Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1084) szazbolha válasza dabadab (#1080) üzenetére


szazbolha
addikt

A te szemszöged lehet a román, az enyém a magyar. És ha nem lenne lehazudva, elkenve hogy Erdély nem volt román föld, akkor neked se lenének kételyeid vagy oktalan okfejtéseid arról, hogy mit gondoljunk arról ha egy magyar magyarul beszél Erdélyben. Én azt gondolom természetes, és egy románnak is az kell lennie.
.
Egy téves általánosításból próbálsz magadnak tetsző következtetést levonni.
Ne a vitakedv és állásaid tartása vezéreljen, hanem egy tisztességes világnézet, ahol magyarként magyar álláspontra helyezkedsz, nem pedig semleges vagy ellendrukker pozícióba. (feltéve ha magyarnak gondolod magad őseid és vallásod okán)
Valószínűleg ugyanazokat az utakat járjuk végig, csak más más helyen tartunk. Nem csak mi, hanem a társadalom nagy része, a véleményt alkotók nagy része. Az lenne a nem normális ha te zsolozsmáznád az én begyepesedett nézeteim, én meg nyílt gondolkodású elfogadó lennék (mint 20-30 éve).
A világ a korral egyre egyszerűbb lesz, nem a megértés, hanem elköteleződés miatt. Így működik az ember

(#1081) mbalint987 "Fejezzük ezt be, nincs értelme tovább folytatni."
Úgy gondolom neked kell befejezni. Annak amit csinálsz valóban nincs értelme, indulatot és ellenérzést keltesz. Nem csak a személyed de részben a többi meleg ellen is. Én így érzem.

Az utóbbi pár hozzászólásodban pontosan az játszódott le, amit nem kéne csinálnia a melegeknek, ami a tűrt állapotból az ellenszenvesbe viszi őket. Igen, bennem is felhorgadt egy pillanatra hogy a "kisbuzi" ne oktasson már ki az élet dolgairól, meg hogy kinek mit kéne szégyellnie, mert majd 2 nemzedék van köztünk és a gyerekeim idősebbek nála. De egyrészt ez virtuális tér, másrészt a nem túl szimpi (idióta, intoleráns homófob) véleményeim ellenére van önkontrollom.
De az álláspontom és határozottságom e témában semmit nem változott, sőt általad is megerősítést nyert, hogy helyes úton haladok és nem ok nélküli ha néha keményebben fogalmazok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.