- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
karicska
tag
Ha asztalid van akkor egy 9600GT-t belehet szerezni 20Ft környékén már simán. Nekem is az van. 9600GT-t használom koprocesszornak
3DMark Vantage-ban így a procim 10000 helyett 21000 pontot kapott!
Törések szimulálásáról a grafikában és ezt gpu-n akarom számoltatni, dióhéjban erről szól a diploma munkám.
Egyébként érdekes lesz ez az openCL-s dolog, ugyanis ma szórakoztam a dologgal egy kicsit.
Feltettem Ati Stream sdk-t és az NVidia-s NBody projektet nem sikerült az Ati -s opencl.dll -l műküödésre bírni (újra fordítottam a projektet és az Ati-s headereket valamint librarykat használtam, majd az Ati-s opencl.dll -t ette meg). Valami felszabadító függvény még nem került bele az AMD-s opencl dll-be. Mellesleg a Stream SDK 2.0 beta-ban jelenleg még csak CPU támogatás van.
-
sghc_toma
senior tag
nincs mit..
az FX570m 256 megajanak nagy resze felhasznalhato globalis memoriakent (nem az egesz, mert ugye ott van meg a kepernyobuffer, konstans memoria, stb. is), igy felfert egyben a ket darab 96 megas vektor a kartyara.. azert ha vesz az ember ilyen 1-2 giga memoval rendelkezo kartyakat, azokon mar jol el lehet ferni..exp-et, log-ot megkoveteli a szabvany, tehat az OCL-t tudo hardverek tudjak..
-
sghc_toma
senior tag
lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztan.. azt, hogy nagy vektorok kezelese hardverfuggo, nem ugy ertettem, hogy a driver feladata egy nagy buffert szetbontani kezelheto darabokra.. annyit akartam vele mondani, hogy minden hardver kulonbozo mennyisegu memoriaval rendelkezik, es hogy egy adott architektura akar lehet olyan is, hogy nem tud nagy bufferekkel optimalisan dolgozni (nem tudom, hogy van-e ilyen, de ki tudja)..
gyakorlatilag ez ugy nez ki, hogy az eszkozon elerheto valamilyen mennyisegu globalis, konstans, lokalis, es privat memoria.. ezeket az adatokat az OCL runtime-tol le lehet kerdezni.. ezek, es az alkalmazas memoriaigenyenek tudataban neked kell beosztanod, hogy hogyan gazdalkodsz a memoval.. nagyon nagy adatok eseten mondjuk egy kezelheto darabra lefuttatod a kernelt, visszaolvasod az eredmenyt, aztan futtatod megint a kernelt egy masik adatdarabon, es igy tovabb..
1-2 evet talan nem kell varni, beta driverek mar most is vannak.. ATI vonalon nem tudom, mi a helyzet, de nVidia-ek ugye a CUDA architekturara epitettek az OpenCL implementaciojukat, az meg mar eleg kiforrott..
ja, es ebben a Quadro-ban az a 256 mega/32 stream proci kombo keves tud lenni neha, akkor mar inkabb valami 512MB-os FX770m/HD3650, vagy hasonlo -
sghc_toma
senior tag
koszonom szepen, a hibat javitottam..
maga a szabvany a float-ot koveteli meg, de az OpenCL-ben is (mint OpenGL-ben) vannak extension-ok, es letezik double preciosion extension.. tehat igazabol hardverfuggo a dolog, nekem pl. a videokartyam (FX570m) nem tamogatja ezt a kiegeszitot, a procim meg igen (meg jo)..
masik kerdesedre is az a valaszom, hogy implementacio-fuggo.. OCL csak egy szabvany, az, hogy ezt hogyan valositjak meg a hardvergyartok a sajat architekturajukra, teljesen rajtuk mulik.. eddig csak nVidia kartyara programoztam, ott nem lehet gond az 5-10 megabajt meretu buffer.. pl a saxpy-s peldaprogi 25165824-es vektormerettel is tok jol mukodik.. ez ugye ket darab 96 megas vektort jelent (egy olyan kartyaval, amin csak 256 mega memo van)..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest