.
Svenkelésnél látható nagyon a darabos mozgás.
Illetve még érdemes ránézni ugyanennél a beállítási képernyőnél a gyorsítás menü alatt legyen bekapcsolva a hardveres gyorsítás.Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows) - Szoftverfejlesztés fórum, dugesz77 hozzászólása
-
Nerazim
őstag
válasz
doberman #576 üzenetére
Köszi az infót.
Más: Lehet hülye kérdés és sokaknak egyértelmű lehet a válasz, de én még most ismerkedem az OE -el. Hogy tudom kikapcsolni a gépet vagyis leállítani? A bal alsó sarokban lévő kis ikonra (kapcsoló gomb) ha rákattintok akkor nekem újraindul. Vagy csak simán a power gombot hosszan nyomom addig amíg le nem áll?(úgysincs benne HDD ami tönkre menne)
-
arnd
senior tag
válasz
doberman #563 üzenetére
Megoldást nem találtam.
Beraktam egy BOXba, A Conax előfizetés menüben kicsit érdekes a Conax2 dátumai. A november és a december az 2012-es, a Cona dátumai meg 2016 szeptember és október...
Nem volt a BOX-al sem kódolt adás vétel, aztán egy újraindítás és megjavult. A conax menüben nem volt változás. -
arnd
senior tag
válasz
doberman #543 üzenetére
Persze, persze
Tegnap végül sokadjára nekifutva sikerült.
Mondjuk az utolsó beta openelec-el, de működik szépeN.
Most már csak a több tuneres megoldást kell összehoznom.Kódolt felvételeket hogyan lehet kimásolni az SD-ről?
Át kellene állítanom a tulajdonságait (tulajdonost)?
Lehet egy USB-s HDD-re jobb lenne rögzíteni... -
-
t.zolka
aktív tag
válasz
doberman #412 üzenetére
Hűha! Stream server, meg kliens... én meg azt hittem, hogy csak bedugom a HTPC hátuljába, valamit telepítek és engedélyezek az openelec-ben, és tádám!
Nincs erre valahol egy szájbarágós leírás, vagy egy videó?envagyok, néztem amit linkeltél, meg a videót, de nekem oe6-os alatt nincsenek is olyan lehetőségek az Add-ons-oknál, mint ami a videóban szerepel. Sima tvheadend-et nem is találtam, csak a HTSP Clint verziót. Lehet a régebbi verzióval kéne próbálkoznom, mert a hatosban már máshogy van?
-
Tody56
aktív tag
válasz
doberman #332 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon hálás vagyok!
Este meg fogom próbálni. Ha ez összejön, akkor én megtaláltam magamnak a tökéletes lejátszót.----
Ja és hogy valamivel gyarapítsam az infót:
- Egy Intel NUC 2820-as gépem van teljesen gyári állapotban 4gb samsung rammal.
Fontos, hogy a telepítéshez fel kellett tenni egy új biost, mert addig nem akar bebootolni az openelec instal pendrivról. Utána simán elsőre sikerült feltelepíteni.
openelec 5.0-át tettem fel egyenlőre egy usb 2-es pendrivra. A betöltés így is nagyon gyors, kb 30-45mp lehet.
A softver driverei tökéletesek. Látta a hálókártyát, beépített wifit, hangot. Csak a tv felbontását kellett feltennem 720-ról 1080-ra, a hangkimenetnél kiválasztani a hdmi-t aminél már a tv típusát is írta és beírnom a wifi jelszót.
Távirányítóból a MINIC Neo M1-et használom jelenleg. Teljesen jól működik. Pici és egyszerű. Rühellem az 1000 gombos távirányítókat.
A gépen van beépített IR, majd megpróbálom azt is összehozni esetleg vagy ha nem megy akkor egy CEC adapter és akkor a tv gyári távirányítója is reményeim szerint.A legnagyobb fájl amit próbáltam játszani az egy 20Gb körüli 1,5-2 órás MKV fájl. 10%-os körüli cpu használattal vitte. Hangot egyenlőre egyenesen a tv-nek küldi ami egy kb 5-6éves philips 1080-as lcd.
Valószínű, hogy megy a hardveres gyorsítás és ezért ilyen jó a cpu használat. Legalábbis laikusként én erre gondolok.üdv
-
paler
aktív tag
válasz
doberman #246 üzenetére
Tehát az a cím, amit a router fixen kioszt a HTPC-nek ? Mert azt írtam be, még sem működik. Magyarán ha nincs beállítva f.név és jelszó, akkor is működnie kellene. A kezelőfelülete az honnan indítható ? Én letöltöttem a Win alá ezt: Transmission Remote GUI. Ez sem találja a kapcsolatot a HTPC-vel, pedig beírtam neki a host-ot is. A XBMC alatt egyébként van GUI-je ? Mert az is olvastam róla hogy Webböngészőn keresztül is lehetne irányítani. Mit ronthatok el hogy nem akar működni ? A putty az simán működik a HTPC-vel, és Windows alól is látom a mappákat és a fájlokat. Egyedül ez a torrent nem akar összejönni. Sőt még a Yatse is be tudtam konfigurálni, csak a Transmission-t nem. Hol ronthatom el
-
Piedon
tag
válasz
doberman #188 üzenetére
Talán van erről is valahol oldal, hogy melyik a támogatott, de most nem keresném meg.
Az IT9135-tel nincs gond, már kernelben benne van nagyon rég. Az RTL2832U pont az R820T miatt csak (ha nem csal az emlékezetem) 3.10-es kerneltől támogatott, ez előtti kernelnél csak mindenféle varázslat és/vagy ráolvasással működik
Egyébiránt mind a kettő féléből van/volt nekem is, szóval Openelec alatt mind a kettő megy már mindenféle beavatkozás nélkül. -
válasz
doberman #176 üzenetére
Az xbmcbuntu telepítője néha vicces szokott lenni. Egy-két verziónál előfordul, hogy a kép lefagy a telepítés első perceiben, aztán a vége előtt pár pillanattal újra megjelenik.
Ha úgy értetted a telepítő elejét, hogy még a konfigurálás előtt megfagy, akkor próbálj másik (akár korábbi) verziót, aztán frissítsd, ha felment.
-
Piedon
tag
válasz
doberman #174 üzenetére
Normális, nálam ez fel szokott menni olyan 62 fokra is.
Amúgy ha az alaplap vezérlőjének megfelelő openelec-ed lenne, akkor külön jelezné a grafikus "kártya" és proci hőmérsékletét, és ott akár 10fokos eltérés is lehet (alapból az openelec mind a kettőre ugyanazt mutatja).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest