- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
válasz
doberman #332 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon hálás vagyok!
Este meg fogom próbálni. Ha ez összejön, akkor én megtaláltam magamnak a tökéletes lejátszót.----
Ja és hogy valamivel gyarapítsam az infót:
- Egy Intel NUC 2820-as gépem van teljesen gyári állapotban 4gb samsung rammal.
Fontos, hogy a telepítéshez fel kellett tenni egy új biost, mert addig nem akar bebootolni az openelec instal pendrivról. Utána simán elsőre sikerült feltelepíteni.
openelec 5.0-át tettem fel egyenlőre egy usb 2-es pendrivra. A betöltés így is nagyon gyors, kb 30-45mp lehet.
A softver driverei tökéletesek. Látta a hálókártyát, beépített wifit, hangot. Csak a tv felbontását kellett feltennem 720-ról 1080-ra, a hangkimenetnél kiválasztani a hdmi-t aminél már a tv típusát is írta és beírnom a wifi jelszót.
Távirányítóból a MINIC Neo M1-et használom jelenleg. Teljesen jól működik. Pici és egyszerű. Rühellem az 1000 gombos távirányítókat.
A gépen van beépített IR, majd megpróbálom azt is összehozni esetleg vagy ha nem megy akkor egy CEC adapter és akkor a tv gyári távirányítója is reményeim szerint.A legnagyobb fájl amit próbáltam játszani az egy 20Gb körüli 1,5-2 órás MKV fájl. 10%-os körüli cpu használattal vitte. Hangot egyenlőre egyenesen a tv-nek küldi ami egy kb 5-6éves philips 1080-as lcd.
Valószínű, hogy megy a hardveres gyorsítás és ezért ilyen jó a cpu használat. Legalábbis laikusként én erre gondolok.üdv
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt. Ma telepítettem fel az openelec-t előszór egy intel nuc-ra (N2820). Nagyon tetszik.
Egy dologra nem jövök rá ami nekem fontos lenne.Van egy wondows 8.1 alapú asztali gépem aminek otthoni csoportként meg van osztva az egyik meghajtója.
Lényegében ezen tárolja a család a videókat és a helyi hálózaton osztjuk meg. Hozzáférnek a laptopok stb.Van lehetőség arra, hogy az openelec is lássa ezt a meghajtót? Ha igen leírná nekem valaki, hogy mit kell beállítsak? Nem szeretnék másolgatni, vagy hasonló, egyszerűen csak lejátszani a helyi hálózat egyik meghajtójáról.
A routerhez kapcsolódik a Nuc könnyen, azzal nincsen gond.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is !
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ideapad V17 Multimédiás"Kis Gamer"Laptop 17,3" -35% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ASUS GeForce RTX 3060 12GB OC Edition
- Dell ReadyRails 2U PowerEdge R520 & R720 Szerverhez
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató! Fekete, Fehér!
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémium Ultrabook Laptop 14" -40% Ultra 7-155H 16/1TB FHD+ OLED
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest